Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 30.5.2019

Netivyah

Joseph Shulam

Tänä sapattina alamme lukea Neljättä Mooseksen kirjaa. Viikon parashat-jakso on 4 Mooses 1:1-4:20.  Profeetoista luemme Hoosea 2:1-22 ja Uudesta Liitosta Luukas 11:1-12:59.

Viime perjantaina päättyi konferenssimme ja kiertueemme Portugalissa. Konferenssin nimenä oli ”Juutalaisuus Portugalissa: kadotetun perinnön palauttaminen”.

                      Konferenssi oli jo toinen kansainvälinen konferenssi, joka järjestettiin ja pidettiin Castelo de Viden kaupungissa. Ensimmäinen konferenssi pidettiin vuonna 2010. Se oli valtava menestys, koska se oli yksi ensimmäisiä ja suurimpia Portugalissa järjestettyjä kansainvälisiä konferensseja, joissa käsiteltiin Anusimien asemaa. Anusimit ovat juutalaisia, jotka Katolisen kirkon pyhä inkvisitio pakotti kääntymään kristinuskoon, ja jos he sattuivat sytyttämään kynttilät perjantai-iltana tai tekemään jotain muuta juutalaisuuteen viittaavaa, heidät vietiin inkvisitiotuomioistuimen eteen ja usein heidät kidutettiin kuoliaiksi. Ja jos he eivät kuolleet kidutukseen, heidät poltettiin.

                      Ensimmäisen, vuoden 2010, konferenssin tavoitteena oli tehdä maailma tietoiseksi näiden juutalaisten jälkeläisten ahdingosta. Vuonna 1496, kun Katolinen kirkko päätti pakottaa juutalaiset kääntymään kristityiksi, juutalaisten osuus oli noin 25% Portugalin väestöstä.

Tämä toinen konferenssi Castelo de Videssä oli ensimmäinen, joka toteutettiin yhteistyössä. Portugalilaisten puolelta mukana olivat Castelo deViden kaupunki, sen pormestari tri Antonio Pita ja hänen toimistonsa, entinen pormestari Carolino Tapadejo, brasilialaisia edustivat ABRAJIN ja Teaching from Zion-järjestö ja Jerusalemia Netivya. 

                      Konferenssi rukouskiertueineen 17-24. toukokuuta oli suuri menestys. Osanottajia oli kahdestatoista eri maasta, mm. Kiinasta, Koreasta, Hollannista, Suomesta, Saksasta, Brasiliasta, Italiasta, Israelista, Portugalista, Yhdysvalloista, Filippiineiltä, Ranskasta. Lienen unohtanut muutaman maan (sori, johtuu iästä).

                      Konferenssin puhujissa oli poliitikkoja ja tiedemiehiä, jokaista heistä aihe kosketti syvästi. Saamamme palaute on hyvin kannustavaa, ja puhujat ja osallistujat olivat kaikki hyvin tärkeitä. 

                      Mutta koimme yhden takaiskunkin. Lissabonin israelilaisen yhteisön presidentti Gabriel Szary Steinhardt uhkasi julistaa ”herem” (boikottiin) muutamat tärkeistä puhujistamme, jos he osallistuisivat tähän konferenssiin.

                      Tämä kai on sitä käänteistä BDS:sää. Israelin viholliset, jotkut kristityt ”palestiinalaiset” johtajat ensimmäisinä, julistivat boikottiin Israelin, israelilaiset tuotteet, israelilaiset tiedemiehet, siis yleensä Israelin. Nyt meillä on juutalainen, israelilainen, joka uhkaa jollain samanlaisella toisia juutalaisia, jos he osallistuvat konferenssiin, jonka ainoana tavoitteena on rohkaista miljoonia piilossa olleita, kaikkialle maailmaan hajaantuneita juutalaisia tekemään Alija, eli palaamaan kotiin Israeliin.

Joskus juutalaiset veljeni hämmästyttävät minua. Israelin Portugalin suurlähettiläs oli osallistujaluettelossamme, ja hän lupasi osallistua tähän konferenssiin. Huipputiedemiehiä, jotka ovat parhaita Portugalin inkvisition asiantuntijoita, oli myös luvannut ottaa osaa tähän konferenssiin. Samoin huomattavia kirjailijoita oli luvannut tulla puhumaan. 

                      Nämä henkilöt taipuivat herra Gabriel Szary Steinhardtin käänteisen BDS:sän edessä. Mutta kuten sanonta kuuluu: ”Israel ei ole leski”.  Israelilla on taivaallinen Isämme, joka kumoaa faaraon säädökset ja vihollistemme säädökset. Joskus vihollinen tulee ulkopuolelta, joskus harvoin sisäpuolelta.

Konferenssi oli suuri menestys. Osanottajia oli yli 150 kahdestatoista maasta. Mukana oli brasilialainen kansanedustaja, entinen Lissabonin juutalaisen yhteisön presidentti, juutalaisia ja ei-juutalaisia, jotka rakastavat ja tukevat Israelia. Heitä oli Euroopan maista ja Amerikan Yhdysvalloista, oli opettajia Portugalista ja muualta maailmasta. 

Anusimien paluussa kotiin ei ole kyse siitä ”jos he palaavat”, vaan ”kun he palaavat”. Sanon näin, koska Jumalan sanassa sanotaan, että he palaavat. Ja me uskomme Jumalan iäti pysyviin lupauksiin. Kyllä, he palaavat niin kuin profeetta Obadja sanoo:

                      ”Ja Jerusalemin pakkosiirtolaiset, jotka ovat Sefaradissa (Iberian niemimaa), ottavat                        perinnökseen Etelämaan (Negev) kaupungit. Pelastajat nousevat Siionin vuorelle                       tuomitsemaan Eesaun vuoria. Kuninkuus on oleva Herran” (Obadja 20-21).

Elämme aikaa, jolloin Israelin Herra Jumala taas kerran laskee Israelin kansaa; jokaista Israelin kadonnutta sielua kutsutaan takaisin kotiin maahan, jonka Jumala antoi isällemme Abrahamille.  Jotkut näistä kadonneista sieluista täytyy ennallistaa Israeliin juutalaisuuteen kääntymisen kautta. Toiset, joiden sydämessä tuli on pysynyt palavana, ja joiden juutalainen sielu janoaa Siioniin, eivät tarvitse kääntymystä, koska he eivät ole milloinkaan hylänneet juutalaista identiteettiään, vaikkakin heidät on ulkoisesti pakotettu kääntymään katolisuuteen.

                      Israelin edun vuoksi näiden kadonneiden Israelin lasten on tultava takaisin kotiin! Kukaan ei voi pysäyttää tätä liikehdintää, jonka Hän, joka on luonut maailman, Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, on käynnistänyt. Hän on luvannut sen ja Hän tekee sen, mutta joskus Hänen täytyy käyttää aasia, esimerkiksi Netivyaa, tai veljiämme Brasiliassa, ABRAJINissä, tekemään Hänen työnsä täällä maan päällä.

Me Netivyassa, veljemme Brasiliassa ja kumppanimme Portugalissa ja kaikkialla maailmassa Kiinasta Etelä-Amerikkaan, pohjois-Euroopasta Etelä Afrikkaan, me kaikki sanomme esi-isiemme tavoin ”hineni” – tässä olen, käytä minua palvelijanasi, Herra.

                      Tämän viikon rukouspyynnöt ovat lähes samat kuin viime kuukausina, mutta tahtoisin lisätä yhden rukouspyynnön korealaisten veljiemme ja sisartemme puolesta. 

                      Rukoilemme joka päivä ja joka sapatti: Hän, joka on tehnyt rauhan Taivaissa, Hän tekee rauhan meillekin ja sanokaamme kaikki ”Aamen”.  Me rakastamme Koreassa olevia veljiämme ja sisariamme, ja siunaamme heitä sen uskollisen palvelun tähden, jota he ovat tehneet juutalaisten ja maamme hyväksi, etenkin tässä maassa olevien Jeshuan juutalaisten opetuslasten hyväksi. Ymmärrämme heidän kohtaamansa vaikeudet ja rukoilemme kaikkien puolesta, koska rakastamme heitä kaikkia. Vaikuttakoon kaikki niiden parhaaksi, jotka rakastavat Herraa.

                      Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan palavasti Anusimien Alijan ja paluun puolesta; hengellistä paluuta pois kristinuskon turmeltuneista suuntauksista takaisin Jumalan sanan puhtaille lähteille, ja fyysistä paluuta Alijan muodossa tänne esi-isiemme maahan, Siioniin, Jerusalemiin.

Rukoilkaa Eli Levin puolesta. Hän on matkoilla USAssa ja käy vaimonsa sukulaisten luona. Hän aikoo palata Bulgariaan heti kun voi. 

                      Muistakaa Ruby Littleä. Hänellä on vielä kemoterapian päättymisen jälkeiseen vaiheeseen liittyviä asioita.

                      Ettehän unohda rukoilla perheeni puolesta, etenkin rakkaan vaimoni Marcian ja Danan ja Noaamin puolesta, ja kaikkien tällä rukouslistalla olevien puolesta – että Jumalan kunnia tulisi esiin heidän elämässään ja heidän parantumisessaan. Muistakaa poikaamme Barryä perheineen rukouksissanne.

                      Rukoilkaa Efimin lesken, Elena Litvakin puolesta.

Muistakaamme rakasta veljeä ja Jeshuan juutalaisten opetuslasten johtajaa USAssa, Robert (Bob) Weineriä Israelin Herran Jumalan edessä ja pyytäkäämme hänelle parantumista ja voimia sydänleikkaukseen.

Kiitämme teitä panoksestanne Netivyan pakettiauton ostoa varten. Melkein joka viikko joku lähettää varoja auton ostoon. Jumala vastaa tähän rukouspyyntöön. Vielä tuntuva panos muutamalta veljeltä ja sisarelta ja voimme ostaa auton ja käyttää sitä Jumalan kunniaksi ja Jerusalemin asukkaiden ja pyhien palvelemiseen. Muistakaa kallista veljeämme Jakob Damkania rukouksissanne.

                      Tri M. Song Koreasta perheineen tarvitsee rukouksiamme.

Rukoilkaa Courtneylle parantumista ja voimia.

                      Rukoilkaa Um Abu-Eidin puolesta.

Rukoilkaa edelleen Huchin perheen Lion-vauvan puolesta DFW:ssä. Pikku Lion voi paremmin, mutta hän ei ole vielä läheskään selvillä vesillä.

                      Erityinen rukouspyyntö Ann Westin puolesta. Hän on kallis sisar, joka on rukoillut vuosikausia Israelin pelastusta. Nyt hän tarvitsee rukouksemme.

                      Rukoilkaa Helsingissä olevan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta, ja Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Anna-Maijan, Erkki ja Sirpa Murron ja Eva H:n puolesta. 

                      Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. 

                      Rukoilkaa Julian ja Victorin puolesta. 

Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka tarvitsee taivaallisen läpimurron. 

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta.

 Rukoilkaa Intiassa, Chenaissa olevan pastori Isaacin puolesta. Hän tarvitsee parantumista munuaisviasta. 

                      Pyydän teitä myös rukoilemaan kalliin Ema-sisaren puolesta. Hänellä on suuri taakka suuresta koulusta, jonka hän on rakentanut Kiinaan. Nyt pyydämme Herraa siunaamaan Ema-sisarta ja hänen puolisoaan ja koulua.

                      Margareta kertoi minulle hiljattain, että hän tuntee teidän rukoustenne vaikutuksen. Tänään Margaretan lääkitys lopetettiin, ja hän voi erinomaisesti.                       

                       Viekää rukouksin Herran eteen seuraavat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie ja Aharon Hook ja Nancy.  Ja seurakuntamme jäsenet: Sarit, David S, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D ja Elisheva ja Jonathan ja hänen vaimonsa Aviva. Ja rakkaat sisaremme Laurel, Orna, Sima ja Aviva. Muistakaa erityisrukouksella kummipoikaani David B.A.ta ja hänen perhettään.

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo, Noami, Marcelon vanhemmat Belo-Horizontessa, Brasiliassa, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. 

Muistakaa Goh-veljeämme ja hänen perhettään rukouksin. 

                      Rukoilkaa sisar Christyn puolesta Koreassa ja veli Michael Knezevichin puolesta. Sulkekaa rukouksiinne Portugalissa asuva Ismael Alves ja Keniassa asuva Asher Gabriel.

Toivon kaikille teille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, parhaita Herran siunauksia ja Hänen kaikkien lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen.

Ne jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, ovat niitä, joita kutsutaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä tyhmiä. Paras on edessä! 

Israelin Herra Jumala, ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam