Jerusalemin rukouslista 28.6.2018

admin /

Netivyah

Joseph Shulam

Lukujakso Parashat BAALAK ( 4.Mooses 22:2-25:9) opettaa meille, että jos HERRA tahtoo, Hän voi tehdä aasista profeetan. Tämän Tooran jakson alussa Mooabin kuningas Baalak sanoo jotain, joka on minusta hyvin mielenkiintoista. Hän sanoo: ”Baalak, Sipporin poika, oli nähnyt kaiken, mitä Israel oli tehnyt amorilaisille, ja Mooab oli hyvin peloissaan Israelin kansan vuoksi, koska sitä oli niin paljon. Mooab oli kauhuisssaan israelilaisten vuoksi” (22:2-3, RK). Kysymys kuuluu, miksi Mooabin kuningas pelkäisi Israelia. Jumalan Sanasta voimme poimia muutaman syyn.

1.                   Tässä tekstikohdassa Baalak pelkää Israelia, koska heitä on niin paljon.  Israel oli todellakin pelkoa herättävä ja voimallinen joukko, kun se saapui Siinain erämaasta ja pyyhälsi maan halki. Mutta Israelilla ei ollut sotilaallista voimaa.  Israelin kansa ei ollut mikään todellinen uhka Kanaanin maassa asuville kansoille.

2.                   Kun Israelin lapset kulkivat Mooabin maan halki, he lupasivat maksaa vedestä, jota he tarvitsivat itselleen ja eläimilleen. Mutta Mooab vastasi heidän pyyntöönsä tylysti ja itsekkäästi, vieläpä uhkasi sodalla ja hävityksellä: ”Mutta Edom vastasi: ´Et kulje!´ Ja Edom lähti Israelia vastaan suurella sotajoukolla ja vahvasti varustettuna. Näin Edom kielsi Israelia kulkemasta maansa kautta, ja Israel kääntyi pois sen alueelta” (4.Mooses 20:20-21).

3.                   Myöhemmin sama tilanne toistui Ammonin kuninkaan kohdalla. Israel pyysi samaa suosionosoitusta ja oikeastaan kansainvälistä oikeutta kulkea valtatietä pitkin, mutta kaikki kieltäytyivät eivätkä osoittaneet lähimmäisenrakkautta, vaan ryhtyivät sotimaan Israelia vastaan. Näin sanoo Jumalan Sana: ”Sieltä Israel lähetti sanansaattajia Edomin kuninkaan luo sanomaan: ´Sallithan minun kulkea maasi läpi´, mutta Edomin kuningas ei kuunnellut heitä. Israel lähetti sanan myös Mooabin kuninkaalle, mutta hänkään ei suostunut. Niin Israel jäi Kaadekseen. Sitten he kulkivat autiomaan kautta, kiersivät Edomin maan sekä Mooabin maan, tulivat Mooabin maan itäpuolitse ja leiriytyivät Arnonin toiselle puolelle, mutta eivät tulleet Mooabin alueelle. Arnon on nimittäin Mooabin raja. Silloin Israel lähetti sanansaattajia amorilaisten kuninkaan, Siihonin, luo Hesboniin. Israel sanoi hänelle: ´Sallithan minun kulkea maasi läpi määränpäähäni.´ Mutta Siihon ei luottanut Israeliin eikä antanut sen kulkea alueensa läpi, vaan kokosi kaiken väkensä, leiriytyi Jahatsiin ja ryhtyi taisteluun Israelia vastaan” (Tuom.11:17-20).

Mitä voimme oppia näistä historiallisista tapahtumista?

1. Suuri osa kansojen tuntemasta antisemitismistä johtuu kahdesta tekijästä:

a) Pelätään juutalaisten menestyksekästä kykyä pysyä elossa ja selvitä voittajana kaikkein vaikeimmissakin olosuhteissa. Esimerkkeinä Toinen Maailmansota ja Holokausti. Natsien suunnitelma epäonnistui, mutta juutalaisten jäännös sen sijaan nousi Euroopan kuolemanleirien tuhkasta ja rakensi maan, joka on kuin kukoistava ruusu erämaassa sekä todellisuudessa että kansainvälisesti.

b) Monet kansat kadehtivat Israelia sen menestymisen, sen maatalouden ja sen Hi – Tech läpimurtojen vuoksi. Kuluneiden 12 kuukauden aikana Israelin Hi – Tech yrityksiä on myyty teollisuusalan jäteille, Googlelle ja Intelille, yli 19 miljardin dollarin arvosta. Tämä kateus näkyy myös Baalak-jaksossa, jonka ensimmäiset jakeet kertovat Israelin herättämästä kauhusta. ”Baalak, Sipporin poika, oli nähnyt kaiken, mitä Israel oli tehnyt amorilaisille, ja Mooab oli hyvin peloissaan Israelin kansan vuoksi, koska sitä oli niin paljon. Mooab oli kauhuissaan israelilaisten vuoksi” (22:2-3).

2. Jos Mooabin kuningas Baalak olisi ollut viisas, hän olisi ottanut opiksi amorilaisten ja edomilaisten virheistä ja sallinut Israelin kulkea rauhassa maansa kautta ja maksaa käyttämästään vedestä. Näin Baalakista olisi tullut Israelin ystävä, ja hän olisi saanut etuoikeuden nauttia siunauksista, jotka Jumala oli antanut Abrahamille: ”Minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinua ja teen nimesi suureksi ja sinä tulet olemaan siunauksena. Minä siunaan ne, jotka siunaavat sinua, ja kiroan sen, joka kiroaa sinua, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki maailman sukukunnat” (1 Mooses 12:2-3).

3. Tämä kaikki on opetukseksi kansoille, jotka sortavat Israelia ja terrorisoivat Israelia tänä päivänä. Psalminkirjoittaja kysyy seuraavat kysymykset: ”Miksi kansat kohisevat ja kansakunnat turhia ajattelevat? Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä pitävät neuvoa HERRAA ja hänen Voideltuaan vastaan: ´Katkaiskaamme yltämme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä.´ Hän, joka istuu taivaassa, nauraa, Herra pilkkaa heitä. Silloin hän puhuu heille vihassaan, kauhistuttaa heitä kiivaudessaan” (Ps. 2:1-5).

Rukoilen, että arabikansat heräävät ja oppivat historiasta, ja rukoilen samaa Israelille. Kaava on yksinkertainen. Jos me teemme Herran tahdon ja noudatamme hänen käskyjään – ei niitä käskyjä, jotka ihminen on tehnyt ja jotka sortavat ihmisiä; ei niitä käskyjä, joita noudatetaan perinnäistavan vuoksi, vaan niitä, joita on noudatettava sydämen halusta. Herra siunaa Israelia ja kaikkia, jotka liittyvät Israeliin uskon kautta Jeshuuaan, juutalaisten Kuninkaaseen.  Arabikansat näkevät Jumalan kirkkauden ja katuvat Israelia kohtaan tuntemaansa kaunaa ja vihaa. Tämä viha on yhtä vanha kuin Raamattu, yhtä vanha kuin Iisak ja Ismael, Jaakob ja Eesau. Joskus sen on loputtava, ja se on loppuva.

Rukoilkaa edelleen Israelin puolesta. Gazan tilanne on hirvittävä. Toisaalta kaikki voivat ymmärtää sen kauhean ahdingon, jossa gazalaiset elävät. Heillä ei ole työtä eikä kulutushyödykkeitä, sähköä on milloin on jos on, ja rajat ovat enimmäkseen suljettuina sekä Israeliin että Egyptiin. Tämä ei tietenkään anna oikeutta tehdä hirveitä terroritekoja, polttaa peltoja ja käyttää naisia ja lapsia ihmiskilpinä. Parhainta, mitä arabit ja palestiinalaiset voivat tehdä, on ottaa oppia historiasta ja Raamatusta eikä alentua tekemään samoja virheitä kuin mitä heidän esi-isänsä ovat tehneet kuluneina tuhansina vuosina. Oppikaa Jumalan lupauksista Abrahamille! Tämä periaate koskee myös juutalaisia. Siksi on tärkeää rukoilla Israelin puolesta ja palestiinalaisten puolesta.

Israel ja Hamas ovat sodan partaalla Gazassa. Siksi on välttämätöntä ja äärimmäisen tärkeää rukoilla. Emme tahdo nähdä ihmishenkien menetyksiä omalla puolellamme emmekä myöskään Gazan puolella. Siksi Israel on ollut hyvin kärsivällinen ja tyytynyt ottamaan vastaan terroritekoja, raketteja ja ilkivaltaa joka päivä ja joka yö. Jollei Jumala pian puutu asioiden kulkuun, sota Gazan kanssa syttyy ja tällä kertaa ihmishenkien menetys tulee olemaan paljon suurempi molemmin puolin. Rukous on kaikkien Jeshuuan opetuslasten paras ase tässä sodassa, joka on sekä fyysinen että hengellinen.

Rukoilkaa erityisrukous Rubyn puolesta. Olemme rukoilleet hänen puolestaan monta vuotta. Nyt hänen terveydentilassaan on komplikaatioita, ja hän odottelee tuloksia, jotka eivät välttämättä lupaa hyvää. Kantakaa Rubya rukouksin ja pyytäkää Kaikkivaltiasta Jumalaa säälimään Rubya ja osoittamaan tälle palvelijalleen parantavan voimansa armo.

Netivjan haasteet kasvavat kasvamistaan auttamistilaisuuksien ja tarpeiden kasvaessa. Tästä syystä pyydämme teitä kaikkia rukoilemaan ja etsimään Herraa kysellen, miten siunata Israelia fyysisesti ja hengellisesti tämän tärkeän palvelutyön, Netivyah Raamatunopetusjärjestön, kautta. Sanon ”Raamatunopetusjärjestö”, koska uskon että opettaminen, joka tapahtuu hyvien tekojen kautta –  Jerusalemin köyhien ruoka-apu, Messiaan Ruumiin siunaaminen Israelissa jakamalla stipendejä nuorille korkeakouluissa opiskeleville –  on Raamatun ohjeiden opettamista teoilla.

Rukoilettehan edelleen vaimoni Marcian ja hänen terveytensä puolesta. Rukoilkaa, että Herra parantaisi hänen reumansa ja siitä johtuvat kivut, diabeteksen ja muistin.

Rukoilkaa nuoren Gabrielan puolesta. Hän on päässyt kotiin, mutta vielä on vaikeaa. Muistakaa häntä rukouksissanne!

Pyydän teitä rukoilemaan Lion-pienokaisen puolesta. Hän on Huch´in perheen pikkuinen DFW:ssä ja hänellä on todettu leukemia. Hän on vasta muutaman kuukauden ikäinen. Käykäämme kaikki rukoukseen tämän vauvan ja koko perheen puolesta.  Tämä perhe, etenkin vauvan isovanhemmat, ja hänen vanhempansa ovat suurena siunauksena Israelille ja Netivjalle. Siksi pyydän teitä kaikkia rukoilemaan Herraa parantamaan Lion-vauvan.

Meillä oli iloinen jälleennäkeminen Suomessa rakkaan veljemme Hillelin kanssa. Hillel tarvitsee rukouksianne. Hän etsii Jumalalta ohjausta ja selkeää kutsua, viisautta tehdä oikeita päätöksiä ja elää elämänsä Herrassa ja Herralle.

Rukoilkaa Hollannissa olevien, Jumalan parantavaa kosketusta tarvitsevien puolesta: Patty, Andrea ja Tineka. 

Rukoilkaa Tiberiaassa olevalle Barry R:lle parantumista. Hän sai aivoinfarktin ja on nyt kuntoutuksessa. Infarktin vuoksi hän ei ole pystynyt tekemään töitä muutamaan kuukauteen.

Rukoilkaa, että Herra koskettaisi parantavalla kädellään ja auttaisi sisartamme Juliaa ja veljeämme Victoria.

Rukoilkaa Zhou Wenrilan -nimisen sisaren puolesta. Hän asuu Kiinassa.

Rukoilkaa Portugaliin toukokuuksi 2019 suunnitellun konferenssin puolesta.  Tämän konferenssin on tarkoitus herättää hallitusten ja maailman huomio ja nopeuttaa Anussimien (Marranojen) niin hengellistä kuin fyysistä ennallistamista luonnolliseen kotiinsa. Tämä tapahtuma on äärettömän tärkeä Israelin kansalle ja miljoonille Anussim – juutalaisille maailmassa.

Rukoilkaa tyttäreni Danan ja tyttärentyttäreni Noaamin ja heidän terveytensä puolesta. Rukoilkaa heille voimia ja toimeentuloa. He ovat niin suurenmoisia ja he tarvitsevat niin valtavasti apua Jumalalta ja niin paljon voimia. Auttakoon Herra Israelin Jumala heitä Jeshuuan nimessä. Kärsimystä on jatkunut niin kauan ja niin voimakkaana. Uskon, että nyt on aika, että Herra kuulee rukouksemme.

Rukoilkaa Alexandran puolesta. Hän on nuori, vastavihitty morsian. Pyydämme, että HERRA siunaa Alexandraa ja hänen miestään terveydellä ja voimalla.

Rukoilkaa, että Margareta, kallis juutalainen sisar, vapautuisi ja paranisi.

Rukoilkaa Um Abu-Eidin puolesta. Hän on kallis iäkäs arabisisar. Rukoilkaa, että hän paranisi ja saisi voimia.

Listamme on yhä sama: Bida, George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H ja Pekka, Horace ja June (Marcian vanhemmat), Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San,Sadako San, Yumi ja hänen miehensä ja perheensä Okinawassa.

Rukoilkaa Louisan ja Tonyn puolesta, jotka ovat Hong Kongissa. Louisa on kallis sisar. Rukoilkaa, että hän paranee syövästä. Tony on kallis veli. Hän kaipaa parantumista tunnealueella ja Jumalan kosketusta yleensä elämässään ja liiketoimissaan. 

Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. Moshe Daniel, veli Keniasta, pyytää rukousta palvelutyönsä puolesta ja veljiensä puolesta Keniassa. 

Rukoilkaa Ritva Huhtalan ja sisar Oksasen puolesta, että Herra koskettaisi heitä parantavalla kädellään.

Jumala siunatkoon teitä ja pitäköön lupauksensa Abrahamille ja siunatkoon kaikkia niitä, jotka siunaavat Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin lapsia.  Pitäköön Hän teidät kaikki terveinä, siunattuina ja onnellisina kaikessa siinä, mitä Herra tekee teidän ja teitä ympäröivän maailman hyväksi.

Rukoilkaa niiden puolesta, joiden tiedätte tarvitsevan Herran siunausta ja armoa.

Muistakaa rukoilla, että Herra vaikuttaisi muutamissa teistä tahdon lahjoittaa varoja etenkin Netivjan uuden pakettiauton hankintaan. Vanha vaunu on ollut meillä vuodesta 2003. Se on palvellut ansiokkaasti Soppakeittiötä, nuorisoa ja vieraita. Joka sapatti monet ihmiset käyttävät tätä autoa tuodakseen vanhuksia jumalanpalvelukseemme ja viedäkseen heidät sitten kotiin. Tarvitsemme uuden auton voidaksemme tarjota edelleenkin näitä palveluja. Pyydämme teitä rukoilemaan ja auttamaan!

Nyt on aika rukoilla tosissaan rauhaa Jerusalemille ja uskoa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam