Site icon Israel-Apu ry

Messiaan tulemus ja seurakunnan ylöstempaus

Uskovien ylösnousemus tapahtuu Raamatun valossa seuraavien asioiden ja tapahtumien vallitessa maailmassa:

– Seurakunnan kokoontuminen Herran luo ylösotossa tapahtuu Herran päivänä (2.Tes.2:1-3). Se ei ole yksi päivä, vaan ajanjakso. Herran päivänä tapahtuu jumalattoman maailman tuomio ja monia muita asioita (Jes.13:9-13; Jooel.2:1-3; Sef.1:14-18).

– Uskovien ylösotto eli ylösnousemus tapahtuu Israelin ollessa suurissa synnytystuskissa (Jes.26:15-21; Ilm.12). 

– Seurakunnan ylösotto eli uskovien kokoontuminen Herran luo tapahtuu suuren ahdistuksen päivien jälkeen (Mat.24:3, 20-22, 29-31). Valittujen eli Israelin ja uskovien tähden suuren ahdistuksen päivät lyhennetään.

– Seurakunnan ylösotto eli ylösnousemus iankaikkiseen elämään tapahtuu suuren ahdistuksen aikana (Dan.12:1-3).

– Seurakunta otetaan ylösnousemuksessa eli ylöstempauksessa Jumalan ja Karitsan eteen lasimerelle suuresta ahdistuksesta (Ilm.7:9-17; 15:1-4).- Messiaan tulemus ja seurakunnan ylösotto on oven edessä, kun uskovat näkevät kaikki ne tapahtumat, joista Jeshua kertoi tulemuksensa merkkeinä Mat.24, Mark.13 ja Luuk.21 luvuissa (Mat.24:32-33).

– Seurakunnan on valvottava ja valmistauduttava Messiaan tulemukseen ja ylösottoon, kun maailman sotajoukkoja kootaan Harmagedonin sotaan (Ilm.16:12-16).

– Seurakunta otetaan ylöstempauksessa pois silloin kun taivaitten voimat alkavat järkkyä (kreik. UT: ouranoseli uraanissa olevat voimat) järkkyvät atomisodassa (Mat.24:29-31; Mark.13:23-27; Luuk.21:25-28).

– Seurakunta otetaan pois tulen ja tulikiven eli atomisodan alta, kuten Loot pelastettiin Sodomasta esikuvana Messiaan tulemuksesta (Luuk.17:28-30).- Seurakunta kokee suuren ahdistuksen, mutta sitä ei jätetä Jumalan vihan tuomioihin (1.Tes.1:10; 5:9).- Jeshua Messiaan tulemuksen päivää ja hetkeä ei tiedä yksikään ihminen tai enkeli eikä edes Poika, vaan Isä yksin (Mat.24:36). 

– Raamattu kertoo meille vain maailmassa vallitsevat olosuhteet, kun Messias on tulossa noutamaan seurakuntaansa, mutta ei tarkkaa ajankohtaa. On turha arvuutella Messiaan tulemuksen ja seurakunnan ylösoton tarkkaa aikaa, sillä arvailut menevät pieleen.

– Jokainen voi tutkia nämä edellä olevat Raamatun kohdat ja vetää niistä omat johtopäätöksensä. Edellä oleva on minun vajavaisen tietoni mukainen profeetallinen tulkinta (1.Kor.13:9). 

Muitakin Raamatun kohtia voisi ottaa lisää, mutta nämä tekstit antavat riittävän selkeän kuvan siitä, millaisten olosuhteiden vallitessa maailmassa, Messiaan tulemus ja seurakunnan ylösotto tapahtuu. Em. Raamatun kohtien valossa on selvää, että Herran seurakunta joutuu suureen ahdistukseen, mutta sitä ei jätetä Jumalan vihan tuomioihin. Jumala pitää huolen omistaan vaikeinakin aikoina. Ollaan turvallisella mielellä ja luotetaan Jumalaan. Siunausta! 

Keijo Lindeman 

PS! Paholainen on pannut liikkeelle valheuutisten, salaliittoteorioiden väärien profetioiden myrskyn, niin että maailma ja myös monet uskovaiset ovat hämmennyksissä ja jopa peloissaan (2.Tes.2:7-9). Pitää olla kriittinen eikä uskoa kaikkea mitä somessa ja nettimaailmassa liikkuu, eikä niitä sensaatiouutisia pysty edes tarkistamaan, ovatko ne totta vai valetta. Turvataan Jumalaan ja ollaan turvallisella ja rauhallisella mielellä ja pidetään myös terve järki tallella, eikä vauhkoonnuta kaikesta sensaatiomaisesta informaatiotulvasta. On totta, että kuljemme kohti vaikeita aikoja ja vihollisvoimat pyrkivät ottamaan vallan maailmassa, mutta on syytä muistaa, että Jumalalla on edelleen kaikki valta taivaassa ja maan päällä ja Hän pitää omistaan hyvää huolta. Olemme turvassa Hänen siipiensä suojassa (Mal.4:2-3).

Exit mobile version