Site icon Israel-Apu ry

Jerusalemin rukouslista 7.3.2019

Netivyah

Jerusalemin rukouslista 7.3.2019

Joseph Shulam, Curitiba, Brasilia

PARASHAT PUKUDEI  –  2 MOOSES 38:21 – 40:38

Seuraten pilveä päivällä ja tulipatsasta yöllä!

Vapaus on näinä 2000-luvun vuosina länsimaisen kulttuurin korkein arvo. Se on vapautta, joka asettaa ihmiselle vaatimuksia. Siinä on yksi syy, miksi nykyään pariskunnat muuttavat yhteen paljon ennen avioitumista. He haluavat avioelämän ilman avioliittoon sitoutumista. Tämä HETI KAIKKI -sukupolvi tahtoo elää vapaana pakosta, vapaana sitoutumisesta, ja nauttia avioliiton oikeuksista ilman avioliiton edellyttämiä vaatimuksia ja rajoituksia. Monet tahtovat nauttia etuoikeudesta olla Jeshuan opetuslapsia ja pistäytyä joskus kirkossa, mutta he ovat niitä iänikuisia kirkossa pistäytyjiä, jotka eivät halua sitoutua ja seurata.

Toisen Mooseksen kirjan loppupuoli sisältää Jumalan ohjeita Israelille, miten heidän tulee seurata Hänen opastaan autiomaan halki. Tarvitsetko sinä oppaan opastamaan sinut nykyajan elämän todellisuuden autiomaan halki? Minä voin tunnustaa rehellisesti tarvitsevani päivittäin opasta, ja tahdon oppaan opastamaan minut elämän läpi. Tahdon kartan, johon on merkitty missä ja milloin minun tarvitsee olla kunakin päivänä ja mitä minun tulee tehdä kunakin päivänä. Tunnen oloni paljon epävarmemmaksi, kun minun täytyy tehdä isoja päätöksiä ilman Jumalan ohjausta.

Kysynet tänään – Joseph, mistä saat opastusta päivällä ja yöllä? Näetkö pilven päivällä ja tulipatsaan yöllä? Ehei, rakkaat veljet, kunpa minulla olisikin aivan fyysinen pilvi päivällä ja tulipatsas yöllä. Ei minulla ole tätä näkyvää läsnäoloa, mutta ehkä minulla on jotain vielä parempaa. Minulla on ohjekirja ja kartta, joka näyttää missä on monttuja ja missä on vaaranpaikkoja ja missä Jumala tahtoo minun olevan joka päivä. Ja jos ohjelmaan tulee muutos, Pyhä Henki on aina minua varten ja sinua varten. Sinun täytyy pyytää opastusta ja saat sen; saat sen Jumalan Sanasta ja Herran Hengeltä, joka on sinussa! Sinun täytyy lukea ja tutkia ja rukoilla tätä ilmestystä ja opastusta – se odottaa sinua, mutta sinun on tartuttava siihen ja otettava se omaksesi.

Sallikaa minun kerrata viimeiset kolme Toorajaksoa: Truman, Tezaveh, Yakehel. Nämä jaksot käsittelevät erämaahan rakennettavaa Ilmestysmajaa varten tarvittavien ainesten – kultaa, hopeaa ja puuta ja nahkaa – kokoamista. Jaksoissa on paljon luetteloita ja teknillisiä asioita, puolisekelin kerääminen ja Israelin väestönlaskenta erämaassa. Toinen Mooseksen kirja päättyy ohjeeseen siitä, miten matkata erämaassa ja seurata Herraa, joka toimii oppaana Siinain karun maan poikki ja johdattaa heitä luvattuun maahan, Kanaanin maahan, jonka Jumala oli luvannut Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille ja heidän siemenelleen ikuisiksi ajoiksi.

