Jerusalemin rukouslista 10.5.2018

admin /

Netivyah

Jerusalemin rukouslista 10.5.2018

Joseph Shulam

Tällä viikolla synagogassa luetaan B´Chutotai (Minun lakieni mukaan) Kolmannesta Mooseksen kirjasta, jakeet 26:3 – 27:34. Tämän tärkeän Toorajakson ensimmäinen sana on JOS. Se on pieni ja nöyrä sana. Mutta se on tärkein sana kaikissa kielissä. Se on sana, joka edellyttää päätöksentekoa. Se on sana, joka antaa valinnan mahdollisuuksia. Se on sana, joka pakottaa meidät ulos omahyväisyydestämme ja ottamaan vastuun omasta elämästämme. Se sana tekee monen olon epämukavaksi, koska he eivät tahdo kantaa itse vastuuta elämästään ja tehdä tärkeitä päätöksiä, jotka saattaisivat vaatia heitä toimimaan, aiheuttaisivat ristiriitoja ja toisivat haasteita. Jotkut ihmiset elävät mieluummin vanhassa tutussa status quossa, kuin keikuttavat venettä, mikä saattaisi vaaraan heidän senhetkisen olotilansa, sillä päätösten teko voisi muuttaa asioita, ja he haluavat kaiken pysyvän sellaisena kuin se on heidän omalla mukavuusalueellaan silloinkin kun se ei ole niin järin mukava.

Tässä jaksossa HERRA antaa valinnan mahdollisuuden koko Israelille, silloiselle ja nykyiselle, jokaiselle opetuslapselle ja Jumalaan uskovalle. Tämä valinnan mahdollisuus on ainoa merkittävä ja todellinen valinnan mahdollisuus, joka jokaisella ihmisellä on elämässään. ”Jos te vaellatte minun lakieni mukaan, noudatatte minun käskyjäni ja toimitte niiden mukaan” (3 Mooses 26:3, RK). Toinen JOS-sana tässä luvussa on jakeessa 14, kaksi kertaa: ”Mutta jos te ette kuuntele minua ettekä tee kaikkien näiden käskyjen mukaan, jos hylkäätte minun lakini ja inhoatte minun säädöksiäni, niin ettette toimi kaikkien käskyjeni mukaan vaan rikotte minun liittoni” (3 Mooses 26:14-15,RK).

Tiedän kyllä, että nyt joku arvostelee ja sanoo: ”Emme me pelastu lain tekojen kautta…” Aivan oikein, mutta emme me myöskään pelastu olemalla tottelemattomia ja kapinoimalla Jumalan käskyjä vastaan. Riittää kun lainaan Itsensä Jeshuuan viimeisiä sanoja ennen Hänen taivaaseen astumistaan: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani. Kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailmanajan loppuun saakka” (Matteus 28:18-20, RK). Ehkäpä on tarpeen lainata vielä apostoli Paavaliakin, jos vaikka joku epäilee Jeshuuan sanoja. ”Vai onko Jumala vain juutalaisten Jumala? Eikö pakananoidenkin? On pakanoidenkin,  koska on vain yksi Jumala, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta. Teemmekö siis lain mitättömäksi vetoamalla uskoon? Emme tietenkään! Me vahvistamme lain” (Room. 3:29-31, RK).

Kun tarkastelemme niitä siunauksia, jotka seuraavat siitä, että olemme kuuliaisia Jumalalle, huomaamme välittömästi, että Jumalan tahdon noudattaminen on viisas päätös. Seuraavaksi muutamia niistä siunauksista, joita Jumala lupaa tuoda ihmisen elämään, kun ihminen elää kuuliaisena: satoisa maa, rauha, voima vihollisia vastaan, sopuisa perhe-elämä, Jumala Itse asuu keskellämme ja kulkee rinnallamme, Jumala pitää meille antamansa lupaukset ja Hän särkee kaikki meitä orjuuttavat siteet ja vaikuttaa, että vaellamme oikeaa tietä.

Kun teemme väärän valinnan, eli valitsemme olla tottelemattomia ja kapinoimme Jumalaa ja Hänen käskyjään vastaan, meille tapahtuu hirveitä asioita, sellaista mitä kukaan ei tahdo omaan elämäänsä eikä perheensä elämään. Jos teitä kiinnostaa tietää, mitä kauheuksia tapahtuu Jumalaa vastaan kapinoiville, avatkaa Raamattu ja lukekaa itse. Mutta huomatkaa mitä tilastot kertovat: niille, jotka vaeltavat Jumalalle kuuliaisina ja tekevät Hänen tahtonsa, on 11 siunauksen jaetta; ja niille, jotka kapinoivat ja ovat tottelemattomia, on 33 kirouksen jaetta. Jokainen tekee oman ratkaisunsa, ja uskon, että lähes kaikki tämän rukouskirjeen lukijat ovat jo tehneet ratkaisunsa, sen oikean ratkaisun: KUULEMME HERRAA, USKOMME HÄNEEN JA OLEMME PARHAAMME MUKAAN KUULIAISET HÄNEN KÄSKYILLEEN.

Tämä viikko oli varsin dramaattinen meille täällä Israelissa. Presidentti Donald Trump teki rohkean päätöksen irrottaa USA Iranin ydinvoimasopimuksesta. Israelissa 99% kansasta riemuitsee ja on hyvin iloinen presidentti Trumpin päätöksestä. Muu osa maailmaa ei juuri iloitse ja seisoo edelleen Iranin farssimaisen ydinsopimuksen takana. Tavallaan tämä USA:n veto pakottaa Iranin paljastamaan todellisen värinsä ja aikeensa. Israelin Mosad (vastavakoilu) onnistui tuomaan puoli tonnia papereita Iranin salaisen aineiston salatuimmasta varastosta ja todistamaan, että Iranin aikomuksena ydinvoimaa kehittäessään ei ollut käyttää sitä siviilitarkoituksessa, vaan tarkoituksena on ollut aina kehittää käytettäväksi atomipommi, suurtuhoase, joka on suunnattu ensisijaisesti Israelia ja toiseksi Saudi-Arabiaa ja Persian lahden Arabiemiraattia vastaan. Tämä oli yksi niistä tekijöistä, jotka saivat presidentti Trumpin tekemään tämän rohkean päätöksen. Teheranissa (Iranin pääkaupungissa) viranomaiset ovat jo tuominneet ja surmanneet 11 ihmistä, joiden he epäilivät toimineen yhteistyössä Israelin kanssa Iranin ydinvoimaohjelman kaikkein salaisimpien asiapapereiden kaappauksen yhteydessä. Viime yönä Iran yritti pitää lupauksensa ja rangaista Israelia siitä, että Israel pommitti T4-tukikohtaa Syyriassa ja siitä, että Israel kaappasi heidän salaisuutensa. He laukaisivat kokonaisen patteriston GRAD ohjuksia Golanilla ja Galileassa oleviin sotilastukikohtiin. Israelin onnistui tuhota monia näistä raketeista ennen kuin ne osuivat israelilaisiin kohteisiin sekä kääntää loppujen 20 raketin kulkusuunta niin, etteivät ne ylittäneet Israelin ilmatilaa. Samaan aikaan Israelin raketit ja lennosto pommittivat lähes 50 iranilaista sotilaskohdetta Syyriassa. Syyriassa olevat venäläiset ja syyrialaiset joukot eivät tehneet elettäkään puuttuakseen Israelin rangaistusiskuun iranilaisia tukikohtia vastaan.

Ei ole epäilystäkään siitä, että Lähi-idän tilanne on nyt kuumenemassa. Tämä edellyttää sitä, että Jumalan lapset mobilisoivat rukoustaistelijoiden armeijan, joka seisoo Israelin rinnalla oikeudessa, totuudessa ja myötätunnossa ja rukoilee Israelin ja arabien puolesta Syyriassa ja Irakissa, palestiinalaisten ja jordanialaisten, saudien ja libanonilaisten puolesta. Tämän tilanteen kuviot voivat hyvin nopeasti kehittyä joksikin paljon suuremmaksi, joka voi nielaista koko maailman uuteen hirvittävään maailmansotaan. Minusta tuntuu, että viimeisen sodan näyttämöä ollaan valmistelemassa ja valmistelija on Israelin Kaikkivaltias Pyhä – maailman Luoja, joka rakasti maailmaa niin, että lähetti ainosyntyisen POIKANSA pelastamaan kaikki ne, jotka uskovat. En voi olla tietenkään aivan varma, että juuri nyt näyttämöä valmistellaan, mutta niin voi olla. Jos olisin varma, olisin väärä profeetta kuten niin monet muut, jotka ovat ennustaneet ja jotka tulevat vielä ennustamaan, mitä Jeshuua Itse ei tiedä, eli Hänen paluunsa päivää ja hetkeä.

Rukoilkaa Israelin puolesta! Rukoilkaa Israelin hallitukselle viisautta tehdä oikeita päätöksiä, jotka antavat rauhalle mahdollisuuden. Rukoilkaa samaa palestiinalaisten johtajille. Rukoilkaa, että he heräävät ja alkavat ajatella sitä, mikä on hyväksi heidän kansalleen, ja hylkäävät sen keinotekoisen uskonnollisen vihan, jota he suoltavat ja syöttävät kansaparalleen kiihottaen sitä Israelia ja juutalaisia vastaan.

Rukoilkaa Iranin ajatollien puolesta, että heidän häijyt aikeensa Israelia vastaan vaihtuisivat terveeksi ja viisaaksi haluksi siunata heidän omaa kansaansa ja vapauttaa heidät radikaalin shiia islamin orjuudesta.

Rukoilkaa edelleen pohjoisrajamme tilanteen puolesta. Rukoilkaa että Iran ja Hitzbollah rauhoittuisivat ja näkisivät valon ja oppisivat rakastamaan Israelia sen sijaan että tahtoisivat tuhota sen.

Rukoilkaa presidentti D. Trumpille jumalallista viisautta tehdä edelleenkin sitä, mikä on hyväksi ja oikein Amerikalle ja koko maailmalle ja tietysti Israelille ja Korealle. 

Pyydän että rukoilette vaimoni Marcian puolesta, terveyttä hänelle, nivelreuman aiheuttamien kipujen väistymistä, diabeteksen ja muistin parantumista.

Rukoilkaa Gabrielan, ihastuttavan nuoren naisen puolesta. Hän on suloinen nuori tyttö, joka tarvitsee paljon rukousta parantumisen puolesta. Hän on upea, viisas ja herkkä nuori neito; häntä rakastavat kaikki, jotka hänet tuntevat. Hän kaipaa Jumalan armollisen käden parantavaa kosketusta.

Helsingissä, Suomessa, on kallis juutalainen veli, Hillel, joka kaipaa myös Jumalan parantavan käden kosketusta elämäänsä ja ruumiiseensa.

Rukoilkaa Pattyn ja Andrean puolesta, jotka ovat rakkaiden veljien ja sisarien sukulaisia.

Rukoilkaa, että Tiberiaasta oleva kallis Barry-veli toipuisi ja paranisi saamastaan aivoinfarktista. Hän on nyt kuntoutumassa kohtauksesta.

Rukoilkaa Zvin ponnistelujen puolesta. Hän on kallis veli Messiaassa, joka työskentelee rakentaakseen hoitokodin uskon perheväen vanhemmille veljille ja sisarille. Niin kuin tiedätte, Uudessa Testamentissa käsketään tekemään hyvää kaikille, mutta ennen kaikkea uskon perheväelle. Heitä ovat Jeshuuan paikalliset opetuslapset tässä maassa. Kristityt uhraavat miljoonia dollareita Israelin hyväksi ja jopa ortodoksijuutalaisille järjestöille, jotka vihaavat meitä ja Herraamme Jeshuuaa. Tämä suuri petos on jatkunut Israelin maassa vuodesta 1974 tähän päivään asti.  Älkää laiminlyökö Israelin maassa olevia veljiänne ja sisarianne. Iloitsemme siitä, että on olemassa kristittyjä, jotka tahtovat siunata Israelia. Me siunaamme Israelia paljon suuremmalla kuin rahalla ja hyväntekeväisyyslahjoituksilla. Me ja meidän lapsemme palvelemme Israelia kaikella: palvelemme Israelin puolustusvoimissa parhaissa ja altteimmissa yksiköissä, me ruokimme Jerusalemin köyhiä ja levitämme HYVÄÄ UUTISTA Kaikkivaltiaan Jumalan rakkaudesta ja armosta juutalaiselle kansalle ja maailmalle. Joten rukoilettehan Zvin ja muiden puolesta, jotka tahtovat rakentaa Jerusalemiin paikan, jossa ikääntyneet saavat nähdä Jumalan ja seurakunnan rakkauden kunnes he pääsevät Herran luo odottamaan ylösnousemusta.

Rukoilkaa Julian puolesta. Hän on vielä sairaalassa, mutta on jo vähän parempi.

Rukoilkaa kalliin sisaren puolesta, jonka nimi on Zhou Wenrilan ja joka asuu Kiinassa.

Rukoilkaa Portugaliin toukokuuksi 2019 suunnitellun konferenssin puolesta.  Tämän konferenssin on tarkoitus herättää hallitusten ja maailman huomio ja nopeuttaa Anussimien (Marranojen) niin hengellistä kuin fyysistä ennallistamista luonnolliseen kotiinsa.

Rukoilkaa tyttäreni Danan ja tyttärentyttäreni Noaamin ja heidän terveytensä puolesta. Rukoilkaa heille voimia ja toimeentuloa. He ovat niin suurenmoisia ja he kaipaavat niin valtavasti apua Jumalalta ja niin paljon voimia. Auttakoon Herra Israelin Jumala heitä Jeshuuan nimessä. Kärsimystä on jatkunut niin kauan ja niin voimakkaana. Uskon, että nyt on aika, että Herra kuulee rukouksemme.

Rukoilkaa Alexandran puolesta. Hän on nuori, vastavihitty morsian. Pyydämme, että HERRA siunaa Alexandraa ja hänen miestään terveydellä ja voimalla.

Margareta, kallis juutalainen sisar, kaipaa vapautusta.

Jatkakaa rukousta rakkaan Rubyn puolesta. Ruby on kärsinyt useita vuosia, ja on aika, että Herra kuulee rukouksemme hänen terveytensä puolesta.

Um Abu-Eid on kallis iäkäs arabisisar. Rukoilkaa, että hän parantuisi ja saisi voimia.

Listamme on yhä sama: Tineke, Bida, George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Jaakko Vaasasta, Keijo ja Salme, Eva H, Horace ja June (Marcian vanhemmat), Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San,Sadako San, Yumi ja hänen miehensä ja perheensä Okinawassa.

Rukoilkaa näiden erityisten veljien ja sisarten puolesta, joilla on kamppailuja tämän maailman asioiden kanssa ja jotka tarvitsevat taivaallista viisautta ja apua saadakseen paremman työn ja työpaikan. Lisäksi heillä on muita asioita, ei fyysistä sairautta, vaan koettelemuksia elämässään. Rukoilkaa herra Chungin ja sisar Leen puolesta. Tonyn ja Luizan puolesta, jotka ovat kalliita veljiämme H.K:ssa. Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä.

Jumala siunatkoon ja pitäköön lupauksensa Abrahamille ja siunatkoon kaikkia niitä, jotka siunaavat Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin lapsia.  Pitäköön Hän teidät kaikki terveinä, siunattuina ja onnellisina kaikessa siinä, mitä Herra tekee teidän ja teitä ympäröivän maailman hyväksi.

Joseph Shulam

Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille ja rukoilkaa Jeshuan Israelissa olevien opetuslasten puolesta.