Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 13.12.2018

Jerusalemin rukouslista 13.12.2018, Joseph Shulam

Niin, olen poissa Aasiasta ja Kiinasta ja olen takaisin USA:ssa vierailemassa poikani perheen luona muutaman päivän ajan ja tulen sitten Marcian kanssa kotiin Jerusalemiin. Näin päättyy 70 päivän maailmanympärysmatka. Noista seitsemästäkymmenestä päivästä kuusikymmentä olin kokouksissa ja opetin Jumalan Sanaa. Ei ole mitään palkitsevampaa raamatunopettajalle kuin on ilo siitä, että näkee ihmisten suhtautuvan innostuneella ilolla Jumalan Sanaan. Ei liene kerskaamista, jos sanon, että sellaisen pitkän matkan jälkeen, joka alkoi USA:sta ja jatkui Saksaan, Hong Kongiin, Singaporeen, Koreaan, Japaniin, Kiinaan ja takaisin USA:han, olen onnellinen, kun saan olla vapaana vapaiden maassa. Kiina oli viimeinen opetuspysäkkini tällä matkalla. Kaikki Kiinassa on suurta ja kiihkeää. Kaikki Kiinassa on orwellilaista ja samalla ihmeellistä. Mutta 72 ja lähes 73 vuoden ikäisenä olen onnellinen, että se on nyt ohi ja että olen palaamassa kotiin takaisin normaaliin aikatauluun ja elämän rytmiin Israelissa. Herra antoi useita erilaisia hedelmiä tällä matkalla. Jännittävintä oli se, kun Kiinassa viisi ihmistä antoi elämänsä Jumalalle ja otti vastaan Messiaan upotuskasteessa syntiensä anteeksi saamiseksi. Toinen tämän matkan hedelmä on nähdä Messiaan opetuslasten opiskelevan ja olevan innoissaan päästessään syvemmälle Jumalan Sanaan. Myös minun vastaanottoni Singaporessa sekä uusien että vanhojen ystävien ja veljien taholta oli minulle hyvin erityinen hetki. On muuan arabialainen sananlasku, joka sanoo: Jokainen päivä, joka menee ohitse siten, että en saa uusia ystäviä tai en opi jotain uutta, on hukkaan heitetty. Minulla ei ollut edes yhtä ainutta hukkaan heitettyä päivää tällä matkalla. Sen sijaan uusien ystävien saaminen Singaporen Kulmakivi  –seurakunnassa oli erityisen jännittävää ja ihmeellistä. Toivon voivani pitää yhteyttä näihin ihaniin Jeshuan opetuslapsiin tuossa Malesian niemimaan kärjessä, Singaporessa. Lentäessäni Aasiasta takaisin USA:han katselin elokuvaa ”Hullut rikkaat aasialaiset”. Se oli ihmeellistä sen vuoksi, että yksi päätapahtumapaikoista elokuvassa oli siellä, missä minä vietin ihanan iltapäivän rakkaiden veljien ja ystävien perheen parissa. Kiinassa oli muutamia pieniä haasteita, joista kaikista selvisin hyvin ja ole nyt turvallisesti takaisin vaimoni ja perheen parissa Tenneseessä ja valmistautumassa lentämään takaisin kotiin Israeliin seuraavina päivinä. Kiitos kaikille teille rukouksistanne ja tuestanne!  

Tämän sapatin jakso Toorasta ja profeetoista on Vayigash: 1. Moos. 44:18-47:27; Hes. 37:15-28, ja Uudesta testamentista luetaan Luuk. 24:30-48. Olemme yhä kertomuksessa Joosefista ja hänen veljistään ja edelleen ollaan Egyptissä ennen sieltä lähtöä. 

On tunnettu myytti, että ihmiset eivät muuta luonnettaan. Tämä Tooran jakso alkaa yhdellä suurista luonteen muuttumiskertomuksista. Juuda, Joosefin veli, oli yksi niistä, joka ehdotti veljilleen, että Joosef myytäisiin ismaelilaisille (1. Moos. 37:26-).  Juuri Juuda oli se, joka myöhemmin osoitti itsekkyyttä siinä, että hän ei antanut nuorta poikaansa täyttämään tämän veljen lesken, Taamarin, kohdalla aviolittovelvollisuutta. Juuda myös lankesi Taamarin virittämään ansaan ja yritti valehdella siihen liittyen. Nyt tämän viikon parashassa Juuda esittäytyy sellaisena, jonka luonne on muuttunut ja joka on oppinut joitain tärkeitä periaatteita siitä, mitä merkitsee olla veli. Nyt Juuda on valmis uhraamaan oman vapautensa ja jäämään nuoremman veljensä Benjaminin sijaan Egyptiin, kunnes veljet palaisivat takaisin isänsä ja Benjaminin kanssa. Tämä kertoo dramaattisesta muutoksesta Juudan luonteessa. Muutoksesta, joka osoittaa katumusta ja huolenpitoa isästään ja Benjaminista. Näin Juuda sanoi Joosefille, ennen kuin hän tiesi, kuka tämä koko maataan hallitseva egyptiläinen virkamies todella oli:

Silloin Juuda astui hänen eteensä ja sanoi: ”Oi herrani, salli palvelijasi puhua sananen herrani kuullen, älköönkä vihasi syttykö palvelijaasi kohtaan, sillä sinä olet niinkuin itse farao! 
19. Herrani kysyi palvelijoiltaan sanoen: ’Onko teillä isää tai veljeä?’ 
20. Me vastasimme herralleni: ’Meillä on kotona vanha isä ja veli, joka on syntynyt hänen vanhoilla päivillänsä ja on vielä nuori; mutta tämän veli on kuollut, ja niin hän on jäänyt yksin äidistänsä, ja hänen isänsä rakastaa häntä’. 
21. Niin sinä sanoit palvelijoillesi: ’Tuokaa hänet tänne minun luokseni, että silmäni saisivat katsella häntä’. 
22. Me vastasimme herralleni: ’Nuorukainen ei saata jättää isäänsä, sillä jos hän jättäisi isänsä, niin tämä kuolisi’. 
23. Mutta sinä sanoit palvelijoillesi: ’Jos nuorin veljenne ei tule tänne teidän kanssanne, niin älkää enää näyttäytykö minun kasvojeni edessä’. 

Ja me menimme kotiin palvelijasi, minun isäni, luo ja kerroimme hänelle herrani sanat. 
25. Niin isämme sanoi: ’Menkää jälleen ostamaan meille vähän elintarpeita’. 
26. Me sanoimme: ’Emme voi lähteä sinne; ainoastaan jos nuorin veljemme seuraa mukanamme, me lähdemme, sillä me emme voi näyttäytyä sen miehen kasvojen edessä, jollei nuorin veljemme ole mukanamme’. 
27. Niin palvelijasi, minun isäni, sanoi meille: ’Tiedättehän itse, että vaimoni synnytti minulle kaksi poikaa. 
28. Toinen lähti pois luotani, ja minä sanoin: Varmaan hänet on raadeltu kuoliaaksi, enkä minä ole häntä siitä päivin nähnyt. 
29. Jos te nyt viette minulta tämänkin ja jos onnettomuus kohtaa häntä, niin te saatatte minun harmaat hapseni vaipumaan tuskalla tuonelaan.’ 

Jos minä siis tulisin kotiin palvelijasi, isäni, luo eikä meillä olisi mukanamme nuorukaista, johon hän on kaikesta sielustaan kiintynyt, 
31. niin hän nähdessään, ettei nuorukainen ole kanssamme, kuolisi, ja me, sinun palvelijasi, saattaisimme palvelijasi, isämme, harmaat hapset vaipumaan murheella tuonelaan. 
32. Sillä palvelijasi on luvannut isälleen vastata nuorukaisesta ja sanonut: ’Jos en tuo häntä takaisin luoksesi, niin minä olen syyllinen isäni edessä kaiken elinaikani’. 
33. Ja jääköön siis palvelijasi herralleni orjaksi nuorukaisen sijaan, ja nuorukainen menköön kotiin veljiensä kanssa. 
34. Sillä kuinka minä voisin mennä kotiin isäni luo, jollei nuorukainen olisi kanssani? En voisi nähdä sitä surkeutta, joka tulisi isäni osaksi.”
(1. Moos.  44:18-34).

