Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 18.7.

Netivyah

Joseph Shulam

Tänä sapattina Israelissa luetaan Toorasta jakso Parashat Pinchas, 4 Mooses 25:10-30:1, ja profeetoista Jeremia 1:1-2:3. Viime viikolla luimme dramaattisen kertomuksen Bileamista ja hänen aasistaan. Aasi oli viisaampi kuin kansainvälistä mainetta niittänyt taikuri.

Tämän viikon lukujakso alkaa hyvin hätkähdyttävällä tapahtumalla Israelin leirissä. Simeonin heimon päämies Simri, Saalun poika, otti mukaansa Mooabin prinsessan Kosbin, Suurin tyttären, ja makasi tämän kanssa julkisesti Herran Ilmestysmajan edessä. Tämä kauhistuttava kapinallinen teko,  itsensä Herra Jumalan täydellinen hylkääminen, tapahtui Bileamin Baalakille antaman neuvon johdosta. 

Bileam ei voinut kirota Israelia, mutta hän keksi keinon Israelin kukistamiseksi lähettämällä kauniita mooabilaisia neitosia viekoittelemaan Israelin miehiä. Tämä hirveä neuvo sai vastakaikua Israelissa, ja koska epäjumalanpalvelus ja moraalittomuus liittyvät usein yhteen, näin sitten tapahtui Israelin leirissä.

Tämä tapahtui vain vähän ennen, kuin heidän piti astua Kanaanin maahan, joka oli luvattu Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille ikuiseksi perintöosuudeksi. Nyt Mooses ja Israelin vanhimmat seisovat näyn edessä käsiään väännellen surusta sekaisin. He ovat aivan kauhuissaan; he eivät tiedä mitä sanoa ja mitä tehdä. He seisovat kuin halvaantuneina paikoillaan.

Tässä tilanteessa muuan nuori mies nimeltä Piinehas, pappi Aaronin pojan Eleasarin poika, ottaa lain omiin käsiinsä. Hän tempaisi keihäänsä ja meni suoraan telttaan ja lävisti keihäällään sekä Simrin että Kosbin. Piinehas keihästi miehen ja naisen maahan surmaten heidän molemmat Israelin johtajien edessä. Tämä urhea nuorukainen Piinehas pysäytti vitsauksen, joka teki tuhoaan Israelin lasten keskuudessa.

Voisi ajatella, että Mooses ja Aaron olisivat vihaisia Piinehakselle siksi, että hän otti oikeuden omiin käsiinsä ja tappoi nuo kaksi lainrikkojaa, jotka valitsivat tehdä syntiä uhmasta ja kapinamielestä Jumalaa ja Israelia vastaan. Näillä kahdella, heimoruhtinaalla ja prinsessalla, oli vain yksi päämäärä julkista seksiä harjoittaessaan. He tahtoivat todistaa, että Israelin Jumala on kyvytön, ja että Israelin johtajat ovat kyvyttömiä.

Piinehas, nuori Aaronin suvun pappi, ei odottanut pyytääkseen lupaa Moosekselta ja Aaronilta. Hän otti lain omiin käsiinsä, koska hän halusi pelastaa Jumalan kunnian ja Jumalan Ilmestysmajan kunnian, joka oli Israelin leirin keskellä.

Piinehas toimi omasta aloitteestaan, tehden jotain aivan odottamatonta, jotain kaukana poliittisesti korrektista käytöksestä, ja siitä, mihin Toora antaa luvan. Tooran mukaan Israelin leirissä ei saa surmata ketään ilman asiallisesti järjestettyä oikeuden istuntoa ja Israelin tuomarien tietynsuuruisen enemmistön päätöstä.

Piinehas ei jäänyt odottamaan, että joku antaisi hänelle luvan toimia. Nykypäivän Israelissa Piinehas ja hänen kaltaisensa joutuisivat vankilaan. Nyt tapahtui päinvastoin.

Jumala siunasi Piinehasia, ja hänestä tehtiin Israelin joukkojen esikuntapäällikkö – neljän tähden kenraali – urhoollisuutensa johdosta ja aloitteellisuudesta hetkellä, jolloin vanhemmat ja viisaammat päälliköt, kuten Mooses, eivät tienneet, mitä tehdä. Kaiken edellä mainitun lisäksi tästä nuoren Piinehasin toiminnasta seurasi, että Jumala pysäytti vitsauksen, joka tappoi 24.000 Israelin miestä, ja palkitsi nuoren Piinehasin, joka ei osannut toimia poliittisesti korrektisti.

Tässä on meille oppitunti, rakkaat veljet ja sisaret. Jumala toimii useimmiten odottamattomalla tavalla; hän ei suostu jäämään rakentamaamme laatikkoon. Hän kunnioittaa, arvostaa ja palkitsee ihmiset, joilla on tarmoa tehdä asioita odottamattomalla tavalla.

Odottamattomimman tekonsa Jumala teki lähettäessään Poikansa Jeshuan kuolemaan roomalaisten ristillä meidän syntiemme tähden. Mikä voisi olla enemmän odotusten vastaista? Mikä voisi olla poliittisesti väärempää ja surkeampaa kuin isä, joka uhraa oman poikansa muukalaisten ja rikollisten tähden?

Jumalan rakkaus meitä ihmisiä kohtaan menee täysin yli käsityskyvyn. Siksi Jumala ymmärsi Piinahaksen sydämen palon ja motivaation, ja rangaistuksen sijaan Itse Luoja antoikin palkkion. Ottakaamme kaikki opiksemme tästä Tooran tarinasta, että siellä missä ei löydy miestä puolustamaan sitä, mikä on oikein, oikeudenmukaista ja vanhurskasta, ole sinä tuo mies. Jos ei löydy makkabealaisia taistelemaan Jumalan puolesta, ryhdistäydy ja ole sinä tuo makkabealainen.

Ruby Little on saanut toisen kemoterapia-annoksensa, ja sen vaikutukset ovat hänelle hyvin rankat. Rukoilkaa Rubyn puolesta, että hän toipuisi pian kemoterapian rankoista vaikutuksista ja saisi takaisin voimansa ja alkaisi voida paremmin ja tervehtyisi.

Marcia ja minä olemme Thousand Oaksissa Kaliforniassa. Osallistumme UMCJ:n konferenssiin. Suurin etu ja ilo on tavata vanhoja ystäviä ja veljiä, joita emme ole nähneet pitkään pitkään aikaan. Suuri yllätys on se, että heistä kaikista on tullut vanhoja!

Tyttäremme Danah ja tyttärentyttäremme Noaam ovat kanssamme konferenssissa. Noaam on itse asiassa lapsenvahtina niille lapsille, joiden vanhemmat tulivat konferenssiin pienten lasten kanssa. Daniel Stern on täällä myös, ja hänen vuoronsa puhua on huomenna.

Yksi osallistumisemme tavoite on löytää nuoria ja lahjakkaita ihmisiä, jotka voivat liittyä henkilökuntaamme ja mm hoitaa editoinnin ja IP:n, ja auttaa meitä tuottamaan sisällöltään hyvää ja mielenkiintoista materiaalia siunaamaan veljiämme Israelissa ja kaikkialla maailmassa. Rukoilkaa, että onnistuisimme pääsemään tavoitteisiimme ja tuomaan Israeliin nuoria ja lahjakkaita veljiä ja sisaria osaksi Netivyan tiimiä.

Rukoilkaa Daniel Sternin nuoren pojan, Roin, puolesta. Roi on vasta 4 vuotta vanha ja hän on sairaalassa, jossa hän ei voi kävellä ja hänen jalkansa ovat turvoksissa, syytä tähän ei vielä tiedetä. Rukoilkaa David Sternin puolesta, jonka terveys on myös kokenut takaiskun. Hänen silmänsä on vahingoittunut ja hänellä on hengitysvaikeuksia.

Kiitos Jumalalle, että tyttärentyttäremme Noaam, jolle tehtiin nielurisojen poistoleikkaus kaksi viikkoa sitten, voi paljon paremmin ja pystyy kaitsemaan lapsia konferenssin aikana.

Muistakaa rukouksin Marcian äitiä ja isää. He ovat vanhoja ja sairaita, ja he asuvat toisella puolella Tennesseetä, vuorilla. Muistakaa heitä erityisrukouksin heidän ikänsä ja sairauksiensa tähden.

Israelin politiikka on yhä samalla tolalla, täysin sekaisin. Israel tarvitsee uskollisten kristittyjen esirukouksia: rukoilkaa Herran armoistuimen edessä Hänen lupaustensa täyttymistä ja Messias Jeshuan pikaista paluuta Jerusalemiin panemaan kaikki asiat kohdalleen ja perustamaan ikuisen Kuningaskuntansa! Tämä tulee tapahtumaan ilman demokraattisia vaaleja! Siitä tulee kaikkein suurenmoisin Kuningaskunta ja se on oleva ikuinen, ei edes tuloveroa eikä ostoskeskuksia. Kiitos ikuisuuden Herralle!

Kuvioihin on tullut mukaan uusi elementti, sotarummut Israelin ja Iranin, ja Israelin ja Hamasin välille. Tilanne on äärimmäisen vakava. Siksi kaikkien Jeshuan opetuslasten ja jokaisen Raamattuun uskovan täytyy rukoilla ja rukoilla ja rukoilla kaiken Herraa puuttumaan asioihin, niin kuin vain Hän voi, ja pysäyttämään tämän vakavan suhteiden huononemisen Lähi-idässä.

Poliittiset puolueet ovat toistensa kurkussa, ja kaikki levittävät valheuutisia ja valheita toinen toisistaan.  Sotku vain jatkuu ja valtaa alaa kuin hiiva lämpimässä ja kosteassa taikinamöykyssä.

Rukoilkaa Kiinassa olevan Emma-sisaren puolesta ja lisätkää mukaan kallis sisar Deborah Ruth, joka asuu myöskin Beijingissä, Kiinassa. Liittäkää rukouksiinne kaikki veljemme ja sisaremme Kiinassa, jotka ovat Messiaan seuraajia. He joutuvat nyt käymään läpi vähemmän helppoja aikoja.

Muistakaa Netivyaa rukouksissanne. Jumalaa, Jeshuaa ja Israelia rakastavat veljet ympäri maailmaa ovat muistaneet meitä lahjoituksin, ja uuden pakettiauton ostoon tarvittava summa on lähes koossa. Mutta lähes koossa ei ole tarpeeksi, Pyydämmekin niitä, jotka eivät ole vielä antaneet panostaan auton ostoon, kunnostautumaan ja auttamaan Netivyaa saaman auton. Auto on välttämätön ihmisten- niin nuorten kuin vanhempienkin –  kuljettamiseen ja HaMotzi-ruuanjakeluohjelman tavaroiden kuljetukseen. Tämä pakettiauto ei tule yksityiseen käyttöön, eikä vanha autokaan ollut yksityiskäytössä. Se palveli yhteisöä ja ruuanjakeluohjelmaa yli 15 vuotta.

Yrittäkää päästä mukaan Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueelle ja seminaariin marraskuussa 2019.  Tarkoituksemme on varata käyttöömme yksi suuri turistibussi, johon mahtuu 55 ihmistä. Tämä luku alkaa olla kohta täynnä, joten kehotan niitä, joita kiinnostaa tulla mukaan, ilmoittautumaan välittömästi ja suorittamaan tarvittavat maksut. 

Aika alkaa käydä vähiin, rakkaat veljet, jos haluaisitte olla mukana tänä hyvin erikoisena aikana Israelin maassa ja nauttia epätavallisista ja erikoisista tapahtumista, jotka innoittavat ja virvoittavat, rohkaisevat ja siunaavat teitä, ja joita Israelin maa ja Netivya teille tarjoavat, toimikaa nopeasti: ilmoittautukaa ja lähettäkää ennakkomaksunne mahdollisimman pian.

Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan palavasti Anusimien Alijan ja paluun puolesta; hengellistä paluuta pois kristinuskon turmeltuneista suuntauksista takaisin Jumalan sanan puhtaille lähteille, ja fyysistä paluuta Alijan muodossa tänne esi-isiemme maahan, Siioniin, Jerusalemiin.

                      Ettehän unohda rukoilla perheeni puolesta, etenkin rakkaan vaimoni Marcian ja Danan ja Noaamin puolesta, ja Barryn, Bethin ja Joeyn puolesta, ja kaikkien tällä rukouslistalla olevien puolesta – että Jumalan kunnia tulisi esiin heidän elämässään ja heidän parantumisessaan.

                      Rukoilkaa Efimin lesken, Elena Litvakin puolesta ja sisar Altamiron, tri Altamiron lesken, puolesta Belo-Horizontessa. Veljemme Bob Weiner tarvitsee vielä rukouksiamme. Muistakaa rakasta veljeämme Jacob Damkania rukouksissanne. 

Rukoikaa tohtori Songin ja hänen rakkaan vaimonsa, tohtori Kimin puolesta. He ovat korealaisia veljiä, joita kunnioitan ja rakastan erityisesti. Muistakaa rukoilla myös toisen korealaisten veljien ja sisarten ryhmän puolesta, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia ja tekevät työtä Israelin ja juutalaisen kansan pelastumisen hyväksi.

                      Rukoilkaa koko Abu-Eidin perheen puolesta. Rukoilkaa edelleen Huchin perheen Lion-vauvan puolesta DFW:ssä. Rukoilkaa erityisesti Ann Westin puolesta. Hän on 99-vuotias ja rukoilee edelleen joka päivä Israelin pelastusta. Liittäkää Annin poika Roger perheineen mukaan rukouksiinne.

                      Rukoilkaa Helsingissä olevan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta, ja Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Anna-Maijan, Erkki ja Sirpa Murron ja Eva H:n puolesta. He ovat kaikki Suomesta.

                      Rukoilkaa rakkaan sisaremme Lean puolesta, ja hänen Suomen matkansa puolesta. Hän on niitä suomalaisia vapaaehtoisia, jotka tulivat Israeliin v 1973 sodan aikana, ja hän on palvellut juutalaista kansaa vapaaehtoisena sairaanhoitajana monia vuosia. Hän täytti juuri 88 vuotta. 

Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. Rukoilkaa Julian ja Victorin puolesta. Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka tarvitsee taivaallisen läpimurron. Tahdon lisätä myös Barryn ja Dalian, kalliit veljet, jotka asuvat Tiberiaksessa ja kärsivät sairaudesta ja kivusta. He tarvitsevat rukousta ja apua.

                      Tahtoisin lisätä listaamme erään rakkaan veljen. Hän on rakkaan suomalaisen Netivyaa tukevan perheen poika, Aaron Tani. Hänellä on diabetes. Aaronilla on perhe ja lapsia. Hän tarvitsee kiireesti rukouksiamme! Rukoilkaa Aaron Tanin puolesta.

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Rukoilkaa Intiassa, Chenaissa olevan pastori Isaacin puolesta. Hän tarvitsee parantumista munuaisviasta. 

                       Viekää rukouksin Herran eteen seuraavat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie ja Aharon ja Nancy Hook.  Ja seurakuntamme jäsenet: Sarit, David S, Gabriela vanhempi, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuorempi Gabriela, Zvi D ja Batsheva ja Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva. Ja rakkaat sisaremme Laurel, Orna, Sima ja Aviva.  

Muistakaa erityisrukouksella yhtä kummipoikaani, David B.A.ta ja hänen perhettään ja etenkin Elhanan ja Julie Davidin isää ja äitiä, rakkaita ystäviäni ja veljiäni. Muistakaa rukouksin koko perhettä.

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo ja Noami, Marcelon vanhemmat Belo-Horizontessa, Brasiliassa, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Tämä rukouslista on hyvin erityinen, koska me emme rukoile vain fyysisesti sairaiden veljien ja sisarten puolesta. Me rukoilemme niiden terveiden veljien ja sisarten puolesta, jotka siunaavat Jumalan Kuningaskuntaa. Mutta he tarvitsevat sitä ekstraa ”sitä jotain” menestyäkseen ja ollakseen suuremmaksi siunaukseksi Herralle ja Hänen Kuningaskunnalleen.

                      Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. Muistakaa Goh-veljeämme ja hänen perhettään rukouksin.           Rukoilkaa sisar Christyn puolesta Koreassa ja veli Michael Knezevichin puolesta. Sulkekaa rukouksiinne Portugalissa asuva Ismael Alves ja Keniassa asuva Asher Gabriel.

Toivon kaikille teille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, parhaita Herran siunauksia ja Hänen kaikkien lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen.

Ne jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, ovat niitä, joita kutsutaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala, ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam