Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 4.1.2019

Netivyah

Jerusalemin rukouslista 4.1.2019

Joseph Shulam

Onnellista uutta vuotta 2019 toivotan teille kaikille, jotka rukoilette Israelin ja Netivyan työn puolesta niin Israelissa kuin kaikkialla maailmassa. Jumala siunatkoon teitä kaikkia, te rukouskumppanimme Saksassa, Bulgariassa, Suomessa, Brasiliassa, Koreassa, Japanissa, Kiinassa, Singaporessa, Ruotsissa, Hollannissa, Etelä-Afrikassa, Intiassa ja Filippiineillä. Teidän rukoustenne ja tukenne ansiosta Netivya pystyy ruokkimaan Jerusalemin köyhiä asukkaita. Netivya lähettää ohjelmaa joka päivä ja opettaa Jumalan Sanaa AM-radion kautta, joka kattaa suurimman osan Lähi-itää ja ulottuu pohjoisessa jopa eteläiseen Ukrainaan ja itäisellä Välimerellä muutamiin Kreikan saariin asti. Meidän nuoriso-osastomme on hyvin tehokas, ja se on jo kouluttanut ja opetuslapseuttanut neljä nuorta sukupolvea. Meillä on apuraharahasto, jonka kautta autamme taloudellisesti Jeshuan opetuslasten yliopisto- ja korkeamman asteen opintoja israelilaisissa koulutusta antavissa laitoksissa. Järjestömme tuottaa myös englannin- ja hepereankielistä kirjallisuutta, jota on käännetty muille kielille. Tärkeintä palvelutyössämme on Jerusalemissa toimiva seurakuntamme. Seurakunnan nimi on Roeh Israel, eli Israelin Paimen. Siunaamme teitä ja kehotamme teitä käymään nettisivullamme www.netivyah.org , Facebookissa ja myös youtubessa, youtube.com.  Löydätte sieltä paljon taltiointeja monista teistä kiinnostavista aiheista.

Tänään alkavana sapattina lukujaksomme on  PARASHAT VAERA (2 Mooses 6:2-9:35), Profeetoista HAFTARA on Hesekielin 28:25-29:21 ja Uudesta Testamentista Luukas 11:14-22.

Toisen Mooseksen kirjan jakso on kertomus HERRAN Egyptiin ja faraon hoviin lähettämistä vitsauksista. Nämä luvut herättävät suuren kysymyksen: miksi Herra lyö Egyptiä näillä kauheilla vitsauksilla?

                      Miksi HERRA ei pehmitä faraon sydäntä ja vaikuta hänessä niin, että hän päästää nuo jäykkäniskaiset israelilaiset lähtemäään? HERRA paadutti faraon sydämen monta kertaa, jottei hän päästäisi israelilaisia lähtemään niin nopeasti.

Tässä on kolme kertaa, jolloin HERRA paadutti faraon sydämen: 2 Mooses 7:3:

                      ”Mutta minä paadutan faraon sydämen. Vaikka minä teen paljon ihmeitä ja tunnustekojani Egyptin maassa, farao ei kuule teitä. ..”

Rashi (eräs suurimpia keskiaikaisia heprealaisen Raamatun kommentoijia) sanoo tästä jakeesta, 2 Mooses 7:3: ” ja minä teen sen vaikeaksi (paadutan hänen sydämensä), koska hänet on todettu syylliseksi ja hän on uhmannut minua ja maailman kansoja.  Maailman kansat eivät katso iloiten sitä, että antaisin hänelle sydämen palata tyköni (katua). Ja minä sanon: ”Mutta sinä tulet näkemään minut ja tulet saamaan uhmastasi moraalisen opetuksen. Vaikka ensimmäisten viiden vitsauksen kohdalla en paaduttanut sydäntäsi vaan vahvistin sitä, oi farao.”

Rashi sanoo tässä, että Jumala lähetti faraolle viisi vitsausta paaduttamatta hänen sydäntään, sen sijaan Hän itse asiassa vahvisti faraon sydäntä.

                      On toinenkin sanapari, joka on käännetty englanninkielelle ”kovettaa, paaduttaa sydän”. Mutta tässä toisessa sanaparissa, joka esiintyy jakeissa 2 Mooses 4:21 ja 7:13, ja läpi koko Exodus-kertomuksen, farao itse ”vahvistaa” eli ”kovettaa sydämensä”. Hänestä tulee itsepäinen ja hän kieltäytyy päästämästä Israelin lapsia orjuudesta ja Egyptistä. (Tämä toinen sanapari esiintyy seuraavissa Jumalan sanan jakeissa. 2 Mooses 4:21, 7:13,22; 8:19; 9:12,35; 10:20,27,; 11:10; 14:4,8,17).

Kaikissa näissä teksteissä ja monissa muissa kohdissa Raamatussa, Jumala katsoo ihmisten sydämiin ja näkee, että he ovat uhmakkaita, jumalanpilkkaajia ja he haastavat Jumalan ja Hänen auktoriteettinsa maailmassa. Silloin Jumala sanoo Itselleen: ”En voi sallia, että tällainen käyttäytyminen jatkuu ja että minun auktoriteettini ja asemani maailman kansojen keskuudessa kyseenalaistetaan. Siitä syystä aion sallia faraon tässä tapauksessa seurata omia taipumuksiaan ja omaa uhmaansa. Jotta maailma näkee, mihin johtaa se, että minua ei kunnioiteta eikä minun tahtoani noudateta. Lopulta farao ja hänen kansansa ja koko maailma tulevat tietämään, että on olemassa tämän maailman luoja, joka sekä rakastaa ja palkitsee että rankaisee lapsiaan kaikkialla maailmassa.”

Nämä ovat minun sanojani, joilla selitän, miksi Jumala paaduttaa joskus ihmisten sydämet ja sallii heidän noudattaa omia halujaan ja taipumuksiaan, vaikka seuraukset ovat katkerat. Syy on se, että Jumala tahtoo kaikkien maailman ihmisten tuntevan Hänet ja olevan viisaita ja ymmärtävän, että on olemassa yksi Jumala ja että Hänen luomakunnassaan on olemassa käyttäytymissäännöt.

Meidän tulisi kaikkien ymmärtää, että Isänämme, koko luomakuntansa Isänä, Jumalan armolla ja rakkaudella on rajansa, samoin myös Hänen vihallaan ja suuttumuksellaan. Meidän ja meidän kansakuntiemme pitäisi varoa ylittämästä ja jättämästä huomiotta näitä Jumalan rajoja, koskivatpa ne kumpaa asteikon päätä hyvänsä.

Rukoilkaa Israelin puolesta  –  vaalit on määrätty pidettäväksi 9.4.19, vain muutama päivä ennen Pääsiäispyhiä. Israelin poliittinen näyttämö on hajoamassa sirpaleiksi. On olemassa mahdollisuus, että pääministerimme joutuu syytteeseen vakavista lahjusten vastaanottamisrikoksista. Koko maa keinuu ja vapisee, poliittisella näyttämöllä kaikki ovat kaikkia vastaan. Rukoilkaa Israelille rauhaa, yhtenäisyyttä ja hyvää tahtoa johtajiemme välille ja kansamme keskuuteen. Tällaisella hetkellä, kun koko maailman katseet ovat kohdistuneet meihin, me emme todellakaan kaipaa jakaantumisia tässä kansassa. Meidän oma häpeämme tuo häpeää HERRA Jumalalle, joka on kaiken luomakunnan isä. Rukoilkaa, rukoilkaa, rukoilkaa meidän puolestamme, ja pysykää Israelin rinnalla – Israel on lopun ajan ihmelääke koko maailmalle.  Vihollisen työnä on hämmentää ja saada aikaan sekaannusta ja jakaantumisia ja häpeää. Pyydämme Jumalalta armoa ja viisautta tälle kansalle ja kansamme johtajille.

Rukoilkaa Netivyan ja Roeh Israel seurakunnan puolesta. Edessämme olevat haasteet ja Herran meille avaamat mahdollisuudet ovat todella suuret. Tarvitsemme rukouksianne ja tukenne on todella tärkeää. Herra antaa meille niin haasteita kuin mahdollisuuksiakin.

Rukoilkaa Marcian puolesta ja minun puolestani, poikamme Barryn ja hänen perheensä puolesta, tyttäremme Danan ja tyttärentyttäremme Noamin puolesta.

                      Rukoilkaa erityisesti minun puolestani. Ensi perjantaina, 11.1.19, aion lentää Portugaliin tapaamaan rakasta brasilialaista veljeämme Marceloa ja tekemään lopulliset järjestelyt ja valmistelut Portugalin konferenssia varten (17-19.5. ja rukouskiertue 20-24.5). Jos Herra suo, lennän Portugalista Amsterdamiin opettamaan neljän päivän seminaarissa profeetta Hesekielistä eräässä messiaanisessa seurakunnassa. Tarvitsen rukoustukeanne, jotta seminaari onnistuu ja on siunaukseksi, ja myös terveyteni, jaksamiseni ja turvallisuuteni puolesta.

Henkilökuntamme on valmistanut linkin, jota klikkaamalla saatte lisää tietoa Netivian 40-vuotisjuhlakiertueesta.  Huomaattehan, että teidän täytyy ilmoittautua tähän hyvin erityiseen Netivian 40vuotistaipaleen juhlintaan. Teidän täytyy maksaa myös ennakkomaksu hotellivarauksista ja maakuljetuksista. Ennakkomaksu on 200 US$. Alempana on linkkejä, joiden kautta pääsette heti maksupaikalle.

Katsokaa ilmoittautumiskaavake: https://netivyah.org/40th-anniversary-registration/

Paypalin kautta voitte maksaa: Netivyah 40th Anniversary Tour – first deposit:

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=5BN4C3KBPMY4U

Second payment:

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=AM4PQTL9P2LDE

Final payment:

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=6DS6RQA9DDGWY

 Muistakaa rakasta veljeämme Jacob Damkania ja pyytäkää, että Herra antaisi hänelle voimia ja parantaisi hänet.

                      Muistakaa rukouksin kallista sisarta, Courtneya. 

Lisään kaksi hyvin tärkeää rukouspyyntöä: Amir, Amiran poika, on nuori mies, isä ja aviopuoliso, ja eräiden hyvin läheisten arabi/palestiinalaisystäviemme veljenpoika. Hänellä on erittäin vakava syöpäsairaus, ja hän tarvitsee HERRAN armahtavan käden parantavan kosketuksen.

                      Toinen Herran parantavaa kättä tarvitseva perhe on Ruotsissa, Terttu ja Tapio Lucca. He ovat oikeita rukoustaistelijoita Israelin ja Netivyan puolesta. Heillä on vakavia terveysongelmia, rukoilkaamme parantumista.

                      Rukoilkaa toisen vanhan hyvän ystävän, herra Shukryn, puolesta. Hänellä on yllättäen vakavia ongelmia jalassaan. Hänelle tehdään ensi viikolla tutkimuksia, jotta saadaan selville, missä on vika. Tällä hetkellä hänellä on kovat tuskat eikä hän voi kävellä.

                      Rukoilkaa edelleen DFW:ssä asuvan Huchin perheen Lion-vauvan puolesta. Pikku-Lion on saanut kemoterapiaa ja voi jo paremmin.

                      Rukoilkaa Helsingissä asuvan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta. Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. Rukoilkaa Julian ja Victorin, kalliin sisaren ja veljen puolesta, että Jumala auttaisi heitä ja parantaisi heidät. Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka on ennakkoluulojen uhri. Rukoilkaa taivaallista läpimurtoa Paulan elämään.

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Intiassa on kallis veli Isaac, joka rakastaa syvästi Herraa ja Israelia. Hänellä on munuaistauti, ja hän joutuu käymään dialyysissä monta kertaa viikossa. Hän on pastori ja seurakunnan johtaja kotikaupungissaan. Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan, että Herra parantaisi hänet.

                      Kiinassa on myös Emal She, kallis sisar, joka tekee niin paljon Jumalan valtakunnan työtä. Hänellä on suuri taakka suuresta koulusta, joka tarvitsee Herran siunausta ja että Herra avaisi kaikki siunauksen ovet ja mahdollistaisi menestyksen niin fyysisessä kuin hengellisessä maailmassa.

                      Rukoilkaa Margaretan puolesta, tämän kalliin sisaren, jolla on hätää ja ahdistusta uskonsa tähden. Hänen äitinsä Margarite G Tennesseestä on juuri päässyt Herran luo. Margarite ja hänen puolisonsa William olivat niitä vilpittömimpiä, rehellisimpiä ja omistautuneimpia Messiaan opetuslapsia, joita meillä on ollut etuoikeus tuntea ja pitää ystävinämme. Nyt heidän poikansa Kenneth tarvitsee Jumalan armollisen käden parantavaa kosketusta.

                      Rukoilkaa Um Abu-Eidin puolesta. Hän on kallis iäkäs arabisisar. Rukoilkaa, että hän paranisi ja saisi voimia.

                      Rukoilkaa seuraavien veljien ja sisarten puolesta, jotka voivat jo paremmin, mutta tarvitsevat yhä Jumalan laupiaan käden parantavaa kosketusta:  George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H ja Pekka, Horace ja June (Marcian vanhemmat), Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San,Sadako San, Yumi ja hänen isänsä, pastori Oharah Okinawassa. Louisa ja Tony Hong Kongissa. Rukoilkaa parantumista Ritva Huhtalalle ja sisar Oksaselle. Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. Lisään vielä yhden veljen Brasiliasta,joka asuu nyt Portugalissa. Hänellä on vakavia perheongelmia. Hänen nimensä on Ismael Alves.

                      Jos te rukoilisitte niiden puolesta, joiden tiedätte tarvitsevan tätä rukousta, niin Herra kätkee varmasti suojelukseensa ne, joiden puolesta te rukoilette ja joiden puolesta minä rukoilen. Tässä maailmassa eläminen on jo kyllin vaikeaa, ja työhön ja liiketoimiin liittyvät paineet tekevät sen vielä vaikeammaksi. Ja niin kuin me rukoilemme paljon hengellisten asioiden ja terveyteen liittyvien asioiden puolesta, meidän on tärkeä rukoilla myös veljillemme taloudellista tasapainoa ja siunausta.                     

                                             Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille ja uskokaa Jumalan lupauksiin!

                                                                                                             Joseph Shulam

P.S. Asiaa ilmoittautumisesta ja hotellin varaamisesta Portugalissa 17-19.5.19  pidettävään Marrano/Anussim-juutalaisia koskevaan tärkeään kansainväliseen konferenssiin ja sitä seuraavaan kiertueeseen 20-24.5.19. Ottakaa yhteys Ana Mendesiin (katso alhaalta), jonka kautta hoituvat hotellin varaamiset, kuljetukset Portugalissa ja rukouskiertue neljässä kaupungissa, joissa Inkvisitio kävi oikeutta juutalaisia vastaan ja tuomitsi heidät kidutettaviksi ja kuolemaan.

Ana Mendes, 

Incoming Department

Avenida Marqués de Tomar, 35 A  1050-153 Lisboa, Portugal

Puhelin (+351) 21 132 79 61  Fax (+351) 21 318 26 69

sähköposti/Skype ana.mendes@osiris.pt