Kun olin nuorena uskovana USAssa kaukana perheestäni, niin kauan ennen kuin maailmassa oli messiaanisia juutalaisia seurakuntia, kirkoissa usein laulettu ylistyslaulu oli: Minä seuraan Häntä, minne Hän minua johdattaa!

Voin kuulla Pelastajani kutsuvan:” Ota ristisi ja seuraa, seuraa minua.” Minä seuraan Häntä, minne hän minua johdattaa, minä kuljen hänen kanssaan, hänen kanssaan koko matkan. Minä kuljen hänen kanssaan puutarhan kautta, minä kuljen hänen kanssaan koko matkan. Minä seuraan häntä, minne hän minut johdattaa, minä kuljen hänen kanssaan tuomion kautta, minä seuraan häntä, minne hän minua johdattaa. Hän antaa minulle armon ja kirkkauden. Minä seuraan häntä, minne hän minut johdattaa, minä seuraan häntä, minne hän minut johdattaa. Tällainen opettajaansa koko matkan seuraavan opetuslapsen henki on lähes kadonnut evankeelisten protestanttisten seurakuntien opetuksesta. Nyt sanoma on useimmiten hyvin erilainen. Harvoin tapaa enää sitä ajatusta, että minun täytyy luopua vapaudestani, henkilökohtaisista haluistani ja tavoistani seuratakseni Herraa.

Kuvitelkaa itsenne noiden jäykkäniskaisten israelilaisten asemaan – he olivat päässeet vapaiksi orjuudesta vain muutamaa kuukautta aikaisemmin. Orjina heidän oli täytynyt tehdä, mitä heidän egyptiläiset herransa vaativat heiltä. Nyt he ovat vapaita, mutta Herra käskee heitä: teidän täytyy seurata minua sinne, mihin minä johdatan teitä, päivällä ja yöllä. Älkää lähtekö harhailemaan, älkää menkö minne itse haluatte, pysykää minun kanssani Israelin lapset, pysykää minun kanssani, jos tiedätte mikä on viisasta ja hyväksi teille, teidän turvallisuudellenne ja hyvinvoinnillenne.

Seuraus siitä, että he seurasivat Herraa, on seuraava:

1.                   Herra taisteli heidän taistelunsa ja antoi heille voiton vihollisista, jotka olivat kokeneempia, suurempia ja voimakkaampia.

2.                   Herra antoi heille päivittäisen ruoan taivaasta; mannaa päivällä ja viiriäisiä illalliseksi.

3.                   Heidän kenkänsä eivät kuluneet eivätkä heidän vaatteensa nuhjaantuneet.

4.                   Herra oli heidän tuomarinsa ja erotuomarinsa ja puuttui asioihin heidän parhaakseen – jopa muutti Tooraa yksityisten ihmisten ja perheiden tähden. Toisin sanoen, Herra kuuli heidän toiveensa ja pyyntönsä ja vastasi heidän oikukkaisiin vaatimuksiinsa.

                      Mitä muuta kukaan voisi toivoa johtajiltaan? Mikä meitä opastaa tänä päivänä ja antaa meille pilven päivällä ja tulipatsaan yöllä? Miten suuri etuoikeus olisikaan minulle, ja toivottavasti teillekin, jos Herran läsnäolo olisi aina kanssani, päivin öin. Minusta olisi suurenmoista tietää, että Jumala on niin lähellä minua, että hän näkee ja kuulee ja opastaa minua päivästä päivään. Minusta olisi ihanaa tietää, että Herra on niin lähellä minua, että hänen läsnäolonsa on näkyvä ja että hän opastaa minua joka päivä. Tietäisin, missä maailmankaikkeuden luoja tahtoo minun olevan… mihin hän haluaa minun menevän ja milloin minun tulisi seisahtua ja jäädä paikoilleni. Siksi Herra sanoo Jeremialle:

                      ”Minulle tuli tämä Herran sana: ´Mene ja julista Jerusalemin kuullen: Näin sanoo Herra: Minä muistan sinun nuoruusaikasi uskollisuuden, morsiusaikasi rakkauden. Sinä seurasit minua autiomaassa, maassa, jossa ei mitään voi kylvää.´ Israel on Herralle pyhitetty, hänen satonsa esikoinen. Kaikki jotka sitä syövät tulevat syyllisiksi, onnettomuus kohtaa heitä, sanoo Herra.” (Jeremia 2:1-3. RK) ja:

                      ”Siihen aikaan, sanoo Herra, minä olen kaikkien Israelin sukukuntien Jumala, ja he ovat minun kansani. Näin sanoo Herra: Kansa, miekalta säästynyt, löysi autiomaasta armon. Minä menen saattamaan Israelin rauhaan” (Jeremia 31:1-2,RK) (engl.NKJV: ”Kansa, miekalta säästynyt, löysi armon autiomaassa – Israel, kun minä menin antamaan sille levon.”)

Se mitä tahdon itselleni ja perheelleni on olla riippuvaisia Herrasta ja olla lähellä Herraa ja että Herra on lähellä meitä opastaen meitä, neuvoen meitä ja varjellen meitä. Tiedän, että Jumala voi pitää huolen minusta ja perheestäni paljon paremmin kuin minä itse pystyn pitämään huolta itsestäni. Mitä sinä ajattelet? Mitä haluaisit itsellesi ja perheellesi – haluaisitko että Jumala opastaa teitä päivittäin? Miksi et tekisi valintaasi jo tänään!

Rukousosiossa ei ole tapahtunut juuri muutoksia.

Marcia ja minä matkustamme pitkän matkan tämän viikonlopun lopulla. Lennämme Curitibasta Sao Pauloon ja Sao Paulosta Tel-Aviviin, Israeliin. Se on hyvin pitkä suora lento. Rukoilettehan puolestamme, että pysymme terveinä ja turvassa, ja pääsemme kotiin Israeliin turvallisesti. Rukoilkaa etenkin Marcian ja hänen terveytensä puolesta.

Ruby Oklahoma Cityssä sairastaa syöpää, johon hän saa kemoterapiaa. Nyt hänen molemmat silmänsä on leikattava. Kantakaa Rubya Herran armoistuimen eteen ja rukoilkaa hänelle voimia, parantumista ja kivusta ja kemoterapian jälkivaikutuksista vapautumista.

Aika tehdä varaukset Portugalin konferenssiin osallistumisesta alkaa olla lopussa. Jos teitä kiinnostaa tulla mukaan tähän tärkeään konferenssiin, jonka päämääränä on Anussim/Marrano juutalaisten oikean identiteetin palauttaminen ja heidän pääsynsä Israeliin, teidän täytyy varata hotellit Portugalin Castelo de Videssä, ja jos haluatte mukaan rukouskiertueelle neljään Portugalin kaupunkiin, joissa surmattiin ja poltettiin kristinuskoon kääntyneitä juutalaisia. Käymme noissa neljässä kaupungissa, katsomme nähtävyyksia ja rukoilemme näiden juutalaisten ennallistamista, muistamista ja palauttamista takaisin Jumalan kansan lauman jäseniksi Israelin maahan.

Castelo de Viden kaupunki on viimein saanut valmiiksi sivuston http://bneianussim2019.castelodevide.pt/

Voitte ilmoittautua konferenssiin tämän sivuston kautta – ilmoittautuminen on ilmaista. Hotellit on maksettava, mutta ne eivät ole kalliita tuolla alueella. Jos tahdotte lentoliput ja jos tahdotte tulla mukaan näiksi neljäksi päiväksi, teidän on otettava pikaisesti yhteyttä Ana Mendesiin:

OSIRIS – Ana Mendes  ana.mendes@osiris.pt

Subject (aihe) INTERNATIONAL CONFERENCE ANUSSIM 9431/GRUPOFrom: OSIRIS – Ana Mendes ana.mendes@osiris.pt

Puhelin (+351) 21 132 79 61  Fax (+351) 21 318 26 69

Kun kirjoitatte Ana Mendesille tai puhutte hänen kanssaan, mainitkaa tuo INTERNATIONAL CONFERENCE ANUSSIM 9431/GRUPO

Israel tarvitsee rukouksianne. Vaalit lähestyvät. Tämä on Israelin kansan jakautumisen aikaa, manipuloinnin aikaa. Tuntuu siltä, että Israelin poliitikot, koko sen kirjo laidasta laitaan, jakavat kansaa kahtia ja ajattelevat enimmäkseen vain itseään. Israel on maana etsimässä visiota, toivoa paremmasta tulevaisuudesta, selkeää uskoa huomiseen ja paikkaa tälle kansalle tämän Israelin maan rajojen sisäpuolella.  Israelin oikeuskansleri uhkaa pääministeri Benjamin Netanyahua syytteeseen panolla. Meidän kai pitäisi rukoilla pääministerimme puolesta, koska tapahtuipa mitä hyvänsä, se vaikuttaa koko Israeliin jonkin aikaa.

Rukoilkaa Israelin puolesta kansana, joka käy vaaleihin. Vaaleissa ei ole kyse vain pääministeristä ja poliittisesta vallasta, vaan vaalitaistelua käydään kaikista foorumeista, joilla kansa ja alue voidaan pelastaa.

Rukoilkaa brasilialaisten veljien puolesta, etenkin Marcelo Guimaraesin ja hänen perheensä puolesta ja Har Zion seurakunnan johtajien puolesta, Teaching from Zion -järjestön puolesta ja Hesed VeEmet (armo ja totuus) seurakunnan johtajien puoelsta ja Sar El seurakunnan puolesta. Suunnitelmamme on olla mukana ja opettaa kaikissa näissä kolmessa seurakunnassa ja järjestössä. Siunatkaa heitä ja heidän johtajiaan. Rukoilkaa kongressin puolesta. Odotamme tästä kongressista menestystä, ja että se edistää Hyvän Uutisen leviämistä ja Messiaan Ruumiin ennalleen asettamista ja uusien opetuslasten saamista Jeshualle, juutalaisten Kuninkaalle.

                      Tarvitsemme uuden pakettiauton järjestöllemme: Hamotzi -ruoanjakeluohjelmalle, nuorisotoimelle ja kymmeniä muita käyttötarpeita varten seurakunnassamme. Jotkut teistä olette jo kantaneet kortenne kekoon enemmän kuin avokätisesti, mutta tarvittavasta summasta puuttuu vielä puolet. Pyydänkin teitä, jotka tahdotte antaa, mutta ette ole vielä antaneet, voisitteko tehdä sen pian?

                      Muistakaa rakasta veljeämme Jakob Damkania rukouksissanne. Hän ei ole vielä entisellään, mutta niin kuntoutunut, että pääsee kotiin sairaalasta, mikä ilahduttaa häntä.

                      Tri M. Song Koreasta. Hän ja koko hänen perheensä ovat olleet mitä uskollisimpia rukoustaistelijoita Alijan ja Israelin ja Netivyan puolesta. Pyydän teitä kaikkia liikekannalle, aikaanne, perhettänne ja ystäviänne, ja kantakaa tohtori Songia ja hänen perhettään rukouksin. Pyytäkää, että Herra parantaisi hänet, vahvistaisi hänen henkeään ja perhettään.

                      Muistakaa rukouksin kallista sisarta, Courtneytä.

                      Lisään kaksi hyvin tärkeää rukouspyyntöä: Amir, Amiran poika, on nuori mies, isä ja aviopuoliso, ja eräiden hyvin läheisten arabi/palestiinalaisystäviemme veljenpoika. Hänellä on erittäin vakava syöpäsairaus, hän tarvitsee Herran armahtavan käden parantavan kosketuksen.

                      Toinen Herran parantavaa kättä tarvitseva perhe on Ruotsissa, Terttu ja Tapio Luca, jotka taistelevat rukouksin Israelin ja Netivyan puolesta.

                      Rukoilkaa edelleen DFW:ssä asuvan Huchin perheen Lion-vauvan puolesta. Pikku-Lion voi paremmin, mutta vielä ei olla läheskään selvillä vesillä.

                      Rukoilkaa veljenpoikani Elin puolesta, jolla on hyvin vakava, 4.asteen syöpä, johon hän saa kemoterapiaa. Tällä erää kemoterapiahoito on ohitse, mutta vielä on edessä terapiaa.

                      Ruby Little tarvitsee pikaisesti Jumalan armon kosketusta silmiin ja kemoterapian jälkimainingeissa ja apua kotona. Muistakaa Rubya rukouksissanne.              

                      Rukoilkaa Helsingissä asuvan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta.

                      Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta.

                      Rukoilkaa Jerusalemissa asuvien Julian ja Victorin, kalliin sisaren ja veljen, puolesta, että Jumala auttaisi heitä ja parantaisi heidät.

                      Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka on ennakkoluulojen uhri. Rukoikaa taivaallista läpimurtoa Paulan elämään.

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Intiassa, Chenaissa, on kallis veli Isaac, joka rakastaa syvästi Herraa ja Israelia. Hänellä on munuaistauti, ja hän joutuu käymään dialyysissä monta kertaa viikossa. Rukoilkaa lääketieteellistä ihmettä pastori Isaacille ja rukoilkaa hänen palvelutyönsä puolesta Jumalan Kuningaskunnassa.

                      Pyydän teitä myös rukoilemaan Kiinassa asuvan kalliin sisaren puolesta, joka tekee niin paljon Jumalan valtakunnan työtä. Hänen nimensä on Ema! Hänellä on suuri taakka suuresta koulusta, joka tarvitsee Herran siunausta ja että Herra avaisi kaikki siunauksen ovet ja mahdollistaisi menestyksen niin fyysisessä kuin hengellisessä maailmassa.

                      Rukoilkaa Margaretan puolesta, hän on ortodoksijuutalainen.                

                       George, Gary, Melanie, Aharon Nancyn ja Donin poika.  Sarit, David S, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana,Yehuda H, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D ja hänen vaimonsa, ja Nancy. He kuuluvat Jerusalemin seurakuntaamme ja tarvitsevat Jumalan parantavan ja vahvistavan käden kosketusta.

                      Rukoilkaa seuraavien sisarten ja veljien puolesta, heidän terveytensä puolesta: Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H, Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Rukoilkaa parantumista Ritva Huhtalalle ja sisar Oksaselle.

                      Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta.

                      Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. 

                      Nämä kaikki ovat ihmisiä, joiden puolesta te rukoilette, mutta tahtoisin teidän tietävän, että nämä ovat myös ihmisiä, jotka rukoilevat Israelin ja Netivyan puolesta ja ovat tukemassa sekä Israelia että Netivyaa. Lisään vielä yhden veljen Brasiliasta, joka asuu nyt Portugalissa. Hänellä on vakavia perheongelmia. Hänen nimensä on Ismael Alves.

                      Toivon teille kaikille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen. Sillä Herra on armollinen ja pitkämielinen ja hyvä kaikille, mutta varsinkin niille, joilla on uskoa ja jotka kuulevat Hänen sanansa ja toimivat sen mukaan. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, sanotaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat hänen sanansa mutta eivät toimi sen mukaan, sanotaan tyhmiksi. Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä koskaan tyhmiä!

Kiitos teille kaikille, muistakaa, että me täällä Jerusalemissa rakastamme ja arvostamme teitä!

Joseph Shulam

Exit mobile version