Jerusalemin rukouslista 13.6.2018

admin /

Netivyah

Joseph Shulam Nokialta

Tämä viikko on ollut ilontäyteinen, mutta samalla se on ottanut myös lujille. Iloa on tuottanut se, että viime viikonlopulla pidimme vuosittaisen seminaarimme Karmelkodilla Hämeessä. Seminaaria on pidetty joka vuosi vuodesta 1981 lähtien, ja osanottajia tulee kaikkialta Suomesta. Seminaari alkaa perjantai-iltapäivällä ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Minulle tämä on suuri ilo, sillä saan tavata veljiä ja sisaria, jotka minulla ja suomalaisilla veljilläni on ollut etuoikeus kastaa ja opetuslapseuttaa vuosien kuluessa. Toinen syy suureen ilooni on, että poikani Barry perheineen liittyi tänä vuonna Marcian ja minun seuraan Suomessa. Olemme siirtyneet paikasta toiseen joka ilta Barryn ja hänen perheensä ja Keijon kanssa. Marciakin on joskus ollut mukanamme.  Joka ilta olemme olleet eri paikassa ja tavanneet veljiä ja sisaria ja opettaneet Jumalan Sanaa. Barry on ollut ihmeissään siitä, miten rasittavaa tällainen työ on, ja miten paljon voimia vaatii matkustaa monta tuntia päivässä kohtaamaan ihmisiä, opettamaan ja sitten ajamaan takaisin taas monta tuntia.  Olen iloinen, että perheeni oppii arvostamaan sitä, miten kovasti heidän isänsä tekee työtä silloin kun hän on matkoilla.

Tällä viikolla presidentti Donald Trumilla oli tapaaminen Pohjois-Korean presidentti Kimin kanssa. Jokaisen rauhaa haluavan pitäisi iloita tästä tapaamisesta. Mutta meidän, Messias Jeshuuan opetuslasten, pitäisi rukoilla näiden tapahtumien puolesta ja noudattaa kurinalaista rukouselämää. 

1) Ei olisi ensimmäinen kerta, että pieni roistovaltio pettää ja yrittää johtaa harhaan USAn kaltaista hyväntahtoista ja hyvää tarkoittavaa valtiota. 2) Pohjois-Korean johtajalla on kaikki voitettavanaan eikä mitään hävittävää, kun hän tapaa maailman suurimman ja vahvimman valtakunnan presidentin.  Hänen asemansa tunnustetaan virallisesti lailliseksi kaikista niistä kauheuksista huolimatta, mitä hän on tehnyt vuosikymmenten aikana, ja vielä aivan hiljattain hän antoi käskyn surmata oman veljensä, samoin kuin vähän aikaisemmin setänsä. 3) Ei ole mitään takeita siitä, että tuollainen johtaja pitäisi lupauksensa sopimuksen mukaisesti. Arvostan sitä, että presidentti Trump vaatii vakuuksia siitä, että Kim pitää lupauksensa. Uskon silti, että vain Jumala voi saada Kimin pitämään sanansa, ja jos ei, niin vain Jumala voi paljastaa Kimin sydämen salaiset aikeet ja juonittelun ydinaseiden pitämiseksi kaikilta salaa. Juuri tämän vuoksi pyydän teitä rukoilemaan tämän tilanteen puolesta, ja että Pohjois-Koreasta tulisi ydinaseista vapaa alue ja löytyisi keinoja rauhan löytymiseksi Etelä-Korean kanssa.

Tämän viikon Toorajakso kertoo Koorahista ja hänen joukostaan, jotka kapinoivat Moosesta ja Aaronia vastaan. Tästä kohtauksesta erämaassa on itse asiassa jäänyt Israelin muistiin trauma, joka vasta näinä päivinä on parantunut täydellisesti.

Mikä aiheutti kapinoinnin? Pääsyy löytyy seuraavasta: 

”He kokoontuivat Mooseksen ja Aaronin luo ja sanoivat heille: ´Jo riittää! Onhan koko seurakunta, sen joka ainoa jäsen, pyhä, ja HERRA on heidän keskellään. Miksi te siis korotatte itsenne HERRAN seurakunnan yläpuolelle?´” (4 Mooses 16:3,RK) 

Mikä on tämä Koorahin ja häneen liittyneiden 250 Israelin ruhtinaan vaatimus? Se on se klassinen vaatimus demokratiasta. ”Me olemme kaikki samanarvoisia – meillä kaikilla on samat etuoikeudet – me olemme kaikki pyhiä.” Jos tämä lähtökohta on totta ja nykypäivän demokratian lähtökohta, niin silloin siinä ei ole tilaa Jumalan valitsemille ja nimittämille ja voitelemille johtajille kuten Moosekselle tai Itselleen Kristukselle tai apostoleille tai profeetoille. Silloin Koorah olisi oikeassa eikä Mooseksella ja Aaronilla olisi oikeutta olla ainoita johtajia ja ainoita, joilla on pääsy kuulemaan Jumalaa ja Hänen tahtoaan.  Jokaisen pitäisi olla kykenevä johtamaan Israelin kansaa erämaassa ja päätökset pitäisi tehdä demokraattisesti äänestyksellä eikä Jumalan ilmoituksen nojalla.

Tämän kapinan juuri löytyy jo 4. Mooseksen kirjan luvusta 12, jossa Mirjam ja Aaron esittivät veljelleen Moosekselle saman vaatimuksen. Syy Mirjamin ja Aaronin kritiikkiin juontaa luvusta 11, jossa kaksi miestä, Eldad ja Meedad , profetoivat leirissä ja Mooses sanoi: ”Kumpa koko HERRAN kansa olisi profeettoja” (11:29). Mooses sanoi tämän hyvässä uskossa ja toivoen, että Jumala vuodattaisi Henkensä kaiken lihan päälle, niin kuin profeetta Jooel ennusti monta vuotta myöhemmin.

Se mitä haluan sanoa, on tämä: Kaikkien ihmisten kesken vallitsee tasa-arvo, ja kaikki miehet ja naiset on luotu olemaan samanarvoisia Itsensä Luojan arvovallan ja ohjauksen alaisuudessa. Mutta on isiä ja on poikia.  Pojan on käyttäydyttävä kunnioittavasti ja kunnioitettava isäänsä ja äitiään. On aviomiehiä ja on aviovaimoja. He ovat samanarvoisia, mutta vaimon on oltava alamainen aviomiehelleen. On johtajia ja on seuraajia. Seuraajien täytyy kunnioittaa ja kuunnella ja seurata johtajia. Tämä on Jumalan luoman maailman järjestys.  Johtajat eivät saa käyttää väärin asemaansa, koska heidät on määrätty johtamaan laumansa turvalliseen paikkaan ja hyville laidunmaille. Johtajien tulee suojella seuraajiaan oman henkensä uhalla. Israelin Puolustusvoimissa taisteluissa kuolleiden upseereiden määrä on yhtä korkea ja joskus korkeampikin kuin tavallisten sotilaiden, koska IDF:n mottona on ”Seuratkaa minua”. Koorahin ja hänen kapinallisten seuraajiensa käyttäytymisessä näemme, kuinka Jumalan antaman käskyn kunnioitus romahtaa – se alkoi Mirjamista ja Aaronista ja jatkui Israelin heimojen 250 päämiehen kohdalla. Mooses ja Aaron eivät esittäneet vaatimuksia – se olisi osoittanut heidän olevan huonoja johtajia, itsekkäitä ja epävarmoja johtajia.  He jättivät ratkaisun Herran käsiin, HÄNEN käsiinsä, joka oli asettanut heidät tehtävään.  Koorah kapinallisjoukkoineen sai tuta Herran lain täyden voiman – maa nielaisi Koorahin ja hänen seuraajansa telttoineen päivineen. Demokratia toimii hallitusmuotona vain silloin, kun auktoriteettia kunnioitetaan ja arvostetaan ja kun auktoriteetti perustuu Jumalan periaatteille ja arvoille. Kun nämä kaksi katoavat maailmasta, demokratia menettää arvovaltansa ja arvot vaihtuvat Jumalan arvoista kaikkein alhaisimman yhteisen nimittäjän arvoihin, eli ihmisen himojen ja itsekkyyden säätelemiin arvoihin, jolloin kilpaillaan sellaisesta missä kilpailu ei ole mahdollista, koska Jumala on määrännyt säännöt ja mittapuut. Sellainen demokratia kääntyy itseään vastaan ja tuhoaa itsensä. Meidän maailmamme, länsimainen sivilisaatio, lähestyy uhkaavasti sitä demokratian tilaa, jossa se menettää jumalallisen oikeuden hallita vapaudessa, ja kääntyy itseään vastaan tuhotakseen itsensä hyväksyessään arvoja ja asioita, jotka Jumala on nimenomaisesti kieltänyt ja jotka ovat ilmiselvästi itseään luontoa vastaan. Rakkaat veljet ja sisaret, tässä meillä on rukousaihe; kristikunta sellaisena kuin me tunnemme sen – jakaantuminen, kilpailu, Jumalan lain huomiotta jättäminen ja yhä vielä kristittyjen keskuudessa vallitseva rasismi.

Rukoilkaamme maailmamme puolesta. Rukoilkaamme, että maailmamme demokratiat reagoisivat  toisiinsa rauhanomaisesti ja pitäisivät huolta ihmiskunnasta tehden työtä paremman maailman puolesta, joka perustuu Jumalan Sanan arvoihin ja periaatteisiin.

Rukoilkaa Israelin puolesta ja Gazan tilanteen puolesta. Rukoilkaa, että YK:n muslimienemmistön ja juutalaisia vihaavien maailman kansalaisten Israelia vastaan kohdistetut hyökkäykset loppuisivat.

Rukoilkaa Jordanian puolesta. Jordania on ainoa arabivaltio, joka ei ole joutunut kärsimään Obaman niin kutsutusta ”arabikeväästä”, joka vaihtui ”synkäksi arabitalveksi”.

Muistakaa rukouksissanne tilannettamme Iranin kanssa, pohjoisrajallamme Syyrian kanssa ja Iranista meille tulevaa uhkaa.

Rukoilkaa Netivjan ja sen johtajien puolesta.

Rukoilkaa erityissiunausta veljillemme Koreassa ja Trumpin ja Kimin välisen tapaamisen onnistumiselle Singaporessa.

Pyydän teitä edelleen rukoilemaan vaimoni Marcian ja hänen terveydentilansa puolesta; että reuman aiheuttamat kivut hellittäisivät, että diabetes paranisi ja että hänen muistinsa paranisi.

Rukoilkaa hienon nuoren naisen, Gabrielan, puolesta. Hän on nyt kotona ja voi paremmin. Muistakaa häntä edelleenkin rukouksin!

Minulla on erityinen rukouspyyntö hyvin nuoren Lionin puolesta. Hän on Huch´in perheen vauva  ja hänellä on diagnosoitu leukemia. Vauva on vasta muutaman kuukauden ikäinen. Ryhtykäämme kaikki rukoilemaan vauvan ja Huch´in perheen puolesta. Tämä perhe ja etenkin tämän vauvan ja hänen isänsä isoäiti ja isoisä ovat suureksi siunaukseksi Israelille ja Netivjalle. Tästä syystä pyydän teitä rukoilemaan Herraa tämän vauvan puolesta ja pyytämään Häntä parantamaan vauvan.

Jos Herra suo, tapaamme veljemme Hillelin tänä viikonloppuna seminaarissa ja rukoilemme hänen puolestaan henkilökohtaisesti. Teitä pyydän jatkamaan rukousta ja esirukousta Hillelin puolesta.

Rukoilkaa, että Herra parantaisi Alankomaissa olevat Pattyn, Andrean ja Tineken.

Rukoilkaa parantumista Barry R:lle Tiberiaasta. Hän sai aivoverenvuodon ja saa nyt kuntoutusta.

Rukoilkaa rakkaan sisaremme Julian ja veljemme Victorin puolesta. Rukoilkaa, että Herra parantaisi heidät.

Rukoilkaa Zhou Wenrilan -nimisen sisaren puolesta. Hän asuu Kiinassa.

Rukoilkaa Portugaliin toukokuuksi 2019 suunnitellun konferenssin puolesta.  Tämän konferenssin on tarkoitus herättää hallitusten ja maailman huomio ja nopeuttaa Anussimien (Marranojen) niin hengellistä kuin fyysistä ennallistamista luonnolliseen kotiinsa.

Rukoilkaa tyttäreni Danan ja tyttärentyttäreni Noaamin ja heidän terveytensä puolesta. Rukoilkaa heille voimia ja toimeentuloa. He ovat niin suurenmoisia ja he tarvitsevat niin valtavasti apua Jumalalta ja niin paljon voimia. Auttakoon Herra Israelin Jumala heitä Jeshuuan nimessä. Kärsimystä on jatkunut niin kauan ja niin voimakkaana. Uskon, että nyt on aika, että Herra kuulee rukouksemme.

Rukoilkaa Alexandran puolesta. Hän on nuori, vastavihitty morsian. Pyydämme, että HERRA siunaa Alexandraa ja hänen miestään terveydellä ja voimalla.

Rukoilkaa, että Margareta, kallis juutalainen sisar, vapautuisi ja paranisi.

Jatkakaa rukousta rakkaan Rubyn puolesta. Ruby on kärsinyt useita vuosia, ja on aika, että Herra kuulee rukouksemme hänen terveytensä puolesta.

Um Abu-Eid on kallis iäkäs arabisisar. Rukoilkaa, että hän paranisi ja saisi voimia.

Listamme on yhä sama: Bida, George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H, Horace ja June (Marcian vanhemmat), Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San,Sadako San, Yumi ja hänen miehensä ja perheensä Okinawassa.

Rukoilkaa Louisan ja Tonyn puolesta, jotka ovat Hong Kongissa. Louisa on kallis sisar. Rukoilkaa, että hän paranee syövästä. Tony on kallis veli. Hän kaipaa parantumista tunnealueella ja Jumalan kosketusta yleensä elämässään ja liiketoimissaan. 

Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. Moshe Daniel, veli Keniasta, pyytää rukousta palvelutyönsä puolesta ja veljiensä puolesta Keniassa.

Rukoilkaa Ritva Huhtalan ja sisar Oksasen puolesta. Että Herra koskettaisi heitä parantavalla kädellään.

Jumala siunatkoon teitä ja pitäköön lupauksensa Abrahamille ja siunatkoon kaikkia niitä, jotka siunaavat Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin lapsia.  Pitäköön Hän teidät kaikki terveinä, siunattuina ja onnellisina kaikessa siinä, mitä Herra tekee teidän ja teitä ympäröivän maailman hyväksi.

Tiedätte varmaan laillani ihmisiä, jotka tarvitsevat Herran siunausta ja armoa. Rukoilkaa heidän puolestaan.

Nyt on aika rukoilla tosissaan rauhaa Jerusalemille ja uskoa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam