Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 27.9.2018

Netivyah

Jerusalemin rukouslista 27.9.2018

Joseph Shulam

Lähestymme Tooran lukemisen loppua. Viimeinen Parasha luetaan ensi viikolla päivänä, jota kutsutaan nimellä ”Simchat Torah”, Tooran ilo. Päivä sijoittuu itse asiassa Lehtimajanjuhlan loppuun. Juhlan viimeinen päivä on päivä, jolloin luetaan Viidennen Mooseksen kirjan viimeinen luku ja välittömästi sen perään Ensimmäisen Mooseksen kirjan ensimmäinen luku. Mielestäni tämä on aidoimpia ja tärkeimpiä Uusia Alkuja juutalaisen vuoden aikana.  Saamme Tooran luetuksi loppuun ja menemme heti takaisin alkuun, aloittaen taas Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta. Toisin sanoen, Tooran lukeminen ei lopu koskaan – se aloitetaan uudelleen joka vuosi.  Tämän tapahtuman juhlinta on vuoden suurin juhla Jerusalemissa.

Tämän sapatin lukujakso on hyvin erikoinen. Se on yksi suosikeistani Tooran tekstien joukossa (2 Mooses 33:12- 34:26):

Mooses sanoi Herralle: ´Sinä sanot minulle, että minun on johdettava tätä kansaa, mutta et ole ilmoittanut minulle, kenet sinä lähetät minun kanssani. Kuitenkin sinä olet sanonut: ´Minä tunnen sinut nimeltä, ja sinä olet myös saanut armon minun silmissäni.´ Jos siis todella olet suosiollinen minulle, niin ilmoita minulle tiesi, että voisin tulla tuntemaan sinut ja saisin armon sinun silmissäsi. Onhan tämä kansa kuitenkin sinun kansasi.´ Herra vastasi: ´Minä kuljen kanssasi, ja minä annan sinulle levon.´”

Miksi minä pidän tästä tekstistä?

1.                   Mooses saa keskustella Israelin Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa samalla tavalla, kuin kaverukset juttelevat toisilleen. Mooses sanoo Herralle: ”Sinähän lupasit minulle, että lähetät läsnäolosi kanssani auttamaan minua johdattamaan kansaasi.”

2.                   Mooses sanoo Herralle: ”En johdata kansaasi, jos et pidä lupaustasi ja lähetä läsnäolosasi kulkemaan kanssani ja auttamaan minua johdattamaan kansaasi.

3.                   Mooses tietää, ettei hän voi tehdä mitään hyvää ilman, että Herran läsnäolo kulkee hänen kanssaan ja auttaa häntä johdattamaan Israelin kansaa.

Pidän tästä, koska johtajana tiedän hyvin, että mikään ei suju eikä mitään hyvää saada aikaan Netiviassa ilman erittäin tiivistä suhdetta Herraan ja Pyhään Henkeen. Tämä suhde ja Herran Läsnäolon tarkka johdatus on menestyvän johtajuuden avain. Emme voi tehdä mitään ilman Herraa – tämä on Mooseksen asenne. Jos tahdomme menestyä Jumalan ohjelman seuraamisessa ja toteuttamisessa, tarvitsemme Herraa kulkemaan kanssamme ja olemaan kumppanimme, ja me olemme Herran kumppaneita ja seuraamme Häntä. Tämä on avain siihen, että menestymme palvelutyömme kaikilla alueilla Herran ja Hänen kansansa palveluksessa.

Seuraavaksi joitain perusperiaatteita, joita tästä lukujaksosta löytyy:

1.                   Palvelutyö ei ole minun palvelutyöni!  Jos se on aito palvelutyö eikä minkään yksityisen imperiumin rakennus Rabbia ja pastoria palvelemaan, sen täytyy olla Herran palvelutyö eikä pastorin palvelutyö. Rabbi tai pastori on vain työkalu Herran kädessä, mutta palvelutyö on Herran.

2.                   Rabbin tai pastorin ja Herran välillä on vallittava kiinteä ja intiimi yhteys. Yhteydenpidon kanavien on oltava avoimet ja kunnialliset ja vilpittömät niin käännyttäessä Herran puoleen kuin vastaanotettaessa Häneltä. Motiivien on oltava puhtaat Herran Kuningaskunnan tähden, mitään ei saa tehdä yksityisistä motiiveista.

3.                   Ajatus, että me ihmiset kaikkine puutteinemme voimme jutella Jumalalle ja että meillä on jopa mahdollisuus esittää perusteluja, jotka voivat saada Jumalan muuttamaan mielensä – jo tämä on yksi suurimpia oppitunteja, välineitä ja rohkaisuja, joita löydän koko Raamatusta.

Eilen Israelin pääministeri Bibi Netanyahu puhui YK:n yleiskokouksessa. Pääministeri Netanyahu paljasti Iranin kaksinaamaisuuden ja heidän valheensa maailmalle. Hän näytti salaisen varastointipaikan Teheranissa, jota käytetään ydinasemateriaalin ja varusteiden varastona. Herra Netanyahu teki tämän varsin tietoisena siitä, että Israelin tiedustelupalvelu joutuisi maksamaan siitä, sillä se panee Iranin etsimään Iranista tämän tiedon lähdettä. Mutta maailman oli tärkeä tulla tietämään valheet ja petoksen, joihin Iran on syyllistynyt viimeiset 15 vuotta. YK ja muut ovat nielleet Iranin valheet ja kiiruhtaneet iloiten allekirjoittamaan sopimuksen, joka ei ole estänyt eikä tule estämään Irania hankkimasta ydinasetta. Tässä tarvitaan Jumalan väliintuloa, koska Israel ei pysty yksinään estämään Irania valmistamasta atomipommeja ja ohjuksia kuljettamaan näitä pommeja mannerten välillä. Uskon, että YK on automaattisesti Israelia vastaan maailman kaikkien islamististen valtioiden kanssa. Vain Jumala voi estää Irania valmistamasta atomipommeja ja uhkaamasta Israelia. Rukoilkaa, että Jumala siunaisi Israelia ja pitäisi huolen Iranista ja Hizbollahista ja venäläisistä Syyriassa. Rukoilkaa, että Herra, joka hallitsee kaikkea maata ja kaikkea mitä siinä on, ja sen ympärillä, yläpuolella ja alapuolella on, että Herra ottaisi käsittelyynsä Iranin ilkeät aikeet ja estäisi Irania ja sen liittolaisia toteuttamasta aikeitaan. Jumala voi tehdä sen, ja minä rukoilen, että Hän tekee sen pian!

Rukoilkaa Marcian ja minun puolesta. Lähdemme muutaman päivän päästä Yhdysvaltoihin. Olen siellä muutaman päivän ja lennän sieltä sitten Saksaan pitämään seminaaria pienessä kylässä, jossa on seminaaripaikka, jossa on pidetty joka vuosi yli 60 vuoden ajan Israel-seminaari ja rohkaistu Saksan kristittyjä rukoilemaan Israelin ja juutalaisten puolesta. Saksasta lennän Hongkongiin opettamaan ihanassa ja ystävällisessä seurakunnassa, jolla on erikoinen nimi, 611 – eli Jesaja 61:1. 

Sieltä jatkan Cornerstone seurakuntaan Singaporessa, josta matka jatkuu Seouliin Koreaan, Japaniin, Kiinaan ja takaisin USAan hakemaan Marciaa, jonka kanssa palaamme Israeliin. Tämä on Matka maailman ympäri 70 päivässä! Näistä päivistä 55 kuluu opettaessa eri aiheista, alkaen muutaman päivän seminaarista Hesekielistä opettamiseen opetuslapseudesta, juhlista ja muusta.

Marcia tarvitsee rukouksianne terveyden, turvallisuuden ja parantumisen alueilla. Hän tulee olemaan Tennesseessä ja Kaliforniassa, josta taas itä-Tennesseehen Kiitopäiväksi perheensä luo. 

Minäkin tarvitsen rukouksianne: rukoilkaa turvallista matkustamista, raikasta ja tuoretta Pyhän Hengen tuulta, että opetan innoituksella ja ilolla, joka tarttuu opetusta kuulemaan tuleviin.

Henkilökunta on valmistanut linkin, jota klikkaamalla saatte lisätietoja Netivian 40-vuotisjuhlasta. http://netiviah.org/40th-anniversary-tour/

Rukoilkaa Netivian ja tämän 40-vuotisjuhlakiertueen puolesta, että se olisi menestys ja tilaisuus meille kaikille täällä Jerusalemissa tuoda julki ilomme ja kiitoksemme teille rukouksistanne ja tuestanne.

Rukoilettehan edelleen vaimoni Marcian , tyttäreni Danan, tyttärentyttäreni Noaamin, poikani Barryn, miniäni Bethin ja pojanpoikani Joseph Shulamin puolesta, ja myös Marcian ja Bethin perheiden puolesta.

Erityinen rukouspyyntö Eli Levin, sisarenpoikani puolesta. Elillä on diagnosoitu ruokatorven syöpä. Kyseessä on hyvin vakava syöpä. Rukoilkaa, että Eli paranee, ja rukoilkaa häntä ensin Bulgariassa ja sitten Israelissa hoitavien lääkärin puolesta.

Rukoilkaa Anna W:n puolesta. Hän on rakas vanha sisar Herrassa, joka on tehnyt niin paljon Jumalan Kuningaskunnan ja Jeshuuan juutalaisten opetuslasten hyväksi.

Rukoilkaa, että saisimme uuden auton Netivian vanhan auton tilalle. Meidän vanha pakettiautomme on jo hyvin vanha. Tämä pakettiauto palvelee kaikkia Netivian ohjelmia: HaMotzi ruokaohjelmaa, nuorisoa, kuljetuksen tarpeessa olevia seurakunnan vanhempia jäseniä, jotta he pääsevät jumalanpalveluksiin ja takaisin kotiin ja monia muita tarpeita. Miettikää voisitteko lahjoittaa korvamerkillä Van, pakettiauto. Netivian pääkassakin tarvitsee varoja. Tästä kassasta maksetaan palkat, postituskulut, puhelinmaksut, vakuutukset, painotyöt, mediatyöt ja paljon muuta.

Pyydän, että rukoilisitte Alijan ja uusien maahanmuuttajien Israeliin sulautumisen puolesta. On hyvin tärkeää, että Israeliin muuttajat, etenkin iäkkäämmät, hyväksytään, että heitä autetaan ja heille annetaan mahdollisuus oppia kieli ja uuden vanhan kotimaan tavat. Auttakaa meitä auttamaan heitä, jotka saapuvat nyt Israeliin!

Rukoilkaa hyvin erityisen konferenssin puolesta,jonka teemana on Espanjan ja Portugalin Inkvisition uhrien Alija. He ovat niiden jälkeläisiä, jotka säilyttivät salaa juutalaisen identiteettinsä senkin uhalla että joutuisivat kidutetuiksi ja kuolemaankin Katolisen Kirkon käsissä. Katolinen Inkvisitio oli vv 1472-1821. Monta vuotta ja monta uhria.

Nyt on aika rukoilla, että Tallit-esirippu (sanaleikki menneestä Rautaesiripusta) , joka estää näitä juutalaisia palaamasta kotiin Israelin maahan, aukeaisi.

Rukoilkaa Eliot K:n, kalliin juutalaisveljen ja ystävän puolesta USAssa. Hän on yksi USAssa olevien Jeshuuan juutalaisten opetuslasten ensimmäisistä johtajista.  

Muistakaa rakasta veljeämme Jakob Damkania ja pyytäkää Herraa parantamaan hänet ja antamaan hänelle voimia.

Muistakaa kallista sisarta Herrassa, Courtney´a. Hänellä on monia terveydellisiä ongelmia. Pyydän teitä rukoilemaan, että Courtney paranisi kaikista vaivoistaan.

On paljon hyviä ihmisiä, joilla on kärsimystä elämässään. Meidän palvelujärjestömme on esirukouspalvelua niiden puolesta, jotka Jumala tuo tiellemme, jotta rukoilemme ja huudamme veljiemme ja sisartemme puolesta. Kuinka ruma onkaan Kainin asenne (1 Mooses), kun hän sanoi: ”Olenko minä veljeni vartija?” Jumalan vastaus – ei sanoina vaan tekoina – on: Kyllä, Kain, olet joko veljesi vartija tai veljesi murhaaja. Uuden Testamentin periaate on:

 ”  Joka siis ymmärtää tehdä sitä mikä on hyvää, mutta ei tee, hänelle se on synniksi” (Jaakob4:17).

Tehkäämme siis hyvää, koska ymmärrämme, ja  koska on oikein ja hyvää tehdä niin – rukoilkaamme veljiemme ja sisartemme puolesta, jotka tarvitsevat Jumalan armollisen käden kosketusta ruumiissaan, ja Hänen armonsa koskettaa meidänkin omia vaivojamme.

Jatkakaa rukoustanne Lion-vauvan puolesta. Lion on jaksanut paremmin viime viikolla ja hän on taas kotona saatuaan kemoterapiaa. Rukoilkaa kalliin sisaren puolesta, jolla on 4 asteen syöpä. Hänen nimensä on Deana.

Rukoilkaa juutalaisen veljemme Hillelin puolesta. Hän asuu Helsingissä. Rukoikaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa, ja tarvitsevat Jumalan parantavaa kosketusta.

Rukoilkaa Julian, kalliin sisaren, ja Victorin, kalliin veljen, puolesta. Rukoilkaa, että Jumala parantaisi heidät ja auttaisi heitä. Muistakaa kallista sisarta nimeltä Zhou Wenlian, joka asuu Kiinassa.

Rukoilkaa Portugaliin toukokuuksi 2019 suunnitellun konferenssin puolesta. Konferenssin päämääränä on havahduttaa hallitukset ja herättää maailman mielenkiinto ja ajaa Anussimien (Marranojen) ennalleen asettamista sekä hengellisesti että fyysisesti heidän luonnolliseen kotimaahansa. Alkakaa jo suunnitella konferenssimatkaa toukokuulle 2019.

Rukoilkaa Margaretan puolesta. Rukoilkaa Rubyn puolesta. Rubylla on todettu imusolmukesyöpä, johon hän saa kemoterapiaa. Rukoilkaa Kenneth ja Margarite G:n puolesta Tennesseessä. He ansaitsevat Jumalan armon ja me olemme etuoikeutettuja voidessamme rukoilla näiden rakkaiden, äidin ja pojan, puolesta, joilla on kärsimystä.

Rukoilkaa Um Abu-Eidin puolesta. Hän on kallis iäkäs arabisisar. Rukoilkaa, että hän paranisi ja saisi voimia.

Listamme on yhä sama: Bida, Tri Altamiro ja Cassia, George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H ja Pekka, Horace ja June (Marcian vanhemmat) ja Marcelon vanhemmat. 

Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San,Sadako San, Yumi, jonka mies kuoli viime viikolla, ja hänen isänsä pastori Oharah Okinawassa. 

Ritva Huhtala ja sisar Oksanen tarvitsevat rukousta parantumisen puolesta. Rukoilkaa Hongkongisssa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. 

Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. Moshe Daniel, veli Keniasta, pyytää rukousta palvelutyönsä puolesta ja veljiensä puolesta Keniassa.

On muita veljiä ja sisaria, joilla on tärkeitä haasteita elämässään ja liiketoimissaan. En mainitse nimiä, mutta kaikki me tunnemme ihmisiä, jotka ovat hienoja, sitoutuneita Jumalan palvelijoita ja joilla on elämässään tai työssään vaikea vaihe. 

Jos te rukoilisitte niiden puolesta, joiden tiedätte tarvitsevan tätä rukousta, niin Herra kätkee varmasti suojelukseensa ne joiden puolesta te rukoilette ja joiden puolesta minä rukoilen. Tässä maailmassa eläminen on jo kyllin vaikeaa, ja työhön ja liiketoimiin liittyvät jutut tekevät sen vielä vaikeammaksi. Ja niin kuin me rukoilemme paljon hengellisten asioiden ja terveyteen liittyvien asioiden puolesta, meidän on tärkeä rukoilla myös veljillemme taloudellista tasapainoa ja siunausta.

 Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille ja uskokaa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam