Jerusalemin rukouslista 1.10.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel 

Tämän Sukkot 2020-sapatin Tooran lukujakso on 3. Moos. 22:26-23:44, profeetoista Sak. 14:1-21 ja evankeliumiteksti on Luuk. 2:1-20.

Tämä on yksi elämäni oudoimmista Sukkot-juhlista. Koko Israel, kuten suurin osa muuta maailmaa, on sulkutilassa. Israelissa tämä on jo toinen sulku. Käytännössä se merkitsee, että emme voi poistua kotoamme yhtä kilometria kauemmaksi.

Sukkot on Lehtimajanjuhla. Siihen kuuluu ensi sijassa lehtimajan rakentaminen pihalle, jos omistaa pihan, tai lehtimajan voi rakentaa myös jalkakäytävälle talon lähelle tai omalle parvekkeelle. Ideana on, että lehtimajassa syödään vähintään yksi ateria päivittäin. Monet ortodoksijuutalaiset jopa nukkuvat lehtimajoissaan. Toorassa käsketään asumaan lehtimajassa. Lähi-idässä tämä on ensimmäisten sateiden kautta. Lehtimajassa asumisesta ja nukkumisesta voi siten tulla hyvin mielenkiintoista.

Jumalan käskyn takana oleva ajatus on ensinnäkin muistaa, että Israel joutui käymään 40-vuotisen alokaskoulutuksen Siinain erämaassa. Näiden 40 vuoden aikana Jumala piti huolen kaikesta, mitä he tarvitsivat – ruoasta (manna), juomasta (vettä eri lähteistä); oli katkeraa vettä, josta tuli makeaa ja vettä kalliosta.

Toinen asia, joka tulee muistaa, on että vaikka rikkaan koti voi olla erilainen kuin köyhän koti, me olemme kaikki kuin ”viulunsoittajia katolla” (tulenarassa paikassa, putoamisvaarassa). Mikään siitä, mitä me omistamme, ei ole tärkeää todelliselle minällemme tai suhteellemme Jumalaamme. Me olemme kaikki samanarvoisia Jumalan edessä, ja meidän tulisi olla samanarvoisia Tooran (lain) edessä.

Kolmas Sukkassa asumisesta opittava asia on, että meidän koko elämämme on väliaikaista eikä mikään tässä maailmassa ole meille kenellekään pysyvää. Nämä asiat on hyvä oppia heti lapsena, koska silloin ne seuraavat meitä koko elämämme ajan ja auttavat ja siunaavat meitä.

Yksi hyvin varhain lukemani kirja oli nimeltään ”The Nomadic Life!” (Paimentolaiselämä). Luin sen pian sen jälkeen, kun olin saanut uskon Jumalaan ja Jeshuaan. Kirja teki minuun suuren vaikutuksen ennen kuin edes tiesin juuri mitään Raamatusta tai Sukkotista.

Mitä on elämämme?

Elämämme on astumista sisään maailmaan, joka on aina uusi eikä koskaan sama. Mietipä seuraavaa lyhyttä väitettä, jota minä en ole kirjoittanut, mutta lähetin sen eilen ystävilleni Whats App:sa: ”Kaikki on suhteellista.”

Kuvittele, että olisit syntynyt vuonna 1900…ollessasi 14 vuotta vanha, ensimmäinen maailmansota alkaa, ja se päättyy kun olet 18-vuotias… 22 miljoonaa ihmistä kuolee. Seuraavaksi iskee maailmanlaajuinen epidemia: Espanjan tauti, joka tappaa 50 miljoonaa ihmistä. Sinä olet vielä elossa ja olet jo… 20-vuotta vanha. Kun olet 29, selviät hengissä maailmanlaajuisesta talouskriisistä, joka alkoi New Yorkin pörssin romahduksella ja sitä seuraa inflaatio, työn puutetta ja nälänhätää maailman kansojen keskuudessa.

                      Kun olet 33-vuotias, natsit pääsevät valtaan Saksassa.

                      Kun olet 39-vuotias, toinen maailmansota syttyy.

                      Kun saavut 45 vuoden ikään, tajuat että tässä sodassa kuoli 60 miljoonaa ihmistä ja heidän joukossaan holokaustin uhreina 6 miljoonaa juutalaista.

                      Kun olet 52, Korean sota riehuu.

                      Kun olet 64, Vietnamin sota alkaa ja se päättyy, kun olet 75.

Vuonna 1985 syntynyt lapsi luulee, että hänen isovanhemmillaan ei ole minkäänlaista käsitystä elämän vaikeuksista. Mutta isovanhemmat ovat jo kokeneet monien sotien ja tuhojen ajat.  

