Site icon Israel-Apu ry

Jerusalemin rukouslista 1.2.2018

Netivyah

Joseph Shulam

Mt. Juliet, Tennessee, USA

Toinen Mooseksen kirja, luku 15, Mooseksen laulu. Israel juhlii Herran suurta voittoa Egyptistä Mooseksen ylistäessä Jumalaa hänen suuruudestaan ylitse Meren ja ylitse Egyptin sotajoukon ja faraon. Naiset karkeloivat rumpuja lyöden Mirjamin, Mooseksen sisaren, johdolla. Kansa riemuitsi ja kiitti ja ylisti Herraa. Tässä vaiheessa ja tähän asti! Seuraava luku, luku 16, alkaa näin: 

                      ”Israelilaiset lähtivät liikkeelle Eelimistä. Toisen kuun viidentenätoista päivänä siitä, kun he olivat lähteneet Egyptin maasta, koko Israelin seurakunta saapui Siinin autiomaahan, joka on Eelimin ja Siinain välillä. Autiomaassa koko Israelin seurakunta alkoi napista Moosesta ja Aaronia vastaan. Israelilaiset sanoivat heille: ´Jospa olisimme saaneet surmamme HERRAN kädestä silloin, kun istuimme Egyptin maassa lihapatojen ääressä ja söimme kylliksemme leipää! Tehän olette tuoneet meidät tänne autiomaahan antaaksenne koko tämän joukon kuolla nälkään!´” (2 Mooses 16:1-3).

Voimme katsella israelilaisia päätämme nyökytellen ja sanoa: ”Miten kiittämättömiä ja tyytymättömiä nuo israelilaiset ovatkaan. Noinko pian he unohtivat Herran suuren teon ja ihmeet, jotka Jumala teki viedäkseen heidät pois Egyptistä?” Niin, heidän tuntemansa riemumieli, kun Mooses lauloi lauluaan Kaislameren rannalla, unohtui nopeasti, kun heidän kurkkunsa oli kuiva ja huulensa halkeilivat. Egyptistä lähdöstä oli nyt kulunut 45 päivää.  Heidän mukaansa ottamat eväät, happamaton Matza-leipä ja tuoreet vihannekset, olivat loppuneet. Kaiken lisäksi nyt kun vihollinen oli Kaislameren pohjassa, heillä ei ollut mitään mahdollisuutta palata Egyptiin, eikä heillä ollut tietoa siitä, mikä heitä odotti edessäpäin. Klassinen tilanne, jossa ahdistus alkaa nakertaa ja pelko ja epävarmuus valtaavat mielen. Näin kävi israelilaisille. Miten sinä olisit heidän sijassaan reagoinut? Sanotko, että olisit rukoillut Herraa ja odottanut kärsivällisesti, että hän järjestää taas asiat parhain päin? 

Rakkaat kristityt veljet ja sisaret, jos en tuntisi teitä ja teidän johtajianne paremmin, uskoisin teitä. Minulla on onni tuntea monia evankeelisten kristittyjen johtajia maailmassa. Minulla oli onni johdattaa kristittyjä johtajia Siinain erämaan halki jeepeissä ja kuorma-autoissa. Enkä puhu nykyhetkestä – nythän Siinain erämaata halkoo hieno tie- ja valtatieverkosto. Puhun ajasta, jolloin siellä ei olut päällystettyjä teitä, ajasta jolloin siellä pystyi kulkemaan vain nelivetojeepeillä ja sotilasajoneuvoilla. Siinain vuorelle matkalla olevat tunnettujen palvelujärjestöjen hengelliset johtajat olivat toistensa kimpussa heti kun yhdestä jeepistä puhkesi rengas. He valittivat Pyhän Katarinan luostarin kylmyyttä ja ottivat luostarin pappien kanakopit tehdäkseen niistä nuotion, jonka äärellä voisivat lämmitellä.

                      Israelilaiset olivat inhimillisiä siinä missä muutkin ihmiset, kyllä he valittivat. Suurenmoisinta onkin se, miten HERRA vastasi Israelin valitukseen. Hän ei rangaissut heitä. Hän ei valittanut sitä, että he valittivat. HERRA vastasi israelilaisten valitukseen antamalla heille, mitä he pyysivät, ja antoipa vielä runsaskätisemmin kuin he olisivat voineet kuvitella ja paljon enemmän kuin he pyysivät. He pyysivät ruokaa, ja he saivat joka päivä hinnatta tuoretta leipää suoraan taivaasta. He pyysivät lihaa, ja he saivat joka päivä eläviä viiriäisiä, joita he saattoivat valmistaa ruoaksi keittämällä tai paistamalla, kukin makunsa mukaan. He pyysivät vettä, ja Jumala muutti Maaran katkeran veden makeaksi, vieläpä antoi heille vettä kalliosta.

                      Meidän on muistettava, että HERRA tuntee lapsensa. Hän on opastanut ja johdattanut heitä siitä päivästä lähtien, jolloin Hän kutsui Abrahamin ja hänen perheensä lähtemään Kanaanin maahan. Oppikaamme näistä tapahtumista seuraavat asiat:

1. Jumala tuntee meidät ja meidän heikkoutemme.

2. Jumala ottaa huomioon tarpeemme, jo ennen kuin me lähdemme matkaan. Meidän on luovutettava ruumiimme ja sielumme Hänen hoitoonsa, Hän tietää tarpeemme. Vaikka me valitamme ja napisemme, Hänen armonsa ja laupeutensa on paljon suurempi kuin meidän röyhkeytemme ja kiittämättömyytemme.

Kaikki nuo Siinain erämaassa 40 vuoden aikana sattuneet ikävät tapahtumat vaipuvat unholaan, sillä Jumalalle nuo 40 vuotta merkitsivät kuherruskuukautta Israelin kanssa ja Tooran antamista Siianin vuorella – vihkiäisseremoniaa, jossa Toora oli Ketuba, avioliittosopimus. Näin kirjoittaa profeetta Jeremia: 

”Mene ja julista Jerusalemin kuullen: Näin sanoo HERRA: ´Minä muistan sinun nuoruusaikasi uskollisuuden, morsiusaikasi rakkauden. Sinä seurasit minua autiomaassa, maassa, jossa ei mitään voi kylvää. Israel on HERRALLE pyhitetty, hänen satonsa esikoinen.  Kaikki, jotka sitä syövät, tulevat syyllisiksi, onnettomuus kohtaa heitä, sanoo HERRA´” (Jer.2:2-3) 

HERRA ottaa huomioon, keitä me olemme ja mistä me tulemme ja miten paljon armoa me tarvitsemme kiivetäksemme vuoren ylitse ja päästäksemme turvallisesti toiselle puolelle.

Olemme nyt USAssa poikamme perheessä. Huomenna vien Marcian toiselle puolelle Tennesseetä tervehtimään isäänsä ja äitiään. Marcia jää heidän luokseen kahdeksi viikoksi ja palaa sitten Nashvillen tienoille poikamme Barryn kanssa. Minä lähden ensi viikon alussa Miamiin ja sieltä Brasiliaan. Belo-Horizontessa pidetään kahdestoista ”Ensinando de Siaon” eli Teaching from Zion-palvelujärjestön kongressi. Samaan aikaan Brasiliassa vietetään karnevaalijuhlaa. Me puolestamme juhlimme Jumalan Sanaa ja Hänen armoaan.  Tämän vuoden teemana on, kuinka varmistaa uudet sukupolvet uskovia – eli omien lastemme usko. Seuraava sukupolvi on kaikkein tärkein sukupolvi, sillä varma ja uskollinen, aktiivinen ja voimakas sukupolvi on takuu siitä, että kun Jeshuua palaa, Hän löytää uskoa maan päältä.

                      Rukoilkaa tämän Belo-Horizonten kongressin puolesta. Odotamme vieraita koko latinalaisesta maailmasta ja ehkä myös Englannista, Portugalista, itä-Euroopasta ja USAsta. Tarvitsemme Jumalan armoa ja voimaa ja tukea, jotta kaikki onnistuisi. Daniel Stern tulee Brasiliaan, ja saamme myös muita arvovieraita USAsta.

                      Me tarvitsemme rukouksianne ja brasilialaiset veljemme tarvitsevat rukouksianne ja tukeanne. Käykää nettisivulla: http://ensinandodesiao.org.br/ katsomassa, mitä konferenssissa tapahtuu 10 – 13. helmikuuta.

Pyydän teitä taas rukoilemaan Israelin valtion puolesta. Pääministeri Netanyahuun ja hänen perheeseensä kohdistuvat rikostutkimukset ovat saamassa likaisen käänteen. Tuntuu siltä, että jotkut haluavat Netanyahun hallituksen kaatuvan hinnalla millä hyvänsä, mutta ei demokratian edellyttämällä tavalla eikä reiluissa vaaleissa. Rukoilen, että Jumala varjelee Israelia sellaisten poliitikkojen epäreiluilta, likaisilta ja epäoikeudenmukaisilta motiiveilta, jotka haluavat hallita, mutta jotka eivät voi voittaa vaaleissa. Loanheitto, juorut ja väärät syytökset eivät tuo Israelille sitä kunniaa, jonka se ansaitsee.

Rukoilen Lähi-idän (kaikkien osapuolten) tilanteen puolesta; että osapuolet saisivat kunnon annoksen taivaallista viisautta ja intoa rauhan etsimiseen ja tavoittelemiseen. Juuri nyt arabien puolella on rehellistä ja aitoa halua solmia rauha Israelin kanssa ja elää rinnakkain yhdessä toinen toista kunnioittaen ja toimien yhdessä molempien kansojen kansalaisten hyväksi. Pelkäänpä, että tämän on tultava Jumalalta ja Jumalan tavalla. Hän tietää, mitä tarvitaan ja mikä murtaa ennakkoluulot ja vihan, jotka estävät rauhan tulon kansoihimme. Rukoilkaa Jerusalemille rauhaa (peace) – toisin kuin YK ja arabivaltiot, jotka rukoilevat palasta (piece) Jerusalemista.

Rukoilkaa, että Herra toimisi Netivjassa ja Roeh Israel seurakunnassa ja niiden kautta. Johtajakaarti tekee upeaa työtä. Minä olen menossa suurimman osan aikaa ollakseni siunauksena ulkopäin, ja Juuda, Daniel, Hanna, Adam, Tigis, Gabriella, Nancy, Hanoch, Dror, Oleg, David ja Zvi ja Saiichi tekevät kaikki hienoa työtä johtaen, ohjaten ja palvellen HERRAA ja Roeh Israel seurakuntaa ja Netivjaa. Myös monet muut ihanat vapaaehtoiset seurakunnan keskuudesta ja vieraista ansaitsevat rukouksemme ja kiitoksemme tekemästään palvelutyöstä. Kantakaa heitä kaikkia rukouksissanne ja rukoilkaa siunausta kaikille työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Rukoilkaa Marcian puolesta ja minun puolestani, etenkin nyt kun matkustan Brasilaan ja Brasiliassa ja sitten takaisin USAan hakemaan Marcian, jonka kanssa palaamme kotiin Jerusalemiin Puurimiksi ja Pääsiäiseksi ja juhlimaan Israelin 70-vuotispäivää.

Jos Herra suo, lennän USAsta Brasiliaan osallistuakseni Belo-Horizontessa Har Zion seurakunnan ja Teaching from Zion -järjestön järjestämään kahdenteentoista kongressiin Brasiliassa. Daniel Stern tulee suoraan  Belo-Horizonteen, ja olen varma, että Daniel tuo mukanaan tuoreen tuulahduksen Jerusalemista sekä kongressin nuorille että vanhoille osanottajille.

Lähi-idän tilanne on sellainen, että sen puolesta tulee rukoilla joka päivä. USAn hallitus presidentti Trumpin ja varapresidentti M Pencen johdolla tekee parhaansa saadakseen aikaan neuvotteluja ja rauhan. Palestiinan arabit eivät tunnu olevan kiinnostuneita reilusta ja aidosta yrityksestä panna vauhtia kymmenen vuotta jumissa olleeseen tilanteeseen uusin ajatuksin ja pyrkien rehellisesti löytämään toimivan ratkaisun.  Luulisin, että tämän takia presidentti Trump rikkoi kuplan ja julisti, että Jerusalem on Israelin valtion pääkaupunki, ja että hän aikoo siirtää US:n suurlähetystön Jerusalemiin. Tämä tilanne vaatii Jumalan väliintulon, ja pyydän teitä rukoilemaan, että Herra puuttuisi asioihin kummankin kansan puolesta, arabien ja juutaisten, Lähi-idässä.

Rukoilkaa edelleen Netivjan ja Roeh Israel Seurakunnan tarpeiden puolesta. Meillä on hengellisiä tarpeita, sosiaalisia tarpeita, henkilökuntatarpeita ja rahatarpeita kaikkiin Netivjan tekemiin erilaisiin palvelu- ja työtehtäviin. Rakkaat veljet ja sisaret, mekin tarvitsemme sitä, että HERRA puuttuu asioihin ja antaa keinoja ja varoja Kuningaskuntansa läpimurrolle Israelissa ja etenkin Jerusalemissa.

Rukoilkaa rakkaan, vanhan, hurskaan Um Abu Eid-nimisen musliminaisen puolesta. Hän sairastaa ja tarvitsee Jumalan laupeutta. Rukoilkaa nuoren naisen puolesta, joka sairastaa syöpää. Hänen nimensä on Tineke. Tineke asuu Hollannissa ja hänen perheensä jäsenet ovat uskollisia veljiä ja sisaria. Kun rukoilitte Tineken puolesta muutama viikko sitten, hänen tilanteensa koheni. Jatkakaamme siis rukoilemista ja kolkuttakaamme taivaan ovia Tineken ja kaikkien tällä listalla olevien ihmisten puolesta.

Pyydän teitä rukoilemaan erityisesti pastori Georgen ja hänen vaimonsa Bidan puolesta. He ovat kumpikin hyvin sairaita, ja kumpikin on erityinen ja arvostettu Jumalan palvelija.

Rukoilkaa edelleen näiden veljien ja sisarten puolesta, jotka kamppailevat tämän maailman ongelmien kanssa ja tarvitsevat jumalallista viisautta ja apua saadakseen paremman työpaikan ja työtä. Heillä on lisäksi muita ongelmia, ei fyysistä sairautta, vaan koettelemuksia elämässään: herra Jung ja sisar Lee. Erityistä huolta kannan rakkaasta veljestämme Goh´sta  ja hänen perheestään, sekä sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Kenzevicistä ja Abe Sanista perheineen Japanissa. 

Muistakaa rukouksissanne edelleen seuraavia:

Jerusalemissa Gary, Aharon (Donin ja Nancyn poika, jolla on aivokasvain) ja hänen perheensä, Yuri Marianenko (eturauhassyöpä); ja vanhemmat veljemme ja sisaremme: Ahuva Ben Meir, David Stern, Marcia Shulam, Sarit, Miriam, Ilana ja Lea. Veljemme Yehuda H kaipaa myös Jumalan parantavaa kosketusta.

Kannamme Herran eteen seuraavat: Ruby, Clara, Paulo, Naomi, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Anna-Maija, Sini-Tuulia, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eveliina, Eva H, Liz Georgiassa ja Marcian vanhemmat Horace ja June.

Kannamme erityisesti Jumalan armoistuimen eteen Marcelon isän ja äidin Belo-Horizontesta.

                      Rukoilemme seuraavien rakkaiden veljien ja sisarten puolesta: Pastori Curita Tokiossa, Toru San, Yumin aviomies, ja Yumin isä Ohara Sensei, Shoko San, Takeo Sensei ja Tomoko San, kaikki Japanista. Sadako San täytti 10 päivää sitten 100 vuotta, ja hän rukoilee edelleen joka päivä Israelin pelastusta. Rukoilkaa, että Sadako San pysyisi terveenä ja virkeänä mieleltään ja muistiltaan, voidakseen jatkaa Israelin pelastuksen puolesta rukoilemista.

Jumala siunatkoon teitä kaikkia ja pitäköön Abrahamille antamansa lupaukset ja siunatkoon kaikkia niitä, jotka siunaavat Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin lapsia. Pitäköön hän teidät terveinä, iloisina ja onnellisina kaikessa mitä Herra tekee teidän elämässänne ja teitä ympäröivässä maailmassa!

Joseph Shulam

Exit mobile version