Site icon Israel-Apu ry

Jerusalemin rukouslista 5.4.2019

Netivyah

Jerusalemin rukouslista 5.4.2019

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel

Seuraavan sapatin Toorajakso on TAZZRIAH (nainen saa siemenen) 3 Mooses 12:1 – 13:59. Profeetoista luetaan 2 Kun.4:42-5:19 ja Uudesta Testamentista Markus 15:1-16.

                      Jakso alkaa seuraavasti: ”HERRA puhui Moosekselle: ´Sano israelilaisille: Kun nainen on hedelmöitynyt ja synnyttää poikalapsen, hän on sen jälkeen saastainen seitsemän päivää, niin kuin hän on saastainen kuukautistensa aikana. Poikalapsen esinahka on ympärileikattava kahdeksantena päivänä. Naisen on pysyteltävä kotona kolmekymmentäkolme päivää puhdistavan verenvuodon aikana. Hän ei saa koskea mihinkään, mikä on pyhää, eikä mennä pyhäkköön, ennen kuin hänen puhdistautumispäivänsä ovat kuluneet´” (3 Mooses 12:1-4).

                      Luvussa 12 on kaksi käskyä; poikalapsi on leikattava 8. päivänä ja äiti on epäpuhdas 33 päivää. Näiden 33 päivän jälkeen hän puhdistautuu temppelissä. 

Luukkaan evankeliumissa viitataan tähän tekstiin: ”Kun kahdeksan päivää oli kulunut ja lapsi oli ympärileikatattava, hän sai nimen Jeesus, jonka enkeli oli hänelle antanut, ennen kuin hän sikisi äitinsä kohdussa. Kun heidän puhdistuspäivänsä Mooseksen lain mukaan olivat päättyneet, he veivät lapsen Jerusalemiin asettaakseen hänet Herran eteen – niin kuin on kirjoitettu Herran laissa: ´Jokainen poikalapsi, joka avaa äidin kohdun, luettakoon Herralle pyhitetyksi´- ja uhratakseen, niin kuin on säädetty Herran laissa, parin metsäkyyhkysiä tai kaksi kyyhkysenpoikaa” (Luukas 2:21-24).

Luukkaan tekstistä käy selvästi ilmi, että Jeshua-vauva ympärileikattiin 8. päivänä Tooran käskyn mukaisesti, ja nimi Jeshua annettiin hänelle ympärileikkauksen jälkeen. Jokaisessa juutalaisessa seurakunnassa kautta maailman noudatetaan yhä tätä samaa tapaa. Pojalle annetaan nimi ympärileikkausseremonian yhteydessä, ei aikaisemmin. Luukas kertoo myös, että Jeshuan äiti Mirjam meni Jerusalemin temppeliin ”kun heidän puhdistuspäivänsä Mooseksen lain mukaan olivat päättyneet”, ja he veivät Jeshuan Jerusalemiin HERRALLE pyhitettäväksi (niin kuin HERRAN lakiin on kirjoitettu), ja uhratakseen, mitä on säädetty HERRAN laissa.

Kaikki tehtiin niin kuin HERRAN laissa on säädetty. Tämä merkitsee, että Mirjam odotti 33 epäpuhtautensa päivää ennen kuin Jeshua-vauva voitiin viedä temppeliin HERRALLE pyhitettäväksi. 

                      Mikä tämä kaikki merkitsee? Ensinnäkin se merkitsee, että Jeshua on juutalainen vauva, jonka Hänen perheensä kasvattaa tarkalleen niin kuin HERRAN lakiin, eli Tooraan, on kirjoitettu. Tämä Luukkaan teksti osoittaa selvästi, että Mirjam ja Joosef kasvattavat tätä vauvaa Tooran mukaan. Selvää on myös se, että Joosef ja Mirjam eivät olleet niitä kaikkein köyhimpiä, mutta eivät he rikkaitakaan olleet. He toivat temppeliin uhriksi ”parin metsäkyyhkysiä tai kaksi kyyhkysenpoikaa”. Kolmas Mooseksen kirja kertoo meille, että ne, jotka eivät pystyneet tuomaan härkää tai lammasta uhriksi, toivat kaksi metsäkyyhkystä tai kaksi kyyhkystä. Jos he olisivat olleet vielä köyhempiä, he olisivat voineet tuoda kourallisen öljyllä valeltuja jyviä.

Tästä saamme oppia tärkeän läksyn. Jumalan odotukset meidän suhteemme eivät ole ehdottomia. Jumala ottaa huomioon keitä me olemme, miten rikkaita me olemme ja kuinka lahjakkaita ja siunattuja me olemme. Jumala näkee meidät kaikki lapsinaan, niin kuin Jeshua sanoo osuvasti: ”palvelija, joka tietää herransa tahdon, mutta ei valmistaudu eikä toimi hänen tahtonsa mukaan, piestään monilla lyönneillä. Sitä taas, joka tekee tietämättään sellaista, mikä ansaitsee lyöntejä, piestään vähemmän. Jokaiselta, jolle on annettu paljon, siltä kysytään paljon, ja jolle on uskottu paljon, siltä myös vaaditaan enemmän” (Luukas 12:47-48).

Tooran uhrijärjestelmä ottaa huomioon, onko syntiä tehnyt ihminen rikas vai köyhä, ja mikä on tehdyn synnin suhde paikkaan ja aikaan, jossa synti on tehty.

                      Tämä Tooran ja Jeshuan periaate on erittäin tärkeä kaikille Jumalaan uskovien ja Jeshuan opetuslasten seurakunnille maailmassa. Sillä sen perusteella, mitä olen nähnyt näinä Jeshuan yhteydessä vaeltaminani vuosina maailman kirkoissa ja seurakunnissa, on paljon seurakunnan johtajia, jotka eivät tunne tätä hyvin tärkeää Tooran periaatetta, ja siksi he tuomitsevat jokaisen veljen ja sisaren samaa mittakeppiä käyttäen. Tämä yhden mittakepin käyttö kaikissa seurakunnassa eteen tulevissa ongelmatilanteissa on saanut aikaan paljon epäoikeudenmukaisuutta ja kipua ja hävitystä Messiaan ruumiissa. Johtajat, pankaa itsenne syntiä tehneen veljen tai sisaren paikalle ja soveltakaa sitten suhteellisen synnin, suhteellisen sovituksen ja suhteellisen hinnan periaatetta tähän syntiin. Tätä Jumalan luonne edellyttää, ja tätä Jumalan armo määrää. Meidän kaikkien täytyy muistaa, että Jumalan RAKKAUS on paljon suurempi ja väkevämpi kuin Hänen vihansa ja suuttumuksensa lapsiaan kohtaan. Ottakaa aina huomioon, kuka tämä syntiä tehnyt on, ja mitä häneltä voi odottaa, ja mitä hän voi tehdä katumuksensa ja tunnustuksensa osoituksena, ja millaiset mahdollisuudet tällä henkilöllä on ottaa vastaan nuhtelua ja päästä takaisin kaidalle tielle. Melkein jokaista Toorassa olevaa lakia ja sääntöä kohden on ainakin yksi Raamatun antama poikkeus. Meidän on muistettava, että Herra ei ole legalisti. Hän tuomitsee meidät jokaisen yksilöinä ja tekee meille mittatilaustyönä rakkauden ja armon vaatteen, ja joskus, jos muu ei auta, kovistelee ja rankaisee meitä. Niin kuin Raamatun rankimmissa kertomuksissa, jolloin Jumala näyttää julmalta ja ankaralta: Nooan päivien vedenpaisumus, Aaronin poikien, Nadavin ja Abihun, kuolema, kun he toivat vierasta tulta Herran alttarille ja taivaasta iski tuli, joka tappoi heidät.

Israel käy kuuden päivän päästä vaaliuurnille. Ensi tiistaina, 9.4., koko Israelissa käydään eduskuntavaali. Tämänkertainen vaalikampanja on ollut yksi vaikeimpia, likaisimpia ja inhottavimpia. On ollut henkilökohtaisia hyökkäyksiä, ”iskuja vyön alle”. Keskinäisten valheellisten syytösten ja parjausten sekamelskassa kukaan ei ole voittaja. Näissä vaaleissa kaikki ovat kiinni toistensa kurkussa. Tämä on yksi Israelin historian katkerimpia vaalikampanjoita. Siksi pyydän teitä rukoilemaan ensi viikolla koko Israelin puolesta. Rukoilkaa, että Jumalan vaihtoehto voittaa nämä vaalit ja johdattaa Israelin edessämme olevien hyvin suurten haasteiden lävitse. Rukoilkaa ymmärrystä kohdata Iranin ja heidän häijyjen aikeittensa tuomat haasteet. Rukoilkaa suojelusta Hamasia vastaan ja heidän loputtomia terroristitekojansa vastaan. 

                      Kaikkien Israelin puolesta esitettyjen rukousten ja tekojen ja Israelille annetun tuen päämääränä on oltava Jumalan lupaus siitä, että koko Israel pelastuu. Jos te rukoilette ja tuette Israelia sen tähden, että haluatte perustaa oman seurakunnan tai kirkkokunnan, ja unohdatte Jumalan lupaukset laajentaaksenne omia lahkolaispyrkimyksiänne, niin tutkikaapa uudelleen motiivinne. Kristityille uskontokunnille ja lähetyspyrkimyksille ei ole tulevaisuutta Israelissa. Israel on Jumalan valitsema kansa eikä Israelista tule koskaan minkään kristityn kirkkokunnan osaa; niinkuin Pietari, Paavali, Johannes, Luukas, Matteus ja Jaakob olivat juutalaisia ja pysyivät juutalaisina, eivätkä koskaan kutsuneet itseään kristityiksi saati sitten jonkun Indianassa, Torontossa, Kanadassa, Oklahomassa, Kaliforniassa tai jossain Euroopassa tai Taiwanilla päämajaansa pitävän kirkkokunnan jäseniksi. Juutalainen kansa ottaa vastaan Jeshuan ja kruunaa Hänet profeettojen lupaamaksi Messiaaksi ja Vapahtajaksi.

Rukoilkaa edelleen Netivyan ja Roeh Israel seurakunnan puolesta, samoin Brasiliassa olevien veljiemme ja sisartemme, Teaching from Zion järjestön, Har Zion seurakunnan ja ABRAJIN- voittoa tavoittelemattoman järjestön puolesta. Ahkeroimme kaikki piilossa olleiden latino-juutalaisten eli Espanjan ja Portugalin Inkvisition uhrien ennalleen palauttamisen puolesta. Rukoilkaa Castelo de Videssä, Portugalissa, toukokuun puolivälissä pidettävän konferenssin puolesta. Tarvitsemme rukoustukeanne ja myös taloudellista tukeanne, jotta tästä konferenssista tulisi sellainen kuin Jumala haluaa. Rukoilkaa myös Vitoriassa, Curitibassa ja muualla Brasiliassa olevien seurakuntien puolesta.

                      Vetoan erityisesti eurooppalaisiin veljiimme ja sisariimme, että tulisitte tähän konferenssiin, sillä Katolinen Inkvisitio oli yleisesti ottaen Euroopan ongelma. Veljet Italista, Espanjasta, Saksasta, Suomesta ja Hollannista, tehkää kaikkenne, että pääsette tulemaan Castelo de Videen mukaan tähän tapahtumaan, jonka tarkoitus on palauttaa Marrano/Anussim-juutalaisille heidän identiteettinsä ja tuoda heidät kotiin Israeliin. Ottakaa yhteys Ana Mendesiin, hoitakaa hänen kauttaan hotellivaraukset ja maksunne.

Ana Mendes

Incoming Department

Avenida Marqués de Tomar, 35 A  1050-153 LISBOA, Portugal

Puhelin (+351) 21 132 79 61  FAX (+351) 21 318 26 69

Sähköposti/Skype  ana.mendes@osiris.pl

Voitte käydä Castelo de Viden kaupungin sivuilla katsomassa ohjelman. Ohjelma ei ole lopullinen, mutta saatte kuvan siitä, miten tärkeitä ihmisiä konferenssiin on tulossa.

Castelo de Viden sivut: http://bneianussim2019.castelodevide.pl

                      Ruotsissa asuu meille hyvin rakas perhe, jotka ovat rukoilleet uskollisesti Israelin ja Netivyan puolesta. Rukoilkaa tämän Luccan perheen puolesta. He ovat rukoilleet Israelin puolesta ja seisseet Israelin rinnalla monia vuosia. Nyt useammalla tämän perheen jäsenellä on terveydentilaan liittyviä haasteita. He tarvitsevat rukouksiamme.

                      Kalllis sisaremme Ruby Little Oklahomassa kärsii kemoterapian jälkivaikutuksista. Rubyn on nyt päätettävä, jatkaako hän vielä kemoterapiaa vai ei. 

                      Eli Levi on Cincinnatissa kahden poikansa kanssa. Hän jatkaa kemoterapiaa voittaakseen syövän ruumiissaan. Muistakaa Eliä rukouksissanne.

                      Ettehän unohda rukoilla perheeni ja etenkin rakkaan vaimoni Marcian puolesta, ja Danan ja Noaamin ja kaikkien tällä rukouslistalla olevien puolesta – että Jumala saisi kunnian heidän elämässään ja heidän parantumisestaan. Rukoilkaa poikani Barryn ja hänen perheensä puolesta. On niin erittäin tärkeää, että Shulamin perhe on Jumalan armon siipien alla ja pysyy vahvana uskossa ja kasvattaa lapsensa Herran pelossa.

                      Kallis veljemme Efim siirtyi tästä maailmasta pyhien joukkoon ikuisiksi ajoiksi.  Hänen leskensä ei pääse nyt käyttämään mitään varoja ennen kuin perunkirjoitus on selvä. Siihen voi mennä jokunen kuukausi. Veljemme Efim ei katsonut tarpeelliseksi pitää huolta näistä maallisista ja loogisista tarpeista. Seurakuntamme ja Netivya pitävät huolta leskestä siihen asti, että lakiasiat on saatu kuntoon. Rukoilkaa Elena Litvakin, Efimin lesken, puolesta. Se on Jumalan meille antama velvollisuus.

                      Eddi Santoro tarvitsee kipeästi rukouksiamme. Hän on yksi Revive Israel seurakunnan johtajista Jerusalemissa. Hänellä on aivosyöpä, hänelle on tehty kaksi leikkausta ja syöpä on nyt palannut. Vain HERRA Itse voi enää auttaa.

                      Netivya on saanut monia kiitoskirjeitä yli 200 Israelin Puolustusvoimissa palvelevalta sotilaalta.

                      Kiitämme teitä sydämestämme lahjoituksistanne uuden pakettiauton ostoa varten. Monien veljien anteliaisuus on ollut suurenmoista, mutta olemme vasta puolivälissä siitä, mitä tarvitaan korvaamaan vanha Netivyan auto. Jatkakaa rukoilemista meidän ja auton puolesta. Tämä pakettiauto on välttämätön Hamotzi-ruoanjakeluohjelmallemme, nuorisotyöllemme ja niin moniin muihin tärkeisiin palveluihin, joita seurakunta ja Netivya tarvitsevat.

                      Muistakaa rakasta veljeämme Jakob Damkania rukouksissanne. Hän ei ole vielä entisellään, mutta niin kuntoutunut, että pääsee kotiin sairaalasta, mikä ilahduttaa häntä.

                      Tri M. Song Koreasta. Hän ja koko hänen perheensä ovat olleet mitä uskollisimpia rukoustaistelijoita Alijan ja Israelin ja Netivyan puolesta. Pyydän teitä kaikkia liikekannalle, aikaanne, perhettänne ja ystäviänne, ja kantakaa tohtori Songia ja hänen perhettään rukouksin. Pyytäkää, että Herra parantaisi hänet, vahvistaisi hänen henkeään ja perhettään.

                      Muistakaa rukouksin kallista sisarta, Courtneytä.

                      Olette rukoilleet  Amirin, Amiran pojan puolesta. Hän on nyt kuollut. Jatkakaa rukoustanne Amirin isoäidin, Um Abu-Eidin puolesta. Hän on mitä hienoimman arabiherrasmiehen ja Jumalaa pelkävän miehen vaimo ja erään rakkaimpiin kuuluviin ystäväni äiti Jerusalemissa. 

                      Rukoilkaa edelleen DFW:ssä asuvan Huchin perheen Lion-vauvan puolesta. Pikku-Lion voi paremmin, mutta vielä ei olla läheskään selvillä vesillä.  

                      Rukoilkaa Helsingissä asuvan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta, Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Anna-Maijan, Erkin ja Sirpan ja Eva H:n puolesta. 

                      Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. 

                      Rukoilkaa Jerusalemissa asuvien Julian ja Victorin, kalliin sisaren ja veljen, puolesta, että Jumala auttaisi heitä ja parantaisi heidät. 

                      Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka on ennakkoluulojen uhri. Rukoilkaa taivaallista läpimurtoa Paulan elämään.

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Intiassa, Chenaissa, on kallis veli Isaac, joka rakastaa syvästi Herraa ja Israelia. Hänellä on munuaistauti, ja hän joutuu käymään dialyysissä monta kertaa viikossa. Rukoilkaa lääketieteellistä ihmettä pastori Isaacille ja rukoilkaa hänen palvelutyönsä puolesta Jumalan Kuningaskunnassa.

                      Pyydän teitä myös rukoilemaan Kiinassa asuvan kalliin sisaren puolesta, joka tekee niin paljon Jumalan valtakunnan työtä. Hänen nimensä on Ema! Hänellä on suuri taakka suuresta koulusta, joka tarvitsee Herran siunausta ja että Herra avaisi kaikki siunauksen ovet ja mahdollistaisi menestyksen niin fyysisessä kuin hengellisessä maailmassa.

                      Lisään listaan ultra-ortodoksijuutalaisen seurakunnan kalliin ja tärkeän johtajan, jolla on työkykyä rajoittava vakava sairaus. Hän on vilpitön totuuden etsijä ja hän tutkii Raamattua kokonaisuudessaan. Rukoilkaa, että hän paranee ja rukoilkaa varjelusta ja Jumalan Pyhän Hengen johdatusta tälle kalliille, pyhitetylle johtajalle. 

                      Margareta on rakas ortodoksijuutalainen nainen. Muistakaa häntä rukouksin. Voin kertoa, että Herra on armahtanut Margaretaa ja hänen kauhea tilanteensa on parantunut merkittävästi. Jatkakaamme rukoilemista hänen ja hänen perheensä puolesta!           

                       Viekää rukouksin Herran eteen nämä seurakuntaamme kuuluvat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie, Aharon Nancyn ja Donin poika.  Sarit, David S, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana,Yehuda H, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D ja hänen vaimonsa, ja etenkin Nancy. Nancy on toipumassa aivoverenvuodosta. Herra oli armollinen ja Nancy tulee toipumaan täydellisesti Jumalan avulla.

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo, Noami, Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Rukoilkaa parantumista sisar Oksaselle. 

                      Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. 

                      Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä.  

                      Nämä kaikki ovat ihmisiä, joiden puolesta te rukoilette, mutta tahtoisin teidän tietävän, että nämä ovat myös ihmisiä, jotka rukoilevat Israelin ja Netivyan puolesta ja ovat tukemassa sekä Israelia että Netivyaa.

                       Lisään vielä yhden veljen Brasiliasta, joka asuu nyt Portugalissa. Hänellä on vakavia perheongelmia. Hänen nimensä on Ismael Alves.

                      Keniassa on messiaaninen seurakunta. Seurakunnann johtaja on Asher Gabriel.  Seurakunta ja Asher Gabriel tarvitsevat rukouksiamme lähes kaiken suhteen! Vaikka emme tunne heitä henkilökohtaisesti, tunnemme yhden hyvin kalliin, tuohon seurakuntaan kuuluvan sisaren, joka vietti monta kuukautta kanssamme täällä Jerusalemissa. 

                      Toivon teille kaikille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen. Sillä Herra on armollinen ja pitkämielinen ja hyvä kaikille, mutta varsinkin niille, joilla on uskoa ja jotka kuulevat Hänen sanansa ja toimivat sen mukaan. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, sanotaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat hänen sanansa mutta eivät toimi sen mukaan, sanotaan tyhmiksi. Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä koskaan tyhmiä!

Kiitos teille kaikille, muistakaa, että me täällä Jerusalemissa rakastamme ja arvostamme teitä!

Joseph Shulam

Exit mobile version