Meidän aikanamme saamme nauttia kaikista mukavuuksista, mitä maailmalla on tarjottavanaan, mutta olemme altistuneet uudelle vitsaukselle. Ihmiset valittavat sitä, että joutuvat olemaan viikkokausia karanteenissa kodeissaan. Mutta heillä on silti sähköä, älypuhelin, ruokaa, kuumaa vettä ja katto päänsä päällä. Sellaisia kapineita ja mukavuuksia ei ollut olemassa noina menneinä aikoina, silti ihmiskunta säilyi hengissä vaikeuksista huolimatta, ja huomattava osa maailman väestöstä säilytti elämänhalunsa ja elämänilonsa.                    Nykyään me valitamme, kun meidän täytyy kulkea hengityssuojaimet kasvoillamme eri ympäristöissä, ostoskeskuksissa ja muualla.

Oikea näkökulma asioihin voi tehdä ihmeitä. Meidän täytyy sanoa kiitos siitä, että olemme elossa,  ja että teemme kaiken tarvittavan suojellaksemme itseämme ja muita! Mielestäni tämä sanoma pitäisi jakaa ja julkaista kaiken maailman luettavaksi, ja jos joku teistä on samaa mieltä, auttakaa jakamalla tätä.

Kiitos Jumalalle siitä, että olemme elossa.

Minä sanon seuraavaa: Toivo aina parasta, mutta valmistaudu pahimpaan! Tämä on Jeshuan ohje – ole viisas ja rakenna talosi kalliolle (Matt. 7:25)!

Eiköhän tämä sanoma ole oikein sopiva Sukkot-juhlaan. Se muistuttaa meitä siitä, että me olemme kaikki viulunsoittajia katolla. Tässä maailmassa ei ole mitään muuta varmaa kuin kuolema. Israelissa sanotaan, että elämässä on vain kaksi varmaa asiaa: kuolema ja verot. Kuunneltuani eilisiltaista väittelyä USA:n presidentin ja demokraattien presidenttiehdokkaan välillä, en ole varma edes veroista.

Profeettojen lukujakso on Sakarjan kirjan viimeisestä luvusta, luvusta 14. Tässä luvussa on yksi kaikkein hämmästyttävimmistä profetioista, sellainen, joka ennustaa ajan, jolloin – Sukkot-juhlan aikana – kaikki kansat lähettävät maansa edustajan Jerusalemiin palvomaan Luojaa, Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumalaa.

Johanneksen evankeliumin luku 7 keskittyy kokonaan Sukkot-juhlaan. Ja Jeshuan opetus tässä luvussa liittyy tämän tärkeän, Jeshuan ja hänen opetuslastensa uskollisesti viettämän, juhlan käytännölliseen puoleen ja opetuksiin. He menivät  Galileasta ylös Jerusalemiin viettämään tätä juhlaa! Ymmärrättehän, että he kulkivat kävellen tai aasin selässä ratsastaen Galileasta asti Jerusalemiin, eli suunnilleen 150 – 200 mailia eli noin 240 -320 km.

Kuinka kauan arvelet matkan kestäneen Galileasta Jerusalemiin ja juhlan jälkeen takaisin Galileaan? Galilealaisten ei varmasti ollut yksinkertaista lähteä Jerusalemiin kolme kertaa vuodessa, Pääsiäisenä, Shavuotina (Helluntaina) ja Sukkottina (Lehtimajanjuhlana).

Mitä tämä opettaa meille Jeshuan opetuslasten suhteesta Tooraan ja juutalaiseen identiteettiinsä? Yksinkertaista! Se opettaa meille, että Jeshua ja hänen opetuslapsensa tekivät parhaansa varmistaakseen, että heidän vanhurskautensa oli suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten (katso Matt. 5:20).

Kysymys, jonka esitän itselleni, on yksinkertainen! Joseph, ketä sinä seuraat? Kuka on sinun herrasi? Mitä herrasi vaatii sinulta? Kun eteen tulee kysymys, ketä aiot totella?

Tästä tulee ensimmäinen vuosi yli 25 vuoteen, että en rakenna lehtimajaa parvekkeelleni. Koronaviruksen riehuessa elämämme on jo yhtä epävarmaa kuin viulunsoittajan katolla! Kysykää itseltänne nuo ylläolevat kysymykset, ja teidän pitäisi vastata niihin kaikkiin samalla lailla, koska jos vastaatte yhteen, olette vastanneet kaikkiin!

Rukousosio

Pyydän teitä rukoilemaan koko Israelin puolesta ja oman maanne puolesta tänä viikonloppuna. Meille on annettu tehtäväksi olla suolana ja valona tässä maailmassa, ja näinä pandemian päivinä, kuka muu kantaisi tämän vastuun kuin Messiaan ruumis.

Meidän tulee rukoilla koko maailman puolesta ja kukin oman maansa puolesta ja Israelin puolesta. Israelissa tilanne on yksi pahimpia maailmassa. Meillä on korkeampi kuolleisuus ja tartuntatilanne henkeä kohti kuin USAssa. Uskon että tämä koronavirus on vitsaus niin kuin ne raamatulliset vitsaukset, jotka Jumala lähetti kasvattaakseen Israelia ja vetääkseen heidät uudelleen lähempään suhteeseen kanssaan ja osoittamaan suurempaa kunnioitusta Luojaansa kohtaan. 

Kun Israel katui ja katsoi Mooseksen ylös nostamaa pronssikäärmettä, he parantuivat. Me emme tietenkään tarvitse pronssikäärmettä niin kuin Mooseksen päivinä, vaan meidän tulee nostaa silmämme ylös ja keskittyä Herraamme Jeshuaan eikä mihinkään muuhun. Tämä tarkoittaa sitä, että keskitämme uudelleen uskomme Messiaan evankeliumiin, ja jätämme tunnustuskuntiin keskittymiset, jotka ovat yhä uudelleen jakaneet Messiaan ruumiin ja siirtäneet uskomme keskipisteen seurakuntainstituutioon, pois Hänestä, joka ristiinnaulittiin. 

Uskon, että tämä vitsaus, niin kuin kaikki vitsaukset Jumalan Sanassa, tulee Jumalalta ja vain Jumala voi pysäyttää sen. Rukoilkaamme ja kannustakaamme hengellisiä johtajiamme johdattamaan meitä ja opastamaan meidät parannuksen tekoon ja syntiemme ja heikkouksiemme tunnustamiseen, niin että Herra nostaa tämän koronaviruksen pois tämän maan päältä, ja me muistamme Herraa ja tahdomme kulkea Hänen vanhurskauden ja totuuden teitään.

Rukoilkaa edelleen Marcian terveyden puolesta – muisti, diabetes, nivelreuma. Tyttäremme Danah tarvitsee paljon rukoustukea tilanteessaan, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja pojanpoikaamme Joey´a, jotka ovat myös kotona ja tekevät työtä kotoa käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91-vuotias ja hänen terveytensä horjuu.

Minulle tehdään kaihileikkaus 12.lokakuuta. Kaihileikkaus on hyvin tavallinen ja normaalisti pikku juttu useimmille, mutta minulle se on iso juttu, koska näen vain yhdellä silmällä. Leikkauksen on onnistuttava tai minusta tulee täysin sokea. Joten rukoilkaa minun ja leikkauksen onnistumisen puolesta. Jerusalemilainen sisar, Hadassa, joutuu myös leikkaukseen, joka on vakavampi. Pyydän teitä rukoilemaan Hadassan puolesta. Rukoilkaa, että leikkaus onnistuu hyvin ja että rakas sisaremme Hadassah paranee ja toipuu täydellisesti.

Meillä on kaikkialla Brasiliassa veljiä ja sisaria ja pyydän teitä rukoilemaan, että jumalallinen varjelu ja viisaus pitäisivät heidät vapaina tästä tappavasta taudista. Liittäkää rukouksiinne Caique de Oliviera Becker. Nämä ovat niitä ihmisiä Brasiliassa, jotka tarvitsevat Herran erityisarmoa parantuakseen.

Rukoikaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. Hänen elämässään on nyt uusi vaihe. Hän menetti äskettäin vaimonsa, sisar Angelan, syövälle. Sisar Angela oli hengellinen ankkuri niin TJ:lle kuin koko yhteisölle. Rukoilemme rakkaan veljemme ja Taiwanilla olevan seurakunnan puolesta.

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. Allison on hyvin erityisten opettajieni ja ystävieni, tri George Howardin tytär, jolla on myös syöpä.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Samuel Lopes on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Hänen isänsä ja äitinsä ovat hyvin huolissaan siitä, että hän ei vaella Herran yhteydessä. Kuulin juuri hänen isältään, että hän kaveeraa ystävien kanssa, joiden tie on kaukana vanhurskauden tiestä.

Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja 

emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Avramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. Muistakaa Garya ja Melanieta.

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa, ja rukoilkaa sisar Yoko Nagumon puolesta Japanissa. Sisar Yoko sai aivohalvauksen, rukoilemme että hän toipuu nopeasti ja täydellisesti.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien 

erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. Suomalainen veljemme Erkki Murto on kuollut. Erkki siirtyi pois tästä ajasta muutama päivä sitten. Muistakaamme Erkin leskeä, Sirpaa, rukouksin. Lohduttakoon Herra häntä näinä surun ja murheen päivinä.

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias. Hän on sairaalassa ja hänen tilansa on haasteellinen. Muistakaa kanssamme rukouksin Paulo C. Pereira Braga Diasia. 

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava

henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa. Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta.

Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayala, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen. Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit,Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta.

Shoresh Davidin, Portlandissa, Oregonissa, olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. 

 Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Tavoitteena on tarjota vieraanvaraisuutta niiden vakavasti sairaiden potilaiden perheille, jotka ovat jossain Jerusalemin sairaalassa ja joiden perheillä ei ole varoja majoittua hotelliin, sillä välin kun heidän perheensä jäseniä on sairaalassa. Tällaista tarvetta on valtavasti etenkin näinä päivinä, kun sadat miehet ja naiset ovat koronaviruksen takia tehohoidossa viikko- jopa kuukausikausia. Tarvitsemme teidän rukouksianne ja teidän apuanne voidaksemme siunata tällä tarkoituksenmukaisella ja merkittävällä tavalla sekä sairastuneita että heidän perheitään.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam