Jerusalemin rukouslista 8.6.2018

admin /

Netivyah

Joseph Shulam Helsingistä

Tämän viikon Toorajakso (Parasha) on Neljännen Mooseksen kirjan luvut 13 – 16. Yksi Tooran dramaattisimpia kertomuksia on kertomus kahdestatoista johtomiehestä, kahdentoista heimon päälliköstä, jotka Mooses lähettää kiertämään Kanaanin maata ja tutkimaan, mikä siinä maassa on hyvää. Tapauksen selostus alkaa viattomana kertomuksena kansasta, joka on palaamassa kotiin yli 400 vuoden poissaolon jälkeen. Nämä ihmiset kantavat sisimmässään historiallista muistoa maasta, jonka Jumala antoi heidän esi-isilleen Abrahamille, Iisakille ja Israelille, mutta he itse eivät olleet koskaan nähneet Jumalan heille antamaa maata. Voimme oppia tästä Neljännen Mooseksen kirjan luvusta 13 mm sen, että sanoilla on merkitys ja että käännökset toiselle kielelle saavat harvoin välitetyksi toisella kielellä olevan tekstin pienenpienet mutta hyvin tärkeät vivahteet.

Suomenkielinen versio 4.Mooseksen kirjan luvun 13 jakeista 1-2 kuuluu:

                      ”Sitten HERRA sanoi Moosekselle: ´Lähetä miehiä vakoilemaan Kanaaninmaata, jonka                       minä annan israelilaisille. Lähettäkää yksi mies kustakin heimosta. Jokaisen heistä tulee                       olla ruhtinas heimolaistensa keskuudessa.´”

Näin se kuuluu sananmukaisemmin hepreasta suomennettuna:

                      ”Ja HERRA puhui Moosekselle sanoen: ´Lähetä ymmärryksesi mukaisesti miehiä          kiertelemään ja tutkimaan Kanaaninmaata, jonka minä annan Israelin lapsille; jokaisesta isiensä heimosta sinun tulee lähettää mies, kaikki he arvohenkilöitä jotka ilmoittautuvat                      vapaaehtoisina.´”

Pienillä eroavuuksilla on suuri vaikutus. Ensimminen ja tärkein on se seikka, että Jumala sanoi Moosekselle: ”Sinun täytyy lähettää miehiä oman ymmärryksesi mukaan kiertelemään ja tutkimaan maata.” Sana ´kierrellä/tutkia” eroaa sanasta ”vakoilla”! Niin, eiväthän nämä miehet pelkästään kierrelleet maassa, vaan he todellakin vakoilivat maata. Tavallinen turisti tulee katselemaan maata ja tutkimaan, mikä siinä on maassa on hyvää. Vakooja tulee nähdäkseen paikan heikot kohdat, ne asiat, jotka tekevät maasta haavoittuvan, ja joiden kautta maahan voidaan hyökätä sodan aikana. Nuo kaksitoista kunniakasta miestä suorittivat tutkimusretkensä, mutta selonteossaan, antaessaan hyvät uutiset ja rehellisen selostuksen, he vetivät näkemästään huonot ja uskoa vailla olevat johtopäätökset.

1.                   Jumala tietää kaiken ennen kuin mitään vielä on tapahtunut. Sellaista on profetia. Jumalan ei tarvitse lähettää vakoojia ottamaan selville jotain, sillä Hän tuntee ihmisten sydämen salaisuudetkin.

2.                   Mooseksen ja Israelin johtomiesten tuli saada tietää enemmän maasta, jonka Jumala antoi heidän esi-isilleen. Mooseksen ja johtomiesten tähden täytyi kierrellä maata ja ottaa selvää tästä maasta, niin että he innostuisivat ja rohkaistuisivat, ennen kuin he menevät maahan ja ennen kuin he joutuvat vapauttamaan maan siihen tunkeutujista, palestiinalaisista, jebusilaisista, girgasilaisista, heettiläisistä, amorilaisista ja muista vieraista kansoista, jotka ovat tulleet kaukaa valtaamaan maan.

3.                   Kymmenen vakoojan synti ei ollut se, että he olisivat kertoneet asioita, jotka eivät pitäneet paikkaansa. Kaikki 12 päällikköä sanoivat samat asiat ja kertoivat totuuden, mutta 10 heistä lisäsi selostukseensa päätelmän, jossa ei otettu huomioon kaiken toiminnan päätekijää, HERRAA, joka loi maailmankaikkeuden, Häntä, joka omistaa maailman ja kaiken mitä siinä on. He unohtivat sen tärkeimmän voiman, jota he olivat saaneet kokea silloin, kun he sivelivät verta oviensä pieliin Egyptissä, ja kun he ylittivät Punaisen Meren, ja kun he saivat tuoretta mannaa joka päivä. Heidän syntinsä oli se, että he masensivat kansan eivätkä pitäneet USKOA Jumalaan tärkeimpänä tekijänä ja aseena, joka on korkein voima yli kaikkien voimien.

Olemme nyt Suomessa: minä, Marcia, Barry, Beth ja pojanpoikani Joseph Shulam. Tänä iltana aloitamme seminaarin Karmel-kodilla eri puolilta Suomea tulevien veljien ja sisarten kanssa. Näiden seminaarien pitäminen aloitettiin yli 20 vuotta sitten Terttu Maria Tuckerin muistoksi. Seminaariin osallistuu veljiä ja sisaria kaikkialta Suomesta, ja muutamia tulee tähän seminaariin jopa Ruotsista asti.  Barry on ensimmäistä kertaa mukana, ja hän myös opettaa seminaarissa. Rakkaat suomalaiset veljemme ovat olleet äärettömän suopeita ja anteliaita, ja he ovat tehneet kovasti työtä Israelin ja seurakunnan ennalleen asettamiseksi.

Pääministerimme Benjamin Netanyahu on kierrellyt Euroopan pääkaupunkeja – Pariisi, Berliini, Lontoo – tehden parhaansa saadakseen eurooppalaiset vakuuttuneiksi siitä, että Iranin sopimus on huono sopimus, ja että heidän on yhdyttävä US:n kantaan Iran-kysymyksessä. Rukoilkaa Israelin ja Israelin hallituksen ja herra Netanyahun puolesta näinä päivinä.

Iranin presidentti Hamenain viimeisimmistä toimista käy selväksi, että heillä ei ole ollut koskaan minkäänlaista aikomusta lopettaa pyrkimystään ydinpommin saamiseksi. Kuten huomaatte, Hamenain nimi on samaa juurta Esterin kirjassa mainitun Haamanin kanssa. Haaman määräsi tapettavaksi kaikki juutalaiset niistä 127 maasta, joita Iran/Persia hallitsi Artakserkseen (hepreaksi HashVerosh) aikana. Haaman päätyi hirtettäväksi kaikkine kymmenine poikineen siinä hirsipuussa, jonka hän oli antanut pystyttää juutalaista Mordekaita varten.

Iranin kysymyksessä HERRAN on puututtava asioihin ja lopetettava Iranin ja ajatollahallituksen katalat aikeet ja megalomaaniset pyrkimykset. Tätä varten meidän jokaisen on otettava paikkamme rukoilijoiden ja esirukoillijoiden armeijassa ja pyydettävä Taivaan voimia ja vanhurskauden voimia maan päällä rukoilemaan HERRAA pysäyttämään Iranin ja heidän ilkeän hallituksensa aikeet.

Rukoilkaa Netivjan ja sen johtoryhmän puolesta. Meillä on suurenmoinen nuori johtajakaarti ja henkilökunta, jotka Herra on antanut meille, ja nyt rukoilen ja pyydän teitä yhtymään tähän kolmen kohdan rukoukseen.

1.                   Innoitusta ja nälkää sielujen voittamiseen.

2.                   Viisautta ja voimia kaikille johtajille ja jatkuvaa myötätuntoa niitä kohtaan, jotka kärsivät nälän ja köyhyyden kurimuksessa.

3.                   Keinot ja konkreettiset mahdollisuudet tehdä Herran työtä Israelissa ja olla positiivisena todistajana Jumalan rakkaudesta ja säälistä tätä kansaa kohtaan ennalleen asettamisen ja uudistumisen edetessä.

Rukoilkaa erityistä siunausta Koreassa oleville veljillemme, jotka ovat juuri saaneet päätökseen uuden Shalom Yerushalayim -konferenssin Jerusalemissa. Rukoilkaa, että tämän konferenssin vaikutus ja siunaukset sekä Kumdanjen Heprealaisessa yliopistossa pitämä tapahtuma kantaisivat myönteistä hedelmää sekä Israelissa että Koreassa.

Pyydän teitä edelleen rukoilemaan vaimoni Marcian ja hänen terveydentilansa puolesta; että reuman aiheuttamat kivut hellittäisivät, että diabetes paranisi ja että hänen muistinsa paranisi.

Rukoilkaa hienon nuoren naisen, Gabrielan, puolesta. Gabriela on aivan erityinen tyttö, perheelleni hän on melkein kuin oma lapsenlapsen lapsemme. Kohottakaa kätenne rukoukseen Gabrielan puolesta. Hän on nyt päässyt kotiin ja voi paremmin. Muistakaa häntä edelleenkin rukouksin!

Minulla on erityinen rukouspyyntö hyvin nuoren vauvan puolesta. Hän on Huch´in perheen vauva  ja hänellä on diagnosoitu leukemia. Vauva on vasta muutaman kuukauden ikäinen. Ryhtykäämme kaikki rukoilemaan vauvan ja Huch´in perheen puolesta. Tämä perhe ja etenkin tämän vauvan ja hänen isänsä isoäiti ja isoisä ovat suureksi siunaukseksi Israelille ja Netivjalle. Tästä syystä pyydän teitä rukoilemaan Herraa tämän vauvan puolesta ja pyytämään Häntä parantamaan vauvan.

Jos Herra suo, tapaamme veljemme Hillelin tänä viikonloppuna seminaarissa ja rukoilemme hänen puolestaan henkilökohtaisesti. Teitä pyydän jatkamaan rukousta ja esirukousta Hillelin puolesta.

Rukoilkaa, että Herra parantaisi Alankomaissa olevat Pattyn, Andrean ja Tineken.

Rukoilkaa parantumista Barry R:lle Tiberiaasta. Hän sai aivoverenvuodon ja saa nyt kuntoutusta.

Rukoilkaa Zhou Wenrilan -nimisen sisaren puolesta. Hän asuu Kiinassa.

Rukoilkaa Portugaliin toukokuuksi 2019 suunnitellun konferenssin puolesta.  Tämän konferenssin on tarkoitus herättää hallitusten ja maailman huomio ja nopeuttaa Anussimien (Marranojen) niin hengellistä kuin fyysistä ennallistamista luonnolliseen kotiinsa.

Rukoilkaa tyttäreni Danan ja tyttärentyttäreni Noaamin ja heidän terveytensä puolesta. Rukoilkaa heille voimia ja toimeentuloa. He ovat niin suurenmoisia ja he tarvitsevat niin valtavasti apua Jumalalta ja niin paljon voimia. Auttakoon Herra Israelin Jumala heitä Jeshuuan nimessä. Kärsimystä on jatkunut niin kauan ja niin voimakkaana. Uskon, että nyt on aika, että Herra kuulee rukouksemme.

Rukoilkaa Alexandran puolesta. Hän on nuori, vastavihitty morsian. Pyydämme, että HERRA siunaa Alexandraa ja hänen miestään terveydellä ja voimalla.

Rukoilkaa, että Margareta, kallis juutalainen sisar, vapautuisi ja paranisi.

Jatkakaa rukousta rakkaan Rubyn puolesta. Ruby on kärsinyt useita vuosia, ja on aika, että Herra kuulee rukouksemme hänen terveytensä puolesta.

Um Abu-Eid on kallis iäkäs arabisisar. Rukoilkaa, että hän paranisi ja saisi voimia.

Listamme on yhä sama: Bida, George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H, Horace ja June (Marcian vanhemmat), Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San,Sadako San, Yumi ja hänen miehensä ja perheensä Okinawassa.

Rukoilkaa Louisan ja Tonyn puolesta, jotka ovat Hong Kongissa. Louisa on kallis sisar. Rukoilkaa, että hän paranee syövästä. Tony on kallis veli. Hän kaipaa parantumista tunnealueella ja Jumalan kosketusta yleensä elämässään ja liiketoimissaan. 

Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. Moshe Daniel, veli Keniasta, pyytää rukousta palvelutyönsä puolesta ja veljiensä puolesta Keniassa.

Korjaan erästä rukouspyyntöä, joka on ollut listalla monta viikkoa. Pyysin teitä rukoilemaan Jaakko Huhtalan, kalliin suomalaisen veljen puolesta, mutta rakas Jaakko-veli kuoli jo jokin aika sitten. Nyt hänen vaimonsa Ritva Huhtala tarvitsee rukouksianne; hänellä on sairautta ja hän suree miestään.

Jumala siunatkoon teitä ja pitäköön lupauksensa Abrahamille ja siunatkoon kaikkia niitä, jotka siunaavat Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin lapsia.  Pitäköön Hän teidät kaikki terveinä, siunattuina ja onnellisina kaikessa siinä, mitä Herra tekee teidän ja teitä ympäröivän maailman hyväksi.

Nyt on aika rukoilla tosissaan rauhaa Jerusalemille ja uskoa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam