Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 8.5.2019

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel

Tänään vietämme Israelissa toista Muistopäivää. Viime viikon torstaina oli Holokaustin muistopäivä. Israel muisti natsien väkivallan uhreja ja niitä kuutta miljoonaa juutalaista, jotka kuolivat natsien tuhoamisleireillä ja työleireillä, joita oli ympäri Eurooppaa.

Ei ollut vain yhtä tai kahta leiriä. Natsien tuhoamisleirejä oli Hollannista lännessä aina Ukrainan surmakentille ja Venäjän rajalle asti. Leirejä oli Berliinin ympäristössäkin; naisten tuhoamiseen erikoistunut leiri, nimeltään Ravensbrück, oli vajaan 100 km:n päässä.

Suurin osa maailmaa on jo unohtanut Toisen maailmansodan ja Holokaustin, jonka Saksa organisoi pyyhkiäkseen pois Israelin, juutalaisten ja Siionin nimen. Israelissa tunnetuin iskulause on: ”Ei koskaan enää!”

Ei koskaan enää Masadaa, ei koskaan enää Auschwitzin, Ravensbrückin, Bergen-Belsenin, Orangeburgin, Sachsenhausenin, Treblinkan, Belzecin, Sobiborin ja Samjisten – jotka ovat vain muutama esimerkki – kaltaisia natsien tuhoamisleirejä. Voitte googlata sanat ´natsien tuhoamisleirit´ löytääksenne paljon pitemmän listan ja kartan, josta näette, missä nämä tappokoneet sijaitsivat Euroopassa.

Tämä oli viime viikon Muistopäivä.  Tänään torstaina, toukokuun 8. päivänä on toinen Muistopäivä, Jom HaZikaron. Israel muistaa niitä lähes 25.000 israelilaista, jotka ovat kuolleet sodissa ja terroristihyökkäyksissä Israelin valtion perustamisen jälkeen Israelissa, maassa, jonka Jumala antoi Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille ikuiseksi perinnöksi. (Katso 1 Mooses 13:15-16; 26:3-4; 28:4-13, ja Raamatusta löytyy vielä monta muuta kohtaa.)

Yksi meidän seurakuntamme jäsen, Daniel Sternin, Yudah Bachanan ja Danah´n kanssa varttunut, meidän pyhäkouluopettajamme, kuoli puolustaessaan Israelia: Emmanuel Levi, yksi Israelin parhaita hävittäjälentäjiä. Hän suunnitteli Syyrian ydinreaktoria vuonna 2010 pommittaneen eskadroonan lennon ja paluun tukikohtaan.

Emmanuel Leviä ja hänen perhettään muistetaan seurakunnassamme suurella kunnioituksella. Olemme ylpeitä kaikista lapsistamme, jotka ovat kasvaneet ja saaneet opetuslapseuskoulutuksen seurakunnassamme. He kaikki ovat täyttäneet tehtävänsä loistavasti Israelin Puolustusvoimien palveluksessa. Monet heistä suorittavat vielä palvelustaan, ja muutamat astuvat kohta palvelukseen.

Joten tänään on niiden Muistopäivä, jotka ovat uhranneet elämänsä, jotta täyttyisivät ne Jumalan antamat lupaukset, jotka koskevat juutalaisen kansan paluuta takaisin maahan, jonka Hän antoi esi-isillemme. Heitä kunnioitetaan ja muistetaan koko Israelissa, myös meidän seurakunnassamme.

Muuten, Yehuda Levi, Emmanuel Levin isä, on seurakuntamme uskollinen ja aktiivinen jäsen. Muistamme Emmanuel Levin hienona nuorukaisena, erittäin kohteliaana ja ystävällisenä kaikkia kohtaan, emme lapsena, joka etsi taisteluja, vaan rauhallisena ja kohteliaana lapsena ja hyvänä opiskelijana.

Voitteko kuvitella, mitä tapahtuisi, jos Syyrian ydinreaktori olisi vielä olemassa ja joutuisi ISIksen käsiin? Tämä pohjois-korealaisten rakentama reaktori sijaitsi juuri sillä alueella, joka oli ISIksen hallussa vielä vähän aikaa sitten.

Israel antaa tunnustuksen ja kiittää Emmanuel Leviä joka vuosi hänen viisaudestaan ja rohkeudestaan, johtajuudestaan ja uhristaan Israelin kansan hyväksi.

Sitten tänä sapattina Israelissa luettavaan Toorajaksoon: EMOR, 3 Mooses 21:1-24:21, ja Profeetoista Hesekiel 44:15-31. Uudesta Testamentista luemme Luukas 5:9-6:49.

Tooran jaksossa EMOR on muutamia hyvin kiinnostavia asioita, jotka haluaisin ottaa esiin – ajattelen erityisesti veljiäni ja sisariani tämän päivän maailmassa, ja tottakai meitä itseämme ja veljiämme Israelissa. Lukemamme Toorajakson alussa annetaan ohjeita Israelin papeille, jotka suorittavat temppelipalvelusta.

Jumalan Huoneessa palveleminen vie palvelijalta pois valinnan vapauden.

1.                   Palvelijan on erottauduttava (olla pyhä – pyhitetty) muusta Jumalan kansasta.

2.                   Palvelija ei voi astua pyhäkköön noin vain kepeästi. Hänen on valmistauduttava siihen ja puettava ylleen oikeanlaiset vaatteet. Hän ei voi seurata sukupolvensa muotia ja leikkauttaa hiuksiaan miten tahtoo tai mennä muiden esimerkin mukaan.

3.                   Kun hyvä ystävä kuolee, hän ei voi mennä hautausmaalle ollakseen läsnä maahanpanossa, koska hän on Jumalan pappi, ja hautausmaalle meneminen voisi tehdä hänestä rituaalisesti saastaisen siksi päiväksi. Hänen on oltava aina valmis suorittamaan velvollisuutensa Herran temppelissä.

4.                   Palvelija ei saa häpäistä ruumistaan tatuoinneilla tai viiltelemällä. Jumalan palvelijana hänen on pidettävä ruumiinsa puhtaana.

5.                   Hän ei voi valita vaimokseen ketä tahansa. Hänen on otettava vaimo, joka on neitsyt ja hänen omaa kansaansa. (Tänä päivänä se tarkoittaa Messiaan opetuslasta.)

6.                   Kuinka moni mies olisi halukas ryhtymään ”saarnaajaksi” nykyään, jos heidän valinnanvapaudelleen asetettaisiin tällaisia rajoituksia? Nykypäivänä monet haluavat kunnian olla Jumalan palvelijoita, mutta harvat haluavat tehdä päätöksen olla erotettu ja pyhitetty Jumalan palvelijaksi.

Toinen pääaihe tämän sapatin lukujaksossa on Herran juhlat. Tämä on todella suuri aihe Raamatussa, mutta vielä suurempi se on kristinuskossa.  Se ei ole suuri seurakunnassa sen tähden, mitä Uuteen testamenttiin on kirjoitettu, vaan sen tähden mitä on tapahtunut kristillisen historian aikana (katoliset kirkot) 300-luvun ja 500-luvun välisenä aikana AD (Anno Domini, Herran vuonna, tai kuten sitä yleisesti kutsutaan CE= Christian Era, kristillinen aikakausi). Tuona aikana, ja jo vähän aikaisemmin, pakanallistuneet kristilliset seurakunnat alkoivat loitontua Israelista ja juutalaisesta kansasta, jopa Jeshuan juutalaisista opetuslapsista. Tämä loitontuminen Israelista tapahtui selvistä Rooman valtakunnan sisäpoliittisista syistä. Kaikesta on olemassa hyvät dokumentit niin ettei asiasta ole epävarmuutta. (Jos teitä kiinnostaa nähdä joitain huomiota herättävimmistä asiakirjoista, joista käy ilmi Katolisen kirkon liikkeelle panema systemaattinen juutalaisvastainen, Tooravastainen ja VT-vastainen kampanja, lukekaa seuraava: John Chrysostom. Against the Jews. Homily 3. 

Jeshua ja apostolit viettivät Herran juhlia, tämä käy selväksi Uudesta Testamentista. Itse asiassa Paavali käskee Korintin seurakuntaa viettämään Pääsiäistä selvällä käskyllä. Lukekaa 1 Kor.5:7-8, josta löydätte käskyn: ”Viettäkäämme siis juhlaa.” Syykin annetaan: ”Kristus on meidän pääsiäislampaamme.”  Sekin kerrotaan, miten tulee viettää:

”Onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu. Viettäkäämme siis juhlaa, ei vanhassa hapatuksessa eikä ilkeyden ja pahuuden hapatuksessa vaan puhtauden ja totuuden happamattomuudessa.

Ensi viikolla alkaa Portugalin konferenssi. On käsillä 12.hetki ilmoittautua. Jos haluatte osallistua tähän tärkeään tapahtumaan, toimikaa heti. Nyt saattaa kyllä jo olla liian myöhäistä.

Vetoan erityisesti eurooppalaisiin veljiimme ja sisariimme, että tulisitte tähän konferenssiin, sillä Katolinen Inkvisitio oli yleisesti ottaen Euroopan ongelma. Veljet Italiasta, Espanjasta, Saksasta, Suomesta ja Hollannista, tehkää kaikkenne, että pääsette tulemaan Castelo de Videen mukaan tähän tapahtumaan, jonka tarkoitus on palauttaa Marrano/Anussim-juutalaisille heidän identiteettinsä ja tuoda heidät kotiin Israeliin. Teettehän parhaanne päästäksenne tulemaan tähän tilaisuuteen, joka on tärkeä Israelin tulevaisuudelle ja inkvisition uhrien jälkeläisten ennalleen saattamiselle ja heidän paluulleen Israelin maahan. Ottakaa yhteys Danieliin Netivyassa lisätietoja saadaksenne.

Voitte käydä Castelo de Viden kaupungin sivuilla katsomassa ohjelman. Ohjelma ei ole lopullinen, mutta saatte kuvan siitä, miten tärkeitä ihmisiä konferenssiin on tulossa.

Castelo de Viden sivut: http://bneianussim2019.castelodevide.pl

Ruotsissa asuu meille hyvin rakas perhe, jotka ovat rukoilleet uskollisesti Israelin ja Netivyan puolesta. Rukoilkaa tämän Luccan perheen puolesta. He ovat rukoilleet Israelin puolesta ja seisseet Israelin rinnalla monia vuosia. Nyt useammalla tämän perheen jäsenellä on terveydentilaan liittyviä haasteita. He tarvitsevat rukouksiamme.

                      Kallis sisaremme Ruby Little Oklahomassa kärsii kemoterapian jälkivaikutuksista. Rubyn on nyt päätettävä, jatkaako hän vielä kemoterapiaa vai ei. 

                      Rukoilkaa edelleen Eli Levin puolesta. Kemoterapiahoito on nyt ohi. Hän on nyt vaimonsa kanssa käymässä perheensä luona Kaliforniassa ja valmistelemassa paluuta Bulgariaan. Voimme vain sanoa Kiitos Herralle! Ja rukoilla, että Eli pysyy terveenä ja voi taas jatkaa elämäänsä Herraa palvellen.

                      Ettehän unohda rukoilla perheeni ja etenkin rakkaan vaimoni Marcian puolesta, ja Danan ja Noaamin ja kaikkien tällä rukouslistalla olevien puolesta – että Jumala saisi kunnian heidän elämässään ja heidän parantumisestaan. Rukoilkaa poikani Barryn ja hänen perheensä puolesta. On niin erittäin tärkeää, että Shulamin perhe on Jumalan armon siipien alla ja pysyy vahvana uskossa ja kasvattaa lapsensa Herran pelossa.

Muistakaa Efimin leskeä, Elena Litvakia rukouksissanne.

                      Rukoilkaa myös Eddie Santoron puolesta!

Kantakaamme kaikki Robert (Bob)Weineria, veljeä ja Jeshuan juutalaisten opetuslasten johtajaa USAssa, Israelin Herra Jumalan kasvojen eteen ja rukoilkaamme hänelle parantumista ja voimia kestää sydänleikkaus.

                      Muistakaa rakasta veljeämme Jakob Damkania rukouksissanne.

Tri M. Song Koreasta on niitä erittäin tärkeitä Jumalan miehiä, jotka ovat tehneet ihmeitä Israelin hyväksi Koreassa ja maailmassa. Hän ja hänen vainonsa Harriet ovat sananmukaisesti uhranneet elämänsä Jumalan valtakunnalle ja juutalaiselle kansalle Israelissa ja maailmassa. Tri Song tarvitsee nyt rukouksiamme. Rukoilkaa hänelle terveyttä ja rukoilkaa hänen perheensä puolesta.

                      Muistakaa rukouksin kallista sisarta, Courtneytä.

                      Rukoilkaa Um Abu-Eidin puolesta. 

                      Rukoilkaa edelleen DFW:ssä asuvan Huchin perheen Lion-vauvan puolesta. Pikku-Lion voi paremmin, mutta vielä ei olla läheskään selvillä vesillä.

Rukoilkaa Helsingissä asuvan juutalaisen veljemme Hillelin ja hänen morsiamensa puolesta, Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Anna-Maijan, Erkki ja Sirpa Murron ja Eva H:n puolesta. 

                      Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. 

                      Rukoilkaa Julian ja Victorin puolesta. 

                      Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka tarvitsee taivaallisen läpimurron. 

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta.

                       Intiassa, Chenaissa, on kallis veli Isaac, joka rakastaa syvästi Herraa ja Israelia. Hänellä on munuaistauti, ja hän joutuu käymään dialyysissä monta kertaa viikossa. 

                      Pyydän teitä myös rukoilemaan kalliin Ema-sisaren puolesta. Hänellä on suuri taakka suuresta koulusta, jonka hän on rakentanut Kiinaan. Nyt pyydämme Herraa siunaamaan Ema-sisarta ja hänen puolisoaan ja koulua.

                      Margareta kertoi minulle hiljattain, että hän tuntee teidän rukoustenne vaikutuksen. Muistakaa Margaretaa edelleen rukouksin. Hänen terveydentilansa kohentuu koko ajan. On ihmeellistä Jumalan työtä, että rakas sisaremme on paranemassa. 

                       Viekää rukouksin Herran eteen seuraavat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie ja Aharon Hook ja Nancy.  Ja seurakuntamme jäsenet: Sarit, David S, Gabriela,Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D ja Elisheva ja Jonathan ja hänen vaimonsa Aviva. Ja rakkaat sisaremme Laurel, Orna,Sima ja Aviva.

                      Yksi kummipojistani, David B.A., ja hänen perheensä, tarvitsee erikoisesti rukousta.  Rakas veljemme Gary tarvitsee erityisesti Jumalan parantavan käden kosketusta.

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo, Noami, Marcelon vanhemmat Belo-Horizontessa, Brasiliassa, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. 

                      Muistakaa Goh-veljeämme ja hänen perhettään rukouksin. Rukoilkaa sisar Christyn puolesta Koreassa ja veli Michael Knezevichin puolesta. Sulkekaa rukouksiinne Portugalissa asuva Ismael Alves ja Keniassa asuva Asher Gabriel.

Olemme erittäin kiitollisia kaikista lahjoituksistanne Netivyalle uuden pakettiauton ostoa varten. Lähes viikottain joku antaa varjoja auton ostoon. Jumala vastaa tähän rukouspyyntöön. Vielä pari tuntuvaa lahjoitusta muutamalta veljeltä ja sisarelta, ja voimme ostaa pakettiauton ja käyttää sitä Jumalan kunniaksi ja Jerusalemin ihmisten ja pyhien palveluun.

Ensi viikolla monet, myös me Jerusalemista, matkustavat Portugaliin konferenssiin. Rukoilkaa, että Jumala siunaa ja varjelee matkamme ja suo menestyksen Portugalin konferenssille.

Kiitos että rukoilette Jerusalemin puolesta ja seisotte rinnallemme tässä pyhässä tehvävässä, Hyvän Sanoman tuomisessa tähän maahan!

Joseph Shulam

PS  Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueelle marraskuussa on vielä tilaa! Tulkaa iloitsemaan Jumalan armosta ja hyvyydestä kanssamme! Ilmoittautukaa sivuillamme.