Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 1.8.2019

Netivyah Raamatunopetusjärjestö

Joseph Shulam

Tämän sapatin lukujakso käsittää Neljännen Mooseksen kirjan muutamat viimeiset luvut. Tässä tarjotaan Toorasta tupla-annos, 4 Mooses 30:2 – 36:13. Haftarajakso on Jeremiasta, 2:4-28, 3:4, 4:1,2. Tämä tuleva sapatti, 3.elokuuta 2019, on Av-kuun toinen päivä, 5779. Mikä merkitsee, että perjantai on Rosh Hodesh, Av-kuukauden Uusi Kuu.

Av-kuukausi on hyvin erityinen kuukausi, koska se on kuukausi, jonka aikana on tapahtunut niin monia suuria onnettomuuksia, uskallanpa sanoa Jumalan vihan profetioiden täyttymisiä. Salomon temppeli tuhottiin Av-kuun 9. päivänä. Herodes suuren rakennuttama temppeli tuhottiin Av-kuun 9. päivänä, juutalaiset karkotettiin Espanjasta tuona samaisena päivänä, ja niin monia muita onnettomuuksia tapahtui juuri tuona Av-kuun 9. päivänä.

Minulle tämä päivämäärä edustaa kauhun päivämäärää jokaiselle juutalaiselle, ja uskoakseni jokaiselle, joka uskoo Jumalaan, joka loi maailman ja hallitsee sitä yhä ja sanelee ihmiskunnan historian kulun. Kaikki nämä juutalaisen historian tapahtumat sattuivat näet juuri niin kuin profeetat olivat sanoneet niiden sattuvan, mutta profeetat eivät antaneet tarkkoja päivämääriä. Se seikka, että tuolla samalla päivämäärällä sattui noin 16 eri tapahtumaa, pahoja tapahtumia juutalaisten historiassa, todistaa, että on joku, joka ohjaa historiaa ja kontrolloi ihmiskunnan puuhia.

Juutalaiselle kansalle tämän kuukauden ja päivän, Av-kuun yhdeksännen, pitäisi olla merkki ja ihme, todistus siitä, että profeetat ovat kertoneet edeltä meidän historiamme, niin kuin Jumala sanoi profeetta Amokselle:

                      ”Sillä Herra, Herra ei tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoilleen profeetoille” (Amos 3:7,RK).

Rakkaat veljet ja sisaret, jos siis on olemassa todisteita siitä, että nämä profeetta Amokselle puhutut, tai Amoksen puhumat, sanat ovat selvästi tosia, niin eivätkö juuri nämä katastrofit, jotka ovat tapahtuneet juutalaisten historiassa yli tuhannen vuoden aikana?

Matot-jakso alkaa hyvin tärkeällä ja hyvin vakavalla aiheella, joka koskee kaikkia ihmisiä, mutta eritoten miehiä. Näin Toora sanoo:

                      ”Sitten Mooses puhui Israelin heimojen päämiehille. Hän sanoi: ´Herra on käskenyt tehdä näin: Jos mies tekee lupauksen Herralle tai sitoutuu valalla vannoen kieltäytymään jostakin, hän ei saa perua sanaansa, vaan hänen on tehtävä sen mukaan kuin hän on puhunut. Jos nainen nuorena isänsä kodissa tekee lupauksen Herralle tai sitoutuu kieltäytymään jostakin ja isä kuulee tyttärensä lupauksen tai sitoumuksen, mutta ei sano siitä hänelle mitään, kaikki naisen tekemät lupaukset ja sitoumukset jäävät voimaan. Mutta jos hänen isänsä kieltää häntä samana päivänä, jona kuulee ne, mitkään hänen tekemänsä lupaukset ja sitoumukset eivät jää voimaan. Herra antaa hänelle anteeksi, koska hänen isänsä on kieltänyt häntä. Jos hän on luvannut jotakin tai ajattelemattomasti sitoutunut kieltäytymään jostakin ja jos hän sitten menee naimisiin ja hänen miehensä saa kuulla tuosta lupauksesta, mutta ei puhu hänelle siitä sinä päivänä mitään, niin naisen tekemät lupaukset ja sitoumukset pysyvät voimassa. Jos hänen miehensä sen sijaan kieltää häntä samana päivänä, kun kuulee asiasta, mies samalla purkaa vaimonsa tekemän lupauksen, samoin vaimon ajattelemattomasti lausuman sitoumuksen, ja Herra antaa vaimolle anteeksi” (4 Ms 30:2-9,RK).

Tämä Jumalan sanan teksti on minulle lippu ja varoitus, joka etenkin meidän aikanamme täytyy sanoa selvästi julki ja tuoda kaikkien niiden tietoon, jotka sanovat uskovansa Raamatun sanan. Katsokaahan, kulttuuri on hyvin väkevä voima, mutta se ei ole aina Jumalan voima. Nykyään uskonnollista maailmaa, niin judaismia kuin kristinuskoa vedetään kuin pässiä narussa ja se seuraa nykyistä Lännen kulttuuria. Kulttuuria, jonka kaksi voimallista tapahtumaa, jotka kuulostavat terveiltä ja oikeilta ja oikeudenmukaisilta, ovat saastuttaneet: Ranskan vallankumous ja Amerikan perustuslaki. Kyllä vain, älkää järkyttykö!

Ranskan vallankumous on tärkeä tapahtuma nykyaikaisen poliittisesti korrektin kulttuurin historiassa. Amerikan perustuslaki on vielä tärkeämpi asiakirja, koska se on saanut aikaan niin paljon hyvää amerikkalaisille ja koko Lännelle. En tahtoisi elää maailmassa, joka ei tunne Amerikan perustuslakia, jonka pääasiassa kristityt miehet loivat.

                      Ongelmana ei olekaan itse perustuslaki, vaan kuinka 2000-luvun ihmiset tulkitsevat sitä. Tasa-arvo on tasa-arvoa lain edessä, tuomioistuimen edessä, ei missä tahansa ja kaikkialla. Kun tämä tasa-arvo otetaan pois viitekehyksestään, se luo tarpeen rakentaa yleisiin tiloihin erilliset kylpyhuoneet naisille ja miehille ja sateenkaariyhteisölle.

Kun USA:n perustuslain lupaus lupaa ”pyrkiä kaikkien kansalaisten onneen”, se toimisi yhteiskunnassa, jossa ovat vallalla raamatulliset arvot ja itsekkyyden vaimennin. Mutta kun meidän nykyaikaisessa yhteiskunnassamme itsekkyys ”kuuluu asiaan” ja on pääasiallinen motivoija työssä ja kotona, koulussa ja kirkossakin, silloin kaikille luvatun, ilman rajoja ja päätä ja häntää olevan samanarvoisuuden, tasa-arvon ja ”onneen pyrkimisen” yhdistelmä luo kulttuurisen ja moraalisen atomipommin, joka räjäyttää yhteiskunnan ja tuhoaa tämän ihanan Amerikan Yhdysvaltain maan. Jos tämä tapahtuu, läntinen sivilisaatio ja judeo-kristillinen usko ja kulttuuri tulevat myös kokemaan tuhoa.

Mihin me olemme sitoutuneet? Katsokaahan yllä olevaa 4 Mooseksen kirjan tekstiä 3:2-9, katsokaa muita Jumalan sanan tekstejä, esim. 1 Timoteus 2:8-11, pitääkö Jumala kiinni siitä, mitä Hän on ilmoittanut esi-isillemme ja Jumalan lähettämille, Moosekselle, profeetoille ja Jeshualle ja apostoleille, vai ovatko nämä sanat kadottaneet voimansa ja auktoriteettinsa?

Tämän lukujakson opetus osoittaa selvästi, että Jumala suojelee naisia ja sallii heidän tehdä virheitä, ja antaa sitten jonkun siivota heidän virheensä ja auttaa heitä. Kadehdin naisia Toorassa ja UT:ssa. Kun minä teen lupauksen, jota en voi pitää, toivon totisesti, että olisi joku, joka voisi vapauttaa minut siitä lupauksesta.

                      Minulle olisi siunaus, jos olisi joku, joka voisi sanoa: ”OK, Joe, sinun olisi pitänyt ottaa huomioon lupauksesi kaikki seuraamukset, mutta et tehnyt niin, joten annahan kun nostan tämän taakan hartioiltasi, minä olen isäsi ja minä vapautan sinut lupauksestasi!” Mikä siunaus olisikaan se mahdollisuus, että olisi joku joka voisi auttaa meitä tuolla tavalla.

Jumala siunatkoon teitä kaikkia, jotka tutkitte Jumalan sanaa lapsen uskolla, ettekä yritä oikoa ettekä yritä mahdottomia ettekä yritä sovittaa Jumalan sanaa meidän nykyaikaiseen jumalattomaan kulttuuriimme lyöden sen laimin tai vääristämällä sitä. Meidän on hyvä muistaa, että Jumala on myös kirjanpitäjä, ja kaikki meidän tekomme ja sanammekin on talletettu Hänen kirjoihinsa. Kun loppunäytös alkaa ja kaikki liha tuomitaan, nämä samat kirjat avataan ja meidän tuomiomme luetaan, ja kaikki tulevat tietämään, miksi oikeudenmukainen ja vanhurskas Jumala on antanut meille juuri sen tuomion, jonka me todella ansaitsemme.

Kulttuuri on kulttuuria, mutta Jumalan sana on ainoa mittapuu ja sääntö, jolla kaikki ihmiset tuomitaan. Hyvät hyvästä ja pahat siitä pahasta, mitä he ovat tehneet.

Jos Herra suo, lennän tänä yönä Koreaan, Seouliin. Lento on hyvin pitkä, koska minun täytyy lentää ensin Los Angelesin lentokentältä Dallas/Fort Worthin lentokentälle, ja sitten sieltä Seoulin Inchoeoin kansainväliselle lentokentälle. Pyydän teitä rukoilemaan puolestani, että matka olisi turvallinen ja että kaikki matkatavarani saapuisivat turvallisesti perille.

Pyydän teitä rukoilemaan myös erityisesti perheeni puolesta, Marcian perheen puolesta. Marcian isä on 93-vuotias ja hänen terveytensä on heikentynyt nopeasti. Marcia ja poikani Barry ja miniäni Beth ajavat nyt itä-Tennesseehen Saundersin perheen kotiin, katsomaan Marcian isää, jonka elämän viimeiset viikot tai päivät voivat olla käsillä. Rukoilkaa hänen puolestaan ja rukoilkaa anoppini Junen puolesta, että hän ja koko perhe olisivat vahvoja ja siunattuja ja täynnä toivoa iankaikkisesta elämästä Jumalan läsnäolossa. Nämä ovat kriittisiä hetkiä Saunderseille, ja lapsilleni, koska kyse on heidän isovanhemmistaan. Rukoilkaa, että Marcia olisi vahva ja muistaisi tehdä, mitä hänen pitää tehdä terveytensä vuoksi, ja ottaa lääkkeet ajoissa, varsinkin insuliinin.

Rukoilkaa Netivyan ja Roeh Israel seurakunnan puolesta Jerusalemissa. Juuda matkustaa tänään Japaniin ja Daniel vastaa toimistosta ja HaMotzi-ohjelmasta, joka ruokkii Jerusalemin köyhiä, uskollisten vapaaehtoisten kanssa. Rukoilkaa Juudan puolesta, kun hän lähtee tälle pitkälle matkalle Kaukoitään. Niin kuin rukoilette minunkin puolestani, koska Juuda lähtee Israelista Japaniin ja minä lennän USAsta Koreaan.

Muistakaa rukouksin tyttärentytärtämme Noaamia ja pojanpoikaamme Joseph Shulamia. He ovat kumpikin 16-vuotiaita ja ovat aloittamassa ensimmäisen vuotensa lukiossa.

Israelin politiikka on yhä samalla tolalla, täysin sekaisin. Israel tarvitsee uskollisten kristittyjen esirukouksia: rukoilkaa Herran armoistuimen edessä Hänen lupaustensa täyttymistä ja Messias Jeshuan pikaista paluuta Jerusalemiin panemaan kaikki asiat kohdalleen ja perustamaan ikuisen Kuningaskuntansa! Tämä tulee tapahtumaan ilman demokraattisia vaaleja! Siitä tulee kaikkein suurenmoisin Kuningaskunta ja se on oleva ikuinen, ei edes tuloveroa eikä ostoskeskuksia. Kiitos ikuisuuden Herralle!

Lähi-idässä kuullaan yhä sotarummut Israelin ja Iranin, ja Israelin ja Hamasin  välille.  Tilanne on äärimmäisen vakava. Siksi kaikkien Jeshuan opetuslasten ja jokaisen Raamattuun uskovan täytyy rukoilla ja rukoilla ja rukoilla kaiken Herraa puuttumaan asioihin, niin kuin vain Hän voi, ja pysäyttämään tämän vakavan suhteiden huononemisen Lähi-idässä.

Poliittiset puolueet ovat toistensa kurkussa, ja kaikki levittävät valheuutisia ja valheita toinen toisistaan.  Sotku vain jatkuu ja valtaa alaa kuin hiiva lämpimässä ja kosteassa taikinamöykyssä.

Rukoilkaa Kiinassa olevan Emma-sisaren puolesta ja lisätkää mukaan kallis sisar Deborah Ruth, joka asuu myöskin Beijingissä, Kiinassa. Liittäkää rukouksiinne kaikki veljemme ja sisaremme Kiinassa, jotka ovat Messiaan seuraajia. He joutuvat nyt käymään läpi vähemmän helppoja aikoja.

Muistakaa Netivyaa rukouksissanne. Tarvitsemme rukouksianne ja tukeanne. Muistakaa Israelia ja muistakaa, että mitä tapahtuu tuossa pienessä maasuikaleessa Jordanin ja Välimeren välissä vaikuttaa siihen ja määrää sen, mitä tapahtuu ei pelkästään Israelin pelastumisen suhteen vaan koko maailman pelastumisen suhteen.

Muistakaa, että yli kolme neljäsosaa maailmasta on yhä täysin pakanoita, jotka palvovat epäjumalia. Siunaan niitä kaikkialla maailmassa olevia veljiä ja sisaria, jotka rakastavat Jumalaa ja Jeshuaa ja Israelia, ja uhraavat Jumalan Kuningaskunnan hyväksi ja Herran työlle Israelissa.

Yrittäkää päästä mukaan Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueelle ja seminaariin marraskuussa 2019.  Tarkoituksemme on varata käyttöömme yksi suuri turistibussi, johon mahtuu 55 ihmistä. Tämä luku alkaa olla kohta täynnä, joten kehotan niitä, joita kiinnostaa tulla mukaan, ilmoittautumaan välittömästi ja suorittamaan tarvittavat maksut. Aika alkaa käydä vähiin, rakkaat veljet, jos haluaisitte olla mukana tänä hyvin erikoisena aikana Israelin maassa ja nauttia epätavallisista ja erikoisista tapahtumista, jotka innoittavat ja virvoittavat, rohkaisevat ja siunaavat teitä, ja joita Israelin maa ja Netivya teille tarjoavat, toimikaa nopeasti: ilmoittautukaa ja lähettäkää ennakkomaksunne mahdollisimman pian.

Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan palavasti Anusimien Alijan ja paluun puolesta; hengellistä paluuta pois kristinuskon turmeltuneista suuntauksista takaisin Jumalan sanan puhtaille lähteille, ja fyysistä paluuta Alijan muodossa tänne esi-isiemme maahan, Siioniin, Jerusalemiin.

                      Ettehän unohda rukoilla perheeni puolesta, etenkin rakkaan vaimoni Marcian ja Danan ja Noaamin puolesta, ja Barryn, Bethin ja Joeyn puolesta, ja kaikkien tällä rukouslistalla olevien puolesta – että Jumalan kunnia tulisi esiin heidän elämässään ja heidän parantumisessaan.

                      Rukoilkaa Efimin lesken, Elena Litvakin puolesta ja sisar Altamiron, tri Altamiron lesken, puolesta Belo-Horizontessa. Veljemme Bob Weiner tarvitsee vielä rukouksiamme. Muistakaa rakasta veljeämme Jacob Damkania rukouksissanne. 

                      Rukoikaa tohtori Songin ja hänen rakkaan vaimonsa, tohtori Kimin puolesta. He ovat korealaisia veljiä, joita kunnioitan ja rakastan erityisesti. He ovat tehneet, ja rukoilen että he tekevät niin vastakin, paljon hyvää Israelin ja Israelissa olevien Jeshuan juutalaisten opetuslasten hyväksi.

Koreassa on särö niiden keskuudessa, jotka rakastavat Israelia ja vilpittömästi haluavat siunata ja nähdä Israelin pelastuksen pian ja omin silmin. Tämä särö tarvitsee paljon rukousta, jotta se, mitä veljien erottaja on erottanut, saisi eheytyä ja särö kasvaisi umpeen. Rukoilkaa, että niin Koreassa kuin muualla maailmassa ne voimat yhdistyisivät, jotka kuulevat Jumalalta ja ottavat vastaan Jumalan sanan ja lupaukset ja tahtovat toimia ollakseen mukana Jumalan lupausten profeetallisessa tulevaisuudessa.

Rukoilkaa koko Abu-Eidin perheen puolesta. Rukoilkaa edelleen Huchin perheen Lion-vauvan puolesta DFW:ssä. Rukoilkaa erityisesti Ann Westin puolesta. Hän on 99-vuotias ja rukoilee edelleen joka päivä Israelin pelastusta. Liittäkää Annin poika Roger perheineen mukaan rukouksiinne.

                      Rukoilkaa Helsingissä olevan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta, ja Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Anna-Maijan, Erkki ja Sirpa Murron ja Eva H:n puolesta. He ovat kaikki Suomesta.

                      Rukoilkaa rakkaan sisaremme Lean puolesta, ja hänen Suomen matkansa puolesta. Hän on niitä suomalaisia vapaaehtoisia, jotka tulivat Israeliin v 1973 sodan aikana, ja hän on palvellut juutalaista kansaa vapaaehtoisena sairaanhoitajana monia vuosia. Hän täytti juuri 88 vuotta. 

Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. Rukoilkaa Julian ja Victorin puolesta. Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka tarvitsee taivaallisen läpimurron. Tahdon lisätä myös Barryn ja Dalian, kalliit veljet, jotka asuvat Tiberiaksessa ja kärsivät sairaudesta ja kivusta. He tarvitsevat rukousta ja apua.

                      Tahtoisin lisätä listaamme erään rakkaan veljen. Hän on rakkaan suomalaisen Netivyaa tukevan perheen poika, Aaron Tani. Hänellä on diabetes. Aaronilla on perhe ja lapsia. Hän tarvitsee kiireesti rukouksiamme! Rukoilkaa Aaron Tanin puolesta.

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Rukoilkaa Intiassa, Chenaissa olevan pastori Isaacin puolesta. Hän tarvitsee parantumista munuaisviasta. 

                       Viekää rukouksin Herran eteen seuraavat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie ja Aharon ja Nancy Hook.  Ja seurakuntamme jäsenet: Sarit, David S, Gabriela vanhempi, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuorempi Gabriela, Zvi D ja Batsheva ja Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva. Ja rakkaat sisaremme Laurel, Orna, Sima ja Aviva.  

                      Muistakaa erityisrukouksin yhtä kummipoikaani, David B.A.ta ja hänen perhettään ja etenkin Elhanan ja Julie Davidin isää ja äitiä, rakkaita ystäviäni ja veljiäni. Muistakaa rukouksin koko perhettä.

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo ja Noami, Marcelon vanhemmat Belo-Horizontessa, Brasiliassa, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Tämä rukouslista on hyvin erityinen, koska me emme rukoile vain fyysisesti sairaiden veljien ja sisarten puolesta. Me rukoilemme niiden terveiden veljien ja sisarten puolesta, jotka siunaavat Jumalan Kuningaskuntaa. Mutta he tarvitsevat sitä ekstraa ”sitä jotain” menestyäkseen ja ollakseen suuremmaksi siunaukseksi Herralle ja Hänen Kuningaskunnalleen.

                      Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. Muistakaa Goh-veljeämme ja hänen perhettään rukouksin.           Rukoilkaa sisar Christyn puolesta Koreassa ja veli Michael Knezevichin puolesta. Sulkekaa rukouksiinne Portugalissa asuva Ismael Alves ja Keniassa asuva Asher Gabriel.

Toivon kaikille teille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, parhaita Herran siunauksia ja Hänen kaikkien lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen.

Ne jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, ovat niitä, joita kutsutaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa!

Joseph Shulam

PS. Vielä on tilaa liittyä joukkoomme Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueella marraskuussa 2019. Tule juhlimaan Jumalan armoa ja hyvyyttä kanssamme. Ilmoittaudu sivuillamme.