Valikko Sulje

Uutisia Netivjasta

Joseph Shulam

Todella paljon on tapahtunut Lähi-Idässä ja Israelissa sitten viime ”Opetusta Siionista” -numeron. Olen varma, että olette kuulleet Israelin ja Palestiinan kauhuista päivittäin viime lokakuusta lähtien. Yasser Arafat on sytyttänyt tulen, joka tukahduttaa pienimmätkin rauhan mahdollisuudet lähitulevaisuudessa. Pahoin pelkään, että Israelin ja Arabian lapset joutuvat jatkamaan sotimista ja kuolemaan poliitikkojen virheiden tähden. Jitzhak Rabin ja Oslon sopimus antoivat hetken ajan edes pienen toivon ”Uudesta Lähi-Idästä” ja rauhasta. Israel salli Arafatin tulla takaisin Israelin maahan ja rakentaa tukikohtia, hankkia aseita sekä neuvotella rauhasta; Netanyahu antoi Arafatille ja palestiinalaisille Hebronin kaupungin sekä suurimman osan Juudeasta ja Samariasta ja juutalaisten ja arabien väliset suhteet olivat muodostumassa varsin positiivisiksi.

Arafat aloitti kansannousun vuoden 2000 lokakuussa, aikoen voimakeinoin pakottaa Israelin antamaan hänelle sen, mitä hän ei voinut saada neuvottelemalla. Arafat haluaa kahta asiaa, joita hän ei tule koskaan saamaan. Hän haluaa Jerusalemista Palestiinan valtion pääkaupungin, vaikka historiassa moista valtiota ei ole koskaan ollut olemassa eikä Jerusalem ole koskaan ollut minkään arabivaltakunnan pääkaupunki. Toinen asia mitä Arafat haluaa on ”takaisin paluun oikeus” miljoonille arabille jotka ovat niiden arabien jälkeläisiä, jotka asuivat Israelissa ennen vuotta 1948. Käytännössä se, mitä Arafat haluaa on, että Israelin valtio tekee itsemurhan ja yksinkertaisesti lakkaa olemasta juutalaisen kansan kotimaa. Ketään ei voi pyytää tekemään itsemurhaa eikä yhdelläkään valtiolla ole varaa laittaa asetta ohimolle ja painaa liipaisinta.

Ehud Barak, entinen pääministerimme, neuvotteli Arafatin ja hänen joukkojensa kanssa Tabassa ja käytännössä tarjosi Arafatille ja palestiinalaisille 98 % kaikesta siitä mitä he halusivat, mutta he eivät olleet valmiita luopumaan edes siitä kahdesta prosentista. Palestiinalaisten kieltäytyminen näinkin avokätisestä tarjouksesta tulee erittäin kalliiksi sekä heille että meille. Itse asiassa Arafat on jo aiheuttanut palestiinalaisten karkottamisen Jordaniasta Syyskuussa vuonna 1969 sekä Libanonista vuonna 1981; nämä ovat arabialaisia valtioita jotka ovat karkottaneet Arafatin ja monia pakolaisia maastaan koska ne ovat ymmärtäneet, että Arafat vaatii liikaa.

Nämä tapahtumat ovat todella murentaneet kaiken hyvän tahdon mitä arabialaisten ja juutalaisten välillä on ollut. Erityisesti sen epäinhimillisen julmuuden jälkeen, mitä Ramallahin poliisin päämajan eläimelliset ihmiset, jotka lynkkasivat kaksi viatonta israelilaista, jotka eksyivät palestiinalaisten viranomaisten alueelle, ja pienen vauvan surman, kun tämä nukkui vaunuissaan sillä aikaa kun hänen äitinsä oli kävelyllä Hebronissa.

On totta, että israelilaisetkin ovat surmanneet lapsia, mutta tilanne on ollut niin erilainen, että näitä ei voi verrata, vaikka kaikissa tapauksissa lasten kuolema on surullista ja valitettavaa. Israelilaisten tapauksessa oli kyseessä kaksi tilannetta: Ensimmäisessä lapset tulivat israelilaisten sotilaiden luo kivien ja palopommien kanssa ja yrittivät tappaa sotilaat ja vallata heidän asemansa. Tällaisessa tilanteessa sotilailla on määräys käyttää kumiluoteja, ja mikäli tilanne on hengenvaarallinen, he voivat käyttää metalliluoteja.

Toinen tilanne on se, kun lapset ovat saaneet surmansa palestiinalaisten puolella vahingossa. Muhamad El-Dura, yhdeksänvuotias poika, oli isänsä kanssa sota-alueella missä palestiinalaiset olivat ampumassa israelilaisten linnoitusta vastaan ja harhalaukaus tappoi poikaparan kansainvälisten uutiskameroiden edessä. Kyseessä oli todella suuri menetys ja valitettava onnettomuus jota Israelin hallitus pyysi anteeksi samoin kuin monet Israelin kansalaiset. Kukaan Israelin sotilaista ei tähdännyt poikaa eikä ampunut tätä tahallaan, toisin kuin vaunuissa olleen vauvan tapauksessa, jonka ampui tarkka-ampuja luodilla päähän ja joka myös haavoitti tämän äitiä toisella laukauksella.

On mielestäni erittäin tärkeää, että te, kannattajamme ja lukijamme, olette selvillä siitä, mitä täällä on tapahtumassa ja missä tilanteessa me elämme. Haluaisin nähdä rauhan Lähi-Idässä ja ylläpidän hyviä suhteita monien arabialaisystävien kanssa. Marcia ja minut on kutsuttu palestiinalaisten alueelle syömään päivällistä arabialaisten ystävien kanssa, jotka ovat tehneet meille juhla-aterian. Näiden tapahtumien alusta asti olemme kutsuneet monia arabialaisia ystäviä käymään useampia kertoja ja suhteemme ovat avoimia ja kohteliaita. Tarkoitan tällä, että ongelmat eivät ole lainkaan henkilökohtaisia; ongelmat ja väkivalta ovat Yaser Arafatin ja hänen joukkonsa järjestämiä ja johtamia.

Arafat antaa länsimaille sen kuvan, että hän etsii rauhaa ja hän syyttää Israelia siitä, että se on suuri paha armeija joka tappaa viattomia ja aseettomia palestiinalaisia nuoria ja lapsia. Totuus on kuitenkin se, että Israel on hirvittävien terrorististen valheiden ja hyväksikäytön uhri, ja maailma uskoo suurinta valehtelijoiden mestaria. Arafat haluaa tuhota Israelin itsetunnon ja pakottaa juutalaisen kansan luovuttamaan ja lopettamaan rakentamisen Juudeassa ja Samariassa ja antaa hänen ottaa Jerusalem pääkaupungiksi roistovaltiolle joka ei ole koskaan ollut historiallisesti olemassa. Se mitä Arafat ei tiedä on, että Israel ei ole palaamassa kotiin maailmanpolitiikan pohjalta, vaan maailman Luojan Aabrahamille ja hänen jälkeläisilleen antamien lupausten pohjalta. Israel tarvitsee rukousta ja me tarvitsemme rukousta.

Tämä tilanne luo mahtavia tilaisuuksia kertoa juutalaisille ihmisille kuinka paljon Jumala rakastaa heitä ja kuinka paljon Hän haluaa pelastaa heidät. Viimeisten kuukausien aikana olen tavannut joitain ortodoksijuutalaisia ja jopa joitain rabbeja jotka olivat vilpittömästi kiinnostuneita tietämään ja kuulemaan näkemyksemme Jeshuasta. Kaikissa tapauksissa he olivat yllättyneitä koska he olettivat, että tarjoisin heille perinteisen ”kristityn” näkemyksen johon heillä oli jo valmiit vastaukset. Kun he kuulivat selvän ennalleen asettamisen näkemyksen joka hylkää perinteiset katoliset ja protestanttiset ideat, he eivät voineet sanoa muuta kuin: ”Kuinka mielenkiintoista; emme ole koskaan kuulleet tätä esitettävän tässä muodossa.” Jotkut näistä suhteista ovat vielä lämpimiä ja uskon tämän jatkuvan.

Juuri kun olen kirjoittamassa tätä, on tullut uutinen siitä, että 17 nuorta israelilaista on surmattu kun itsemurhapommimies tappoi itsensä diskossa Tel-Avivin meren rannalla. 115 on loukkaantunut ja 17 on kuollut. Suurin osa heistä on Venäjän maahanmuuttajien lapsia. Pääministeri Sharonin Israelin turvallisuusministeriö on juuri kokoontunut ja antanut Arafatille 24 tuntia aikaa lopettaa väkivaltaisuudet. Minä todella rukoilen ja toivon, että Arafat tekee viisaan päätöksen ja lopettaa väkivaltaisuudet ja näyttää Israelille ja maailmalle, että hän pystyy hillitsemään Hamaksen ja islamilaisen Jihadin ja ennen kaikkea hänen omat joukkonsa ja Tanzimin, jotka ovat hänen oman arvovaltansa alla.

Rukouslista

Muutama kuukausi sitten aloimme lähettää joka torstai sähköisen rukouslistan joillekin ystäville ympäri maailmaa. Tästä rukouslistasta on tullut hyvin positiivinen asia ja saamme koko ajan pyyntöjä ja sähköpostiosoitteita ihmisiltä, jotka haluavat kuulla meistä ja vastaanottaa tämä rukouslista. Me jaamme henkilökohtaisia rukousaiheita ja eri seurakuntien ja ystävien tarpeita sekä kaikkien ihmisten yleisesti, että erityisesti Israelin tarpeita. Me pyydämme jokaista, joka saa tämän listan, että he viettäisivät muutaman minuutin päivittäin rukoilemalla ja mainitsisivat Herralle näistä asioista.

Netivyan uudet toimistotilat

Koska Jerusalemin kaupunki ei antanut meille lupaa rakentaa uutta kerrosta nykyiseen rakennukseemme, lakimiehemme suositteli, että laajentuisimme niin, ettei meidän tarvitsisi pyytää myönnytyksiä Jerusalemin kaupungilta. Hän ehdotti, että ostaisimme toimistotilat ja näin saisimme tarvitsemamme ylimääräiset toimistotilat ja voisimme muuttaa nykyisiä kokoustilojamme. Se oli hyvä idea ja aloimme rukoilla tämän asian puolesta ja etsiä sopivia tiloja. Aluksi pyrimme löytämään sopivia tiloja kaukana kaupungin keskustasta koska keskustassa hinnat ovat niin korkeat, ettei meillä ole varaa siihen. Näin ollen etsimme ja löysimme hienot toimistotilat samassa rakennuksessa missä lakimiehemme toimisto sijaitsee. Hinta oli noin 1700 dollaria neliömetriltä. Kun olin Japanissa sain sen vaikutelman, etteivät japanilaiset ystävämme ja veljemme voisi auttaa meitä näin suuressa asiassa, mutta kun palasin Israeliin saimme viestin Japanista, että he lahjoittaisivat meille 20 miljoonaa yeniä, eli noin 168 000 dollaria. 

Olimme allekirjoittamaisillamme sopimuksen sadan neliömetrin tiloista kun kiinteistönvälittäjämme sanoi että keskikaupungissa oli vielä yksi paikka jonka hän halusi näyttää meille. Kyseessä oli sadan neliömetrin kokoisesta toimistotilasta Ben-Yehuda- ja King George-katujen kulmassa, yksi Jerusalemin keskustan parhaimmista paikoista. Tutkimme tätä paikkaa ja aloimme neuvotella sen hinnasta, joka tuli nopeasti alaspäin aina 150 000 dollariin. Uudet toimistotilat ovat vain viiden minuutin kävelymatkan päässä seurakunnastamme ja nyt olemme uudistamassa tiloja ja rakentamassa asianmukaisen studion radiotyötä varten. Meillä oli tarpeeksi rahaa maksaa toimistotiloista käteisellä eikä meidän tarvinnut ottaa lainkaan lainaa. Meillä ei kuitenkaan ole pääomaa studion rakentamiseen, joka maksaa enemmän kuin olimme odottaneet ja olemme pyytäneet rukousapua tämän asian eteen. Haluamme, että uudet toimistomme olisivat edustuskelpoisia. Haluamme myös, että ne ovat käytännöllisiä ja hyödyllisiä Netivyan tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa.

Parantumisia

Maaliskuun 10. minut otettiin Hadassan sairaalaan koska minulla oli kipua rinnassa ja hengitysvaikeuksia. Se ei ollut niin vakavaa kuin vuonna 1996, mutta se oli kuitenkin niin vakavaa että jouduin olemaan sairaalassa neljä päivää ja minulle suositeltiin angioplastiaa. Kerroimme tästä ystävillemme ja veljillemme ympäri maailmaa ja pyysimme heitä rukoilemaan asian puolesta. Kun minut otettiin sisään Sha’arei Zedek-sairaalaan angioplastiaa varten niin tiesin, että he eivät löytäisi mitään vikaa valtimoissani. Olin ottanut kaksi heparin-pistosta kahden viikon ajan ja oloni oli paljon parempi. He eivät löytäneet mitään tukosta valtimoissani. He kuitenkin löysivät toisissa kokeissa ongelmia sydämeni alaosan pienimmissä suonissa. Hoito on hyvin yksinkertaista; otan muutaman pillerin päivittäin ja minun pitäisi ottaa rauhallisesti niin paljon kuin mahdollista. Ylistämme tästä Jumalaa ja jatkamme työtämme.

Rukouslistan välityksellä olemme pyytäneet monia teitä rukoilemaan D.F:n ja E.S:n, kahden ihanan siskon puolesta, joilla oli kyhmyjä rinnassa. Te rukoilitte heidän puolestaan ja E.S. on leikattu ja kyhmy oli poistettu, eikä se ollut pahalaatuinen. D.F. on myös leikattu ja kyhmy oli pahalaatuinen mutta hän selviää todella hyvin ja itse asiassa lääkärit sanoivat, että hän ei tarvitse kemoterapiaa ja hän on hyvin onnellinen siitä. Hän rukoilee tällä hetkellä Herralta, että hän saisi aviopuolison ja lisää töitä. Hän ei pystynyt tekemään töitä vähään aikaan sairautensa takia. Ilmeisesti parantuminen on niin tärkeässä asemassa rukouslistassamme, että koko tämä Opetusta Siionista-numero on omistettu parantamiselle ja lääketieteelle.

Mahdollisuuksia palvelemiseen ja opettamiseen

Herra on antanut yhä enemmän ja enemmän mahdollisuuksia opetukseen ja palvelemiseen, ja tämä tapahtuu juuri kun lääkärit ovat kehottaneet minua ottamaan rauhallisesti ja vähentää kiireitäni niin paljon kuin vain mahdollista. Viimeisinä kuukausina olemme saaneet huomattavasti vähemmän negatiivista palautetta radiolähetyksistämme. Itse asiassa olemme saaneet vähemmän palautetta ylipäätänsä, mutta ne vähät ovat olleet hyvin positiivisia. Suurin osa heistä on ortodoksijuutalaisia ja he kaikki haluavat keskustella, kysellä ja oppia enemmän. Eräs 27-vuotias ortodoksijuutalainen soitti useamman kerran ja esitti todella paljon kysymyksiä Elazarille ja minulle. Hän soitti yhä uudestaan ja kysyi paljon Jeshuan Hyvästä Sanomasta ja Raamatusta yleisesti. Uskon, että tämä nuori mies on rehellinen ja se, mitä hän on kuullut Jumalan Sanasta vaikuttaa vahvasti hänen elämäänsä.

Toinen nuori ortodoksijuutalainen, Yeshivan opiskelija, tuli toimistooni esittämään kysymyksiä ja sen johdosta hän aikoo tuoda rabbinsa Yeshivasta tapaamaan minua ja keskustelemaan Jeshuasta. Radiotyö on sen laatuista, että ensin kaikki ”kiihkoilijat” soittavat ja häiriköivät, mutta sen jälkeen vakavammat ihmiset, jotka kuuntelevat useammin, soittavat ja tutustuvat lähetykseen ja niihin, jotka puhuvat ja opettavat. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että olemme tässä toisessa kehitysvaiheessa ja olemme hyvin toiveikkaita tuottamaan hyvää hedelmää Jumalan Valtakuntaan ja Israeliin. Netivyassa meillä on todella paljon kutsuja puhumaan ryhmille ympäri maailmaa. Nämä ryhmät eivät voi tulla tavallisiin heprealaisiin kokouksiimme koska se häiritsee kokousta kun paikalla on niin monta vierasta jotka eivät tunne kieltämme. Me kuitenkin opetamme ja teemme esitelmiä ystäville, jotka kutsuvat meidät. Ajan kuluessa meillä on ollut mahdollisuus saarnata ja opettaa ihmisille ympäri maailmaa ja monista heistä on tullut läheisiä ystäviä ja Netivyan työn tukijoita. Itse asiassa sanoisin, että jo yksin tämä on hyvin tarpeellinen opetuksen alue. Olen opettanut Netivyan jäseniä opastamaan turisteja ja opettamaan heille Uuden Testamentin seurakunnan ennalleen asettamisesta Jumalan Sanassa.

Soppakeittiö

Ruuan antaminen köyhille ja vähäosaisille on sekä ongelmallista että siunaavaa. Olemme todella iloisia, että Herra on tehnyt tämän meille mahdolliseksi ja että meillä on oikea henkilö, joka osaa valmistaa ruokaa, siivota ja hoitaa kaiken itse. Tämä on hyvin työlästä ja hädän tarpeessa olevien juutalaisten auttaminen on ihan oma kokemuksensa. Tähän asti Ludmila, soppakeittiön johtaja, on tehnyt erikoisia ruokia tilauksesta. Kodittomat ihmiset, jotka tarvitsevat ruokaa, ovat tulleet soppakeittiöön ja tehneet tilauksia siitä, mitä he haluavat syödä ja miten se tulisi valmistaa. Meidän soppakeittiömme on ainoa ”juppisoppakeittiö” koko maailmassa. Olemme antaneet näille ihmisille sushia ja valmistaneet ruokaa suolan kanssa ja ilman, pippurin kanssa ja ilman, riisin kanssa niille, jotka eivät syö perunoita ja perunoiden kanssa niille, jotka eivät syö riisiä. Kun huomasin kaiken tämän minun piti laittaa tämä asia järjestykseen ja käskeä Ludmila lopettamaan tämä työskentely vuorokauden ympäri tällä tavalla. Tästä lähtien minä teen ruokalistan sekä ostoslistan niistä ruokatarpeista joita ostamme, ja Ludmila lähettää valittajat minun luokseni.

Soppakeittiö on todellinen siunaus monille ihmisille, jotka ovat sairaita tai hyvin köyhiä ja kodittomia. Olemme kiitollisia Jumalalle ja niille, jotka ovat osallistuneet soppakeittiöön ja tehneet tämän palvelusmuodon mahdolliseksi, jolla voimme auttaa Jerusalemin asukkaita. Tämä on erinomainen todistus juutalaisille ihmisille ja jopa kaupungin viranomaiset ovat olleet hyvin vaikuttuneita tästä ihmisavusta. Kaikki tietävät mitä olemme ja mihin uskomme ja se, että emme painosta ihmisiä opiskelemaan Uutta Testamenttia ja uskomaan Jeshuaan on paljon suurempi todistus kuin jos käyttäisimme tavallista ”lähetyssaarnaajatekniikkaa” jota niin monet ns. ”kristityt lähettiläät” ovat käyttäneet ja käyttävät edelleen. Muistakaa soppakeittiötä rukouksissanne!

Apostolien tekojen selitysteos

Olemme edelleen tekemässä korjauksia ja lopullista editointia Apostolien Tekojen selitysteokseen. Maksamme Hilarylle palkkaa meidän yleisistä varoista koska emme ole saaneet mitään rahoitusta selitysteokselle pitkään aikaan. Suunnitelmana on seuraavaksi tehdä selitysteos Galatalais-, Efesolais- ja Kolossalaiskirjeistä juutalaisesta näkökulmasta niin pian kuin olemme saaneet Apostolien Teot valmiiksi. Haluamme aloittaa Apostolien Tekojen selitysteoksen ennakkomyynnin ja ne teistä jotka haluavat kirjan voivat tilata sen Netivyahista lähettämällä 45 US-dollarin (n. 315 mk) arvoisen shekin sekä yhteystiedot. Niin pian kun kirja ilmestyy, te olette ensimmäisiä jotka saavat sen.

Muutoksia henkilökunnassa

Miriam Berg, joka on ollut sihteerimme kahden vuoden ajan, on vaihtanut työpaikkaa Caspari Centeriin. Hannah Kovner, Kol HaYeshua Radio Productions:in johtaja on nyt järjestösihteerimme. Udi Zofef, joka oli osa-aikainen Kol HaYeshuan työntekijä, on nyt Kol HaYeshua Radio Productions:in täyspäiväinen johtaja. Radiolähetykset jatkuvat päivittäin ja T.T.B:n lähetystä voi kuunnella heprean kielellä osoitteesta www.ttb.org. Ammikam Tavorin opetusta Jumalan Sanasta voi kuunnella hepreankielisenä valitsemalla ”Foreign broadcast”-linkin ja sieltä ”Hebrew”. Sivustolle tehdään 4000 ja jopa enemmänkin hakuja joka kuukausi ja tämä on erittäin hyvä asia sillä ihmiset voivat kuunnella raamatunopetusta kodeissaan koska vain ja missä päin tahansa maailmaa.

Tämä on uusi Kol HaYeshua Radio Productions -logomme. Huomaa kuinka siitä löytyy monta symbolia, muunmuassa nimi Yeshua (Jeesus hepreaksi) ja myös Shofar (oinaan sarvi) ja sateenkaari.

Brasilian tilanne

Har-Zionin seurakunta Belo-Horizontessa, Brasiliassa on toipunut tragediasta jonka se koki tämän vuoden maaliskuussa. He olivat rakentaneet laajennetun auditorion kasvaneen kävijämäärän mahduttamiseksi, mutta rakennuksen avajaisissa katto sortui ihmisten päälle ja 27 ihmistä loukkaantui, jotkut heistä kriittisesti. Loukkaantuneet joutuivat sairaalaan ja jotkut heistä olivat teho-osastolla muutaman viikon. Nyt ylistämme Jumalaa siitä, että he ovat kaikki päässeet kotiin ja seurakunta on vuokrannut hallin kaupungilta jossa he kokoontuvat. Tähän halliin mahtuu tuhat ihmistä ja seurakunta kasvaa viikosta toiseen. Juutalainen yhteisö Minas Geraisissa on hyvin avoin seurakuntaa kohtaan ja heillä on hyvät suhteet sen kanssa. Paikallinen raamattukoulu on myös pärjännyt hyvin ja siellä on 80 täyspäiväistä opiskelijaa. Ylistämme Jumalaa Miranda-Guimaraes -perheen uskollisuudesta ja toivomme heille kasvua ja menestystä.

Elhanan ben-Avraham oli siellä Julien kanssa ja tarjosi todella hyvää opetusta raamattukoulussa. Opiskelijat olivat todella tyytyväisiä ja kertoivat Elhananille että hän oli paras opettaja joka on tullut Yhdysvalloista ja että hän opetti juuri kuten Joseph Shulam. Oletan, että on suuri kohteliaisuudenosoitus minulle, että Elhanan opettaa juuri kuten minä. En ole varma onko se suuri kohteliaisuuden osoitus hänelle. Netivyan seurakunta Vitoriassa pärjää hyvin. He ovat toipumassa joistain vakavista henkisistä takaiskuista ja kasvamassa kärsimysten ja sinnikkyyden kautta. Netivyan seurakunnan ja Har-Zionin seurakunnan välinen suhde on parantumassa; olen varma että se tulee palautumaan täysin entiselleen ja tuomaan suurta kunniaa Jumalalle ja tekemään molemmat seurakunnat tehokkaammiksi tavoittamaan ihmisiä. Muistakaa Brasiliaa rukouksissanne ja erityisesti Marceloa, Sandraa sekä Jose-Mariaa.

Suomessa

Suomessa on joitain loistavimpia veljiä ja sisaria mitä tunnemme, ja on todellinen nautinto tehdä työtä näiden mahtavien ihmisten kanssa, jotka tekevät niin paljon Jumalan työtä vapaaehtoisesti. Olen tätä kirjoittaessani matkustamassa auton kyydissä Suomessa. Aiomme kahden viikon ajan matkustaa pitkin maata ja kattaa 15 kaupunkia ja puhetilaisuutta. Päätämme kokoontumiset erityiseen muistotilaisuuteen Terttu-Maria Tuckerin puolesta, joka kuoli auto-onnettomuudessa kolme vuotta sitten. Tämä seminaari pidetään Karmel-kodilla ja on täysin avoin yleisölle. Kaikki asuinhuoneet on varattu jo kuukausia ennakkoon ja odotamme, että paikalla olisi todellinen väenpaljous. Näiden seminaarien luonne on evankelioiva ja tänä vuonna Eli Levi aikoo opettaa kanssani seminaareissa. Luulen, että tämä raportti on kasvamassa liiankin pitkäksi ja sen pitää loppua joskus. Tämä kohta näyttää sopivalta lopettaa sillä kannettavan tietokoneeni akku on loppumaisillaan.

Olkoon Jumala kanssanne ja siunatkoon teitä suurella taidolla tehdä hyvää ja siunata toisia Jumalan antamilla lahjoilla!

Joseph Shulam

Huomautus: Kaikki Opetusta Siionista lehdessä esille tulevat artikkelit eivät välttämättä edusta Netivyan yleistä opetusta. Meidän päämäärämme on tuoda esille monenlaisia näkemyksiä ja näkökulmia messiaanisen uskon ja elämän alueilta.