Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 12.9.2019

Netivyah

Joseph Shulam

Eilen oli syyskuun 11. päivä. Maailmamme oli hyvin erilainen vielä joku aika sitten. Lentokentillä (ja monissa ostoskeskuksissa) ei ollut turvatarkastuksia, joissa käsketään ottaa pois vyö ja kengät, ja joissa käsketään kävelemään magnetometrin läpi. Ei ollut uhkaa eikä pelkoa siitä, että mennessään ostoskeskukseen jossain rauhallisessa teksasilaisessa kaupungissa joutuisi alttiiksi viattomia siviilejä ampuvan terroristin tulitukselle. 

Hyvät veljet, mitä meidän maailmallemme on tapahtunut? Onko maan mannerjalustoissa tapahtunut jotain suurta mannerlaattojen liikettä? Käytiinkö maailmanlaajuinen ydinsota? Ei, on pieni ihmisryhmä, jonka johtajistoon kuuluu vain sadoissa laskettava määrä miehiä ja naisia.

                      Tämä ihmisryhmä on hyvin uskonnollinen, ja he ovat uskonnolleen täysin omistautuneita. He ottavat ”kirjoituksensa” hyvin vakavasti ja he perustavat terroritoimintansa uskonsa periaatteille, sille, mitä heidän kirjoituksensa käskevät tehdä. He ovat halukkaita ja valmiita tekemään sen.

Sanokaa, mitä haluatte, mutta ne ihmiset, jotka ovat tehneet nämä suuret muutokset maailmassa, ovat vaikuttaneet valtavissa ihmisjoukoissa kautta maailman vihan juutalaisia ja kristittyjä kohtaan. Ja he ovat levittäneet vihan täyttämää ideologiaansa kaikkein nykyaikaisimmilla ja koko maailman kattavilla mediavälineillä.

He onnistuivat motivoimaan nuoria miehiä ja naisia lähtemään Ranskasta, Englannista, Belgiasta, Tanskasta, Ruotsista, Saksasta, Espanjasta, Kiinasta, Indonesiasta, Malesiasta ja Australiasta ja liittymään heidän riveihinsä. He tekevät näin tappaakseen kristittyjä ja jopa oman uskontonsa jäseniä, jos he sattuvat kuulumaan eri suuntaukseen.

Tämä on todellisuutta! Mitä me Jeshuan opetuslapset, juutalaiset ja ei-juutalaiset, voimme tehdä muuttaaksemme tämän surullisen ja hyvin tuhoisan todellisuuden, joka ahdistaa koko ihmisrotua maan päällä? Kerron tässä muutamia hyviä periaatteita, jotka voivat olla avuksi.

Penseä ja innoton mies ei onnistu koskaan voittamaan sotaa täysin asialleen omistautunutta ja innostunutta ihmistä vastaan! Asialle omistautuminen on yhtä tärkeä tekijä kuin parempi ase ja paremmin koulutettu sotilas.

”Pliisu pumpuli-kristillisyys, joka kasvattaa arkoja, heikkoja ja pehmeitä ja vain puoliksi sitoutuneita kristittyjä, ei voita koskaan taistelua sellaista vastaan, joka on todella halukas kuolemaan, räjäyttämään itsensä, osoittaakseen omalle jumalalleen omistautumisensa ja sitoutumisensa.

Kun luemme Raamattua Genesiksestä Ilmestyskirjaan näemme, että Jumala edellyttää palvelijoidensa ja seurakuntiensa olevan määrätietoisia ja täysin omistautuneita Jumalalle, Isällemme, maailmankaikkeuden Luojalle. Ja vaikuttimena on oltava rakkaus ihmiskuntaan. Voisiko sen sanoa selvemmin kuin Jeshua:

                      ”Joka rakastaa isäänsä tai äitiään enemmän kuin minua, ei ole minule kelvollinen, ja joka                       rakastaa poikaansa tai tytärtään enemmän kuin minua, ei ole minulle kelvollinen” (Matteus                       10:37).

Mikä voisi olla radikaalimpaa kuin mitä Jeshua vaatii opetuslapsiltaan? 1960-luvun loppupuolella saarnasin seurakunnissa Tennesseessä, Georgiassa, Kentuckyssa, Alabamassa ja Floridassa. Muistan sanoneeni näissä seurakunnissa, että jos he eivät panosta Lähi-idän evankeliointiin, muslimit ja juutalaiset käännyttävät heidän lapsenlapsensa omaan uskoonsa.

                      Muutama rohkea sielu tuli Lähi-itään ja yritti saarnata ja opettaa Hyvää uutista, mutta he eivät jaksaneet kauan. Vain muutaman työ Jumalan Kuningaskunnassa tuotti hyvää hedelmää. Vain jokunen mies, jokunen nainen, mutta ei tarpeeksi!

Maailmassa raivoava hengellinen sota tulee vastaamme arjessa. Sen voi nähdä sekä hengellisellä kentällä että terrorismin fyysisillä taistelutantereilla koulukampuksilla, sotilastukikohdissa, ostoskeskuksissa, lentokentillä, baareissa, kirkoissa ja synagogissa.

Jokaisen maan hallitukselle ja turvallisuuspalvelulle kuuluu vastuu terrorismin vastaisen sodan fyysisestä puolesta. Hengellinen sota, jota käydään lastemme ja lastenlastemme mielistä ja sieluista, on Messiaan opetuslasten, Jeshuan seuraajien vastuulla. Tässä sodassa on välttämätöntä, että maailma oppii tuntemaan Jumalan, Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan, ja Messias Jeshuan, ja seuraamaan Häntä.

1.                   Sotaan ei voi lähteä ilman sotakoulutusta! Opetuslapseuteen liittyvät asiat ovat nousseet muutamien hyvien miesten ja naisten tietoisuuteen Länsimaiden kirkoissa. Koulutuksen täytyy varustaa oppilaat taisteluun. Tavoitteena ei saa olla mikään avuton ”seurakuntakasvu” ohjelman läpivienti, vaan maailman voittaminen Jumalalle ja Jeshualle.

1.1 Koulutus alkaa aseisiin tutustumisella. Meidän aseemme on miekka; Jumalan Sana on meidän miekkamme. Kristittyjen ja juutalaisten on heti alettava lukemaan Raamattua joka päivä, jo 15 minuuttia riittää, jos lukija ajattelee sitä mitä hän lukee. Aloittakaa Genesiksestä ja jatkakaa järjestyksessä luku luvulta. Raamatun punainen lanka kulkee Genesiksestä Ilmestyskirjaan loogisena ja kasvavana. Ota varustukseksesi sana, ja sana varustaa sinut Jumalan Hengellä. Into ilman tietoa ei ole järin tehokas ase. Ei myöskään tieto ilman intoa.

1.2 Hanki Jumalan Kuningaskunnalle ystäviä! Miten hankitaan ystäviä? Olemalla ystävällinen. Ole vilpittömän kiinnostunut ihmisistä: keitä he ovat ja millaista heidän elämänsä on. Tällainen vilpitön kiinnostus ihmisiin, jotka eivät ole sukulaisiasi eivätkä hyviä ystäviäsi, on harvinaista, mutta suunnattoman tärkeää. Se on todistus uskostasi Jumalaan, joka loi koko maailman yhdestä ihmisestä. Se on todiste siitä, että jollain tasolla meidät on luotu Jumalan kuvaksi, ja että kannamme kaikkien ihmisten Yhden Isän jumalallista DNA:a.

Tämän sapatin Toorajakso on Ki Teitze (kun menet ulos), 5 Mooses 21:10 – 25:19. Profeettajakso, Haftara, on Jesaja 54:1-10. Uudesta Testamentista luetaan 1 Kor. 5:1-5. Neuvon teitä lukemaan myös jakeeseen 8, jolloin näette, että Paavali käskee Korintin seurakuntaa viettämään pääsiäistä, ja hän kertoo myös miten ja miksi.

Miten? Ei rajoitu siihen, että siivotaan keittiö hapatuksesta, vaan ihmisen pitää puhdistaa sydämensä vakavammista epäpuhtauksista, jollaisia ovat mm pahanilkisyys ja pahuus.

Kysymykseen Miksi kristityt viettäisivät pääsiäistä, on yksinkertainen vastaus: koska Messias on meidän pääsiäisemme. Sen tähden kun Johannes näkee Jeshuan tulevan Jordanille hänen kastettavakseen, hän sanoo: ”Katso, Jumalan Karitsa!” Tämä on selvä viittaus pääsiäislampaaseen, jonka veri pelasti Israelin lapset Egyptin kymmenenneltä vitsaukselta, esikoisten kuolemalta.

Rukouslistassa pyydämme teitä rukoilemaan listalla olevien ihmisten, maiden ja palvelutöiden puolesta.

Rukoilkaa erään Israelissa ylipistossa opiskelevan korealaisen ystävän vaimon puolesta. Vaimon nimi on Rachel, Jingyung Lee. Hänellä on todettu rintasyöpä. Myös erään hyvän ystävän nuorella vaimolla nimeltään Hannah Yoshida, Kioton Glory seurakunnasta, on syöpä. Rukoilkaa kalliin sisaremme Tiz H:n puolesta. Hänelta on juuri leikattu syöpäkasvain ja hän saa nyt kemoterapiaa.

Rukoilkaa Ruby L:n puolesta joka saa nyt toistamiseen kemoterapiaa. Ruby tarvitsee viisautta tehdessään tärkeitä asuinolojaan koskevia päätöksiä. Hän asuu yksin, eikä hänen kaupungissaan ole monta ”veljeä ja sisarta”, jotka olisivat tietoisia siitä, että kaupungissa on yksin eläviä vanhuksia, jotka tarvitsevat apua perusasioissa, etenkin syöpää sairastaessaan.

 Sisar Angela, Jumalan palvelija ja johtaja saa myös kemoterapiaa Taiwanilla.

Rukoilkaa parantumista ja uskokaa parantumisihmeeseen jokaisen kalliin veljen ja sisaren kohdalla, jotka kärsivät tästä kauheasta syöpävitsauksesta.

Muistakaa rukouksin edelleen Sternin perhettä Jerusalemissa, Daavidia, Marthaa ja heidän poikaansa Danielia perheineen.

Tyttäremme Danah ja tyttärentyttäremme Noaam käyvät nyt läpi hyvin vaikeita aikoja. Rukoilkaa myös pojanpoikamme Joseph Shulamin puolesta, samoin Barryn ja Bethin ja hänen vanhempiensa puolesta.

Vaimoni Marcia on nyt kotona Israelissa. Muistakaa häntä rukouksin. Marcialla on vaikea diabetes ja nivelreuma, ja hän tarvitsee jatkuvaa Herran siunausta pystyäkseen tulemaan toimeen sairauksiensa kanssa. Ennen kaikkea hän tarvitsee Jumalan armoa ja parantavaa voimaa.

Viiden päivän päästä Israelissa on toiset yleiset vaalit. Ensimmäisen kerran äänestimme vain neljä kuukautta sitten, mutta herra Netanyahu ei pystynyt muodostamaan koalitiota ja kokoamaan uutta hallitusta, joten nyt meillä on taas vaalit.

Israelin poliittinen tilanne on täynnä purevuutta ja sanallista väkivaltaa, ja poliittiset puolueet ovat joka päivä ja aamusta iltaan toistensa kurkussa. Meillä on ulkopuolisia vihollisia, ja me olemme omia vihollisiamme sisimmässämme.

Jos rakastatte Israelia niin kuin Jumala rakastaa Israelia, rukoilkaa että oikeudenmukaisuus ja terve järki voittaisi vihan ja väkivaltaisen kilpailun Israelin poliittisella areenalla. Tarvitsemme taas profeetta Jesajan ja muiden Israelin profeettojen näyn uudistamista.

Ennen kaikkea meidän täytyy turvautua Israelin Herra Jumalaan eikä ulkopuolisiin valtakuntiin, jotka ovat kuin Egypti muinoin. Profeetta Jesaja sanoi:

Sinähän luotat Egyptiin, tuohon murtuneeseen ruokosauvaan, joka tunkeutuu sen käteen, joka siihen nojaa, ja lävistää sen. Sellainen on farao, Egyptin kuningas, kaikille, jotka luottavat häneen” (Jesaja 36:6,RK). 

Vain Jumala voi pelastaa Israelin, ja Hän lupasi, että Israel pelastuu. Israel ei pelastu vain hengellisesti vaan myös kansakuntana. Niin kauan kuin aurinko paistaa päivällä ja kuu ja tähdet yöllä, Jumala on yhä Israelin Jumala. Katso Jeremia 31:31-37.

Rukoilkaa Kiinassa olevan Emma-sisaren puolesta ja lisätkää mukaan kallis sisar Deborah Ruth, joka asuu myöskin Beijingissä, Kiinassa. Liittäkää rukouksiinne kaikki veljemme ja sisaremme Kiinassa, jotka ovat Messiaan seuraajia. He joutuvat nyt käymään läpi vähemmän helppoja aikoja.

Yrittäkää päästä mukaan Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueelle ja seminaariin marraskuussa 2019.  Tarkoituksemme on varata käyttöömme yksi suuri turistibussi, johon mahtuu 55 ihmistä. Tämä luku alkaa olla kohta täynnä, joten kehotan niitä, joita kiinnostaa tulla mukaan, ilmoittautumaan välittömästi ja suorittamaan tarvittavat maksut.  Bussissa on vielä tilaa niille, jotka toimivat heti ja päättävät tulla mukaan juhlimaan Israelin maata ja Netivyan juhlaa. Toimikaa nopeasti: ilmoittautukaa ja lähettäkää ennakkomaksunne mahdollisimman pian.

Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan palavasti Anusimien Alijan ja paluun puolesta; hengellistä paluuta pois kristinuskon turmeltuneista suuntauksista takaisin Jumalan sanan puhtaille lähteille, ja fyysistä paluuta Alijan muodossa tänne esi-isiemme maahan, Siioniin, Jerusalemiin.

                      Rukoilkaa Efimin lesken, Elena Litvakin puolesta ja sisar Altamiron, tri Altamiron lesken, puolesta Belo-Horizontessa. Veljemme Bob Weiner tarvitsee vielä rukouksiamme. Muistakaa rakasta veljeämme Jacob Damkania rukouksissanne. 

                      Rukoikaa Koreassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta. Rukoilkaa KIBIn ja Israel Foorumin puolesta, ja monien Jumalan miesten ja naisten puolesta,jotka rakastavat Israelin Jumalaa ja Israelin Messiasta ja ovat rukoilleet Israelin puolesta niin monta vuotta ja tukeneet Israelissa tehtäviä  hyviä töitä. Nämä ovat suurenmoisia veljiä ja sisaria, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia. Rukoilen, että Herra vaikuttaisi sovinnon lastensa välillä ja yhdistäisi heidät yhtä tarkoitusta varten: rukoilemaan Israelin puolesta ja tukemaan Israelia ja varsinkin Israelissa olevia Messias Jeshuan juutalaisia opetuslapsia. Pyydän teitä rukoilemaan etenkin KIBIn hallituksen jäsenten puolesta, jotka ovat sijoittaneet elämänsä ja rahansa tähän pro-Israel järjestöön Koreassa.

Rukoilkaa koko Abu-Eidin perheen puolesta. Kallis sisar Svetlana, joka kuuluu Abu-Eidin perheeseen avioliiton kautta, oli pari päivää sitten vakavassa leikkauksessa. Muistakaa häntä rukouksissanne.

                       Tiz Huch, rakas sisaremme Dallasissa, Texasissa, saa kemoterapiaa. Rukoilkaa Tizin puolesta, älkääkä unohtako rukoilla hänen lapsenlapsensa Lionin puolesta. Lion voi paljon paremmin, mutta rukouksenne ovat yhä tärkeitä jotta näemme pikku Lionin täydellisesti parantuneena. Sama koskee tietysti hänen isoäitiään Tiziä. 

                      Rukoilkaa erityisesti Ann Westin puolesta. Hän on 99-vuotias ja rukoilee edelleen joka päivä Israelin pelastusta. Liittäkää Annin poika Roger perheineen mukaan rukouksiinne.

                      Rukoilkaa Helsingissä olevan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta, ja Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Erkki ja Sirpa Murron ja Eva H:n puolesta. He ovat kaikki Suomesta. 

Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. Kuulin juuri, että Tineke ei voi oikein hyvin. Rukoilkaa Tineken ja hänen sielunsa puolesta. Rukoilkaa Julian ja Victorin puolesta. Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka tarvitsee taivaallisen läpimurron. Tahdon lisätä myös Barryn ja Dalian, kalliit veljet, jotka asuvat Tiberiaksessa ja kärsivät sairaudesta ja kivusta. He tarvitsevat rukousta ja apua.

                      Tahtoisin lisätä listaamme erään rakkaan veljen. Hän on rakkaan suomalaisen Netivyaa tukevan perheen poika, Aaron Tani. Hänellä on diabetes. Aaronilla on perhe ja lapsia. Hän tarvitsee kiireesti rukouksiamme! Rukoilkaa Aaron Tanin puolesta.

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Rukoilkaa Intiassa, Chenaissa olevan pastori Isaacin puolesta. Hän tarvitsee parantumista munuaisviasta. 

                       Viekää rukouksin Herran eteen seuraavat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie ja Aaron Tani. Nancy Hook ja hänen perheensä tarvitsevat erityisrukousta parantumisen puolesta, että Jumalan armollinen käsi koskettaisi Nancya ja Donia. Don joutuu kohta munuaisleikkaukseen. Rukoilkaa, että Jumala parantaisi hänet kiireesti! Ja seurakuntamme jäsenet: Sarit, David S, Gabriela vanhempi, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuorempi Gabriela, Zvi D ja Batsheva ja Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva. Ja rakkaat sisaremme Laurel, Orna, Sima ja Aviva.  

                      Muistakaa erityisrukouksin yhtä kummipoikaani Herrassa, David B.A.ta .

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo ja Noami, Marcelon vanhemmat Belo-Horizontessa, Brasiliassa, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. Muistakaa Goh-veljeämme ja hänen perhettään rukouksin.           Rukoilkaa sisar Christyn puolesta Koreassa ja erityisesti myös tri Songin ja tri H.Kimin puolesta, ja Israel Forumin johtajien ja johtokunnan puolesta ja Soulissa olevan Onnuri seurakunnan puolesta, jotka rukoilevat meidän ja Israelin puolesta joka sapatti joka aamu. 

Rukoilkaa veli Michael Knezevichin puolesta ja pyytäkää Herraa siunaamaan häntä terveydellä ja siunaamaan hänen perhettään ja liiketoimiaan. Sulkekaa rukouksiinne Portugalissa asuva Ismael Alves ja Keniassa asuva Asher Gabriel.

Toivon kaikille teille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, parhaita Herran siunauksia ja Hänen kaikkien lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen.

Ne jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, ovat niitä, joita kutsutaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa!

Joseph Shulam

PS Vielä on tilaa Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueella tämän vuoden marraskuussa. Tulkaa juhlimaan Jumalan armoa ja hyvyyttä kanssamme!