Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 23.5.2019

Netivyah

Joseph Shulam, Lissabon, Portugal

On Portugalin konferenssimme viimeinen päivä. Huomenna, jos Herra suo, lennämme kotiin. Me lennämme Jerusalemiin, muut osanottajat, joita on 12:sta eri maasta, lentävät kukin omaan maahansa, toiset itään toiset länteen.

                      Tässä tärkeässä konferenssissa oli siis osanottajia 12:sta maasta. Kiinasta oli oikein edustava joukko. Filippiineillä, Korealla, Hollannilla, Yhdysvalloilla, Italialla, Brasilialla, Portugalilla, Israelilla, Japanilla, Saksalla, Espanjalla ja Suomella oli edustajansa, jotka tulivat Portugaliin vartavasten osallistuakseen tähän tärkeään rukousmatkaan ja konferenssiin.

Konferenssi pidettiin Castelo de Viden kaupungissa, aivan Portugalin keskiosassa. Castelo de Vide oli yksi niistä maahantulopisteistä, joita kautta tuhannet juutalaiset tulivat Portugaliin sen jälkeen, kun Espanja vuonna 1492 karkotti juutalaiset maasta. Nämä Espanjan inkvisitiota paenneet juutalaiset käyttivät hyväkseen sitä tosiseikkaa, että he saattoivat joko vain kävellä tai ratsastaa Espanjan ja Portugalin välisen rajan yli päästäkseen pakoon Katolisen kirkon julmia käsiä.

                      Mutta kului vain muutama vuosi ja Portugalin kuninkaitten ystävällisyys vaihtui murhanhimoksi, jopa raaemmaksi ja rankemmaksi kuin espanjalaisten. Tämä juutalaisten metsästys ja heidän pakkokäännytyksensä katolisuuteen jatkuivat yli 300 vuotta. Siitä aiheutui niin valtava trauma koko maailman juutalaisten sieluihin, etenkin sefardijuutalaisten sieluihin, että vielä tänäkin päivänä sefardijuutalaiset, varsinkin vanhempi ikäpolvi, muistavat ja laulavat tuskaansa.

Kiitämme Castelo de Viden kaupunkia vieraanvaraisuudesta ja suurenmoisesta mahdollisuudesta saada käyttää täysin uusittua auditoriota, jonka kaupungin pormestari Antonio Pita ja kaupunginhallitus antoivat hyväntahtoisesti käyttöömme. Kiitämme Castelo de Viden entistä pormestaria Carolino Tapadejodia, joka oli oppaanamme ja luennoi konferenssissa.  

Mukana oli monia tähän aihepiiriin erikoistuneita johtavia tiedemiehiä, ja he kuvasivat sitä kauheutta ja julmuutta, jota inkvisitio käytti murtaakseen juutalaisten hengen. Brasilialaiset veljemme, jotka ovat 100-prosenttisesti mukana tässä toiminnassa, joka tähtää Anusimien juutalaisen identiteetin palauttamiseen ja paluuseen Israelin maahan, antoivat hienon panoksensa konferenssin ohjelmaan. Etenkin tri Marcelo, hänen poikansa Matheus ja suuri brasiliaslaistiimi, jotka itkivät mennyttä ja valoivat toivoa Alijan ja ennallistamisen tulevaisuudelle.

                      Kenties vaikuttavimman ja herkistävimmän osan muodostivat poliittisten ja akateemisten vaikuttajien esitykset, joissa kuvattiin Katolisen kirkon virkamiehiä ja toimintatapoja inkvisition aikana. Lohdullisen toivon säteen toi kuvaan Katolisessa kirkossa käynnissä oleva muutos, ja yhdessä Portugalin ja Espanjan hallitusten kanssa sillä on tarkoitus siunata Espanjan ja Portugalin juutalaisia ja antaa heille kansalaisuus. Teko on symbolinen, mutta vilpitön tunnustus ja osa katumusprosessia.

Konferenssi on todellinen menestys! Se saavutti päämääränsä, joka oli huutaa ulos se tuska ja ne traumat, jotka Katolinen Inkvisitio poltti sefardijuutalaisten sieluihin, ja kylvää toivoa, että tulee päivä, jolloin Israelin valtiokin avaa ovensa Anussimien alijalle. 

Konferenssin toisen osan muodosti käynti muutamassa tärkeässä paikassa ja kaupungissa, joissa inkvisitio toimi erityisen raa´asti ja karkeasti ja kidutti ja poltti juutalaisia. Toisia poltettiin elävältä, toisia poltettiin sitten kun he olivat kuolleet inkvisiittoreiden käsissä. Kävimme Trancoson, Coimbran, Tomarin ja Lissabonin kaupungeissa, ja joka paikassa rukoilimme yhdessä seuraavan rukouksen: 

1. Herra, avaa Portugalin sydämet tunnustamaan se, mitä Portugal ja Kirkko tekivät juutalaisille, jotka eivät olleet syypäitä mihinkään rikokseen, mutta joita kohdeltiin kauheina rikollisina, kidutettiin ja tapettiin.

2. Herra, avaa Israelin valtion sydämet ottamaan vastaan ja sallimaan siirtolaisten Portugalista ja latinalaisista maista kaikkialla maailmassa tehdä Alija ja palata kansansa pariin ilman painostusta, niin että jokaisella on kirkas ja suuri mahdollisuus saada täydellisesti takaisin juutalainen identiteettinsä.

3. Käytä tätä rumaa ja julmaa mennyttä historiaa puhdistamaan vihollisuus ja yhä olemassa olevat ennakkoluulot kristittyjen ja latinalaisamerikkalaisten juutalaisten välillä.

4. Siunaa juutalaisia ja Anusimeja kaikkialla maailmassa antamalla heille selvä näky Siionista, eikä pelkästään fyysisestä Siionista, jonne koko kansan koti janoaa palata, vaan myös hengellisestä Siionista, joka tarvitsee ennalleen asettamista, Israelin profeettojen ja Jumalan Sanan lupausten mukaan.

Rukous Tomarin ja Coimbran synagogissa ja muissakin paikoissa, oli erittäin liikuttava; se tuli suoraan kahdentoista maan osanottajan sydämistä. Se oli todellinen huuto Jumalan puoleen, että Hän puuttuisi asioihin ja vaikuttaisi, että Brasilian ja  Portugalin ja Espanjan ja varsinkin Israelin sydämet avautuisivat Anusimeille ja heidän jälkeläisilleen. 

                      Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan Anusimien Alijan ja paluun puolesta niin hengellisesti, kristinuskon epäpuhtaiden suuntien takaa takaisin Jumalan Sanan puhtaille vesille, kuin myös fyysisen Alijan puolesta esi-isiemme maahan, Siionin maahan, Jerusalemiin.

Eli Levin kemoterapiajakso on nyt ohi ja hän odottaa lopullisia tuloksia. Rukoilemme, että tuloksista ilmenee vain hyviä uutisia ja että Herran parantava armo tekee työtään Elin elämässä.

                      Rukoilkaa edelleen Ruby Littlen puolesta. Hänen on vielä jatkettava kemoterapiaa.

Ettehän unohda rukoilla perheeni puolesta, etenkin rakkaan vaimoni Marcian ja Danan ja Noaamin puolesta, ja kaikkien tällä rukouslistalla olevien puolesta – että Jumalan kunnia tulisi esiin heidän elämässään ja heidän parantumisessaan. Muistakaa poikaamme Barryä perheineen rukouksissanne.

                      Rakas veli ja ystävä tri Altamiro Belo Horizontesta, Brasiliasta, on mennyt Herran luo. Muistakaa hänen perhettään rukouksissanne.

                      Rukoilkaa Efimin lesken, Elena Litvakin puolesta.

Muistakaamme rakasta veljeä ja Jeshuan juutalaisten opetuslasten johtajaa USAssa, Robert (Bob) Weineriä Israelin Herran Jumalan edessä ja pyytäkäämme hänelle parantumista ja voimia sydänleikkaukseen.

Kiitämme teitä panoksestanne Netivyan pakettiauton ostoa varten. Melkein joka viikko joku lähettää varoja auton ostoon. Jumala vastaa rukouspyyntöön. Vielä tuntuva panos muutamalta veljeltä ja sisarelta ja voimme ostaa auton ja käyttää sitä Jumalan kunniaksi ja Jerusalemin asukkaiden ja pyhien palvelemiseen.

Muistakaa kallista veljeämme Jakob Damkania rukouksissanne. Tri M. Song Koreasta perheineen tarvitsee rukouksiamme. Rukoilkaa Courtneylle parantumista ja voimia.

                      Rukoilkaa Um Abu-Eidin puolesta.

Rukoilkaa edelleen Huchin perheen Lion-vauvan puolesta DFW:ssä. Pikku Lion voi paremmin, mutta hän ei ole vielä läheskään selvillä vesillä.

                      Erityinen rukouspyyntö Ann Westin puolesta. Hän on kallis sisar, joka on rukoillut vuosikausia Israelin pelastusta. Nyt hän tarvitsee rukouksemme.

                      Rukoilkaa Helsingissä olevan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta, ja Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Anna-Maijan, Erkki ja Sirpa Murron ja Eva H:n puolesta. 

                      Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. 

                      Rukoilkaa Julian ja Victorin puolesta. 

                      Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka tarvitsee taivaallisen läpimurron. 

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta.

 Rukoilkaa Intiassa, Chenaissa olevan pastori Isaacin puolesta. Hän tarvitsee parantumista munuaisviasta. 

                      Pyydän teitä myös rukoilemaan kalliin Ema-sisaren puolesta. Hänellä on suuri taakka suuresta koulusta, jonka hän on rakentanut Kiinaan. Nyt pyydämme Herraa siunaamaan Ema-sisarta ja hänen puolisoaan ja koulua.

                      Margareta kertoi minulle hiljattain, että hän tuntee teidän rukoustenne vaikutuksen. Muistakaa Margaretaa edelleen rukouksin.                  

                       Viekää rukouksin Herran eteen seuraavat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie ja Aharon Hook ja Nancy.  Ja seurakuntamme jäsenet: Sarit, David S, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D ja Elisheva ja Jonathan ja hänen vaimonsa Aviva. Ja rakkaat sisaremme Laurel, Orna, Sima ja Aviva. Muistakaa erityisrukouksella kummipoikaani David B.A.ta ja hänen perhettään.

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo, Noami, Marcelon vanhemmat Belo-Horizontessa, Brasiliassa, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. 

                      Muistakaa Goh-veljeämme ja hänen perhettään rukouksin. Rukoilkaa sisar Christyn puolesta Koreassa ja veli Michael Knezevichin puolesta. Sulkekaa rukouksiinne Portugalissa asuva Ismael Alves ja Keniassa asuva Asher Gabriel.

Toivon kaikille teille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, parhaita Herran siunauksia ja Hänen kaikkien lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen.

Ne jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, ovat niitä, joita kutsutaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala, ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.