Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 6.2.2020

Netivyah

Joseph Shulam, Dallas, Teksas

Saavuimme juuri Daniel Sternin kanssa Dallasiin. Valmistaudumme ajamaan huomenna Houstoniin ollaksemme mukana Lanierin teologisessa kirjastossa perjantaina ja sapattina. Aion pitää luennon aiheesta ”Kolme talmudilaista rabbia, joista tuli Jeshuan opetuslapsia”.

Tulevan sapatin Tooran lukujakso on 2. Moos. 13:16-16:17. Kun Jumala oli lyönyt Egyptiä kymmenellä vitsauksella, farao päästi vihdoin Israelin lapset lähtemään Egyptistä perheineen ja karjoineen ja mukanaan Egyptin rikkaudet.

Mutta farao ei ollut ollenkaan tyytyväinen, kun oli menettänyt tämän suuren ilmaisen työvoiman, joka oli rakentanut Egyptiä ja palvellut orjina yli 200 vuoden ajan. Kun Mooses ja Israelin lapset olivat lähteneet Egyptistä, farao muutti mieltään ja tahtoi hakea israelilaiset takaisin Egyptin orjiksi tai sitten tuhota heidät kokonaan.

Niinpä farao kokoaa armeijansa ja vaununsa ja alkaa ajaa takaa israelilaisia erämaassa. Farao sanoi kenties itselleen ja neuvonantajilleen: ”Katsokaa, miten tyhmiä nuo israelilaiset ovat! He kulkevat suoraan suureen ansaan. Egyptin armeija on heidän takanaan ja Punainen meri (Kaislameri) on heidän edessään.”

Farao on voinut vakuuttaa itselleen: ”Israelilaiset ansaitsevat olla orjia, sillä he eivät ymmärrä yhtään mitään! He ovat aivan tietämättömiä sodankäynnistä. He kulkevat suoraan minun järjestämääni ansaan!”

Egyptin faraon lailla ajattelee tietysti se, joka ei ota huomioon Jumalan, taivaan ja maan Luojan, olemassaoloa. Mutta jos tunnet Jumalan ja otat huomioon, mitä sinä itse olet ja kuka olet ja kuka Jumala on elämässäsi, kaava muuttuu dramaattisesti. Näin on tapahtunut Israelille koko sen neljätuhatvuotisen historian aikana.

Tämän viikon lukujaksossa on kaksi suurta tapahtumaa, joissa Jumalan kansa sai tuntea Jumalan sodankäynnin päästrategina: israelilaisten Punaisen meren ylitys kuivaa maata pitkin ja faraon armeijan hukkuminen mereen, ja taistelu amalekilaisten ja Israelin välillä Siinain autiomaassa. Tahtoisin kertoa teille oikean sotastrategian, johon sisältyy Kaikkivaltiaan Jumalan odottamaton ja yllättävä mukaantulo kansansa Israelin eduksi.

Ensimmäinen on faraon taistelu Moosesta ja Israelin lapsia vastaan, kun nämä olivat ansassa faraon armeijan ja meren välissä. Järkevästi ajatellen Israelilla ja Mooseksella ei ollut mitään keinoa päästä pakoon faraon armeijan hyökkäystä ja estää heitä voittamasta.

Meillä on yhtäällä orjat, joilla ei ollut kokemusta sodankäynnistä eikä sotilaskoulutusta ja jotka olivat juuri päässeet Egyptistä orjuudesta vapautettuina. Toisaalla meillä on Egyptin armeija vaunuineen ja maailman parhaimmin koulutettuine joukkoineen.

Miksi sanon näin egyptiläisistä? Jos tiedemiehet ovat oikeassa ja exodus tapahtui joko Ramses II:n aikana tai aikaisemmin, molemmat ajanjaksot kuuluivat muinaisen Egyptin historian suurimpiin aikakausiin.

Tänä aikana Egyptin armeija hallitsi Afrikassa aina Somaliaan asti etelässä ja pohjoisessa ja idässä Egypti omisti koko Kanaanin maan ja lännessä Lydian. Laaja valtakunta siis.

Mutta farao armeijoineen ja vaunuineen ei ottanut huomioon, että Israelin Herra Jumala on sekä rauhan Jumala että sodan Jumala. Kun Jumala ryhtyy sotimaan, heikko voi voittaa voimakkaan ja pieni jättiläisen (niin kuin Daavid Goljatin). Mahdottomasta tulee mahdollista ja siitä, mitä ei voisi kuvitellakaan, tulee todellisuutta.

Punainen meri avautui, kun Mooses löi sitä sauvallaan. Israel voitti taistelussa Amalekin, kun Hur ja Aaron pitivät Mooseksen käsiä ylhäällä, ja niin Israelin vasta vapaaksi päässyt orjakansa kukisti Amalekin. Jos joku sotaväen kenraali ehdottaisi tällaista menetelmää sanoen: ”Takaan, että jos pidätte minun käsiäni ylhäällä, voitatte taatusti taistelussa”, hänet toimitettaisiin suoraa päätä mielisairaalaan.

Kun luemme tätä Tooran jaksoa meidän tulee vetää siitä seuraavat johtopäätökset:

1.                   Taistelu kuuluu Herralle, jos me kuulumme Herralle. Heikkouksinemme, ongelminemme ja epäonnistumisinemme ja onnistumisinemme. Jos me todella kuulumme Herralle, meidän taistelumme (jos niitä käydään vanhurskauden puolesta) kuuluvat myös Herralle.

2.                   Kun Herra on mukana taistelussa lastensa kautta – voitto on aina Hänen!

3.                   Israelin Herra Jumala ei ole allerginen voitolle. Kun Hän käy taisteluun, voitto on taattu.

4.                   Muistakaa, että Israelin Jumala ja Messias Jeshuan Isä ei ole, eikä ole koskaan ollut, pasifisti. Hän on rauhan Jumala ja myös sodan Jumala. Hän on Jumala, joka antaa oikeudenmukaisen palkan niille, jotka ovat Hänen uskollisia lapsiaan, ja Hän myös rankaisee oikeudenmukaisesti niitä, jotka kapinoivat Häntä ja Hänen ohjeitaan ja uskollisuuttaan vastaan ja suhtautuvat Häneen kielteisesti.

Minä olin ennen pasifisti ja vastustin sotaa aina Kuuden päivän sotaan asti. Kuuden päivän sodassa Israelin Herra Jumala uskoakseni osoitti saman mahtinsa ja saman voiton neljää suurta arabiarmeijaa vastaan kuin silloin kun Hän antoi Daavidille voiton Goljatista, filistealaisesta jättiläisestä. Tosiasiahan on, että Egyptillä, Syyrialla, Jordanilla ja Irakilla oli kullakin valtaisa armeija, joilla oli käytössään yli kaksi kertaa enemmän taisteluhävittäjiä, tankkeja ja panssaroituja ajoneuvoja kuin Israelilla, ja sotilaita moninkertaisesti.

Sama periaate, joka toimii Israelin kansallisella tasolla (kun Herra puuttuu asioihin), toimii myös meidän henkilökohtaisessa elämässämme ja yksityisellä tasolla Jeshuan opetuslapsina.  Tämä ei ole mikään valta tai voima, että voit manipuloida Herraa käyttämään sitä ja suomaan sen sinulle. Ei ole olemassa mitään taikaa tai muuta hölynpölyä, jota voit käyttää varmistaaksesi, että Jumala taistelee sinun taistelusi.

Mutta on aito ja vilpitön usko, että sinä olet Jumalan lapsi ja että Jumala rakastaa sinua ja haluaa sinulle ja perheellesi ja kansallesi sitä, mikä on hyvää ja vanhurskasta ja oikeaa. Tämä luottamus antaa sinulle voiman ja varmuuden seistä Jumalan asioiden puolesta ja olla kuuliainen Kaikkein Korkeimman palvelija ja pitää uskon silmäsi avoinna ja valmiina näkemään, kuinka Hänen kätensä liikkuu kaiken aikaa elämässäsi.

Lue tämä Tooran lukujakso ja kuvittele itsesi rannalle Punaisen meren aaltojen reunaan tietäen olevasi faraon armeijan takaa-ajamana ja kysy itseltäsi: ”Onko minulla uskoa laittaa varpaani veteen ja astua ensimmäinen askel meren aaltoihin luottaen siihen, että Herra vie minut tämän läpi?”

Jos olet Jeshuan opetuslapsi eikä sinun ole koskaan tarvinnut tehdä uskon loikkaa ja astua tuntemattomaan ja Jumalaan luottamisen seikkailuun, haluaisin rohkaista sinua, että kun elämässäsi tulee eteen mahdollisuus ja haaste astua eteenpäin uskossa, ota se askel. Se ei ole uhkapeliä, jos uskot, että et vaella koskaan yksin, vaan että Jeshua on tässä nyt kanssasi.

Älä ole tyhmä. Ole uskollinen ja luota Herraan. Kun Hän sanoo sinulle: ”Käy”, niin käy!

Minulla on monta uutta rukouspyyntöä:

Rukoilkaa rakkaan vaimoni Marcian puolesta. Hän on kotona Israelissa ja minä on USAssa 10 päivää opettaakseni Lanierin Kirjastossa Houstonissa, Teksasissa, tänä viikonloppuna ja ensi viikolla osallistun Borough Park symposiumiin New York Cityssä. Muistakaa minua ja terveysongelmiani rukouksissanne.

Michelle, rakas sisar Brasiliasta, on tullut Israeliin opiskelemaan hepreaa Heprealaisessa yliopistossa Jerusalemissa. Saapuessaan tänne hän sai elämänsä ensimmäisen munuaiskivikohtauksen. Hän tarvitsee Herran parantavaa kosketusta ja ohjausta ja viisautta.

Rukoilkaa rakkaiden veljiemme ja sisartemme puolesta Kiinassa ja etenkin Wuhanin kaupungissa. Rukoilkaa myös Kiinan ja Hubein maakunnan hallituksen puolesta, jotta heillä olisi viisaus ja ymmärrys siitä, kuinka pysäyttää tämä koronaviruksen aiheuttama pandemia. Rukoilkaa myös, että virus pysyisi pääosin Kiinan rajojen sisällä eikä leviäisi maailmalle.

Rukoilkaa Paulan ja hänen lastensa puolesta. Hän on rakas nuori sisar, jolla on kaksi lasta, ja hän asuu Suomessa. Hänen miehensä on jättänyt hänet ja hän on nyt yksin pienten lasten kanssa.

Kallis sisar Cynthia on saanut erittäin karun lääkärinlausunnon kokeista, joita hänelle on täytynyt tehdä.

Tässä olivat uudet rukouspyynnöt sen pitkän listan lisäksi, jonka puolesta rukoilemme viikoittain.

Rukoilemme niiden puolesta, jotka odottavat elämäänsä ja perheittensä elämään Jumalan parantavaa voimaa:

 Rachel- Jingyung Lee, Hannah Yoshida, Tiz H., Lion H., Ilana Avrahamov, Michael Shiffmanin äiti, Ruby L., sisar Angela Taiwanilla, Marcia ja Joseph Shulam, Danah ja Noaam Shulam Sanders, Barry Shulam ja perhe, June Sanders, Ann West, Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid, Keijo ja Salme, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuuli, Eveliina, Erkki ja Sirpa Murto, Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, Hillel Helsingistä, Aaron Tani, Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä, George, Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Seuraaville rukoilemme siunausta elämään ja liiketoimiin:

Roger W., Ema, Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel, Orna, David S., Daniel, Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song, Michael Knezevich, Ismael Alves, Asher Gabriel, M. Ahuva.

Suuri rukousaihe on vielä Israelin valtio. Luulen että modernin demokratian historiassa ei ole ollut koskaan vielä maata tai valtiota, jossa on ollut kolmet kansalliset vaalit yksi toisensa jälkeen alle vuoden sisällä. Israel on samanlainen maa kuin kaikki muut maat ja me olemme samanlaisia ihmisiä kuin kaikki muut ihmiset maailmassa.

Israelin valtio kirjoittaa taas historiaa, mutta tällä kerralla ei mitään onnellista historiaa. Se johtuu tämän maan johtajien henkilökohtaisesta kunnianhimosta ja henkilökohtaisesta piittaamattomuudesta tämän kansakunnan ihmisten hyvinvoinnista, henkilökohtaisesta halusta olla ykkönen ja aina huipulla.

Israel tarvitsee rukouksianne! Israel tarvitsee tukeanne! Israel tarvitsee Jumalaa! Nyt enemmän kuin koskaan ennen tämän valtion perustamisen jälkeen, valtion, joka nousi Espanjan ja Portugalin inkvisition tuhkista ja Euroopan natsikuolemanleireillä kuolleiden miljoonien juutalaisten tuhkista.

Israelin kansa ansaitsee parempaa, ja me rukoilemme, että Herra puuttuu asioihin näissä seuraavissa vaaleissa, jotka pidetään 2.3.2020. Israelin kansa tarvitsee Jumalan apua, ja poliitikkojen on riisuttava päästään tummat lasinsa ja nähtävä todellisuus ja se, että tarvitaan vakaa hallitus, jolla on vastassaan Israelin nykyhistorian vaikeimpia aikoja.

Anna johtajillemme viisautta ja poliitikoillemme aito rakkaus kansaan ja maahan. Rukoilkaa kanssamme Israelin puolesta kansana ja ainoan juutalaisen valtion puolesta maan päällä.

Toivotan teille kaikille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam