Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 2.12.2018

Jerusalemin rukouslista 2.12.2018

Joseph Shulam, Beijing,Kiina

Rakkaat veljet ja sisaret Herrassa. Olen tänään matkalla Kiinaan ja tarvitsen rukouksianne. Kiinassa on kylmä, tänä vuonna minulla on kyllä kunnon vaatetus. Viime vuonna olin paleltua, mutta nyt minulla on matkalaukullinen talvivaatteita mukanani, jopa venäläinen sukellusvenemiehen karvahattu. Olisin todella kiitollinen, jos rukoilisitte turvallisuuteni puolesta.

Tämän viikon Toorateksti on 1 Mooses 37:1 – 40:23, jossa alkaa Joosefin tarina. Aina kun luen tätä Tooran jaksoa, ajatukseni tarttuvat jakson toisesta jakeesta neljänteen jakeeseen: 

                      ”Tämä on kertomus Jaakobin suvusta. Kun Joosef oli seitsemäntoista vuoden ikäinen, hän paimensi veljiensä kanssa vuohia ja lampaita. Hän oli vielä nuorukainen, ja hän oli isänsä vaimojen Bilhan ja Silpan poikien apuna. Hänellä oli tapana kannella isälleen, mitä pahaa hän kuuli heistä puhuttavan. Israel rakasti Joosefia enemmän kuin ketään muuta poikaansa, koska Joosef oli syntynyt hänelle hänen vanhoilla päivillään. Siksi hän teetti Joosefille värikkään raidallisen ihokkaan. Kun Joosefin veljet huomasivat, että heidän isänsä rakasti häntä enemmän kuin ketään muuta veljistä, he alkoivat vihata Joosefia eivätkä voineet edes puhua hänelle ystävällisesti” (1 Mooses 37:2-4).

Tämä yksinkertainen teksti vaivaa mieltäni. Mikä oli todellinen syy siihen, että Joosefin veljet vihasivat häntä niin paljon, etteivät he voineet sanoa veljelleen Joosefille edes ”Shalom”? Tämä kuvastaa hyvin syvää vihaa, viha joka estää ”Shalomin” sanomisen omalle veljelle. Raamattu antaa kaksi syytä veljien Joosefia kohtaan tuntemalle katkeralle vihalle.

1.                   Joosef kertoi isälleen kaiken sen pahan, mitä hän kuuli puhuttavan veljistään. Eli Joosef oli kantelupukki, joka riensi kertomaan isälleen vanhempien veljiensä puuhista.

2.                   Veljesten isä rakasti Joosefia enemmän kuin ketään muuta lastaan, koska Joosef oli syntynyt hänen vanhoilla päivillään. Ehkä myös sen tähden, että Joosef oli Raakelin, Jaakobin lempivaimon, poika.

Kukaan ei pidä kantelupukista. Kantelupukki tai juorukello on ihminen, johon ei voi luottaa ja jolle ei voi uskoa salaisuutta. Hänen kauttaan salaisuudet leviävät kulovalkean nopeudella. Ihmisyhteisöissä ei liiemmin rakasteta eikä hyväksytä joukkoon sellaisia ihmisiä, joille ei voi uskoa salaisuutta ja jotka puhuvat pahaa toisten selän takana ja jotka kuuluttavat kaikille, mitä kukin teki pikkujouluissa.

Toinen syy veljien vihaan oli Jaakobin oma käyttäytyminen. Huomatkaa, että tässä jakeessa (3) ei sanota, että Jaakob rakasti Joosefia enemmän kuin Joosefin muita veljiä, vaan siinä sanotaan: ” Israel rakasti Joosefia enemmän kuin kaikkia muita lapsiaan.” Nimen ”Israel” käyttö tässä yhteydessä, jossa kerrotaan Jaakobin suvun historiasta, on erittäin merkityksellistä. Kun Jumalan Sana käyttää nimeä ”Jaakob”, silloin viitataan Jaakobin vanhaan luontoon – Jaakobhan oli vähän epäluotettava. ”Israel” on nimi, jonka Jumala antoi Jaakobille, kun Jaakob oli kamppaillut enkelin kanssa Jabbok-virralla. Se Jaakob, joka rakasti Joosefia enemmän kuin muita poikiaan, ei ollut tuo häilyväluontoinen kaveri, joka vei esikoisoikeuden veljeltään Esaulta vaan Jaakob, joka taisteli Jumalan kanssa ja sai siunauksen ja uuden nimen, Israelin nimen. Hän on se Jaakob/Israel, joka rakastaa Joosefia enemmän kuin muita. Miksi hän rakastaa Joosefia enemmän, ei paljastu heti tarinan alussa, mutta sitten tarinan keskivaiheilla, kun Joosefin veljet lähtevät Egyptiin hakemaan ruokaa, meille paljastuu Joosefin jalomielisyys, nöyryys ja rakkaus veljiä kohtaan. Joosefilla on valta-asema faaraon Egyptissä. Hän on mies, jonka kädestä koko Egypti syö. Hän olisi voinut syyttää veljiään rikollisesta toiminnasta ja sulkea heidät eliniäksi vankityrmään. Ei ole oikein, että isä osoittaa yhdelle lapsistaan enemmän rakkautta kuin muille lapsilleen. Mistä siis johtuu, että Jaakob rakasti Joosefia enemmän kuin Joosefin veljiä? Jaakobilla on profetian armolahja. Ymmärrämme tämän Ensimmäisen Mooseksen kirjan lopussa, kun Jaakob siunaa poikansa. Jaakob ennustaa heimojen tulevaisuuden ja lausuu niistä monia profetioita, ja hän sanoo, mistä heimosta Vapahtaja on tuleva. Tämä Jaakobilla oleva profetian lahja selittää, miksi Jaakob rakasti Joosefia enemmän kuin kaikkia Joosefin veljiä. Jaakob näki Joosefin luonteen ja sen, kuinka Joosef pelastaisi lopulta veljensä ja koko suvun tuholta. Vaikka Jaakobin Joosefia kohtaan tuntema rakkaus osoittautuisi lopulta oikeutetuksi, veljien nuorempaa veljeään kohtaan tuntema ja yhä kasvava vihakin oli ennustettavissa, ja sillä oli tärkeä osansa koko Abrahamin sukukunnan lopullisessa pelastumisessa ja Jumalan Abrahamille antamien lupausten täyttymisessä ja maailman pelastuksessa.

Vastaavalla tavalla suurin osa Jeshuan omista heimoveljistä, juutalaisista, hylkäsi Jeshuan. Jumala ilmoitti Israelin profeetoille, että Messias hylättäisiin ja häntä halveksittaisiin, hänet surmattaisiin ja hänet haudattaisiin rikkaan miehen hautaan, hän ratsastaisi Jerusalemiin aasilla ja hän pelastaisi kaikki kansat. Pelastusprosessi edellytti, että Israel lankeaisi ja joutuisi maanpakoon, ja että Jumala palauttaisi Israelin takaisin siihen maahan, jonka Hän antoi Abrahamille ja hänen siemenelleen ikiajoiksi (kts 1 Mooses 13:14,15). 

Älkää hämmästelkö sitä, että Jumala on uskollinen ja pitää lupauksensa Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille ja heidän siemenelleen ikuisesti. Seiskää Israelin ja Israelissa olevien veljienne ja sisartenne rinnalla.  Rukoilkaa Israelin pelastusta ja rauhaa Jerusalemille. Tämä on tehtävä ja ohje, jonka Jumala on antanut Sanassaan.

Riemukasta Hanukkaa teille kaikille ja iloista ja ihanaa Joulun aikaa!

Rukoilkaa Israelin puolesta, olkaa esirukoilijoina rukoilemassa juutalaisen kansan pelastumista, ja että arabinaapurimme ymmärtäisivät, että kun he julistavat uskovansa kaikkiin profeettoihin, heidän velvollisuutensa on lukea ja tutkia koko Raamattua nähdäkseen, mitä nämä Jumalan profeetat puhuivat ja julistivat. Haastakaa muslimiystävänne ja – tuttunne lukemaan Raamattua ja ottamaan selville, mitä Jumalan profeetat sanoivat ja kirjoittivat.

Rukoilkaa Israelin hallituksen puolesta. Alkaa näyttää vahvasti siltä, että vaalit ovat lähellä Israelissa – ehkä maaliskuussa 2019. Rukoilkaa, että valituiksi tulee uskollisia ja Jumalaa pelkääviä miehiä, ja että nuo valitut ymmärtävät ja tuntevat Jumalan suunnitelman tälle vanhalle ja suurelle Israelin kansalle.

Marcia on Mount Julietissä, Tennesseessä. Danah ja Noaam ovat Thousand Oaksissa, Kaliforniassa, jossa elämä palaa vähitellen normaaliin. Noaamin koulu on alkanut ja Danah on töissä. Muistakaa heitä molempia rukouksissanne, että Jumala armossaan päästää heidät heidän tukalasta tilanteestaan. Herra voi tehdä ihmeitä meidän elämässämme, ja me luotamme yksin Häneen, mutta vanhurskaan rukous on voimallinen, ja luotan siihen, että te rukoilette perheeni puolesta.

Sisarenpoikani Eli Levi saa kemoterapiaa suurina annoksina. Pyydän teitä rukoilemaan Elin puolesta, ja rukoilkaa myös Ruby Littlen puolesta, joka Elin tavoin sairastaa syöpää ja saa kemoterapiaa. Rukoilkaa, että Ruby saisi juuri tässä elämänvaiheessa tarvitsemaansa apua ja että lääketieteellisen hoidon vaikutuksen lisäksi hän saisi kokea myös Jumalan armon siunaavan vaikutuksen elämässään.

Rukoilkaa Hong Kongissa olevan Sharonin puolesta, että hänen silmänsä parantuisivat täydellisesti. Rukoilen itse Sharonin puolesta, ja pyydän että tekin rukoilette hänen puolestaan.

Luentoaikatauluni on tiivis, ja opetukseni on otettu vastaan lämpimästi ja tervetulleena. Tarvitsen rukouksianne, että pysyisin terveenä ja vahvana pystyäkseni viemään läpi tämän aikataulun, jonka mukaan opetan monta tuntia lähes päivittäin. Netivia on ainutlaatuinen palvelujärjestö. Minun palvelutyönäni on opettaa Jumalan Sanaa ja rohkaista veljiä ja sisaria tekemään työtä Raamatun mukaisen Seurakunnan ennalleen asettamisen hyväksi.

Rukoilkaa Netivian puolesta, niin Israelissa kuin USAssa. Netivian johtajat tarvitsevat rukouksianne ja tukeanne. Rukoilemme ja etsimme yhä Herraa, jotta löytäisimme uuden auton Israelin Netivialle. Sen on oltava pakettiauto, johon mahtuu vähintään 9, mutta mieluiten 11 ihmistä. Sen on oltava pakettiauto, jota voidaan käyttää Hamotzi-ruokaohjelman ruokatarvikkeiden kuljetukseen, ja sen on oltava pakettiauto, jota Netivian nuorisoryhmä – Munchkins -voi käyttää.

Rukoilkaa Portugalissa Castelo de Videssä 17-19.5.19 pidettävän kansainvälisen konferenssin puolesta ja sitä seuraavan nelipäiväisen rukousmatkan puolesta, jonka aikana vieraillaan paikoissa, joissa Inkvisitio kidutti ja poltti juutalaisia vuosina 1497 – 1821 . Konferenssilla on tärkeä merkitys sekä juutalaisten että kristittyjen ja toivottavasti myös Israelin valtion havahduttamiseksi näkemään, että Israelin tulee avata ovensa ja päästää takaisin kotiin Israeliin Inkvisiition monet miljoonat juutalaiset uhrit. Sen tulisi olla seuraava suuri Alija-aalto Israeliin ja profeetta Obadjan profetian mukaisesti Negevin erämaan asuttaminen.

Rukoilkaa Netivian 40-vuotisjuhlakiertueen puolesta, että siitä tulisi menestys ja että me kaikki täällä Jerusalemissa voisimme osoittaa teille ilomme ja kiitollisuutemme rukouksistanne ja tuestanne. Henkilökuntamme on valmistanut linkin, jota klikkaamalla saatte lisätietoja Netivian 40-vuotisjuhlakiertueesta. http://netivyah.org/40th-anniversary-tour/  

Rukoilkaa Portugalissa 17-24.5.2019 pidettävän kongressin puolesta. Kyselkää Herralta, tulisitteko tekin sinne.  Kirjoittakaa Netiviaan, jos haluatte tietää lisää tästä hyvin tärkeästä kongressista ja Anussim/Marrano -juutalaisten tilanteesta, jotka joutuivat Katolisen Kirkon ”Pyhän Inkvisition” uhreiksi 350 vuoden aikana. Katolisissa tuomioistuimissa tuomittiin kymmeniä tuhansia juutalaisia, heidät teloitettiin ja poltettiin roviolla. Meidän tulee rukoilla näiden juutalaisten ennalleen asettamista ja pääsyä takaisin kotiin Israeliin profeetta Obadjan profetian mukaisesti.

Rukoilkaa rakkaan veljemme Jaakob Damkanin puolesta, että Herra antaisi hänelle voimia ja parantaisi hänet.

Muistakaa Courtneya, sisarta Herrassa. Hänellä on monia terveyteen liittyviä haasteita. Pyydän teitä rukoilemaan tämän kalliin sisaren puolesta ja pyytämään, että hän paranisi kaikista vaivoistaan.

Jatkakaa rukoustanne Huchin perheen Lion-vauvan puolesta. Lion on jaksanut paremmin viime viikolla ja hän on taas kotona saatuaan kemoterapiaa. 

Rukoilkaa juutalaisen veljemme, Hillelin, puolesta. Hän asuu Helsingissä. 

Rukoikaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa, ja tarvitsevat Jumalan parantavaa kosketusta.

Rukoilkaa Julian, kalliin sisaren, ja Victorin, kalliin veljen, puolesta. Rukoilkaa, että Jumala parantaisi heidät ja auttaisi heitä. 

Rukoilkaa Paula-nimisen rakkaan sisaren puolesta. Hän asuu Sveitsissä ja joutuu kärsimään ennakkoluuloista. Hän tarvitsee taivaallista läpimurtoa.

Muistakaa kallista sisarta nimeltä Zhou Wenlian, joka asuu Kiinassa.  

Intiassa on kallis veli nimeltä Chenai, joka rakastaa syvästi Herraa ja Israelia. Hänellä on munuaissairaus ja hän tarvitsee dialyysihoitoa monta kertaa viikossa. Hän on pastori ja hän on seurakunnan johtajana kaupungissaan. Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan, että Herra parantaisi hänet.  

Rukoilkaa Margaretan puolesta, tämän kalliin sisaren, jolla on hätää ja ahdistusta uskonsa tähden. 

Rukoilkaa Kenneth ja Margarite G:n puolesta Tennesseessä. He ansaitsevat Jumalan armon ja me olemme etuoikeutettuja voidessamme rukoilla näiden rakkaiden, äidin ja pojan, puolesta, joilla on kärsimystä.

Rukoilkaa Um Abu-Eidin puolesta. Hän on kallis iäkäs arabisisar. Rukoilkaa, että hän paranisi ja saisi voimia.

Rukoilkaa seuraavien veljien ja sisarten puolesta, jotka voivat jo paremmin, mutta tarvitsevat yhä Jumalan laupiaan käden parantavaa kosketusta: George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H ja Pekka, Horace ja June (Marcian vanhemmat), Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Sadako San, Yumi ja hänen isänsä, pastori Oharah Okinawassa. Louisa ja Tony Hong Kongissa. Rukoilkaa parantumista Ritva Huhtalalle ja sisar Oksaselle. 

Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. 

Jos te rukoilisitte niiden puolesta, joiden tiedätte tarvitsevan tätä rukousta, niin Herra kätkee varmasti suojelukseensa ne, joiden puolesta te rukoilette ja joiden puolesta minä rukoilen. Tässä maailmassa eläminen on jo kyllin vaikeaa, ja työhön ja liiketoimiin liittyvät paineet tekevät sen vielä vaikeammaksi. Ja niin kuin me rukoilemme paljon hengellisten asioiden ja terveyteen liittyvien asioiden puolesta, meidän on tärkeä rukoilla myös veljillemme taloudellista tasapainoa ja siunausta.

 Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille ja uskokaa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam