Jerusalemin rukouslista 16.4.2018

admin /

Netivyah

Joseph Shulam

Olen vielä Kreikassa, siksi en voinut kirjoittaa rukouslistaa viime torstaina. Meitä on ryhmä Netivjalaisia matkalla Kreikassa nauttimassa yhteydestä ja eräänlaisella lyhyellä omalla, katselemassa Kreikan arkeologisia aarteita ja oppimassa vähän Kreikan historiaa. (Jos haluatte nähdä ja kuulla pätkiä siitä, mitä opetin Kreikassa, menkää Netivjan facebook-sivulle, josta näette, mitä Juuda ja minä opetimme Kreikassa. Olen varma, että saatte paljon meidän molempien opetuksesta.)

Kuluneella viikolla presidentti Donald Trump ja USAn, Englannin ja Ranskan sotilaskoneet pommittivat valittuja kohteita Syyriassa, ja maailma on paniikissa. Joidenkin lähteiden mukaan pommituksessa kuoli Syyriassa kolme ihmistä. Assad venäläisine ja iranilaisine liittolaisineen surmasi viikkoa aikasemmin yli 150 naista ja lasta, vanhoja ja nuoria, ja maailman mielestä se on ihan normaalia – kaasua -mitä se nyt merkitsisi? – mutta miksi USA sekaantuu toisen itsenäisen valtion asioihin? Kansainväliset pahimman sortin teeskentelijät ja tekopyhät kutsuvat tekopyhiksi, hyökkääjiksi ja turmeltuneiksi niitä, jotka puolustavat ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa.

Kauan sitten kirjoitin esseen nimeltä ”Me emme osaa enää tuntea häpeää”. Etsiskelin sitä, mutta en löytänyt. Nyt tilanne on kurjistunut entisestään; tuo ”me” on vaihtunut ”maailmaksi”: ”Maailma ei enää osaa tuntea häpeää”.

Tässä muutamia poimintoja, mitä Jumalan Sana sanoo ”häpeästä”. Meidän kaikkien pitäisi ottaa ne vakavasti ja iskostaa syvälle mieliimme. 

Psalmi 4:3 (suora käännös NKJV englannista) ”Kuinka kauan, te ihmisten pojat, väännätte kunniani häpeäksi? Kuinka kauan te rakastatte sitä, mikä on arvotonta ja etsitte valhetta. Sela. ”

Psalmi 35:4 ”Joutukoot häpeään ja pilkattaviksi ne, jotka tavoittelevat henkeäni. Perääntykööt ja hävetkööt ne, jotka aikovat minulle pahaa.” (Tämä teksti kertoo kuningas Daavidista, ja se sopii myös Israeliin.)

Psalmi 70:3-4 ”Kääntykööt takaisin häpeissään ne, jotka sanovat: ´Kas niin, kas niin!´ Iloitkoot ja riemuitkoot sinussa kaikki, jotka sinua etsivät. Ne, jotka rakastavat valmistamaasi pelastusta [sinun pelastustasi], sanokoot aina: ´Jumala on suuri.´”

Psalmi 129:5 ”Joutukoot häpeään ja kääntykööt takaisin kaikki, jotka vihaavat Siionia.”

Jeremia 10:14 ” Järjetön on jokainen ihminen, tietoa vailla. Jokainen kultaseppä joutuu häpeään jumalankuviensa vuoksi, sillä hänen valamansa kuvat ovat petosta, ei niissä ole henkeä.”

Huolestuttavinta tässä kaikessa on nähdä, miten presidentit, pääministerit, pastorit, vanhimmat, opettajat ja johtajat kunnioittavat vain vähän jos ollenkaan totuutta eivätkä tunne lainkaan häpeää vääristellessään totuutta. 

Tunnustan, etten ole synnitön ja että minun täytyy parantaa käytöstäni. Mutta olen häpeissäni, kun lankean ja kompastelen vaelluksessani. Niin kuin kuningas Daavid, joka teki verisesti syntiä monta kertaa, mutta joka tunnusti syntinsä ja häpesi syntejään ja epäonnistumisiaan, mekin teemme kaikki syntiä ja meidän täytyy hävetä syntejämme ja antaa Jumalan antaa ne meille anteeksi ja puhdistaa meidät.

Mutta näyttää siltä, että maailmanpolitiikassa ja politiikassa pienemmässäkin mittakaavassa samoin kuin mediassa häpeäntunnolle ei enää uhrata ajatustakaan. Raha, menestys ja kaikenlainen hyvinvointi ovat nykyään niitä mittapuita, joilla ihmiset mittaavat moraalia, suuruutta ja jopa hengellisyyttä. Jumalan Sana puhuu siitä, kuinka Jumala saattaa häpeään kaikki ne, jotka ovat Israelia vastaan, vahingoittavat Israelia ja vihaavat Israelia, mutta antaa siunauksensa niille, jotka seisovat Israelin rinnalla ja tukevat Israelia historiamme synkimpinäkin kausina.

Minulla on muutama uusi rukouspyyntö Israelin puolesta. Tällä viikolla on kulunut 70 vuotta siitä, kun Juutalainen valtio perustettiin uudelleen maahan, jonka Jumala antoi Aabrahamille Iisakille ja Jaakobille ja heidän siemenelleen, – Israelin maahan. Minä rukoilen ja pyydän teitä rukoilemaan suojelusta ja enkeleitä varjelemaan Israelin maata ja Israelin kansaa. Tämä rukous on aina ajankohtainen, mutta nyt tiedämme, että vihollisen suunnitelmissa on rikkoa rauha Gazan rajalla ja saada aikaan kaaos ja yrittää saada Israelin sotilaat tappamaan mahdollisimman monia, jotta maailma tuomitsisi taas Israelin. Näiden radikaalien terroristijärjestöjen johtajat tahtovat uhrata lapsensa ja perheensä saadakseen poliittista vaikutusvaltaa ja nostattaakseen vastustusten myrskyn Israelia vastaan. Tuhotkoon Herra heidän suunnitelmansa tuulella, sateella, myrskyllä ja raekuuroilla, sekä fyysisesti että hengellisesti, ja kääntäköön heidän sydämensä vihasta kunnioitukseen, väkivallasta rauhaan.

Rukoilkaa Israelin valtion puolesta. Se on juutalaisen kansan ainoa kotimaa, kotimaa, jonka Itse maailmankaikkeuden Luoja lupasi ja antoi. Siunatkaa Israelia ja siunatkaa Jeshuuan juutalaisia opetuslapsia Israelissa. Rukoilkaa ykseyttä ja yhteistyötä ja Jeshuuan juutalaisten opetuslasten ykseyttä Israelissa.

Rukoilkaa nuoren Gabi-nimisen naisen puolesta.  Hän on suloinen, perheemme eräänlainen hengellinen lapsenlapsi. Hän kaipaa Jumalan apua, ja hänen perheensä tarvitsee jumalallista kärsivällisyyttä ja voimaa. Rukoilkaa, että tämä kallis nuori nainen paranee pian ja toipuu täydellisesti.

Rukoilkaa Julian puolesta. Hän palasi takaisin kotiin Kreikan matkaltamme, ja hänet vietiin sairaalaan kovien vatsakipujen vuoksi.

Rukoilkaa rakkaan Zhou Wenrilan-nimisen sisaren puolesta Kiinassa.

Rukoilkaa toukokuuksi 2019 Portugaliin suunnitellun konferenssin puolesta. Kyse on suuresta tapahtumasta, jonka toivomme voivamme pitää Portugalissa herättääksemme hallitusten ja maailman huomion ja ajaaksemme Anussimien (Marranojen) ennallistamista sekä hengellisesti että fyysisesti heidän luonnolliseen kotiinsa. 

Rukoilkaa Jerusalemille rauhaa! Varsinkin nyt, kun vietämme 70-vuotisjuhlaamme, alueellamme on liikkeellä voimia, jotka tekevät kaikkensa häiritäkseen, satuttaakseen, tappaakseen ja pilatakseen ilomme ja Jumalan ilon siitä, että Hänen valittu kansansa sai palata omaan maahansa.

Rukoilkaa Netivjan raha-asioiden puolesta.

Rukoilkaa niiden siementen puolesta, joita istutamme sähköisen median kautta, että ne kantaisivat hedelmää niin hengellisesti kuin kaikkinaisissa Jumalan työn piiriin kuuluvissa suhteissa, kumppanuuksissa ja yhteistyössä ja levittäessämme Hyvää Uutista kaikkialle maailmaan.

Rukoilkaa Netivjan nuorisotyön puolesta. Meillä on nyt uusi sarja nuoria, aivan ihmeellisiä ja erittäin lahjakkaita, ja nuorisotyönohjaajat Rafael ja Juuda tekevät aivan loistavaa työtä. He tarvitsevat rukouksianne, johdatusta, varjelusta ja tukea. Tämä on jo kolmas Munchkins-ryhmä, jota Netivjassa kasvatetaan ja koulutetaan tiedoissa ja taidoissa.  Nykyiset ohjaajat ovat kumpikin Munchkins-ohjelman suorittaneita; Juuda ensimmäisestä ryhmästä ja Rafael toisesta. On todella syytä panostaa tähän hienoon nuorisoon ja nähdä heidän menevän Israelin Puolustusvoimiin ja palvelevan maataan ja Herraansa.

Rukoilkaa Netivjan stipendirahasto-ohjelman puolesta. Olemme myöntäneet jo yli 20 vuoden ajan stipendejä opiskelijoille, jotka ovat Jeshuuan opetuslapsia ja jotka opiskelevat Bona-Fide akateemisissa oppilaitoksissa Israelissa.  Kaikkialla Israelissa on jo useita Jeshuuan opetuslapsia, jotka ovat valmistuneet asianajajiksi, tohtoreiksi ja kirjanpitäjiksi…miehiä ja naisia, jotka vaeltavat Herran kanssa ja antavat oman panoksensa Israelin yhteiskunnassa arvokkaasti; he tulevat hyvin toimeen ja palvelevat Herraa kukin omassa asuinpaikassaan. Näitä stipendejä on annettu ja annetaan edelleenkin Jeshuuan opetuslapsille, niin juutalaisille kuin arabeille.  Tällä hetkellä avustamme yli 15 opiskelijaa, jotka opiskelevat jossain Israelin yliopistoista, ja rukoilemme Herralta varoja, että ensi vuonna voisimme auttaa 20 opiskelijaa. Vuosittainen avustussumma opiskelijaa kohti on 2000$.  Tämä summa kattaa suurimman osan israelilaisten opiskelijoiden opintomaksusta kansallisissa yliopistoissa Israelissa. Se on suuri apu näille tuleville johtajille tässä maassa ja Messiaan Ruumiissa. Miettikää, voisitteko tukea tätä ohjelmaa.

Rukoilkaa erityisesti vaimoni Marcian puolesta ja hänen terveytensä puolesta. Hän kärsii diabeteksesta, reumasta ja vanhuuden vaivoista. Rukoilkaa, että Herra armossaan koskettaisi Marciaa parantavalla kädellään ja lohduttaisi häntä ja palauttaisi hänelle hänen entistä fyysistä voimaansa ja energiaansa, ja päästäisi hänet kivuista.

Rukoilkaa tyttäreni ja tyttärentyttäreni puolesta. Rukoilkaa heille terveyttä, voimaa ja toimeentuloa.

Rukoilkaa Alexandran puolesta. Hän on nuori nainen, uusi morsian. Rukoilkaa, että hän parantuisi sairaudestaan. 

Rukoilkaa Margaretan, ortodoksijuutalaisen sisaren puolesta.

Rukoilkaa erityisrukous Rubyn terveyden puolesta. Rukoilkaa hänelle voimia, ja pyytäkää Jumalaa parantamaan hänet.

Rukoilkaa rakkaan, vanhan, hurskaan Um Abu Eid-nimisen musliminaisen puolesta. Hän on vanha ja sairas ja tarvitsee Jumalan laupeutta. 

Rukoilkaa Tineken, nuoren naisen puolesta, jonka tila on vakava syövän tähden. 

Pyydän teitä rukoilemaan edelleen pastori Georgen ja hänen vaimonsa Bidan puolesta. He asuvat Belo-Horizontessa. Rukoilkaa Belo-Horizonten Inkvisitiomuseon puolesta ja ”Teaching from Zion” palvelutyön puolesta, myös Belo-Horizontessa.

Rukoilkaa Portugaliin suunnittelemamme konferenssin puolesta, jonka teema on Anussimien ennalleen palauttaminen hengellisesti heidän aitoon identiteettiinsä juutalaisina ja myös fyysisesti takaisin kotiin Israeliin. Konferenssi pidetään, jos Herra suo, toukokuussa 2019.

Rukoilkaa edelleen näiden veljien ja sisarten puolesta, jotka kamppailevat tämän maailman ongelmien kanssa ja tarvitsevat jumalallista viisautta ja apua saadakseen paremman työpaikan ja työtä. Heillä on lisäksi muita ongelmia, ei fyysistä sairautta, vaan koettelemuksia elämässään: herra Jung ja sisar Lee. Rukoilkaa Tonyn ja Luizan, H.K:ssa olevien rakkaiden veljiemme puolesta. Erityistä huolta kannan rakkaasta veljestämme Goh´sta ja hänen perheestään, sekä sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Kenzevicistä ja Abe Sanista perheineen, johon kuuluu myös satavuotias anoppi Sadako San, Japanissa. 

Muistakaa rukouksissanne edelleen Garya ja Melanieta Jerusalemissa.

Rakas veljemme Hillel Suomessa tarvitsee rukouksiamme monien asioiden, myös terveyden, puolesta.

 Aharon (Donin ja Nancyn poika) kärsii yhä aivokasvaimesta. Muistakaa häntä ja hänen perhettään. Muistakaa Yuri Marianenkoa (eturauhassyöpä), hän oli leikkauksessa ja odottaa nyt tuloksia.

Älkää unohtako ihania vanhempia veljiämme ja sisariamme: Ahuva Ben Meir, Sarit, Miriam, Ilana ja Lea. Veljemme Yehuda H kaipaa myös Jumalan parantavaa kosketusta. Ja rukoilkaa erään rakkaan pariskunnan puolesta.

Rukoilkaa David Sternille voimia ja parantumista. Marthakin tarvitsee rukouksiamme voimistuakseen. Koko Sternin perhe tarvitsee nyt rukouksiamme.

Kannamme Herran eteen seuraavat kalliit veljet ja sisaret: Clara, Paulo, Naomi, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Anna-Maija, Sini-Tuulia, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eveliina, Eva H, Liz Georgiassa ja Marcian vanhemmat Horace ja June.

Kannamme erityisesti Jumalan armoistuimen eteen Marcelon isän ja äidin Belo-Horizontesta.

Rukoilemme seuraavien rakkaiden veljien ja sisarten puolesta: Pastori Curita Tokiossa, Toru San, Yumin aviomies, ja Yumin isä Ohara Sensei, Shoko San, Takeo Sensei ja Tomoko San, Aben perhe ja Sadako San, kaikki Japanissa. 

Eikö olekin uskomattoman ihmeellistä, että meillä on näin suuri rukousverkosto, joka kattaa koko maailman ja kokoaa erilaisista taustoista lähtöisin olevia ihmisiä rukoilemaan toinen toistensa puolesta. Messiaan klaani, ne, joilla on pääsy Kaikkivaltiaan Armoistuimen luo Jeshuuan veren kautta, voivat välittää toisista niin paljon, että uhraavat päivittäin hetkisen ajastaan muistaakseen toisella puolella maapalloa asuvia veljiä ja sisaria. Olemme nähneet Jumalan käden liikkuvan ja vastaavan rukouksiin, joita on esitetty Jerusalemin rukouslistalla -ja olemme nähneet suuria voittoja ja tapauksia, jolloin HERRA on sanonut ´Ei´ – tämän veljen tai sisaren on aika tulla nyt kotiin. Suhtautukaa rukoukseen vakavasti. 

Jumala siunatkoon teitä kaikkia ja pitäköön Abrahamille antamansa lupaukset ja siunatkoon kaikkia niitä, jotka siunaavat Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin lapsia. Pitäköön hän teidät terveinä, iloisina ja onnellisina kaikessa mitä Herra tekee teidän elämässänne ja teitä ympäröivässä maailmassa!

Nyt on aika rukoilla palavasti rauhaa Jerusalemille ja uskoa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam