Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 22.12. 2018

Jerusalemin rukouslista 22.12. 2018, Joseph Shulam

Tänä sapattina lukuosuus on 1.  Mooseksen kirjan viimeinen lukujakso, Vayechi, 1.  Moos.  47:28-50:26.  Tämä on 1.  Mooseksen kirjan viimeinen lukujakso.  Ensi sapattina aloitamme 2. Mooseksen kirjan ensimmäisestä luvusta.  Teksti alkaa Jaakobista vuoteessa, vanhana ja sairaana ja kuolemaisillaan.  Jaakob pyytää pojaltaan Joosefilta, ettei häntä haudattaisi Egyptin maahan vaan hänet vietäisiin ”kotiin” Kaanaan maahan haudattavaksi isiensä Iisakin ja Aabrahamin kanssa. Tämä yhteys tähän Israelin maahan on jo niin voimakas, että Jaakob, tänä elämänsä erittäin merkittävänä hetkenä – siitäkin huolimatta, että hän ja hänen perheensä asuvat Egyptin hienoimmassa, osassa Niilin suistoalueella – haluaa yhä edelleen tulla haudatuksi maahan, jonka Jumala antoi Aabrahamille ja Iisakille. Egypti oli tuona aikana kuin Yhdysvallat. Se oli varakkain valtakunta ja heidän hautansa olivat maailman parhaimmat, pyramideja tai mastaboita.  Jaakobin poika Joosef on Egyptin korkein siviilipalvelija. Kaikista Egyptin rikkauksista huolimatta Joosef haluaa tulla haudatuksi Kaanaan maahan, hautaan, jonka Aabraham osti Efronilta Hebronin kaupungista.  Joosefilla oli vahva side maahan, jonka Jumala antoi Aabrahamille ja hänen siemenelleen ikuisiksi ajoiksi.  ( Katso 1.  Moos.  13:15-16 ).

Tämä Israelin lasten kiintymys tähän maahan ei ole todellakaan luonnollista kiintymystä. Juutalaiset ovat asuneet diasporassa lähes 2000 vuotta. Heidät on hajotettu ympäri koko maailmaa.  Juutalaisia on asumassa Argentiinassa, Brasiliassa, Meksikossa, USA:ssa, Australiassa, Sveitsissä, Saksassa, Ranskassa ja kaikkialla maailmassa.  Israel on kaunis maa, mutta ei kuitenkaan yksi maailman kauneimmista maista. Sveitsi, Norja, osa Amerikan Yhdysvalloista, ja monet muun maanosat ovat fyysisesti kauniimpia kuin tämä pieni maa Jordan -joen ja Välimeren välissä.  Israelin maan naapurusto ei ole myöskään maailman parhaimpia naapurustoja.  Meillä on naapureita, jotka enemmän kuin 2500 vuotta ovat vihanneet meitä ja ovat tehneet parhaansa tappaakseen meidät ja ottaakseen maan, jonka Jumala antoi esi-isillemme, Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille. Ongelma Lähi-idässä ja Israelin maassa ei ole uusi, ja näemme tämän saman järjettömän vihan ja halun tappaa meidät tänään yhtä voimakkaana kuin se oli Esran ja Nehemian päivinä.

Nehemia 4:1(RK2012): ”Mutta kun Sanballat, Tobia, arabialaiset, ammonilaiset ja asdodilaiset kuulivat, että Jerusalemin muurien korjaus edistyi ja niiden aukot alkoivat täyttyä, he suuttuivat silmittömästi.” 

Nehemia 6:1: ”Kun Sanballat, Tobia, arabialainen Gesem ja meidän muut vihollisemme kuulivat, että minä olin rakentanut muurin ja ettei siinä enää ollut aukkoja – tosin en vielä siihen aikaan ollut asettanut porttien ovia paikoilleen.”

Nämä samat naapurit pyrkivät estämään juutalaisten paluun Persian diasporasta ja aloittivat heti sodan ja vihan haluten pysäyttää aliyah’in takaisin esi-isiemme Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin maahan.

Yksi lukujakson vaikuttavimmasta kohdista on Jaakobin siunaukset lapsilleen. Nämä kaikki siunaukset ovat profeetallisia, ja osa niistä on jo toteutunut, ja vielä meidän päivinämme osa niistä on toteutumassa.

Simeonin ja Leevin tapauksessa – Jaakob ei itse asiassa siunaa näitä kahta veljestä. Hän itse asiassa kiroaa heidät. Hänen ”siunauksensa” toteutui monta vuotta myöhemmin.  Leevin heimo ei saanut maa-aluetta Kaanaan maasta ja heidät levitettiin Israelin heimojen sekaan. Simeonin heimolle annettiin alue syvältä Negevin autiomaasta eikä se voinut säilyä siellä vaan itse asiassa katosi historiasta melko aikaisin.

Olen sanonut usein, miten tärkeää isien on siunata lapsensa. Minun isäni ei koskaan siunannut minua. Hän rakasti minua ja oli antelias lahjojen suhteen, mutta hän myös kirosi minut erittäin usein. Olen iloinen, ettei yksikään isäni kirouksista ole toteutunut, ja syy siihen on se, että olen muuttanut elämäni. Minusta tuli Jeshuan opetuslapsi ja kuolin yhdessä Jeshuan kanssa kastevesissä ja nousin ylös uuteen elämään, kun nousin vedestä ja minusta tuli Jumalan palvelija – uusi ihminen – uusi luomus. Ei sama Joosef, joka meni veteen, vaan uusi Joosef, ei ainoastaan lihasta syntynyt vaan myös Jumalan Hengestä.

Presidentti Donald Trump on vetämässä Amerikan joukot pois Syyriasta.  Tämä on erittäin vakava siirto koko Lähi-idälle ja erityisesti kurdien joukoille, jotka ovat taistelleet rinta rinnan amerikkalaistaen kanssa ja nyt ne ovat vapaata saalista Turkin Erdwanille ja Iranille ja Syyrian Assadille. Se on myös paha Israelille, koska se antaa Iranille vapaan maa-alueen Iranista Libanoniin varustaa Hezbollahin ohjuksilla, jotka voivat iskeä minne tahansa Israelissa tarkasti.  Israel on erittäin huolissaan tästä Amerikan Yhdysvaltojen siirrosta.  Israel tarvitsee rukouksiamme ja USA tarvitsee rukouksiamme.

Marcia ja minä olemme palanneet takaisin kotiin Israeliin. Olemme takaisin meidän normaalissa aikataulussamme, ja itse nauhoitan joka päivä uutta sarjaa: Messias Talmudissa. Materiaalia tulee olemaan 18 oppituntia varten. Materiaali on sellaista, jota on vaikea löytää Jeshuan opetuslasten joukosta, mutta se on tärkeää sekä poleemiselta kantilta että raamatun totuuden vahvistamiseksi. Kiitos rukouksistanne.

Minulla on myös erityinen pyyntö Netivyahin toimistolta: Jos olet lukenut kirjani, Kätketyt aarteet, ole hyvä ja kirjoita kommenttisi, mitä pidit tästä kirjasta. Kirjoita jshulam@gmail.com

Rukoilkaa vaimoni Marcian ja hänen terveytensä puolesta. Minä tulen matkustamaan tammikuun puolivälissä, v. 2019, Portugaliin tapaamaan rakasta brasilialaista veljeämme Marceloa, jotta voimme suorittaa viimeiset järjestelyt konferenssia varten, joka pidetään 17.-19.5. ja siihen liittyvä rukouskiertue 20.-24.5. Meidän on löydettävä joku sisar, joka on halukas olemaan Marcian kanssa kahden viikon ajan.

Sisarenpoikani Eli Levi saa kemoterapiaa suurina annoksina. Pyydän rukoilemaan Elin puolesta. Rukoilkaa siis Eli Levin ja Ruby Littlen puolesta, jotka molemmat sairastavan pahanlaatuista syöpää ja saavat kemoterapiaa. Rukoilkaa Rubyn puolesta, jotta hän saisi tarvitsemaansa apua ylittääkseen tämän sillan elämässään ja ollakseen siunattu Jumalan armosta ylimääräisellä lääketieteellisellä hoidolla. Liitän vielä lisä rukouspyynnön erään rakkaan arabiperheen jäsenen puolesta. Perhe on ollut kauan ystäviämme ja he ovat kanssaveljiämme /-sisariamme. Tämä nuori mies on nimeltään Amir Amiran poika. Hän sairastaa myös vakavaa syöpää. Hän on hyvin nuori, n. 30, ja hän on neljän lapsen isä. Olette rukoilleet tämän nuoren miehen isoäidin, joka nimi on Um Mahmud Abu Eid, puolesta monta kuukautta. Rukoilkaa edelleen tämän hienon vanhan naisen puolesta.

Rukoilkaa Hong Kongissa asuvan Sharonin puolesta, että hänen silmänsä paranisivat täysin. Minä rukoilen Sharonin puolesta ja pyydän teitä yhtymään minuun tässä rukouksessa.
 
Olen kiitollinen HERRALLE, että hän vei minut Kiinaan ja että hän myös toi minut pois Kiinasta. Kiitos rukouksistanne.
 
Rukoilkaa Netivian puolesta, niin Israelissa kuin USAssa. Netivian johtajat tarvitsevat rukouksianne ja tukeanne. Rukoilemme ja etsimme yhä Herraa, jotta löytäisimme uuden auton Israelin Netivialle. Sen on oltava pakettiauto, johon mahtuu vähintään 9, mutta mieluiten 11 ihmistä. Sen on oltava pakettiauto, jota voidaan käyttää Hamotzi-ruokaohjelman ruokatarvikkeiden kuljetukseen, ja sen on oltava pakettiauto, jota Netivian nuorisoryhmä  – Munchkins –  voi käyttää.

Rukoilkaa Portugalissa Castelo de Videssä 17-19.5.19 pidettävän kansainvälisen konferenssin puolesta ja sitä seuraavan nelipäiväisen rukousmatkan puolesta, jonka aikana vieraillaan paikoissa, joissa Inkvisitio kidutti ja poltti juutalaisia vuosina 1497 – 1821 . Konferenssilla on tärkeä merkitys sekä juutalaisten että kristittyjen ja toivottavasti myös Israelin valtion havahduttamiseksi näkemään, että Israelin tulee avata ovensa ja päästää takaisin kotiin Israeliin Inkvisition monet miljoonat juutalaiset uhrit. Sen tulisi olla seuraava suuri Alija -aalto Israeliin ja profeetta Obadjan profetian mukaisesti Negevin erämaan asuttaminen.

Henkilökuntamme on valmistanut linkin, jota klikkaamalla saatte lisätietoja Netivian 40-vuotisjuhlakiertueesta. http://netivyah.org/40th-anniversary-tour/  

Rukoilkaa Netivian 40-vuotisjuhlakiertueen puolesta, että siitä tulisi menestys ja että me kaikki täällä Jerusalemissa voisimme osoittaa teille ilomme ja kiitollisuutemme rukouksistanne ja tuestanne.

Rukoilkaa Portugalissa 17-24.5.2019 pidettävän kongressin puolesta. Kyselkää Herralta, tulisitteko tekin sinne.  Kirjoittakaa Netiviaan, jos haluatte tietää lisää tästä hyvin tärkeästä kongressista ja Anussim/Marrano -juutalaisten tilanteesta, jotka joutuivat Katolisen Kirkon ”Pyhän Inkvisition” uhreiksi 350 vuoden aikana. Katolisissa tuomioistuimissa tuomittiin kymmeniä tuhansia juutalaisia, heidät teloitettiin ja poltettiin roviolla. Meidän tulee rukoilla näiden juutalaisten ennalleen asettamista ja pääsyä takaisin kotiin Israeliin profeetta Obadjan profetian mukaisesti.

Rukoilkaa rakkaan veljemme Jaakob Damkanin puolesta, että Herra antaisi hänelle voimia ja parantaisi hänet.

Muistakaa Courtneya, sisarta Herrassa. Hänellä on monia terveyteen liittyviä haasteita. Pyydän teitä rukoilemaan tämän kalliin sisaren puolesta ja pyytämään, että hän paranisi kaikista vaivoistaan.

Jatkakaa rukoustanne Huchin perheen Lion-vauvan puolesta. Lion on jaksanut paremmin viime viikolla ja hän on taas kotona saatuaan kemoterapiaa. 

Rukoilkaa juutalaisen veljemme, Hillelin, puolesta. Hän asuu Helsingissä. Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa, ja tarvitsevat Jumalan parantavaa kosketusta. Rukoilkaa Julian, kalliin sisaren, ja Victorin, kalliin veljen, puolesta. Rukoilkaa, että Jumala parantaisi heidät ja auttaisi heitä. Rukoilkaa Paula-nimisen rakkaan sisaren puolesta. Hän asuu Sveitsissä ja joutuu kärsimään ennakkoluuloista. Hän tarvitsee taivaallista läpimurtoa.

Muistakaa kallista sisarta nimeltä Zhou Wenlian, joka asuu Kiinassa. Intiassa on kallis veli nimeltä Chenai,joka rakastaa syvästi Herraa ja Israelia. Hänellä on munuaissairaus ja hän tarvitsee dialyysihoitoa monta kertaa viikossa. Hän on pastori ja hän on seurakunnan johtajana kaupungissaan. Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan, että Herra parantaisi hänet.  

Rukoilkaa Margaretan puolesta, tämän kalliin sisaren, jolla on hätää ja ahdistusta uskonsa tähden. Rukoilkaa Kenneth ja Margarite G:n puolesta Tennesseessä. He ansaitsevat Jumalan armon ja me olemme etuoikeutettuja voidessamme rukoilla näiden rakkaiden, äidin ja pojan, puolesta, joilla on kärsimystä. Rukoilkaa Um Abu-Eidin puolesta. Hän on kallis iäkäs arabisisar. Rukoilkaa, että hän paranisi ja saisi voimia. 

Rukoilkaa seuraavien veljien ja sisarten puolesta, jotka voivat jo paremmin, mutta tarvitsevat yhä Jumalan laupiaan käden parantavaa kosketusta:  George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H ja Pekka, Horace ja June (Marcian vanhemmat), Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San,Sadako San, Yumi, jonka aviomies on kuollut juuri viime viikolla, ja muistakaa edelleen hänen isäänsä, pastori Oharah’ia Okinawassa. 

Rukoilkaa parantumista Ritva Huhtalalle ja sisar Oksaselle. Rukoilkaa Louisan ja Tonyn puolesta Hong Kongissa. Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. 

Haluan lisätä erään veljen Brasiliasta. Hän asuu nyt Portugalissa ja hänellä on joitain vakavia perheongelmia. Hänen nimensä on Ismael Alves.

Jos te rukoilisitte niiden puolesta, joiden tiedätte tarvitsevan tätä rukousta, niin Herra kätkee varmasti suojelukseensa ne, joiden puolesta te rukoilette ja joiden puolesta minä rukoilen. Tässä maailmassa eläminen on jo kyllin vaikeaa, ja työhön ja liiketoimiin liittyvät paineet tekevät sen vielä vaikeammaksi. Ja niin kuin me rukoilemme paljon hengellisten asioiden ja terveyteen liittyvien asioiden puolesta, meidän on tärkeä rukoilla myös veljillemme taloudellista tasapainoa ja siunausta.

Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille ja uskokaa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam

P.S. Asiaa ilmoittautumisesta ja hotellin varaamisesta Portugalissa 17-19.5.19  pidettävään Marrano/Anussim- juutalaisia koskevaan tärkeään kansainväliseen konferenssiin ja sitä seuraavaan kiertueeseen 20-24.5.19. Ottakaa yhteys Ana Mendesiin (katso alhaalta), jonka kautta hoituvat hotellin varaamiset, kuljetukset Portugalissa ja rukouskiertue neljässä kaupungissa, joissa Inkvisitio kävi oikeutta juutalaisia vastaan ja tuomitsi heidät kidutettaviksi ja kuolemaan.

Ana Mendes, 

Incoming Department

Avenida Marqués de Tomar, 35 A  1050-153 Lisboa, Portugal

Puhelin (+351) 21 132 79 61  Fax (+351) 21 318 26 69

sähköposti/Skype ana.mendes@osiris.pt