Site icon Israel-Apu ry

Jerusalemin rukouslista 10.10.2019

Netivyah

Joseph Shulam

Tooran lukujakso tällä viikolla on Haazinu, 5. Mooses 32.  Tämä Tooran jakso on tärkein jakso, joka auttaa meitä ymmärtämään apostoli Paavalin teologiaa. Minun on kysyttävä itseltäni, mikä muutti niin totaalisti Jerusalemin Korkeimman oikeuden yleisen syyttäjän, että hän luopui urastaan, perheestään ja hyvästä nimestään ja omistautui opettamaan pakanoita tuntemaan Jumalan ja Jumalan käskyt Jeshua nasaretilaisen kautta. Tämä tärkeä kysymys vaatii vastauksen!

Niin, Saulus/Paavali näki näyn Damaskoksen tiellä. Näyssä Jeshua ilmestyy Paavalille ja sanoo hänelle muutaman sanan. Uskon, että näky oli kimmoke, joka sai tämän suuren Tooran tutkijan, Gamalielin oppilaan, Sanhedrinin päätuomarin, Jerusalemin Sanhedrinin yleisen syyttäjän luopumaan kaikesta, mitä hän oli ja mitä hänellä oli, näystä ristiinnaulitusta Galilean juutalaisesta. Kaiken lisäksi Paavali oli matkalla Damaskokseen virantoimituksessa, pidättämään tuon samaisen ristiinnaulitun galilealaisen, juutalaisen Jeshuan seuraajia. Uskon, että Paavalille tapahtui monia asioita tuon Jeshua-ilmestyksensä seurauksena.

Paavali tajusi, että roomalainen risti ei ollut tehnyt loppua Jeshuasta. Jeshua elää ja Jeshua toimii yhä ja hallitsee kaikkea. Paavali ymmärsi, että Jeshua tuntee hänet nimeltä, henkilökohtaisesti. Siispä Jeshua tietää myös, miksi hän on menossa Damaskokseen.

Hän menee erään Juudas-nimisen juutalaisen kotiin Suoralla kadulla Damaskoksessa. Jeshua ilmestyy Ananiaalle ja lähettää hänet Juudaan taloon rukoilemaan, että Paavali saisi näkönsä takaisin. Ilmestyksen kirkas valo oli tehnyt Paavalista sokean.

Ananiaalta hän saa kuulla jotain mullistavaa: Jeshuan tehtävä ei koske vain Israelia. Jeshuan tehtäväkenttänä on koko maailma, kaikki kansakunnat, kaikki ”goijim” (pakanat)! Ananias välittää Paavalille Jeshuan sanoista tämän: Sinä olet Jeshuan valittu ase kantamaan Hänen nimeään pakanain, kuningasten ja Israelin lasten eteen.

Kun Paavali kuulee, että Jumalalla, Jeshuan välityksellä, on suunnitelma kansojen ja Israelin pelastumiseksi, olen varma, että hänen aivonsa ovat käyneet ylikierroksella. Hän muisti varmaan Jumalan lupaukset Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille. Hän muisti varmaan profeettoja kuten Amos 9:7-13, Jesaja 60-62,66, Sakarja 14… Mutta ennen kaikkia näitä Paavali muisti varmasti lukujakson Haazinu, 5.Mooses 32…

Paavali sai pääasialliset vaikutteensa ajatuksiinsa, teologiaansa ja tehtäväänsä tästä Viidennen Mooseksen kirjan luvusta 32, jakeista 15-22:

Mutta Jesurun lihoi ja alkoi potkia, sinä tulit lihavaksi, paksuksi ja aloit äksyillä. Niin hän hylkäsi Jumalan, joka oli tehnyt hänet, ja halveksui pelastuksensa kalliota. He herättivät hänen kiivautensa vierailla jumalillaan ja vihoittivat hänet kauhistuksillansa. He uhrasivat riivaajille, epäjumalille, jumalille, joita he eivät tunteneet, uusille, äsken tulleille, joista teidän isänne eivät tienneet. Kalliota, joka sinut synnytti, sinä et muistanut, sinä unhotit Jumalan, joka sinulle elämän antoi. Herra näki sen ja hylkäsi heidät, sillä hän vihastui poikiinsa ja tyttäriinsä. Hän sanoi: Minä peitän heiltä kasvoni, minä katson, mikä heidän loppunsa on , sillä he ovat nurja suku, lapsia joissa ei ole uskollisuutta. He ovat herättäneet minun kiivauteni jumalilla, jotka eivät ole jumalia, ovat vihoittaneet minut turhilla jumalillansa, niin minäkin herätän heidän kiivautensa kansalla, joka ei ole kansa, vihoitan heidät houkalla pakanakansalla. Sillä minun vihani tuli on syttynyt, ja se leimuaa tuonelan syvyyksiin saakka; se kuluttaa maan kasvuinensa ja polttaa vuorten perustukset” (5.Moos.32:15-22, VKR).

Katsokaa nyt miten Paavali opettaa ei-juutalaisia Jeshuan opetuslapsia Roomalaiskirjeessä:

”Minä kysyn: eikö Israelilla ole ollut siitä tietoa? Ensiksi jo Mooses sanoo: Minä herätän teidän kiivautenne kansan kautta, joka ei ole kansa, ymmärtämättömän kansan kautta minä teitä kiihoitan´ Ja Esaisas on rohkea ja sanoo:´Minut ovat löytäneet ne, jotka eivät minua etsineet; minä olen ilmestynyt niille, jotka eivät minua kysyneet.´ Mutta Israelista hän sanoo: ´Koko päivän minä olen ojentanut käsiäni tottelematonta ja uppiniskaista kansaa kohden.´ Minä sanon siis: ei kaiketi Jumala ole hyljännyt kansaansa? Pois se! Sillä olenhan minäkin israelilainen, Aabrahamin siementä, Benjaminin sukukuntaa. Ei Jumala ole hyljännyt kansaansa, jonka hän on edeltätuntenut. Vai ettekö tiedä, mitä Raamattu sanoo kertomuksessa Eliaasta, kuinka hän Jumalan edessä syyttää Israelia: ´Herra, he ovat tappaneet sinun profeettasi ja hajottaneet sinun alttarisi, ja minä yksin olen jäänyt jäljelle, ja he väijyvät minun henkeäni?` Mutta mitä sanoo hänelle Jumalan vastaus? ´Minä olen jättänyt itselleni 7000 miestä, jotka eivät ole notkistaneet polvea Baalille.´ Samoin on nyt tänäkin aikana olemassa jäännös armon valinnan mukaan. Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo.Miten siis on? Mitä Israel tavoittelee, sitä se ei ole saavuttanut, mutta valitut ovat sen saavuttaneet, muut ovat paatuneet, niin kuin kirjoitettu on: ´Jumala on antanut heille uneliaisuuden hengen, silmät, etteivät he näkisi, ja korvat, etteivät he kuulisi, tähän päivään asti.´ Ja Daavid sanoo: ´tulkoon heidän pöytänsä heille paulaksi ja ansaksi ja lankeemukseksi ja kostoksi, soetkoot heidän silmänsä, etteivät he näkisi, ja paina yhäti heidän selkänsä kumaraan.´ Minä siis sanon: eivät kaiketi he ole sitä varten kompastuneet että lankeaisivat? Pois se! Vaan heidän lankeemuksensa kautta tuli pelastus pakanoille, että he itse syttyisivät kiivauteen. Mutta jos heidän lankeemuksensa on maailmalle rikkaudeksi ja heidän vajautensa pakanoille rikkaudeksi, kuinka palon enemmän heidän täyteytensä! Teille, pakanoille, minä sanon: Koska olen pakanain apostoli, pidän minä virkaani kunniassa sytyttääkseni, jos mahdollista, kiivauteen niitä, jotka ovat minun heimolaisiani, ja pelastaakseni edes muutamia heistä. Sillä jos heidän hylkäämisensä on maailmalle sovitukseksi, mitä heidän armohin ottamisensa on muuta kuin elämä kuolleista? Mutta jos uutisleipä on pyhä, niin on myös koko taikina, ja jos juuri on pyhä niin ovat myös oksat” (Room. 10:19-11:16,VKR).

Huomatkaa sana ”kiivaus” tässä tekstissä, niin ymmärrätte paremmin, mistä Paavalin toiminnassa oli kyse ja kuinka paljon siihen vaikutti 5.Mooses 32! Kun näette, mistä Paavali sai ajatuksensa –  Toorasta! – voitte ymmärtää paremmin Paavalin elämää ja tehtävää.

Rukoilkaa Israelin valtion ja Israelin hallituksen puolesta. Meneillään on uuden hallituksen synnyttäminen Israeliin. Uskoisin, että Israel on maailman historiassa ainoa maa, jossa on ollut kahdet vaalit kuudessa kuukaudessa, ja siitä huolimatta hallituksen kokoaminen takkuaa.

Kaksi suurta poliittista puoluetta ovat rinta rinnan lähes samalla äänimäärällä. Tilanne on umpikujassa, joka johtuu johtajien välisestä henkilökohtaisesta vastenmielisyydestä ja vihamielisyydestä. Israel tarvitsee teidän rukouksianne, ja se tarvitsee ennen kaikkea, että Kaikkivaltias Herra panee poliitikkomme ja uskonnolliset johtajamme lopettamaan itsekkään vihanpidon ja vastenmielisyyden ja sopimaan välittömästi.

Rukoilkaa, että Jumala auttaisi tätä pientä Israelin kansaa, joka on selvinnyt 2000 vuoden diasporasta, pysymään pystyssä ja kohtaamaan ne miljardit vihamiehet, jotka valmistautuvat tuhoamaan Israelin.  Israel on Jumalan profetaalisten lupausten menestymisen ja toteutumisen saareke, joka tuo lopulta pelastuksen koko maailmalle Messias Jeshuan kautta. Me tarvitsemme teidän rukouksianne ja tukeanne!

Rukoilkaa erään Israelissa ylipistossa opiskelevan korealaisen ystävän vaimon puolesta. Vaimon nimi on Rachel, Jingyung Lee. Hänellä on todettu rintasyöpä. Myös erään hyvän ystävän nuorella vaimolla nimeltään Hannah Yoshida, Kioton Glory seurakunnasta, on syöpä. Rukoilkaa kalliin sisaremme Tiz H:n  puolesta. Hänelta on juuri leikattu syöpäkasvain ja hän saa nyt kemoterapiaa.

                      Ilana Avramov, New Yorkissa asuvan ensimmäisen serkkuni vaimo. Hänellä on syöpä ja hän valmistautuu leikkaukseen. Näyttää siltä, että meidän kaikkien täytyy rukoilla Herraa paljastamaan salainen hoitomuoto ja lääkitys, joka tuhoaa syövän kokonaan maan päältä.

                      Rukoilkaa Ruby L:n puolesta. Hänellä on vielä edessään 9 kemoterapiajaksoa.  Hän miettii myöskin muuttamista palvelutaloon.

                      Rukoilkaa ja anokaa Jumalaa parantamaan ja antamaan voimia ja rohkaisua ja ystäviä auttamaan näitä rakkaita veljiä ja sisaria, jotta he selviävät haasteistaan.

 Älkää unohtako rukoilla taiwanilaisen sisaren puolesta. Hän on Jumalan palvelija ja johtaja, ja saa myös kemoterapiaa Taiwanilla. Hänen nimensä on Angela.

Tyttäremme Danah ja tyttärentyttäremme Noaam käyvät nyt läpi hyvin vaikeita aikoja. Rukoilkaa myös pojanpoikamme Joseph Shulamin puolesta, samoin Barryn ja Bethin ja hänen vanhempiensa puolesta.

Vaimoni Marcia on nyt kotona Israelissa. Muistakaa häntä rukouksin. Marcialla on vaikea diabetes ja nivelreuma, ja hän tarvitsee jatkuvaa Herran siunausta pystyäkseen tulemaan toimeen sairauksiensa kanssa. Ennen kaikkea hän tarvitsee Jumalan armoa ja parantavaa voimaa.

Viime viikolla pidettiin toiset yleiset vaalit Israelissa, ja jo nyt puhutaan kolmansista vaaleista. Israelin presidentti Ruby Rivlin tekee parhaansa auttaakseen muodostamaan hallituskoalition, mutta hänkin on oikeastaan jo heittänyt toivonsa tämän mahdollisuuden toteutumisesta.

Rooman hallinto ensimmäisen vuosisadan puolivälissä olisi voinut helposti ottaa oppia meidän nykyisestä israelilaisesta hallitussotkustamme. Kansana me olemme olleet kaksi kertaa maanpaossa. Jumala ajoi meidät maastamme kovalla Assyyrian ja Babylonian kädellä, ja Rooma viimeisteli tuhon vuonna 70 jKr.

Lähes 2000 vuotta myöhemmin Jumala toteuttaa lupauksiaan ja palauttaa meitä takaisin kotiin esi-isiemme Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin maahan. Luulisi, että olisimme oppineet jotain, josta olisi apua tämän ympäri maailmaa saapuneista maahanmuuttajista muodostuvan kansan keskinäisen yhteyden luomiseen.

Ei, emme ole oppineet juuri mitään. Kaikissa puolueissa on itsekkäitä poliitikkoja. Lahjonta ja nurkkakuntaisuus sytyttävät yhä vihanliekkejä ja rotuennakkoluuloja siinä määrin, että kun Israelin presidentti, joka on hyvä ja rehellinen mies, kehottaa kokoamaan täydellisen yhtenäisyyden hallituksen, joka pystyisi yhtenä miehenä kohtaamaan Iranin, Turkin ja muiden kansainvälisten ja kansallisten tapahtumien ja vieläpä muiden arabimaiden kanssa solmitun rauhan, esittämät haasteet, meidän johtajamme käyttäytyvät kuin lapset leikkiessään ”kuka jää ilman tuolia musiikin lakatessa”.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Ja kun rukoilette Israelin puolesta, lausukaa pieni rukous myös Yhdysvaltojen, Englannin, EU:n ja Kiinan ja koko maailman puolesta. Minun rukoukseni on: Herra, tule pian!

Rukoilkaa Kiinassa olevan Emma-sisaren puolesta ja lisätkää mukaan kallis sisar Deborah Ruth, joka asuu myöskin Beijingissä, Kiinassa. 

Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan palavasti Anusimien Alijan ja paluun puolesta; hengellistä paluuta pois kristinuskon turmeltuneista suuntauksista takaisin Jumalan sanan puhtaille lähteille, ja fyysistä paluuta Alijan muodossa tänne esi-isiemme maahan, Siioniin, Jerusalemiin.

Rukoikaa Koreassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta. Rukoilkaa KIBIn ja Israel Foorumin puolesta, ja monien Jumalan miesten ja naisten puolesta, jotka rakastavat Israelin Jumalaa ja Israelin Messiasta ja ovat rukoilleet Israelin puolesta niin monta vuotta ja tukeneet Israelissa tehtäviä  hyviä töitä. Nämä ovat suurenmoisia veljiä ja sisaria, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia. Rukoilen, että Herra vaikuttaisi sovinnon lastensa välillä ja yhdistäisi heidät yhtä tarkoitusta varten: rukoilemaan Israelin puolesta ja tukemaan Israelia ja varsinkin Israelissa olevia Messias Jeshuan juutalaisia opetuslapsia. Pyydän teitä rukoilemaan etenkin KIBIn hallituksen jäsenten puolesta, jotka ovat sijoittaneet elämänsä ja rahansa tähän pro-Israel järjestöön Koreassa.

Rukoilkaa koko Abu-Eidin perheen puolesta. Kallis sisar Svetlana, joka kuuluu Abu-Eidin perheeseen avioliiton kautta, oli pari päivää sitten vakavassa leikkauksessa. Muistakaa häntä rukouksissanne.

                       Tiz Huch, rakas sisaremme Dallasissa, Texasissa, saa kemoterapiaa. Rukoilkaa Tizin puolesta, älkääkä unohtako rukoilla hänen lapsenlapsensa Lionin puolesta. Lion voi paljon paremmin, mutta rukouksenne ovat yhä tärkeitä jotta näemme pikku Lionin täydellisesti parantuneena. Sama koskee tietysti hänen isoäitiään Tiziä. 

                      Rukoilkaa erityisesti Ann Westin puolesta. Hän on 99-vuotias ja rukoilee edelleen joka päivä Israelin pelastusta. Liittäkää Annin poika Roger perheineen mukaan rukouksiinne.

                      Rukoilkaa Helsingissä olevan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta, ja Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Erkki ja Sirpa Murron ja Eva H:n puolesta. He ovat kaikki Suomesta. 

Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. Kuulin juuri, että Tineke ei voi oikein hyvin. Rukoilkaa Tineken ja hänen sielunsa puolesta. 

Rukoilkaa Julian ja Victorin puolesta. Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka tarvitsee taivaallisen läpimurron. Tahdon lisätä myös Barryn ja Dalian, kalliit veljet, jotka asuvat Tiberiaksessa ja kärsivät sairaudesta ja kivusta. He tarvitsevat rukousta ja apua.

                      Tahtoisin lisätä listaamme erään rakkaan veljen. Hän on rakkaan suomalaisen Netivyaa tukevan perheen poika, Aaron Tani. Hänellä on diabetes. Aaronilla on perhe ja lapsia. Hän tarvitsee kiireesti rukouksiamme! Rukoilkaa Aaron Tanin puolesta.

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Rukoilkaa Intiassa, Chenaissa olevan pastori Isaacin puolesta. Hän tarvitsee parantumista munuaisviasta. 

                       Viekää rukouksin Herran eteen seuraavat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie. Nancy Hook ja hänen perheensä tarvitsevat erityisrukousta parantumisen puolesta, että Jumalan armollinen käsi koskettaisi Nancya ja Donia. Don joutuu kohta munuaisleikkaukseen. Rukoilkaa, että Jumala parantaisi hänet kiireesti.

Ja seurakuntamme jäsenet tarvitsevat rukouksianne: Sarit, David S, Gabriela vanhempi, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuorempi Gabriela, Zvi D ja Batsheva ja Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva. Ja rakkaat sisaremme Laurel, Orna, Sima ja Aviva.  

                      Muistakaa erityisrukouksin yhtä kummipoikaani Herrassa, David B.A.ta .

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo ja Noami, Marcelon vanhemmat Belo-Horizontessa, Brasiliassa, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Rukoilen ja pyydän teitä rukoilemaan Louisan ja Tonyn puolesta. Muistakaa Goh-veljeämme ja hänen perhettään rukouksin.           Rukoilkaa sisar Christyn puolesta Koreassa ja erityisesti myös tri Songin ja tri H.Kimin puolesta, ja Israel Forumin johtajien ja johtokunnan puolesta ja Soulissa olevan Onnuri seurakunnan puolesta, jotka rukoilevat meidän ja Israelin puolesta joka sapatti joka aamu. 

Rukoilkaa veli Michael Knezevichin puolesta ja pyytäkää Herraa siunaamaan häntä terveydellä ja siunaamaan hänen perhettään ja liiketoimiaan. Sulkekaa rukouksiinne Portugalissa asuva Ismael Alves ja Keniassa asuva Asher Gabriel.

Toivon kaikille teille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, parhaita Herran siunauksia ja Hänen kaikkien lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen.

Ne jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, ovat niitä, joita kutsutaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa!

Joseph Shulam

Exit mobile version