Site icon Israel-Apu ry

Jerusalemin rukouslista 29.3.2018

Netivyah

Joseph Shulam – päivää ennen Pääsiäisiltaa

Olemme kaikki Pääsiäisen valmistelun pyörteissä. Seurakuntamme huomisiltainen Pääsiäisseder on viimeistä paikkaa myöten täynnä. Meidän oli sanottava ”ei” monille vierailijoille, jotka olisivat halunneet liittyä seuraamme, sillä paikkoja on vain omille jäsenillemme ja muutamalle erityisvieraalle. Kiinan, Japanin, Korean, Englannin, Saksan, Puolan ja Etelä-Amerikan kristittyjä kiinnostaa tutustua Pääsiäissederiin. Tämä on mielenkiintoinen ilmiö. Historialliset kirkot (katolinen/ortodoksinen) näkivät vaivaa kuusisataa vuotta kitkeäkseen joka ikisen jäljen ensimmäisen vuosisadan seurakunnasta ja Uuden Testamentin seurakunnan juutalaisesta perinnöstä sellaisena kuin näemme sen Apostolien teoissa. Kristilliset seurakunnat vihasivat erityisesti juuri Pääsiäistä, ja vielä tänäkin päivänä suurin osa valtavirtaprotestanteista suhtautuu halveksuen Pääsiäisen viettoon. Tämä on erittäin surullista, sillä Uudesta Testamentista löytyy aivan selkeä käsky Korintin seurakunnalle, jonka jäsenistä suurin osa oli seka-avioliitoista syntyneitä juutalaisia ja ei-juutalaisia. Paavali sanoo hyvin selvästi kaksi asiaa: 1) Messias on meidän Pääsiäislampaamme. 2) Viettäkäämme sen tähden [tätä] Juhlaa.

Pääsiäisseder ei ole samanlainen juhla kuin se oli apostolien päivinä. Seder on vain sen muisto, mitä oli silloin kun meillä oli temppeli Jerusalemissa. Apostolien päivinä, ennen vuotta 70 AD ja Temppelin ja Jerusalemin hävitystä, Temppeli ja pappeus toimivat ja Pääsiäisvieraat paisuttivat Jerusalemin väkiluvun noin 120.000 asukkaasta yli 300.000:een. Kaikkialta laajasta Rooman valtakunnasta saapui juutalaisia erityisesti Pääsiäiseksi, sillä se oli yksi kolmesta pyhiinvaellusjuhla-ajasta, ja silloin juhlittiin orjuudesta ja sorrosta vapautumista. On muistettava, että Israel ja Jerusalem olivat roomalaisten miehittämiä. Siispä Jerusalemiin matkustamisella oli sekä hengellinen että poliittinen merkitys. Voitte nähdä tämän Luukkaan luvusta 19, jaksosta jota kutsutaan ”voitokkaaksi kaupunkiin saapumiseksi.” Opetuslapset ja Jeshuua ovat tulossa Jerusalemiin iloiten ja laulaen Psalmin 118 viimeisiä jakeita, Hoosiannaa. Hepreankielellä Hoosianna tarkoittaa ”pelasta meidät”. Silloin fariseukset tulivat Jeshuuan luo ja sanoivat: ”Opettaja, nuhtele opetuslapsiasi.” Mutta hän vastasi ja sanoi heille: ”Minä sanon teille: jos he olisivat vaiti, niin kivet huutaisivat” (Luukas 19:39-40).

Roeh Israel (Israelin Paimen) seurakunnassa Jerusalemissa me vietämme tätä Pääsiäistä taakka sydämellämme. Hamasin terroristijärjestö Gazassa suunnittelee suurta kymmenien tuhansien joukkomarssia Gazan kaistan raja-aitaa kohti. Se on provokaatio Israelia vastaan ja palestiinalaisviranomaisia (PA) vastaan Ramallahissa. Hamasin hallinto on hajoamaisillaan ja he näännyttävät kansan nälkään käyttäessään suurimman osan saamastaan ”humanitäärisestä avusta” tunnelien kaivamiseen, joiden kautta he voivat hyökätä Israeliin ja tehdä terroristitekojaan. Gazan tavallisella kansalla ei ole työtä, ei rahaa, ei ruokaa eikä asianmukaisia terveyspalveluita. Joten Hamas ottaa kansansa ja käyttää heitä aseena Israelia vastaan ja propagandakorttina pakottamalla asukkaat marssimaan Israelia vastaan. Joten me, Israel, tarvitsemme palavat rukouksenne huomiseksi perjantaiksi, 30. maaliskuuta 2018. Johtajamme tarvitsevat jumalallista viisautta, selkeää näkökykyä nähdäkseen, mitä vihollinen suunnittelee ja ymmärrystä siitä, miten tämän katalan yrityksen voi pysäyttää niin, ettei kummallakaan – ei palestiinalaisten eikä Israelin –  puolella tule uhreja.  Hamas ei piittaa siitä, kuinka monta sen omista kuolee tai haavoittuu, sillä heillä on kamerat ja he tahtovat näyttää, miten paha Israel on, kun Israelin on puolustettava rajaa aitaa vasten ryntäävää kymmentuhantista joukkoa vastaan, joiden tarkoituksena on murhata ja tappaa viattomia kansalaisia, nuoria ja vanhoja, lapsia ja heidän vanhempiaan. Tarvitsemme kipeästi rukouksianne ja tukeanne Israelille.

Tarvitsemme rukouksianne myös seurakuntamme puolesta, sillä huomenillalla Pääsiäissederillämme tulee olemaan ihmisiä, joiden on tehtävä tärkeitä ratkaisuja elämässään. Haluamme saada elävän todistuksen Messiaasta ja jokaisen vapautumisesta omasta yksityisestä Egyptistään. Pääsiäisseder on mahtava tilaisuus todistaa Jumalan suuresta teosta, Egyptistä vapautumisesta lähes 3400 vuotta sitten, ja nyt itse kunkin vapautumisesta omista rajoituksistaan ja ahdistuksistaan.

Rukoilkaa niiden tuhansien israelilaissotilaiden puolesta, jotka vartioivat Gazan rajaa eivätkä voi olla perheensä kanssa Sederpöydän ympärillä. Rukoilkaa heille suojelusta ja turvaa.

Rukoilkaa Gazan, Juudean ja Samarian palestiinalaisten puolesta, jotka ansaitsevat johtajat, jotka johdattavat heidät rauhaan ja menestykseen, eivätkä vedä viatonta väkeä kuolemaan ja onnettomuuteen. Me rakastamme arabiystäviämme ja veljiämme, jotka asuvat Gazassa,Juudeassa ja Samariassa, ja me rukoilemme Herraa siunaamaan heitä rehellisillä ja viisailla johtajilla, jotka vievät heitä kohti rauhaa ja sopuisaa rinnakkaiseloa Israelin kanssa.  Mielestäni tämä on ainoa rauhan ja menestyksen malli niin Israelille kuin meidän naapureillemme. Rukoilkaa!

Tahtoisin teidän rukoilevan myös USAn puolesta, johtajien, hallituksen ja kristittyjen puolesta Amerikassa. 

Pyytäisin teitä rukoilemaan erityisesti Tal-nimisen rakkaan Galileassa asuvan veljen puolesta.  Häneltä on löydetty hankala syöpä. Tal-veli ja hänen perheensä ovat maan suola, ja me rukoilemme ja odotamme saavamme nähdä Jumalan käden parantavan ja vahvistavan Talin ja hänen perheensä.

Rukoilkaa myös Andrean puolesta . Hän on Hollannissa asuva sisar,jolla on myös vaikea sairaus.

Rukoilkaa meidän Muchkins-nuorisoryhmämme puolesta. He ovat lähdössä näinä lomapäivinä muutamaksi päiväksi telttailemaan. Rukoilkaa heidän turvallisuutensa ja koulutuksensa puolesta, ja  heidän hengellisen kasvunsa ja keskinäisen yhteytensä puolesta.

Rukoilkaa Marcian terveyden puolesta. Hänellä on ollut liikkumisvaikeuksia.

Rukoilkaa tyttäremme Danahin ja tyttärentyttäremme Noaamin puolesta. He elävät vaikeaa aikaa, mikä ei ole lainkaan epätavallista teini-ikäisten ja vanhempien välillä. Perheemme tarvitsee rukousta, Jumalan kosketusta, ja aimo annoksen viisautta.

Rukoilkaa Alexandran, nuoren, tuoreen morsiamen puolesta. Rukoilkaa, että hän paranisi sairaudestaan.

Rukoilkaa rakkaan sisaren puolesta, joka on rankan hengellisen ja fyysisen painostuksen alla. Hänen nimensä on Margareta. On paljon sellaista, josta en voi kirjoittaa tässä, mutta olen varma, että rukoillessanne saatte ymmärrystä tästä tilanteesta.

Rakkaalla sisarellamme Rubylla Oklahomassa on meneillään hyvin vaikea vaihe terveytensä suhteen. Rukoilkaa täsmärukous Rubyn terveyden puolesta, että hän saisi voimia kestää ja pyytäkää Jumalaa parantamaan  Ruby. Hänen kärsimyksensä ovat jatkuneet jo pitkään. Suokoon Herra hänelle armonsa ja parantakoon hänet.

Perjantaina alkaa Pääsiäinen. Se on mahtava ja samalla haasteellinen tilaisuus palvella satoja ihmisiä antamalla heille Pääsiäisen erityisiä ruokia ja muuta tarvittavaa. Kiitoksemme teille kaikille, jotka olette antaneet taloudellisen tukenne HaMotzi- ruoanjakeluohjelmallemme. Juhlapyhien aikana on aina ilo saada ilahduttaa ja siunata ihmisiä sillä,mitä he tarvitsevat, mutta haasteena on aina pystyä täyttämään kaikki tarpeet. Muistakaa Jerusalemin köyhiä pyhiä rukouksissanne.

Tahtoisimme tehdä uuden video-opetussarjan aiheista, joita kristityt eivät yleisesti tutki ja opiskele eivätkä juuri Jeshuuan juutalaiset opetuslapsetkaan. Yksi näistä aiheista on Messias Talmudissa ja rabbiinisessa kirjallisuudessa.

Tahtoisin taas, että rukoilette kolmen tähän liityvän asian puolesta: 1) Että Herra antaisi minulle tarvittavan voiman ja energian tehdä pian tämä sarja ja tehdä se oikein ja hyvin. Se täytyy tehdä sekä hepreaksi että englanniksi. 2) Että löydämme luovia tapoja levittää näitä opetuksia sosiaalisessa mediassa, ja tähän tarkoitukseen tarvitsemme lisää tukea. 3) Että nämä opetukset varustaisivat sekä israelilaiset uskovat että sekä juutalaiset että ei-juutalaiset uskovat välineillä, jotka ovat välttämättömiä, kun puhutaan ja kerrotaan ILOSANOMASTA juutalaisille ja ortodoksijuutalaisille.

Rukoilkaa koko Israelin ja kaikkien juutalaisten puolesta kaikkialla maailmassa. Tulevana perjantai-iltana alkaa Pääsiäisjuhlakausi. Suurin osa juutalaisista kokoontuu perheineen ja ystävineen päivällispöytään (Pääsiäis seder) lukien ja kertoen tarinaa suuresta vapautuksesta, jonka HERRA teki johdattaessaan Israelin ja sekakansan pois Egyptin orjuudesta.  Jumala vei Israelin ja ne, jotka liittyivät heihin, Egyptistä vapauteen, ja he ylittivät Meren kuivaa maata pitkin. Pääsiäis Haggadassa on monia viittauksia, jotka todistavat Jumalan tekemästä suurimmasta vapauttamisesta ihmiskunnan historiassa –  synnistä vapautus, jonka Jeshuua toi maailmalle. Rukoilen, ja pyydän teitä rukoilemaan kanssani, että ne, jotka etsivät pelastusta ja uskovat Jumalan pelastavaan voimaan, saavat jumalallisen ilmestyksen Herran työstä.  

Rukoilkaa rakkaan, vanhan, hurskaan Um Abu Eid-nimisen musliminaisen puolesta. Hän on vanha ja sairas ja tarvitsee Jumalan laupeutta. 

Rukoilkaa Tineken, nuoren naisen puolesta, jonka tila on vakava syövän tähden. 

Pyydän teitä rukoilemaan edelleen pastori Georgen ja hänen vaimonsa Bidan puolesta. He asuvat Belo-Horizontessa. Rukoilkaa Belo-Horizonten Inkcisitionmuseon puolesta ja ”Teaching from Zion” palvelutyön puolesta, myös Belo-Horizontessa.

Rukoilkaa Portugaliin suunnittelemamme konferenssin puolesta, jonka teema on Anussimien ennalleen palauttaminen hengellisesti heidän aitoon identiteettiinsä juutalaisina ja myös fyysisesti takaisin kotiin Israeliin. Konferenssi pidäetään, jos Herra suo, toukokuussa 2019.

Rukoilkaa edelleen näiden veljien ja sisarten puolesta, jotka kamppailevat tämän maailman ongelmien kanssa ja tarvitsevat jumalallista viisautta ja apua saadakseen paremman työpaikan ja työtä. Heillä on lisäksi muita ongelmia, ei fyysistä sairautta, vaan koettelemuksia elämässään: herra Jung ja sisar Lee. Rukoilkaa Tonyn ja Luizan, H.K:ssa olevien rakkaiden veljiemme puolesta. Erityistä huolta kannan rakkaasta veljestämme Goh´sta  ja hänen perheestään, sekä sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Kenzevicistä ja Abe Sanista perheineen, johon kuuluu myös satavuotias anoppi Sadako San, Japanissa. 

Muistakaa rukouksissanne edelleen seuraavia:

                      Jerusalemissa Gary, joka joutuu käymään vielä kokeissa. Tällä kertaa kyse on hänen sydämestään. Kantakaa Garya ja hänen perhettään Herramme armoistuimen eteen. 

                      Aharon (Donin ja Nancyn poika) kärsii yhä aivokasvaimesta. Muistakaa häntä ja hänen perhettään. Muistakaa Yuri Marianenkoa (eturauhassyöpä); ihania vanhempia veljiämme ja sisariamme unohtamatta: Ahuva Ben Meir,  Sarit, Miriam, Ilana ja Lea. Veljemme Yehuda H kaipaa myös Jumalan parantavaa kosketusta. Ja rukoilkaa erään rakkaan pariskunnan puolesta.

                      Herralle kiitos! David Stern on päässyt sairaalasta jo yli kuukausi sitten. Hän tarvitsee yhä rukouksianne voimistuakseen ja parantuakseen.

Kannamme Herran eteen seuraavat: Clara, Paulo, Naomi, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Anna-Maija, Sini-Tuulia, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eveliina, Eva H, Liz Georgiassa ja Marcian vanhemmat Horace ja June.

Kannamme erityisesti Jumalan armoistuimen eteen Marcelon isän ja äidin Belo-Horizontesta.

Rukoilemme seuraavien rakkaiden veljien ja sisarten puolesta: Pastori Curita Tokiossa, Toru San, Yumin aviomies, ja Yumin isä Ohara Sensei, Shoko San, Takeo Sensei ja Tomoko San, Aben perhe ja Sadako San, kaikki Japanista. 

Jumala siunatkoon teitä kaikkia ja pitäköön Abrahamille antamansa lupaukset ja siunatkoon kaikkia niitä, jotka siunaavat Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin lapsia. Pitäköön hän teidät terveinä, iloisina ja onnellisina kaikessa mitä Herra tekee teidän elämässänne ja teitä ympäröivässä maailmassa!

Nyt on aika rukoilla palavasti rauhaa Jerusalemille ja uskoa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam

Exit mobile version