Kuten voidaan nähdä tästä tekstistä, Juuda tarjoutuu uhraamaan itsensä nuoremman veljensä Benjaminin sijaan. Juudan huoli isänsä hyvinvoinnista ja nuoremman veljensä jäämisestä Egyptiin on motivoinut  hänet voittamaan itsekkyytensä ja luonteensa kierouden, joka sai hänet ehdottamaan veljensä Joosefin myymistä jonkin rahallisen hyödyn saamisen vuoksi. Juuda katuu mennyttä toimintaansa ja luonnettaan ja nyt hän on valmis uhrautumaan isänsä ja veljensä Benjaminin hyvinvoinnin vuoksi.


Ihmiset muuttuvat, jos heillä on seuraavia aineksia luonteessaan ja uskon, että useimmilla ihmisillä on näitä ominaisuuksia persoonallisuudessaan. Ne on vain herätettävä ja aktivoitava. 

Ensimmäinen ominaisuus, joka on välttämätön tällaiseen muutokseen, on RAKKAUS. Sinun on rakastettava jotakuta, joka on tärkeämpi sinulle kuin sinä itse. Jos rakastat jotakuta, sinä myös tarvitset tuota jotakuta. Rakastat tavallisesti jotakuta, jos tarvitset tuota jotakuta. Joidenkuiden tarvitseminen ei aina merkitse sitä, että tarvitset heitä voiton tai henkilökohtaisen tyydytyksen saamisen vuoksi. Useimmiten ihmiset tarvitsevat jotakuta, koska he ovat kiinnostuneita auttamaan tai huolehtimaan syvästä velvollisuuden tai kiintymyksen tunteesta. Kuten Barbara Streisandin laulussa sanotaan: ”Ihmiset, jotka tarvitsevat ihmisiä, ovat onnekkaimpia ihmisiä maailmassa.” On harvoja ihmisiä, joka tekevät hyvää ja ovat valmiita uhrautumaan pelkästä pyyteettömyydestä. Useimmat meistä tekevät hyvää, koska meillä on tarve tehdä hyvää ja meillä on tämä tarve johtuen rakkaudesta tai puhtaasta huolenpidosta henkilöstä, joka on meille tärkeä, tai pelkästään siksi, että meillä on tarve tuntea syvällä sielussamme tuo jumalallisen luonnon kipinä, joka jokaisella meistä on haudattuna inhimillisessä DNA:ssa. Juuda muuttui, ja uskon, että tämän vuoksi, että hän oli muuttunut, Jaakob siunasi häntä yhdellä parhaimmista siunauksista, jonka hän koskaan lausui kenellekään muista pojistaan.
 
Juuda, sinua sinun veljesi ylistävät; sinun kätesi on vihollistesi niskassa, sinua kumartavat isäsi pojat. Juuda on nuori leijona; saaliilta olet, poikani, noussut. Hän on asettunut makaamaan, hän lepää kuin leijona, kuin naarasleijona – kuka uskaltaa häntä häiritä?  Ei siirry valtikka pois Juudalta eikä hallitsijansauva hänen polviensa välistä, kunnes tulee hän, jonka se on ja jota kansat tottelevat. Hän sitoo aasinsa viinipuuhun, viiniköynnökseen aasinsa varsan; hän huuhtoo vaatteensa viinissä; viittansa rypäleen veressä. Hänen silmänsä ovat viinistä sameat, hänen hampaansa valkeat maidosta. (1. Moos.  49:8-12).

Jaakobin antama siunaus Juudalle on selvästi messiaaninen profetia sen vuoksi, että Messias tulee Juudan heimosta aivan kuten Jeshua on Juudan heimosta.


Jatkakaa rukousta Israelin hallituksen puolesta. Näyttää siltä, että Israelissa pidetään vaalit aikaisin keväällä 2019. Tarvitsemme rukouksianne, koska niin paljon on vaakalaudalla näinä päivinä Israelin poliittisella areenalla. 

Ehdotan myös, että kaikki rukoilisitte USA:n puolesta. Vihamielisyys kahden puolueen välillä USA:ssa lisääntyy päivä päivältä ja köydenveto, joka jatkuu USA:n hallitusportaissa, polarisoi väestöä ja ruokkii vihaa ja vieraantumista. Milloin tahansa on vihaa ja vieraantumista kansakunnassa, se johtaa lähes aina onnettomuuteen. Rukoilen USA:n ja sen kansalaisten puolesta, että löytyisi riittävästi epäitsekästä ja puolueetonta huolta maasta, että äänensävy ja ilkeät asenteet vaimenisivat ja yhteyden retoriikka ja yhteistyö asettuisivat vihan ja jakautuneisuuden paikalle.

Pyydän teitä rukoilemaan konferenssin puolesta Portugalissa ja lähettämään meille henkilötietonne ja kertomaan kiinnostuksestanne osallistua. Tiedoissa tulee mainita nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumerot, jotta voimme lähettää teille tietoa mahdollisimman pian. Tämän konferenssin tärkeyttä teille ja  anussimeille/marrano-juutalaisille, jotka kärsivät Espanjan ja Portugalin inkvisitiosta, on mahdotonta arvioida ja sen hyöty näille ihmisille ja heidän jälkeläisilleen on äärettömän suuri. Päämääränämme on herättää juutalainen väestö ja Israelin valtio avaamaan ovet näille kadonneille juutalaisille ja asettaa heidät ennalleen maahan ja Israelin kansakuntaan. Lukumäärät San-Paulon yliopiston tutkijan, Dra. Anita Novinsky’n, mukaan ovat järisyttäviä. Hän arvioi, että Etelä- ja Väli-Amerikassa on 60 miljoonaa anussimia. Vaikka vain 10 % näistä muuttaisi Israeliin, se muuttaisi koko Lähi-idän kompleksin. Kehotan teitä, jotka voitte, näkemään vaivaa osallistuaksenne tähän konferenssiin. Aloittakaa lähettämällä tietonne ja tehkää näin mahdolliseksi meille olla teihin yhteydessä ja välittää teille suunnitelmat ja ohjelman ja, jos tarpeen, saattaa teidät yhteyteen matkatoimiston kanssa, joka voi auttaa teitä järjestelyissä, jotta voitte päästä osallistumaan.


Eli Levi saa kemoterapiaa ja niin myös Ruby Little. Molemmat näistä rakkaista veljistä tarvitsevat Herran armollisten parantavien käsien kosketusta antamaan heille takaisin terveen elämän. Kumpikin kärsii hyvin vakavasta 4. asteen syövästä, jota ei voida leikata tällä asteella. Meillä on rakas veli Japanissa, veli Toru, joka on myös samassa tilanteessa ja olemme rukoilleet hänen puolestaan useita vuosia. Näin hänet Tokiossa ja hän saa yhä hoitoja; ja vaikka syöpä on yhä aktiivinen hänen ruumiissaan, Toru on hyvällä mielellä. Rukoilkaa näiden veljien puolesta ja rukoilkaa myös Takeon ja Tomokon puolesta, jotka asuvat Tokiossa. Tomoko San on nyt laitoksessa, joka on tarkoitettu vanhuksille, joilla on muistamisongelmia ja uupumusta. Takeo Sensei – hyvin antautunut raamatunopettaja ja Jumalan mies – kärsii vain vanhuudesta, mutta tekee silti edelleen parhaansa palvellen uskollisesti Mestaria. Samoin tekee hänen veljensä, seurakunnan vanhin ja opettaja, Daisuke Sensei, joka on vanhempi, mutta asuu silti yksin ja huolehtii itsestään.

Rukoilkaa kastetta niille siemenille, joita istutettiin Aasiassa viimeisellä matkallani sinne. Matka päättyi tänä viime maanantaina, mutta Jumalan Sanan siementen tarvitsee itää ja tuottaa kunniaa Israelin Jumalalle ja siunausta Jeshuan opetuslasten kansallisille yhteisöille.
 
Rukoilkaa Hong Kongissa asuvan Sharonin puolesta, että hänen silmänsä paranisivat täysin. Minä rukoilen Sharonin puolesta ja pyydän teitä yhtymään minuun tässä rukouksessa.
 
Rukoilkaa Netivian puolesta, niin Israelissa kuin USAssa. Netivian johtajat tarvitsevat rukouksianne ja tukeanne. Netiviassa rukoilemme yhä voidaksemme ostaa uuden pakettiauton korvaamaan 16 vuotta vanhan pakettiauton, joka on uskollisesti palvellut yhteisöä ja Hamotzi-ruokaohjelmaa ja nuorisoa ja vanhoja ihmisiä, jotka tarvitsevat kuljetusta sapattina seurakunnan tilaisuuksiin, joita Netivialla ja Roeh Israelilla on. Jonkin verran saatiin rahaa tältä matkalta Aasiaan, mutta tarve on vielä kaukana täyttymisestä. Kiitos kaikille veljille ja sisarille, jotka ovat lahjoittaneet tätä pakettiautoa varten.

Henkilökuntamme on valmistanut linkin, jota klikkaamalla saatte lisätietoja Netivian 40-vuotisjuhlakiertueesta.

Rukoilkaa Netivian 40-vuotisjuhlakiertueen puolesta, että siitä tulisi menestys ja että me kaikki täällä Jerusalemissa voisimme osoittaa teille ilomme ja kiitollisuutemme rukouksistanne ja tuestanne. 
 
Muistakaa rakasta veljeämme Jacob Damkania ja pyytäkää Herraa antamaan hänelle voimaa ja paranemista ja herättämään hänet hyvin vakavasta tilasta ja koomasta, jossa Jacob nyt on. Rukoilkaa Jacobin vaimon Elishevan puolesta, joka on päivittäin Jacobin vierellä lohduttamassa ja rukoilemassa.
 
Muistakaa Courtneya, sisarta Herrassa. Hänellä on monia terveyteen liittyviä haasteita. Pyydän teitä rukoilemaan tämän kalliin sisaren puolesta ja pyytämään, että hän paranisi kaikista vaivoistaan.


Jatkakaa rukoustanne Huchin perheen Lion-vauvan  puolesta DFW:ssa. Lion on jaksanut paremmin viime viikolla ja hän on taas kotona saatuaan kemoterapiaa. Vauva Lion on päästetty pois sairaalasta joulun ajaksi.

Rukoilkaa juutalaisen veljemme, Hillelin, puolesta. Hän asuu Helsingissä. 

Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa, ja tarvitsevat Jumalan parantavaa kosketusta. Rukoilkaa Julian, kalliin sisaren, ja Victorin, kalliin veljen, puolesta. Rukoilkaa, että Jumala parantaisi heidät ja auttaisi heitä. Rukoilkaa Paula-nimisen rakkaan sisaren puolesta. Hän asuu Sveitsissä ja joutuu kärsimään ennakkoluuloista. Hän tarvitsee taivaallista läpimurtoa. Muistakaa kallista sisarta nimeltä Zhou Wenlian, joka asuu Kiinassa. Intiassa on kallis veli nimeltä Chenai,joka rakastaa syvästi Herraa ja Israelia. Hänellä on munuaissairaus ja hän tarvitsee dialyysihoitoa monta kertaa viikossa. Hän on pastori ja hän on seurakunnan johtajana kaupungissaan. Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan, että Herra parantaisi hänet.  


Rukoilkaa Margaretan puolesta, tämän kalliin sisaren, jolla on hätää ja ahdistusta uskonsa tähden. Rukoilkaa Kenneth ja Margarite G:n puolesta Tennesseessä. He ansaitsevat Jumalan armon ja me olemme etuoikeutettuja voidessamme rukoilla näiden rakkaiden, äidin ja pojan, puolesta, joilla on kärsimystä. Rukoilkaa Um Abu-Eidin puolesta. Hän on kallis iäkäs arabisisar. Rukoilkaa, että hän paranisi ja saisi voimia.


Rukoilkaa seuraavien veljien ja sisarten puolesta, jotka voivat jo paremmin, mutta tarvitsevat yhä Jumalan laupiaan käden parantavaa kosketusta:  George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H ja Pekka, Horace ja June (Marcian vanhemmat), Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San,Sadako San, Yumi ja hänen isänsä, pastori Oharah Okinawassa. 

Rukoilkaa parantumista Ritva Huhtalalle ja sisar Oksaselle. Rukoilkaa Louisan ja Tonyn puolesta Hong Kongissa. Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. 

Haluan lisätä erään veljen Brasiliasta. Hän asuu nyt Portugalissa ja hänellä on joitain vakavia perheongelmia. Hänen nimensä on Ismael Alves.


Jos te rukoilisitte niiden puolesta, joiden tiedätte tarvitsevan tätä rukousta, niin Herra kätkee varmasti suojelukseensa ne, joiden puolesta te rukoilette ja joiden puolesta minä rukoilen. Tässä maailmassa eläminen on jo kyllin vaikeaa, ja työhön ja liiketoimiin liittyvät paineet tekevät sen vielä vaikeammaksi. Ja niin kuin me rukoilemme paljon hengellisten asioiden ja terveyteen liittyvien asioiden puolesta, meidän on tärkeä rukoilla myös veljillemme taloudellista tasapainoa ja siunausta.

Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille ja uskokaa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam

P.S. – Hotelleja Lissabonissa 17-19.5.19  pidettävän konferenssin sitä seuraavan kiertueen 20-24.5.19 ajaksi on hyvin vaikea löytää.Niinpä ottakaa yhteyttä Netiviaan ja ilmaiskaa, jos suunnittelette ja olette kiinnostuneita osallistumaan tähän hyvin tärkeään konferenssiin anussimien ennalleen asettamiseksi ja heidän jälkeläistensä saattamiseksi takaisin Israelin maahan ja juutalaisen kansan joukkoon. 
 
Viime viikolla annoin ymmärtää, että voitte ottaa yhteyttä matkatoimistoomme Portugalissa seuraavassa osoitteessa. Pidän kuitenkin parempana, että otatte yhteyttä Netiviaan nettisivujen kautta tai suoraan sähköpostilla ja kerrotte, että olette kiinnostuneita saamaan tietoa siitä, miten rekisteröityä ja tehdä matkajärjestelyjä osallistuaksenne tähän tärkeään tapahtumaan – kirjoittakaa seuraavaan osoitteeseen: netivyah@netivyah.org  

Jos teillä on pieni ryhmä maastanne tai seurakunnasta tai synagogasta, joka suunnittelee osallistua tähän konferenssiin ja pidätte parempana lähestyä matkatoimistoa suoraan, kirjoittakaa Ana Mendesille, Osiris –matkatoimistoon Portugalissa. Tässä Ana Mendesin osoite ja sähköpostiosoite:


Ana Mendes
Incoming Department
Avenida Marquês de Tomar, 35 A   1050-153 LISBOA | PORTUGAL
Phone: (+351) 21 132 79 61| Fax: (+351) 21 318 26 69
E-mail / Skype: ana.mendes@osiris.pt

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista