Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 16.4.2020

Netivyah

Joseph Shulam karanteenista

Sapattina koko maailman juutalaiset lukevat Tooran lukujakson (parasha), jonka nimi on Shemini, 3. Moos. 9:1-11:47. Profeetoista (haftara) luetaan 2. Sam. 6:1-7:17. Uuden testamentin lukujakso on  (messiaanisissa synagogissa) Apostolien teoista, 10:9-22.

Tooran lukujaksossa kuvataan yksi Raamatun mielenkiintoisimmista murhenäytelmistä. Mooses oli saanut juuri päätökseen papeille (kohanim) tarkoitetun 7-päiväisen koulutus- ja opastusjakson. Nyt on koittanut hetki, että nämä pyhitetyt Jumalan palvelijat ja kansa ryhtyvät töihin ja tekemään sitä, minkä he ovat oppineet.

3. Moos. 9:ssä Mooses antaa erityiset ohjeet siitä, mitä uhreja pitää tuoda Ilmestysmajaan uhriseremoniaa varten.  Israelin kaikki päälliköt on koottu yhteen todistamaan Herran alttarin vihkimistä.

Aaronilla on yllään papillinen asunsa: kultainen rintakilpi (efodi), jonka 12 jalokiveä niihin kaiverrettuine heimonimineen kimmelsivät erämaa-auringon valossa. Naadab ja Abihu, Aaronin kaksi vanhinta poikaa, ovat isänsä vieressä valmiina suorittamaan tehtävänsä pappeina ja toimittamaan uhrin koko Israelin edessä.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ilmestysmajaa käytetään kokonaisuudessaan. Kaikki ovat suuren paineen alla. Seremonia alkaa ja näiden kahden nuoren papin, joita on koulutettu ja jotka ovat harjoitelleet kokonaisen viikon, odotetaan tekevän papillisen velvollisuutensa ja tuovan tulta alttarilla olevan polttouhrin sytyttämistä varten.

Ja nyt tulemme murhenäytelmään; Naadab ja Abihu käyttivät oikotietä ja toivat tulta väärästä paikasta, vierasta tulta, ei tätä tilaisuutta varten valmistettua pyhää tulta. Näin 3. Moos. 10:1-3 kertoo tapahtumasta:

Aaronin pojat Naadab ja Abihu ottivat kumpikin suitsutusastiansa, virittivät niihin tulen ja panivat tuleen suitsuketta. Näin he toivat Herran eteen vierasta tulta, josta hän ei ollut antanut heille käskyä. Silloin Herran edestä lähti tuli, joka poltti heidät, ja he kuolivat Herran edessä. Mooses sanoi Aaronille: ´Tämä on sitä, mistä Herra on sanonut: ´Minä osoitan pyhyyteni niissä, jotka ovat minua lähellä, ja näytän kunniani koko kansan edessä.´´”(RK)

Jotkut arvostelevat tätä ankaraa rangaistusta, jolla Herra rankaisi Aaronin poikia. Se oli eittämättä suuri murhenäytelmä. Murhenäytelmän taustalla on valinta. Murhenäytelmä on aina jotain, joka olisi voitu ja joka olisi pitänyt välttää ja ehkäistä.  Jos tapahtuu jotain hyvin pahaa, joka ei ole ihmisen hallittavissa, se on ´force majeure´, Taivaan teko.

Ketään ihmistä ei voi rangaista siitä, että tulivuori purkautuu tai että tsunami iskee rannikolle ja tuhoaa kaupungin.  Tapahtuma, joka sai Herran vihastumaan niin suuresti, että hän otti hengiltä nämä Aaronin kaksi poikaa, oli jotain, joka olisi voitu ja joka olisi pitänyt välttää. Nämä miehet viettivät Mooseksen kanssa viikon: Mooses opetti ja koulutti heitä ja he harjoittelivat tehtäviään Kaikkein korkeimman Herran pappeina. Mikä siis sai nämä nuoret papit tekemään niin kauhean virheen?

3. Moos. 10 ei kerro meille suorin sanoin, miksi Naadab ja Abihu tekivät tuon tyhmän teon, mutta se antaa meille vihjeitä ja järkevän selityksen siihen, miksi nämä hyvin koulutetut nuoret papit sortuivat tekemään tämän kauhean teon, joka vihastutti Kaikkivaltiaan Jumalan.

”Herra sanoi Aaronille: ´Kun menette ilmestysmajaan, älkää juoko viiniä älkääkä väkijuomaa, älä sinä älköötkä sinun poikasi, ettette kuolisi. Tämä on teille ikuinen säädös polvesta polveen, että voisitte erottaa pyhän arkisesta ja puhtaan saastaisesta” (3. Moos. 10: 8-10, RK).

Koska tämä Herran Mooseksen kautta antama käsky seuraa välittömästi Aaronin lasten surullista kuolemaa, niillä on yhteys ja muinaiset juutalaiset rabbiiniset auktoriteetit selittävät, että Naadab ja Abihu olivat juovuksissa Ilmestysmajan vihkimisseremonian aikana. Siksi Herra kieltää Moosesta ja Aaronia ja tämän kahta elossa olevaa poikaa juomasta väkeviä (alkoholia), kun he toimittavat velvollisuuttaan ja palveluaan Herralle.

Kuvittelen, mitä näiden kahden nuoren papin, Aaronin pojan, mielissä liikkui. Kenties he sanoivat mielessään: ”Tämä tapahtuma on niin tärkeä ja niin pyhä, että emme saa tehdä virheitä. Kaikki Israelin päälliköt ovat siellä katselemassa meitä.  Ehkä olisi viisasta, jos ottaisimme lasillisen ollaksemme rennompia, ettemme olisi niin jännittyneitä ja hermostuneita palvellessamme Herraa ja kansaa. Niin he sitten ottivat lasin viskiä soodalla, ihan vähän vain ollakseen rentoutuneempia, päästäkseen jännityksestä.

Tämä on hyvin tärkeä viesti kaikille niille, jotka palvelevat Herraa ja Jumalan kansaa. Ei ole hyvä olla niin jännittynyt ja pelokas, kun palvelette Herraa. On kuitenkin paljon vakavampaa ottaa palvelunsa Jumalan Kuningaskunnassa kevyesti tai suhtautua kevyesti Herraan ja Hänen vakavaan suhtautumiseensa meille, palvelijoilleen, antamiinsa ohjeisiin ja käskyihin, kaikkeen, mikä liittyy hänen ohjeisiinsa.

Ottakaamme esimerkiksi apostoli Paavalin meille antamat ehtoollista koskevat ohjeet; herättäkööt nämä ohjeet vähän enemmän Herran pelkoa jokaisessa Jumalan palvelijassa palvellessamme julkisesti Herraa ja Hänen kansaansa. Kertokaa tämä paimenillenne, rabbeillenne ja saarnaajillenne!

Maailmamme taistelee siis ´näkymätöntä’ vihollista vastaan, jonka nimi on korona – englanniksi ´kruunu´. Taistelu ei ole vielä ohi eikä tämän viruksen alkuperää tunneta vielä täydellisesti.

Kiinan hallitus on julkaissut hyvin vakavan varoituksen, joka koskee jokaista, joka julkaisee tämän viruksen alkuperää koskevaa tietoa. Oletan heidän julkaisseen tämän varoituksen, koska he eivät halunneet huhupuheiden ja väärän tiedon leviävän kaikkialle maailmaan.

Mitä Herra tahtoo sanoa kansalleen ja uskolliselle jäännökselle maailmassa? En oikein tiedä, mitä Herra sanoo kansalleen kaikkialla maailmassa.  Mutta osaan arvata, ja haluaisin jakaa arveluni kanssanne. Uskon Herran sanovan kansalleen, niin seurakunnassa kuin Israelissa:

”Tämä maailma on pakokauhun ja sekasorron vallassa. Monta kymmentä tuhatta ihmistä, pääasiassa vanhempia ja sairaita, on joutunut tämän viruksen uhriksi. Tämä on herätyksen hetki ja kutsuhuuto lähteä palvelemaan ja osoittamaan myötätuntoanne ja rakkauttanne Herraan ja ihmisiin.

Jos ette reagoi ja jos ette täyty tulella ja tartu tilaisuuteen, jonka nämä tapahtumat tarjoavat teille, suolanne tulee mauttomaksi ja tiedättehän mitä tapahtuu suolalle, joka ei ole enää suolainen! Ymmärrän, että jotkut johtajistanne hylkäsivät minut Kuninkaana. Seurakunta tahtoo minun pysyvän ristillä riutuneena juutalaisena vaipoissaan.

Minä olen kuninkaitten Kuningas ja herrain Herra. Muutamat teistä eivät todella halua kruunata minua Kuninkaaksi elämässänne, seurakunnissanne. Tässä teillä nyt on sitten toinen kruunu käsiinne, kunnes opitte, kuka on teidän todellinen ´Kuninkaanne”. 

Tämä ei ole ylhäältä saatua ilmestystietoa. Se on oma mielipiteeni, joka perustuu Toorajaksossamme ilmenevään Herran asenteeseen.”

Pyhien yhteisön päämäärä ei ole rakentaa paikallisia valtakuntia pastoreille ja seurakuntajohtajille ja seurakuntakasvulle. Jumalan kansan pyhien yhteisöjen päämääränä on palvella kansaa kahta tekijää käyttäen: a) rakkaus kansaan ja halu palvella heitä hyvällä uutisella sekä sanoin että teoin, b) maailman valmistaminen Messiaan paluuseen.

(Pikkumainos Netivyalle lienee paikallaan tässä tapauksessa. Me tarvitsemme rukouksianne ja taloudellista tukeanne nyt yhtä paljon kuin Jerusalemin pyhät tarvitsivat apua veljiltään Korintissa, Roomassa, Akhaiassa ja Makedoniassa. Juuda ja Daniel ja Nancy ja Hanoch ja Nir palvelevat edelleen Jerusalemin köyhiä jakaen ruokaa, tuoreita, pakastettuja ja purkitettuja elintarvikkeita myös koronaviruksen vallitessa. He ovat saaneet Jerusalemin kaupungilta erikoisluvan jatkaa kuljetuksia ja he jakavat perustarvikkeita monelle sadalle ihmiselle ja kaikkiaan yli 175 köyhälle perheelle Jerusalemissa ja lisäksi usealle kymmenelle Messiaan ruumiin vanhemmalle jäsenelle Jerusalemissa.)

Saimme Hong Kongin veljiltä ja sisarilta kasvosuojuslähetyksen jaettavaksi seurakunnallemme ja köyhille, jotka tulevat hakemaan osaansa Hamotzi ruokajakelusta. Kiitos Jumalalle rakkaista hongkongilaisista veljistämme ja sisaristamme, jotka oman kriisinsä keskellä panivat toimeen keräyksen siunatakseen Israelissa olevia Jeshuan opetuslapsia. Kiitämme erityisesti Gloria-nimistä sisarta, joka antoi sysäyksen tälle Hong Kongin tukitoimelle.

Minä tarvitsen rukouksianne terveyteni puolesta.  Kiitän Jumalaa joka päivä Hänen hyvyydestään ja armostaan ja luotan siihen, että Hän ennallistaa terveyteni niin että voin edelleenkin opettaa Hänen

Sanaansa. Minä tarvitsen rukoustanne ja samoin Marcia. Danah, tyttäremme, tarvitsee rukoustanne tilanteensa puolesta ja samoin tyttärentyttäremme Noaam. Hän on ihastuttava nuori nainen, jolla on paljon lahjoja ja myös haasteita elämässään. Rukoilkaa Danan ja Noaamin puolesta.

Rukoilkaa Michelle Oliveiran puolesta. Michelle on nuori nainen, jolla on todettu leukemia, ja joka kärsii myös munuaiskivistä. Hän tarvitsee rukouksemme. 

Rukoilkaa herra Shukrey Lawrencen puolesta, jolla on syöpä. Rukoilkaa hänelle voimia ja parantumista. Rukoilkaa myös Lawrence Tours -matkatoimiston puolesta ja turismin puolesta Israelissa. Turisteja ei ole ja hotelleja muutetaan väliaikaisiksi sairaaloiksi tuhansille koronaviruksen uhreille. Israelin turismi kärsii kuoliniskun, jos kaikkia rajoituksia ei suhteellisen nopeasti poisteta ja palauteta lentokenttiä normaaliin toimintaansa.

Lisätkää rukouksiinne erityisrukous seuraavien veljien ja sisarten puolesta, jotka tarvitsevat Jumalan asioihin puuttumista heidän hyväkseen: Angela I, Rachael ja Daniel, veli ja sisar jotka tarvitsevat työtä ja tunne-elämän eheytymistä. Lisätkää myös Tony B ja Aries Franklin Mayers Sr.

Älkää unohtako seuravia: Nancy ja Don Hook, Rachel – Jingyung Lee, Hannah Yoshida Kiotosta ja tri Yuizawa, Tiz H, Lion H, Ilana Avrahamov, Michael Shiffmanin äiti Ruby L, sisar Angela Taiwanilta, jolla on uusia hyvin vakavia haasteita. Rukoilkaa hänelle ihmettä Herralta! Koko tämä lista sisältää ihmisiä, jotka ovat tekemisissä vielä koronavirusta suuremman pandemian kanssa. Heillä on kaikilla akuutissa vaiheessa oleva syöpä. Meidän Jeshuan opetuslasten on täytettävä Herramme meille antama tehtävä ja rukoiltava Hänen nimessään, ja Hän vie anomisemme Isänsä eteen.

Rukoilkaa perheeni puolesta: Marcia ja Jospeh Shulam, Danah ja Noaam Shulam Sanders, Barry Shulam ja perhe, Marcian äiti June Saunders (90v), ja seuraavien puolesta: Ann West, Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Erkki ja Sirpa Murto, Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani, 

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara, George, Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Armon ja suosion sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä kuuluu näiden veljien ja sisarten hyväksi kaikkialta maailmasta.

Koronavirus on levinnyt yli 180 maahan, eikä loppua ole näkyvissä. Tiedemiehet ympäri maailmaa ahkeroivat ymmärtääkseen, kuinka tämä virus toimii ja mihin järjestelmiin sen vaikutus kohdistuu ihmisen ruumiissa.

Monet uskovat, että tämä virus ei ole luonnollinen mutaatio sars- ja mars- koronaviruksista, jotka kohtasivat maailmaa muutama vuosi sitten. Monista vaikuttaa siltä, että tämä virus on ihmisen suunnittelema ja sen tarkoituksena on palvella äärimmäisenä aseena tuhoamaan maailman talous ja heikentämään Lännen suurvaltoja. Yhdelläkin silmällä on nähtävissä, että jotkut suurvalloista vahvistuvat ja käyvät reippaasti liiketoimiin koronaviruksen vanavedessä.

On ilo nähdä Kiinan hallituksen lieventävän karanteenia Kiinassa ja Wuhanissa ja palaavan pikkuhiljaa normaaliin elämään. Tämä on hyvä merkki muille maille siitä, että ei ole mahdotonta voittaa koronavirusta.

Rukoilkaa niiden puolesta, jotka tarvitsevat siunausta elämässään ja liiketoimissaan: Roger W., Ema, Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H.

Sekasorto, joka vallitsee Israelin hallituskuvioissa, ei ole vielä ohi. Itse asiassa tilanteesta on tulossa yhä monimutkaisempi ja hallituksen muodostamismandaatti siirtyy tänään takaisin Israelin presidentille ja hän siirtää sen parlamentille (Knessetille).  Tämä on merkki vakavasta heikkoudesta ja suuresta itsekkyydestä ja itse-keskeisyydestä niin poliitikoissa kuin Israelin kansassa, joka ei pysty edes kolmen toisiaan seuranneen vaalikierroksen jälkeen tekemään päättäväistä ja selvää valintaa siitä, kuka on oleva pääministerimme.

Saattaa olla, että Israel on matkalla kohti neljättä vaalikierrosta tämän vuoden syyskuussa. Niin kuin Albert Einstein sanoi: Mielettömyyttä on se, kun ihminen tekee saman teon ja ajattelee, että ensi kerralle tulokset ovat erilaiset. Me olemme nyt mielettömyyden vaiheessa Israelin valtion poliittisella kentällä.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. 

Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa. Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam