Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 14.2.2019

Netivyah

Jerusalemin rukouslista 14.2.2019

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel

Lännessä vietetään Ystävänpäivää, päivää, jolloin voimme osoittaa arvostuksemme vaimoamme ja perheemme kaikkia naisia kohtaan. On hyvä osoittaa arvostusta naisväellemme, mutta älkää odottakoo tätä yhtä päivää vuodessa! Näytä arvostuksesi elämäsi naisille: vaimolle, tyttärille, sisarille, isoäideille ja niille naisille, jotka ovat tehneet sinusta paremman miehen. Kiitos Jumala, siunaa kaikkia elämäni naisia!

Tämän viikkon Toorajakso on Parashat Tetzaveh (hepreaksi ´sinä käsket´). Jakso alkaa Toisen Mooseksen kirjan luvusta 27:20 ja päättyy lukuun 30:10. Tässä Toorajaksossa on muutamia ainutlaatuisia ja kiinnostavia seikkoja.

1.                   Moosesta ei tässä jaksossa mainita lainkaan. Tällainen on hyvin epätavallista, sillä heti jakson ensimmäiset sanat edellyttävät Mooseksen läsnäoloa: ´sinä käsket´. Kuka on tässä yhteydessä tuo ´sinä´? Se on Mooses. Jotkut rabbiiniset kommentaattorit sanovat, että Jumala oli suuttunut Moosekseen vähäksi aikaa, koska Mooses oli hänen kanssan eri mieltä kultaisen vasikan synnistä eikä sallinut Jumalan tuhota koko kansaa. Joten hänen nimeään ei mainita. Tämä on tietysti vain arvailua, eikä edes järin vakuuttavaa. Koko tässä jaksossa Jumala sanoo Moosekselle puhuessaan vain ”ja sinä”. Hyvin kaukana henkilökohtaisesta tuo ´sinä´-sanan käyttö.

2.                   Mooses käskee taitajia, jotka ovat leirissä (ne jotka rakensivat ilmestysmajan) tekemään virallisen pappisvaatetuksen Aaronille, veljelleen, ja tämän pojille, jotka toimivat Israelin pappeina.

3.                   Nämä vaatekappaleet ja Herran palveluksessa käytettävät esineet kuvaillaan hyvin yksityiskohtaisesti käytettävästä kankaasta jokaiseen rintakilven osaan ja kiviin, jotka edustavat jokaista heimoa (2 Mooses 28).

4.                   Aaronin ja hänen poikiensa vihkiminen pappeuteen on myös kiinnostava prosessi, jonka useimmat ”uskovat” ohittavat, kun johtajia ja vanhimpia asetetaan virkaansa (2 Mooses 29:20). Vastaava seremonia on 3 Mooses 14:17-28:ssa. Miksi näiden Jumalaa ja kansaa palvelemaan asetettavien virkaan vihkiminen yhdistetään näiden Jumalan ja ihmisten palvelijoiden korvaan, käteen ja jalkoihin?

                      *                    Korva täytyy voidella, koska jos Jumalan palvelija ei kuule Jumalaa ja ota vastaan                              Hänen            ohjeitaan kansalle annettavaksi – jos hänellä ei ole korvaa, joka kuulee ja                                                                 tottelee Jumalaa – hän ei voi palvella todella Jumalaa eikä palvella uskollisesti                                                            kansaa.

                      *                    Oikean peukalon voiteleminen – ilman voideltuja käsiä, jotka tekevät Jumalan                                                           tahdon Herralle omistautuneena, puhtautta ja rehellisyyttä noudattaen, Herran                                                           auktoriteetin alaisena, jokainen jumalanpalvelus on oleva saastainen ja Herralle                                                         kelpaamaton.

                      *                    Papin oikea jalkakin on voideltava, jotta hän voi vaeltaa Jumalan tahdossa ja                                                            johdattaa häntä seuraavaa kansaa Herran johdatuksen ja ohjeitten mukaan eikä                                                        oman agendansa tai kunnianhimonsa mukaan.

5.                   Yhteys Israelin ylipapin ja turvakaupungeissa olevien välillä, heidän, jotka olivat vahingossa surmanneet jonkun ihmisen.  Tämä osuus kiehtoo meitä, jotka uskomme, että Nasaretin Jeshua, Messiaamme, sovittaa meidän syntimme kuolemallaan. Ne judaistit, jotka vastustivat muinoin ja tänäkin päivänä Jeshuaa ja hänen juutalaisia opetuslapsiaan, väittävät, että ihminen ei voi sovittaa muita ihmisiä kuolemallaan.  Tässä meillä on Toorassa esimerkki, että ylipapin kuolema sovittaa ne, jotka ovat surmanneet ihmisen, ja päästää heidät lähtemään vapaasti turvakaupungista, turvassa jokaiselta, joka tahtoisi vahingoittaa heitä tai kostaa heille. Tässä on meille malli Israelin ylipapin kuolemasta, joka lunastaa ja vapauttaa ne, jotka ovat surmanneet ihmisen, koska eivät ole olleet tarkkaavaisina ja heidän ajatuksensa ovat harhailleet muualla, tai huolimattomuuttaan, tai koska eivät ole ryhtyneet varotoimiin estääkseen sellaisia onnettomuuksia tapahtumasta tai monesta muusta erehdyksestä johtuen (tappo). Israelin ylipapin kuolema tuo heille anteeksiannon ja sovituksen. Tämä koskee kaikkia kuutta turvakaupunkia. Jos ylipappi, joka on tavallinen syntinen ihminen, voi sovittaa ja päästää vapaaksi tappajat, miten paljon ennemmin synnittömän ja Itsensä kaikkien puolesta uhranneen Jeshuan kuolema voi sovittaa ja vapauttaa meidät Tuomiopäivän tuomiosta.

Tämän viikon rukouspyynnöt eivät juuri poikkea viime viikkoisista.

Israelissa valmistaudutaan kansallisiin vaaleihin, jotka pidetään 9.4., vain viikkoa ennen pääsiäispyhiä. Vaaleja varjostaa Israelin oikeuskanslerin päätös panna syytteeseen pääministeri Benjamin Netanyahu lahjusten vastaanottamisesta ja sopimattomasta valtion varojen käytöstä, johon sekä hän että hänen vaimonsa ovat syyllistyneet.

Israel tarvitsee rukouksianne, samoin pääministeri Netanyahu ja hänen perheensä. Israelissa nyt vallitseva tilanne ei ole hyväksi kenellekään Israelissa eikä Israelin ystävien keskuudessa. Rukoilkaa, että Herra antaisi viisautta maamme ja hallituksemme johtajille.

Rukoilkaa edelleen vaimoni Marcian perheen puolesta: Marcian äiti, joka kaatui kaksi viikkoa sitten ja mursi lonkkansa. Hänet leikattiin ja häntä kuntoutetaan nyt. Hän on 90 vuotias.

Marcian isä, Horace, reilusti yli 90, eikä pysty huolehtimaan itsestään.

Marcian sisarentyttärentytär, Ashton, 16 v, joutui pahaan kolariin ja on ollut sairaalassa jo yli viikon. Hän on päässyt tehovalvonnasta, mutta on edelleen vakavasti vammautunut.

Muistakaa ydinperhettäni: Marcia, tyttäremme Danah ja hänen tyttärensä Noaam. Barry, Beth ja Joey, ja muistakaa minuakin! Me kaikki tarvitsemme Jumalan parantavan käden kosketusta, että hän parantaisi, vahvistaisi ja pitäisi meidät kykenevinä levittämään Hyvää Uutista.

Rukoilkaa rakkaan suomalaisen sisaren, Anne-Mirjamin, puolesta. Rukoilkaa, että Herra parantaa hänen selkänsä ja jalkansa.

Rukoilkaa Puolassa Varsovassa tänään pidettävän kansainvälisen konferenssin puolesta. Konferenssi on järjestetty keskustelutilaisuudeksi alueen ystävällismielisten arabimaiden kanssa Iranin tilanteesta ja Iranin uhmasta jatkaa hyökkäystarkoitukseen käytettävän sotilaallisen ydinvoiman kehittämistä. Rukoilen viisautta Benjamin Netanyahulle ja Mike Pencelle ja kaikille Persian lahden valtioiden ulkoministereille ja saudiarabialaisille, Jordanille ja muille konferenssissa edustettuina oleville hallituksille.

Rukoilkaa, että Herra lähettäisi meille muutamia lahjakkaita ja kyvykkäitä nuoria miehiä ja naisia, jotka pystyvät viemään Netivyaa eteenpäin kasvun tiellä, olemaan yhä suuremmaksi siunaukseksi Jumalan Kuningaskunnalle ja Israelin tähden.

Tarvitsemme järjestöllemme uuden pakettiauton, Hamotzi-ruoanjakeluohjelmaa varten, nuorisotyötä varten ja kymmeniä muita hoidettavia asioita varten.  Jotkut teistä, veljemme ja sisaremme, olette lahjoittaneet meille jo avokätisesti tätä autoa varten, mutta vasta puolet tarvittavasta summasta on kasassa. Pyydän teitä, jotka tahdotte antaa, mutta ette ole vielä antaneet, tarttumaan toimeen ja antamaan lahjoituksenne pian.

Rukoilkaa Anussimien ja heidän jälkeläistensä ennalleenasettamiseksi järjestettävän konferenssin puolesta. Se pidetään Portugalissa, 17-19.5.2019. Ja sitä seuraa rukouskiertue, jossa käydään neljässä kaupungissa, joissa Katolisen Kirkon tuomioistuin tuomitsi ja teloitti juutalaisia, joko kiduttamalla, joka kesti joskus kuukausia, jopa vuosia, tai polttamalla heidät elävältä. Tämä matka on rukousmatka – aitoa hengellistä taistelua, eikä vain sen puolesta mitä menneisyydessä on tapahtunut, vaan myös yhä kasvavaa juutalaisvastaisuutta ja Israelvastaisuutta (antisemitismiä) vastaan, jotka valtaavat alaa kaikkialla maailmassa. Pyydämme teitä tekemään uhrauksen ja tulemaan mukaan tähän konferenssiin Portugaliin, Castelo de Viden kaupunkiin.

Rukoilkaa itse konferenssin puolesta. Olen nähnyt nyt ohjelman ja konferenssiin osallistuvien puhujien luettelon. Kukaan ei osaa kuvitellakaan, miten tärkeä tästä konferenssista tulee ja minkä luokan puhujat ovat jo sitoutuneet tulemaan ja ovat vahvistaneet osanottonsa.

Jokaisen, joka on kiinnostunut Israelista, Inkvisition Anussim-uhreista ja Alijasta Israeliin, pitäisi alkaa rukoilla nyt ja tehdä kaikkensa päästäkseen mukaan tähän konferenssiin. Se on todellinen ja aito tilaisuus käydä hengellistä sotaa korkeimmalla tasolla.

Aika alkaa käydä vähiin, joten jos aiotte osallistua, ilmoittautukaa ja tehkää hotelli- ja kiertuevarauksenne. Varatkaa myös lentonne. Tarvittavia tietoja löydätte viimeistä edellisestä kirjeestäni.

Rukoilkaa myös Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueen puolesta, joka on marraskuussa 2019. Siitäkin löydätte tiedot viimeistä edellisestä kirjeestäni.

Muistakaa rakasta veljeämme Jakob Damkania rukouksissanne. Hän ei ole vielä entisellään, mutta niin kuntoutunut, että pääsee kotiin sairaalasta, mikä ilahduttaa häntä, ja tietysti myös hänen uskollista vaimoaan Elishevaa. Muistattehan rukoilla Jakobin ja Elishevan puolesta.

Tri M. Song Koreasta. Hän ja koko hänen perheensä ovat olleet mitä uskollisimpia rukoustaistelijoita Alijan ja Israelin ja Netivyan puolesta. Pyydän teitä kaikkia liikekannalle, aikaanne, perhettänne ja ystäviänne, ja kantakaa tohtori Songia ja hänen perhettään rukouksin. Pyytäkää, että Herra parantaisi hänet, vahvistaisi hänen henkeään ja perhettään.

Muistakaa rukouksin kallista sisarta, Courtneya. 

Lisään kaksi hyvin tärkeää rukouspyyntöä: Amir, Amiran poika, on nuori mies, isä ja aviopuoliso, ja eräiden hyvin läheisten arabi/palestiinalaisystäviemme veljenpoika. Hänellä on erittäin vakava syöpäsairaus, hän tarvitsee Herran armahtavan käden parantavan kosketuksen. 

Toinen Herran parantavaa kättä tarvitseva perhe on Ruotsissa, Terttu ja Tapio Luca, jotka taistelevat rukouksin Israelin ja Netivyan puolesta. 

Rukoilkaa edelleen DFW:ssä asuvan Huchin perheen Lion-vauvan puolesta. Pikku-Lion voi paremmin, mutta vielä ei olla läheskään selvillä vesillä.

Rukoilkaa Helsingissä asuvan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta. 

Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. 

Rukoilkaa Jerusalemissa asuvien Julian ja Victorin, kalliin sisaren ja veljen, puolesta, että Jumala auttaisi heitä ja parantaisi heidät. Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka on ennakkoluulojen uhri. Rukoikaa taivaallista läpimurtoa Paulan elämään.

Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Intiassa, Chenaissa, on kallis veli Isaac, joka rakastaa syvästi Herraa ja Israelia. Hänellä on munuaistauti, ja hän joutuu käymään dialyysissä monta kertaa viikossa. Rukoilkaa lääketieteellistä ihmettä pastori Isaacille ja rukoilkaa hänen palvelutyönsä puolesta Jumalan Kuningaskunnassa.

Pyydän teitä myös rukoilemaan Kiinassa asuvan kalliin sisaren puolesta, joka tekee niin paljon Jumalan valtakunnan työtä. Hänen nimensä on Ema! Hänellä on suuri taakka suuresta koulusta, joka tarvitsee Herran siunausta ja että Herra avaisi kaikki siunauksen ovet ja mahdollistaisi menestyksen niin fyysisessä kuin hengellisessä maailmassa.

Rukoilkaa Margaretan puolesta, hän on ortodoksijuutalainen. 

George, Gary, Melanie, Aharon Nancyn ja Donin poika.  Sarit, David S, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Yehuda H, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D ja hänen vaimonsa, ja Nancy. He kuuluvat Jerusalemin seurakuntaamme ja tarvitsevat Jumalan parantavan ja vahvistavan käden kosketusta.

Rukoilkaa seuraavien sisarten ja veljien puolesta, heidän terveytensä puolesta: Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H, Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

Rukoilkaa rakkaan sisaremme Ruby L:n puolesta, joka on Oklahoma Cityssä. Rubyn tilanne on hyvin vaikea. Hän tarvitsee Herran armoa parantuakseen ja veljien ja sisarien apua päivittäisissä askareissa. 

 Rukoilkaa parantumista Ritva Huhtalalle ja sisar Oksaselle. Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä.  Nämä kaikki ovat ihmisiä, joiden puolesta te rukoilette, mutta tahtoisin teidän tietävän, että nämä ovat myös ihmisiä, jotka rukoilevat Israelin ja Netivyan puolesta ja ovat tukemassa sekä Israelia että Netivyaa. Lisään vielä yhden veljen Brasiliasta, joka asuu nyt Portugalissa. Hänellä on vakavia perheongelmia. Hänen nimensä on Ismael Alves.

Jos te rukoilisitte niiden puolesta, joiden tiedätte tarvitsevan tätä rukousta, niin Herra kätkee varmasti suojelukseensa ne, joiden puolesta te rukoilette ja joiden puolesta minä rukoilen. Tässä maailmassa eläminen on jo kyllin vaikeaa, ja työhön ja liiketoimiin liittyvät paineet tekevät sen vielä vaikeammaksi. Ja niin kuin me rukoilemme paljon hengellisten asioiden ja terveyteen liittyvien asioiden puolesta, meidän on tärkeä rukoilla myös veljillemme taloudellista tasapainoa ja siunausta.    

                                             Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille ja uskokaa Jumalan lupauksiin!

                                                                                                             Joseph Shulam