Jerusalemin rukouslista 6.4.2018

admin /

Netivyah

Joseph Shulam

Pääsiäisen viimeinen ilta Israelissa. Huomisen seitsemännen päivän seitsemäs ilta. Sen pitäisi olla viimeinen päivä, jolloin syödään Matsaa, happamatonta leipää. Mutta koska varsinainen Pääsiäinen päättyy huomenillalla ja sapatti alkaa välittömästi sen perään, ei ole aikaa leipoa leipää. Tänä vuonna syömmekin happamatonta leipää kahdeksan päivän ajan seitsemän päivän sijaan. Asia ei ole suuren suuri, mutta luulisin, että suurin osa Israelia söisi jo mielellään hyvää, pehmeää, valkoista leipää. Suurin osa Israelia malttaa kuitenkin mielensä ja odottaa sapatti-iltaan, jolloin alkaa uusi viikko ja leipomoissa tehdään taas työtä. Kaikkien leipomoitten edessä on sitten pitkät jonot ihmisiä odottamassa tilaisuutta ensimmäisen muhkean leipäkakkaran ostamiseen syötyään kahdeksan päivän ajan kuivaa ja kovaa Matsaa.

Hamas (arabien/palestiinalaisten terroristijärjestö) on lähettänyt tuhansia miehiä, naisia ja lapsia Gazan raja-aidalle, jotta tunnettuja terroristeja pääsisi siviilien turvin soluttautumaan Israeliin aidan läpi tekemään hirmutöitään: tappamaan vauvoja kehtoihinsa ja murskaamaan taaperoiden päitä aseittensa perällä. Israel ei salli tämän tapahtua, ja viime viikolla 18 arabia surmattiin heidän yrittäessään leikata aukkoja aitaan. 18:sta ammutusta 11 oli tunnettuja terroristeja, osa Israelin viranomaisten etsintäkuuluttamia. Israel on tehnyt selväksi, että Israelin puolustusvoimat eivät aio sallia ainoankaan arabi- tai palestiinalaisterroristin päästä lähelle raja-aitaa. Israel tarvitsee rukouksianne! Israel tarvitsee tukeanne kaikilla tavoilla! Älkää arastelko puhua Israelista seurakuntanne jäsenille ja veljille ja sisarille uskossa.  Israel on Jumalan valittu kansa, valittu tuomaan Messias maailmaan ensimmäisen kerran ja ottamaan Hänet vastaan toisella kerralla. Hän ilmestyy pilvissä laskeutuen Jerusalemin taivaan yllä. Rukoilkaa Israelin ja jokaisen israelilaisen sotilaan puolesta, jotka vartioivat Gazan rajaa. Rukoilkaa, että Jumala pitäisi miehemme turvassa ja antaisi sotilaille viisautta laukaista aseensa vain silloin kun se on ehdottoman välttämätöntä. Rukoilkaa, että Jumala antaisi Ramallahin ja Gazan palestiinalaisjohdolle viisautta lopettaa terroristitoimintansa ja väkivallan ja vihan lietsomiseen turvautumisensa ja etsimään sen sijaan rauhaa ja rinnakkaiseloa. Että Jumala antaisi arabijohtajille rohkeuden ottaa vastaan Raamatussa olevat Jumalan lupaukset ja tunnustaa, että Israel on juutalainen valtio ja sellaisena Jumalan profeetallisten lupausten täyttymys.

Rukoilkaa veljien ja sisarten puolesta, jotka ovat Jerusalemista, USAsta ja Suomesta, ja lentävät sunnuntaiaamuna Kreikkaan kulkeakseen jonkin matkaa apostoli Paavalin jalanjäljissä. Tarvitsemme erikoisrukouksia koko ryhmän turvalllisuuden, terveyden ja varjeluksen puolesta.

Parin viikon kuluttua Israelissa on vuorossa kaksi suurta tapahtumaa: itsenäisyyden 70-vuotisjuhla ja presidentti Donald Trumpin vierailu USAn suurlähetystön siirron yhteydessä Tel Avivista Jerusalemiin. Tämä on huomattava siirto, ja monet naapureistamme ovat sen vuoksi näreissään. Väkevin aseemme tämän keskellä on rukous ja Jumalan sitoutuminen tähän siirtoon. Rukoilkaa näiden kahden tapahtuman puolesta! Israel kaipaa Jumalan armoa ja johtajamme kaipaavat viisautta. Turvallisuuspalvelumme tarvitsee ilmestystietoa tietääkseen ja tunnistaakseen vihollisen juonet pysäyttääkseen ne ennenkuin ne toteutuvat.

Rukoilkaa Israelin hallituksen puolesta. Hallituksellamme on edessään muutamia suuria ongelmia. Pyydän teitä rukoilemaan, että johtajamme tekevät viisaita ja lainmukaisia päätöksiä.

1.1.                Meillä on useita kymmeniä tuhansia afrikkalaisia maahantunkeutujia (työtä etsiviä), jotka ovat ylittäneet laittomasti Israelin rajan Siinailla. Useimmat näistä laittomasti maahan tulleista ovat muslimeja, ja he ovat myös väkivaltaisia ja hyökkääviä.  Israel on yrittänyt ratkaista tätä ongelmaa monella eri tavalla, mutta tuloksetta. Hallituksemme on esittänyt työohjelman asian ratkaisemiseksi, mutta koaliitiokumppanit vastustivat tämänkaltaista kompromissiratkaisua, ja niin hallitus luopui ohjelmasta. Meidän tulee rukoilla Israelin ja USAn ja Euroopan hallitusten puolesta.

2.2.                Venäjän presidentti Putin, presidentti Erdogan ja Iranin presidentti, tämä uusi pahan akseli, on ollut koolla Turkissa viime päivinä keskustelemassa Lähi-idän tulevaisuudesta, etenkin Syyrian tulevaisuudesta. Mutta kuinka ollakaan, Israel oli yksi keskustelujen pääaihe, eikä yksikään läsnäolleista etsi Israelin parasta. Kaikkien veljiemme ja sisartemme kautta maailman tulee nyt rukoilla Jumalaa ja pyytää, että Jumala puuttuisi näihin Israelia vastaan suunnattuihin juonitteluihin, joita tämä pahan akseli nyt punoo saadakseen Euroopan ja USAn ajetuksi ulos siitä, mitä nyt tapahtuu Lähi-idässä, etenkin Israelin suhteen. Rukoikaa meidän ja Isaelin turvallisuuden puolesta.

3.3.                Rukoilkaa Juudan, Danielin ja Adamin tekemien hyvien viikoittaisten opetusvideoiden leviämisen puolesta. Näitä videoita katsotaan kaikkialla maailmassa, ja saatu palaute on hyvää ja tulee laajalta alueelta.

4.4.                Rukoilkaa Netivjan ja tämän nuoren tiiminä työtä tekevän joukon puolesta, jotka siunaavat ihmisiä Israelissa ja kaikkialla maailmassa.

Koska tämä vuosi on Israelin 70-vuotisjuhlavuosi, tänne odotetaan ennätysmäärää turisteja kaikkialta maailmasta. Seurakunnassamme käy vieraita ainakin seitsemästä maasta joka viikko. Viime sapattina vierainamme oli yli 40 veljeä ja sisarta Kiinasta, ja lisäksi monia muita vieraita. Kaikki kiinalaisvieraat kuulivat kasteopetuksen, ja melkein kaikki heistä saivat seuraavana päivänä upotuskasteen Jordanissa. Jerusalemista on taas tulossa evankeliumin levittämisen keskuspaikka. Jeshuua sanoi apostoleille Apostolien teoissa, että Hyvä Uutinen lähtee Jerusalemista maan ääriin saakka. Näemme nyt, mitä Jumala tekee sekä kristittyjen että juutalaisten rabbien keskuudessa, ja se on suorastaan ällistyttävää ja ylittää mielikuvituksemme rajat. Pyydän teitä rukoilemaan kaikkien niiden turistien ja Siionia rakastavien puolesta, jotka tulevat tänä vuonna käymään Israelissa. Rukoilkaa, ttä Pyhä Henki koskettaisi vierailijoita ja niitä, jotka tulevat juhlimaan ja niitä, jotka tulevat auttamaan ja niitä, jotka tulevat katsomaan ja seisomaan rinnallamme. Rukoilkaa, että Herran siunaus ympäröisi jokaisen vieraan ja vierailijan, niin että he veisivät Israelista mukanaan kaikkein suurimman aarteen, sydämen uskon. Usko on kirjoitettuna kallioihin ja kukkuloihin, kauppapaikkoihin ja arkeologisiin ja historiallisiin paikkoihin, jotka huutavat kaikille: kyllä, kertomus on totta, Jeshuua, kuningas Daavid, Jesaja, Jeremia, Hesekiel ja Baaruk, Neerian poika, elivät todella täällä, ja olemme löytäneet heidän nimiensä sinetit; ne ovat historian lehdillä ja ne ovat todellisuutta, nyt haudattuna Jerusalemin katujen alle, joilla kävelemme. 

Löysin vuodelta 1924 peräisin olevan asiakirjan, joka on lähetetty Jerusalemista New Yorkiin 22. elokuuta. Tämä asiakirja todistaa, että jo vuonna 1924 oli Anussimeja (juutalaisia jotka pakotettiin kääntymään katolisuuteen), jotka pyysivät ja tahtoivat saada palata kotiin Israelin maahan, ja jotka halusivat löytää uudelleen juutalaisen identiteettinsä. Tässä katkelma asiakirjasta:

                      ”Menemme naimisiin omien heimolaistemme kanssa,ja vaikka meidät on kastettu katolisten kirkkojen lapsiksi, vaikka meidät vihitään katolisin menoin ja vaikka meidät haudataan katolisina, me tunnemme itsemme juutalaisiksi enemmän kuin koskaan./ Vuosisatojen ajan olemme eläneet papiston painostuksen alaisina,  irtileikattuina kaikesta yhteydestä juutalaisiin. Olemme vieraantuneet juutalaisesta laista. Tietyistä kuun vaiheista tiedämme, milloin on Jom Kippur, jota me noudatamme uskollisesti perintönä saamiemme käskyjen mukaan. Meitä surettaa, ettemme ymmärrä hepreankielisten käskyjen sanoja. Me Marranot emme lakkaa puhumasta Jerusalemiin paluusta. Puhumme siitä lapsillemme, ja me uskomme siihen vakaasti. Seuraamme suurella ilolla ja mielenkiinnolla jälleenrakennustyötä, jota juutalaiset veljemme tekevät isiemme maassa.”

Pyydän teitä rukoilemaan, että tämä näiden katolisiksi (kristityiksi) pakkokäännytettyjen juutalaisten pitkä ja surullinen saaga saisi onnellisen päätöksen ja heille palautettaisiin heidän oikeutensa ja heidät otettaisiin vastaan Israelissa juutalaisina pakottamatta heitä kääntymään ortodoksijuutalaisuuteen. Rukoilkaa, että Herra avaisi Israelin johdon sydämet – sekä maallisen että uskonnollisen johdon – näkemään ja ymmärtämään tämän historiallisen hetken ja sallimaan näiden miljoonien juutalaisten paluun tähän maahan.  Se tulee tapahtumaan; profeetta Obadjan sana, samoin kuin kaikkien profeettojen sanat, on toteutuva. Rukoilen, että se tapahtuisi minun aikanani, ja että saisin nähdä sen omalla silmälläni.

Pyytäisin teitä rukoilemaan erityisesti Tal-nimisen rakkaan Galileassa asuvan veljen puolesta.  Häneltä on löydetty hankala syöpä ja me rukoilemme Herraa koskettamaan Talia parantavalla armollaan. 

Rukoilkaa myös Andrean puolesta. Hän on Hollannissa asuva sisar ,jolla on myös vaikea sairaus.

Rukoilkaa meidän Muchkins-nuorisoryhmämme puolesta. He ovat lähdössä näinä lomapäivinä muutamaksi päiväksi telttailemaan. Rukoilkaa heidän turvallisuutensa ja koulutuksensa puolesta ja  heidän hengellisen kasvunsa ja keskinäisen yhteytensä puolesta.

Rukoilkaa Marcian terveyden puolesta. Hänellä on ollut liikkumisvaikeuksia.

Rukoilkaa tyttäremme Danahin ja tyttärentyttäremme Noaamin puolesta. He elävät vaikeaa aikaa, mikä ei ole lainkaan epätavallista teini-ikäisten ja vanhempien välillä. Perheemme tarvitsee rukousta, Jumalan kosketusta, ja aimo annoksen viisautta.

Rukoilkaa Alexandran, nuoren morsiamen puolesta. Rukoilkaa, että hän paranisi sairaudestaan.

Rukoilkaa rakkaan ortodoksijuutalaisen sisaren puolesta, jonka nimi on Margareta.

Rukoilkaa täsmärukous Rubyn terveyden puolesta, että hän saisi voimia kestää, ja pyytäkää Jumalaa parantamaan Ruby. 

Rukoilkaa rakkaan, vanhan, hurskaan Um Abu Eid-nimisen musliminaisen puolesta. Hän on vanha ja sairas ja tarvitsee Jumalan laupeutta. 

Rukoilkaa Tineken, nuoren naisen puolesta, jonka tila on vakava syövän tähden. 

Pyydän teitä rukoilemaan edelleen pastori Georgen ja hänen vaimonsa Bidan puolesta. He asuvat Belo-Horizontessa. 

Rukoilkaa Belo-Horizonten Inkvisitiomuseon puolesta ja ”Teaching from Zion” palvelutyön puolesta, myös Belo-Horizontessa.

Rukoilkaa Portugaliin suunnittelemamme konferenssin puolesta, jonka teema on Anussimien ennalleen palauttaminen hengellisesti heidän aitoon identiteettiinsä juutalaisina ja myös fyysisesti takaisin kotiin Israeliin. Konferenssi pidetään, jos Herra suo, toukokuussa 2019.

Rukoilkaa edelleen näiden veljien ja sisarten puolesta, jotka kamppailevat tämän maailman ongelmien kanssa ja tarvitsevat jumalallista viisautta ja apua saadakseen paremman työpaikan ja työtä. Heillä on lisäksi muita ongelmia, ei fyysistä sairautta, vaan koettelemuksia elämässään: herra Jung ja sisar Lee. Rukoilkaa Tonyn ja Luizan, H.K:ssa olevien rakkaiden veljiemme puolesta. Erityistä huolta kannan rakkaasta veljestämme Goh´sta ja hänen perheestään, sekä sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Kenzevicistä ja Abe Sanista perheineen, johon kuuluu myös satavuotias anoppi Sadako San, Japanissa. 

Muistakaa rukouksissanne edelleen seuraavia:

 Jerusalemissa Gary, Aharon (Donin ja Nancyn poika) kärsii yhä aivokasvaimesta. Muistakaa häntä ja hänen perhettään. Muistakaa Yuri Marianenkoa (eturauhassyöpä); ihania vanhempia veljiämme ja sisariamme unohtamatta: Ahuva Ben Meir, Sarit, Miriam, Ilana ja Lea. Veljemme Yehuda H kaipaa myös Jumalan parantavaa kosketusta. Ja rukoilkaa erään rakkaan pariskunnan puolesta.

Herralle kiitos! David Stern on päässyt sairaalasta jo yli kuukausi sitten. Hän tarvitsee yhä rukouksianne voimistuakseen ja parantuakseen.

Kannamme Herran eteen seuraavat: Clara, Paulo, Naomi, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Anna-Maija, Sini-Tuulia, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eveliina, Eva H, Liz Georgiassa ja Marcian vanhemmat Horace ja June.

Kannamme erityisesti Jumalan armoistuimen eteen Marcelon isän ja äidin Belo-Horizontesta.

Rukoilemme seuraavien rakkaiden veljien ja sisarten puolesta: Pastori Curita Tokiossa, Toru San, Yumin aviomies, ja Yumin isä Ohara Sensei, Shoko San, Takeo Sensei ja Tomoko San, Aben perhe ja Sadako San, kaikki Japanissa. 

Jumala siunatkoon teitä kaikkia ja pitäköön Abrahamille antamansa lupaukset ja siunatkoon kaikkia niitä, jotka siunaavat Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin lapsia. Pitäköön hän teidät terveinä, iloisina ja onnellisina kaikessa mitä Herra tekee teidän elämässänne ja teitä ympäröivässä maailmassa!

Nyt on aika rukoilla palavasti rauhaa Jerusalemille ja uskoa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam