Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 18.11.2018

Netivyah

Jerusalemin rukouslista 18.11.2018

Joseph Shulam Jejun saarelta, Koreasta 

Päätin 16.11. Seoulissa kahden ja puolen päivän mittaisen seminaarin, jossa opetin Hesekielistä. Sieltä lensi Jejun saarelle opettamaan kirkossa, jonka nimi on Kaunis Kirkko (Beautiful Church).

 Tahtoisin pyytää teitä rukoilemaan erityisesti niiden ihmisten puolesta, jotka ovat kärsineet ja yhä kärsivät Kalifornian tulipaloista. Tyttäremme Danah ja tyttärentyttäremme Noaam ovat keskellä näitä tulipaloja. Kun katselin Thousand Oaksin karttaa nähdäkseni, missä nuo tulipalot ovat tehneet tuhojaan tuossa osassa Kaliforniaa, näin Danahin asuinalueen pienenä koskemattomana saarekkeena laajan palaneen alueen keskellä. Kiitämme Herraa siitä, mutta pyydämme teitä rukoilemaan niiden monien ihmisten puolesta, jotka ovat menettäneet kaiken omaisuutensa tulipaloissa. Rukoilkaa Danahin ja Noaamin puolesta – ilman laatu on hirvittävän huono, vesi ei ole juomakelpoista. Pepperdinen Yliopiston campuksella oli tulipalo ja yliopisto pysyy suljettuna marraskuun 26. päivään asti; Noaamin koulu on suljettu eikä tiedetä, milloin koulu jatkuu.

                      Olen sitä mieltä, että tulipalon syttymiseen tarvitaan muutakin kuin vain tuulta. Täytyy olla jotain palavaa ja ainakin yksi tulitikku sen sytyttämiseksi. Okei, leiritulipalo Pohjois-Kaliforniassa on voinut syttyä leiritulesta. Mutta koska tulipalot ovat syttyneet strategisessa linjassa – ne syttyvät säännöllisesti mailien päässä lähimmästä tulipalosta- herää kysymys, olisiko asialla ollut joku tulipaloterroristi. Tämä kysymys perustuu yksinkertaisen ihmisen yksinkertaisesta päättelyyn. Toivon, että Kalifornian viranomaiset miettivät myös tätä mahdollisuutta.

Kuluneen sapatin lukujakso oli VaYetse, 1 Mooses 28:1-32:2. Tässä Ensimmäisen Mooseksen kirjan osassa kerrotaan Jaakobista, joka pakenee veljensä Esaun murhanhimoisia aikeita. Tämä on Raamatun toinen kertomus veljesten välisestä konfliktista, vihasta ja murhanhimosta. Ensimmäisessä tapauksessa Kain tappoi veljensä Abelin kateuden ja uskonnollisen kilpailun ajamana. Jaakobin ja Esaun kohdalla veljesten välinen kilpailu alkoi oikeastaan jo Rebekka-äidin kohdussa: 

                      ”Mutta lapset sysivät toisiaan hänen kohdussaan, ja hän sanoi:´Jos tämä on tällaista, niin miksi minä elän?´ Hän meni kysymään Herralta ja Herra sanoi hänelle: ´Kohdussasi on kaksi kansaa, ja sinusta haarautuu kaksi kansakuntaa. Toinen kansa on oleva toista voimakkaampi, ja vanhempi on palveleva nuorempaa´” (1 Mooses 25:22-23).

                      Tämä näiden veljesten välinen konflikti on jatkunut yli 3500 vuotta, eikä se ole vielä päättynyt. On toiveajattelua, että se päättyisi pian, vaikka Herran taloudenpidossa kaikki on mahdollista, ja me rukoilemme joka päivä ja useammin kuin kerran päivässä, että Herra vaikuttaisi rauhan näiden kaksospoikien jälkeläisten välille. Mutta jos uskomme Israelin profeettoja, ymmärrämme, että tämä titaanien taistelu jatkuu aina Messiaan paluuseen asti- Hän todistaa Jaakobin ja hänen jälkeläisensä puolesta.

                      Esau suunnitteli veljensä Jaakobin surmaamista, ja siksi Jaakobin täytyy paeta veljeään ja lähteä pois luvatusta maasta pohjois-Syyriaan.  Esaulla on muutamia hyviä ominaisuuksia, jotka paljastuvat ensi viikon Toorajaksossa. Esau on sentimentaalinen, ja kun hän kohtaa veljensä Jaakobin ja näkee, että Herra on siunannut veljeä eikä veli suhtaudu häneen vihamielisesti, Esau halaa ja suutelee veljeään ja näyttää antavan jalosti anteeksi veljelleen Jaakobille. Mutta tämä  sovinto ei kestänyt kauan – Esaun pojissa kyti katkeruus monien sukupolvien ajan. Mitä voimme oppia tästä VaYetse-tarinasta?

1.                   Älä käytä hyväksesi lähimmäisesi heikkoutta! Voit voittaa lyhyellä tähtäyksellä, mutta maksaa siitä lopun ikääsi.

2.                   Hyvä mainos toimii, mutta jos myyjän tarkoitus on petkuttaa ja pettää, ennen pitkää hän joutuu maksumieheksi.

3.                   Rauhan tekeminen on aina paras vaihtoehto, mutta rauhasta on oltava valmis maksamaan kova hinta. Rauha on hinnan arvoinen, mutta et voi tehdä rauhaa sellaisen kanssa, joka aikoo tappaa sinut, ennen kuin murhanhimo on kukistettu.

4.                   Ole aina valmis tunnustamaan väärintekosi ja pyytämään anteeksi jopa vihamieheltäsi.

5.                   Älä luota koskaan viholliseesi, älä edes neuvotteluja käytäessä.

8.                   Pidä aina valttikortti takataskussasi – niin kuin Jaakob mennessään kohtaamaan veljeään Esauta.

7.                   Avioliitossa varmista aina, että hunnun alla oleva nainen on Raakel eikä Leea. On nimittäin sattunut, että ennen avioliittoa nainen on Raakel, mutta avioliiton jälkeen hänestä tuleekin Leea. Jos näin käy, niin tee mahdollisimman paljon lapsia pitääksesi Leea kotona kädet täynnä työtä. (Suhtautukaa tähän armollisesti: se on Josephin mustaa huumoria. Marcia oli Raakel ja on edelleen 50 avioliittovuoden jälkeen minun Raakelini.)

Israelin hallitus horjuu näinä päivinä, pääministeri Benjamin Netanyahun ympärillä kiehuu ja huhutaan maaliskuun vaaleista. Tämän vuoksi meidän on rukoiltava tosissamme Israelin puolesta. Niin kuin kuningas Daavid sanoi: ”Älkää puhuko siitä Gatissa, älkää levittäkö siitä tietoa Ashkelonin kaduilla, etteivät filistealaisten tyttäret iloitsisi, etteivät kuolleitten ympärileikattujen terroristien tyttäret kerskuisi.” Koko Lähi-itä on kuin kiehuva pata, johon kaikki kokit pistävät näppinsä ja yrittävät saada osansa; Venäjä on siellä, USA on täällä, Iran, Pohjois Korea, Saudit ovat siellä ja täällä.  Alue on kuin ääriään myöten täynnä oleva ruutitynnyri ja viitisen ihmistä kilpailee siitä, kuka saa sytyttää tulitikun. En puhu nyt paikallisesta sodasta, vaan toisenlaisesta sodasta, ehkä tämän planeetan viimeisestä. Nyt on sopiva hetki rukoilla tämän maailman Luojaa, Israelin Herra Jumalaa, ja rukouksen tulisi ehkä kuulua: ”Herra, tule pian” tai ”Herra, tee rauhasta puoleensavetävin vaihtoehto kaikille asianosaisille.”

Marcia on perheensä luona Itä Tennesseessä. Danah ja Noaam ovat Thousand Oaksissa, Kaliforniassa. He joutuvat käyttämään hengityssuojaimia voidakseen hengittää. Tulipalo tuli vain korttelin päähän heidän kodistaan. Pepperdinen Yliopisto on suljettu Kiitospäivään asti ja Noaamin lukio  epämääräiseksi ajaksi. Lukiossa on noin 2000 oppilasta, ja tuli vahingoitti pahoin perusrakenteita. Rukoilkaa Danahin ja Noaamin puolesta, ja ennen kaikkea Kalifornian puolesta. Mielestäni on mahdollista, että sitten kun tuli oli saanut alkunsa Pohjois Kaliforniassa, jotkut terroristit ovat saattaneet nähdä siinä mahdollisuuden sytyttää paloja Los Angelesin alueella.

Sisarenpoikani Eli Levi alkaa saada suurina annoksina kemoterapiaa ensi keskiviikkona. Pyydän, että rukoilette Elin puolesta. Lääkärit ovat antaneet hänelle elinaikaa vain muutaman kuukauden,mutta me uskomme, että Jumalan voima parantaa syövänkin. Sitä ei tapahdu usein, mutta sitä tapahtuu. Olen nähnyt sen omin silmin ja olen nähnyt Jumalan tekevän parantumisihmeitä. Joten rukoilkaa Eli Levin ja Ruby Littlen puolesta, joilla kummallakin on paha syöpä ja jotka saavat kemoterapiaa. Varsinkin Rubylle tämä on kovaa, sillä hän on yksin. Rukouksemme eivät ole ainoa asia, jota hän tarvitsee; veljet ja sisaret Oklahoma Cityn alueella, te jotka voitte auttaa Rubya, käyttäkää tämä tilaisuus tehdä todella hyvä teko rakkaalle sisarelle, joka on palvellut Jumalaa koko elämänsä ajan.

                      Rukoilkaa Hong Kongissa olevan Sharonin puolesta, että hänen silmänsä parantuisivat täydellisesti. Minä rukoilen Sharonin puolesta ja pyydän teitä yhtymään rukoukseeni.

Rukoilkaa jäljellä olevan kiertueeni puolesta. Olen Koreassa Jehun saarella. Opetustahti on kiivas, ja opetukseni on vastaanotettu lämpimästi ja kiitollisuudella. Kahden päivän päästä, tiistaina, lennän Japaniin, jossa pidän seminaarit Tokiossa,, Nagoyassa, Osakassa ja Kiotossa. Koko ajan aikataulu on tiukka ja opetustunteja on paljon. Tarvitsen rukoustukeanne, jotta pysyn terveenä ja vahvana jaksaakseni viedä läpi tämän lähes päivittäin monia opetustunteja käsittävän ohjelmani. Netivyah on ainutlaatuinen palvelujärjestö. Kiertueeni eivät keskity rahankeruuseen, vaikka Jumala tietää, että tarvitsemme taloudellista apua voidaksemme jatkaa Herran työn tekemistä Israelissa ja muuallamaailmassa. Minun sarkani on opettaa Jumalan Sanaa ja rohkaista veljiä ja sisaria tekemään työtä raamatullisen Seurakunnan ennalleen asettamiseksi. Sanoma on yksinkertainen – otetaan samat ainekset,jotka UT:n apostoleilla ja opettajilla oli, ja saman sanoman pitäisi tuottaa samat tulokset. Olen siitä varma, jos meillä on samat ainekset. Yksi ensimmäisen vuosisadan Seurakunnan pääaines oli juutalaiset ja Israel ja koko Raamattu, ei vain UT. Apolloksella ei ollut Apostolien tekojen luvussa 18 käsissään Uutta Testamenttia, kun hän opetti synagogassa, ei myöskään Paavalilla, kun hän viipyi Bereassa viikkokausia opettamassa synagogassa. Hän selitti juutalaisille synagogassa, että  Messias on Jeshua, ja että Toora ja Profeetat ennustivat Messiaan syntymän, kuoleman ja ylösnousemisen; kaikki se oli jo siinä, mitä kutsutaan yleisesti nimellä ”Vanha Testamentti”. Minun tehtävänäni näillä kiertueilla on levittää Hyvää Uutista, Toivoa ja Rakkautta.

Rukoilkaa Netivian puolesta, niin Israelissa kuin USAssa. Netivian johtajat tarvitsevat rukouksianne ja tukeanne. Rukoilemme ja etsimme yhä Herraa, jotta löytäisimme uuden auton Israelin Netivialle. Sen on oltava pakettiauto, johon mahtuu vähintään 9, mutta mieluiten 11 ihmistä. Sen on oltava pakettiauto, jota voidaan käyttää Hamotzi-ruokaohjelman ruokatarvikkeiden kuljetukseen,ja sen on oltava pakettiauto, jota Netivian nuorisoryhmä – Munchkins -voi käyttää.

Rukoilkaa Portugalissa Castelo de Videssä 17-19.5.19 pidettävän kansainvälisen konferenssin puolesta ja sitä seuraavan nelipäiväisen rukousmatkan puolesta, jonka aikana vieraillaan paikooissa,joissa Inkvisitio kidutti ja poltti juutalaisia vuosina 1497 – 1821 . Konferenssilla on tärkeä merkitys sekä juutalaisten että kristittyjen ja toivottavasti myös Israelin valtion  havahduttamiseksi näkemään, että Israelin tulee avata ovensa ja päästää takaisin kotiin Israeliin Inkvisiition monet miljoonat juutalaiset uhrit. Sen tulisi olla seuraava suuri Alija-aalto Israeliin ja profeetta Obadjan profetian mukaisesti Negevin erämaan asuttaminen.

Rukoilkaa Netivian 40-vuotisjuhlakiertueen puolesta, että siitä tulisi menestys ja että me kaikki täällä Jerusalemissa voisimme osoittaa teille ilomme ja kiitollisuutemme rukouksistanne ja tuestanne. Henkilökuntamme on valmistanut linkin, jota klikkaamalla saatte lisätietoja Netivian 40-vuotisjuhlakiertueesta. http://netivyah.org/40th-anniversary-tour/  

Rukoilkaa Portugalissa 17-24.5.2019 pidettävän kongressin puolesta. Kyselkää Herralta, tulisitteko tekin sinne.  Kirjoittakaa Netiviaan, jos haluatte tietää lisää tästä hyvin tärkeästä kongressista ja Anussim/Marrano -juutalaisten tilanteesta, jotka joutuivat Katolisen Kirkon ”Pyhän Inkvisition” uhreiksi 350 vuoden aikana. Katolisissa tuomioistuimissa tuomittiin kymmeniä tuhansia juutalaisia, heidät teloitettiin ja poltettiin roviolla. Meidän tulee rukoilla näiden juutalaisten ennalleen asettamista ja pääsyä takaisin kotiin Israeliin profeetta Obadjan profetian mukaisesti. 

                      Rukoilkaa vaimoni Marcian, tyttäreni Danahin, tyttärentyttäreni Noaamin, poikani Barryn, miniäni Bethin ja pojanpoikani Joseph Shulamin puolesta, sekä Marcian ja Bethin perheen puolesta.               Rukoilkaa rakkaan iäkkään sisaren, Anna W:n, puolesta, joka on tehnyt paljon hyvää Jumalan Kuningaskunnalle ja Jeshuan juutalaisten opetuslasten hyväksi.                

                      Muistakaa eritoten Danahia ja Noaamia. Heidän asuntonsa säilyi koskemattomana Woolseyn tulipalolta. Tulipalo pysähtyi vain korttelin päähän heistä. Noaamin lukio vahingoittui ja on kiinni, samoin Pepperdinen Yliopiston Campus. Danah tekee nyt työtä kotonaan. He pitävät hengityssuojaimia, jotka suodattavat heidän hengittämänsä ilman.

                      Muistakaa Courtney-nimistä sisarta Herrassa. Hänellä on monia terveysongelmia. Pyydän teitä rukoilemaan, että hän paranee kaikista vaivoistaan.

                      Muistakaa, mitä Jumala vastasi Kainille, kun Kain sanoi: ”Olenko minä veljeni vartija?” Jumala sanoi: ”Kyllä, Kain. Sinun tulisi olla hänen vartijansa eikä hänen murhaajansa.” UT:n periaate on: ”Joka siis tietää/osaa tehdä hyvää, mutta ei tee, hänelle se on synniksi” (Jaakob 4:17NKJV). Tehkäämme siis hyvää, koska osaamme, ja koska niin on oikein tehdä – rukoilkaamme veljiemme ja sisartemme puolesta, jotka tarvitsevat Jumalan armollisen käden kosketusta ruumiiseensa, ja Hänen Armonsa koskettaa myös omia vaivojamme.

                      Jatkakaa rukoustanne Huchin perheen Lion-vauvan  puolesta. Lion on jaksanut paremmin viime viikolla ja hän on taas kotona saatuaan kemoterapiaa. 

                      Rukoilkaa juutalaisen veljemme, Hillelin, puolesta. Hän asuu Helsingissä. 

Rukoikaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa, ja tarvitsevat Jumalan parantavaa kosketusta.

                      Rukoilkaa Julian, kalliin sisaren, ja Victorin, kalliin veljen, puolesta. Rukoilkaa, että Jumala parantaisi heidät ja auttaisi heitä. 

                      Muistakaa kallista sisarta nimeltä Zhou Wenlian, joka asuu Kiinassa.  

Intiassa on kallis veli nimeltä Chenai,joka rakastaa syvästi Herraa ja Israelia. Hänellä on munuaissairaus ja hän tarvitsee dialyysihoitoa monta kertaa viikossa. Hän on pastori ja hän on seurakunnan johtajana kaupungissaan. Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan, että Herra parantaisi hänet.   

                      Rukoilkaa Margaretan puolesta, tämän kalliin sisaren, jolla on hätää ja ahdistusta uskonsa tähden. 

                      Rukoilkaa Kenneth ja Margarite G:n puolesta Tennesseessä. He ansaitsevat Jumalan armon ja me olemme etuoikeutettuja voidessamme rukoilla näiden rakkaiden, äidin ja pojan, puolesta, joilla on kärsimystä.

                      Rukoilkaa Um Abu-Eidin puolesta. Hän on kallis iäkäs arabisisar. Rukoilkaa, että hän paranisi ja saisi voimia.

                      Rukoilkaa seuraavien veljien ja sisarten puolesta, jotka voivat jo paremmin, mutta tarvitsevat yhä Jumalan laupiaan käden parantavaa kosketusta:  George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H ja Pekka, Horace ja June (Marcian vanhemmat), Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San,Sadako San, Yumi ja hänen miehensä ja perheensä Okinawassa. Louisa ja Tony Hong Kongissa. 

Rukoilkaa parantumista Ritva Huhtalalle ja sisar Oksaselle. 

                      Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. 

                      Jos te rukoilisitte niiden puolesta, joiden tiedätte tarvitsevan tätä rukousta, niin Herra kätkee varmasti suojelukseensa ne, joiden puolesta te rukoilette ja joiden puolesta minä rukoilen. Tässä maailmassa eläminen on jo kyllin vaikeaa, ja työhön ja liiketoimiin liittyvät jutut tekevät sen vielä vaikeammaksi. Ja niin kuin me rukoilemme paljon hengellisten asioiden ja terveyteen liittyvien asioiden puolesta,meidän on tärkeä rukoilla myös veljillemme taloudellista tasapainoa ja siunausta.

 Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille ja uskokaa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam