Jerusalemin rukouslista 10.9.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel

Koronavirus riehuu ympäri maailmaa. Ensimmäisessä aallossa Israel oli yksi paremmin selviytyneistä maista, joka pystyi pitämään kurissa koronaviruksen leviämisen. Jo huhtikuussa hallitus lievensi tiukkaa sulkua ja kesäkuuhun tullessa virus palasi kahta kiivaampana. Parina viime viikkona tartuntatapausten määrä on noussut yli 3200:n ja kuolleiden määrä yli 1000:n. Kansa on menettänyt luottamuksensa hallituksen kykyyn hoitaa tilannetta tehokkaasti.

Tämän pandemiaongelman lisäksi, joka koskettaa suurinta osaa maailmasta, meillä on ylimääräisiä ongelmia, jotka saattavat johtaa neljänsiin vaaleihin 18 kk:n kuluessa. Tunnelma Israelissa on, että kaikki romahtaa.

Ainoa luotettava taho Israelissa on meidän armeijamme ja sotilaamme. He pitävät yhtä ja auttavat koronaviruksen hallinnassa niin paljon kuin byrokraatit sallivat. Koko maailma tarvitsee Messiaan ruumiin hellittämätöntä esirukousta. Tämä pandemia on Jumalan teko, ei vihollisen.

Raamatussa on paljon vitsauksia, ja ne kaikki olivat Jumalan työtä, myös Nooan ajan vedenpaisumus oli Jumalan teko. Meidän, Messiaan ruumiin jäsenten, täytyy rukoilla maailmamme puolesta niin kuin Mooses rukoili Israelin puolesta, kun Herra tahtoi tuhota heidät ja tehdä uuden kansan Mooseksesta.

Tänä sapattina luemme 5. Moos. 29:10 (9) – 30:20. Parashan nimi on Nitsavim, ”me seisomme suorina ja lujina”. Profeetoista luemme Jes. 61:10 – 63:9. Kaikki tämän sapatin lukujaksot ovat hyvin tärkeitä.

Itse asiassa, kun katson sapatin lukujaksoa, näen niin paljon sellaista, mikä on kuin etevän lääkärin kirjoittama lääkeresepti. Lääke on tarkoitettu kansojen ja varsinkin Israelin parantumiseksi. Uuden testamentin lukujakso on Room. 10:1-13.

Lukujakson Nitzavim ensimmäiset jakeet antavat minulle henkilökohtaisesti hengellistä ymmärrystä.

Te kaikki seisotte tänä päivänä Herra, teidän Jumalanne, edessä, kaikki te israelilaiset heimoittain: päämiehenne, vanhimpanne, johtajanne, lapsenne ja vaimonne sekä myös muukalaiset, puunhakkaajat ja vedenkantajat, jotka ovat leirissänne. Te olette astumassa Herran, teidän Jumalanne, liittoon, hänen valaliittoonsa. Hän tekee sen tänään sinun kanssasi” (5. Moos. 29:9-11, RK).

Miksi liikutun aina syvästi, kun tätä lukujaksoa luetaan ääneen? Siksi, koska tämä sukupolvi, joka oli syntynyt Siinain erämaassa, jota ruokittiin mannalla taivaasta, joka joi vettä Kalliosta,  kutsutaan nyt seisomaan Herran edessä yhtenäisenä kansanryhmänä, johon kuuluvat myös ei-israelilaiset muukalaiset (pakanat), jotka ovat lähteneet matkalle Israelin mukana ja jotka astuvat luvattuun maahan ja perivät sen, kun taas Mooses, joka puhuu heille, ei pääse maahan.

Herra puhuu kaikille sinne kokoontuneille ihmisille ja hän kutsuu heitä astumaan liittoon Herran, teidän Jumalanne kanssa…tänään! Useimmat tämän tekstin lukevat ihmiset eivät huomaa, mikä tässä Tooran tekstissä on tärkeintä.

Tätä yhtenä miehenä koolle tullutta Israelin kansaa kehotetaan pysymään yhdessä ja astumaan liittoon Jumalan kanssa yhtenä kansana, jonka on yhdistänyt yhdeksi 40-vuotinen yhdessä koettu erämaataival, mannan ja viiriäisten syöminen ja kalliosta juominen yhtenä kansana, yhtenä Jumalan yhdistämänä kansakuntana, jolla on yhteinen kokemus Siinain erämaan ylittämisestä yhdessä, joka on sotinut sotia yhdessä, joka on saanut mahdollisuuden osallistua kultaansa ja jalokiviään lahjoittamalla Ilmestysmajan rakentamiseen erämaassa.

Nyt heidät kaikki on kutsuttu osallistumaan tähän tilaisuuteen, seisomaan Jordanin partaalla vastapäätä Jerikoa ja kuuntelemaan ja sitoutumaan osaksi Israelin kansakuntaa. Mooseksen suun kautta kuulunut Herran kutsu on kutsu kaikille sinne tuona päivänä kokoontuneille tulla yhdeksi Israelin kansan kanssa.

Yksi niistä syistä, miksi tämän teksti innoittaa minua niin paljon nyt, on ne kauheat asiat, joita USAssa tapahtuu juuri nyt ja yhden, syystäkin vihastuneen, tärkeän vähemmistön väkivaltainen ja tuhoisa käyttäytyminen.

Tällä vähemmistöllä voi olla hyvät syyt olla vihainen sen tavan vuoksi, jolla useat poliisit ovat käyttäneet väärin auktoriteettiaan ja voimaansa ja tehneet murhan, mutta yksi väärä teko tai edes tuhat väärää tekoa ja vallan ja voiman väärinkäyttöä eivät oikeuta meneillään olevaa väkivaltaa, ryöstelyä, polttamista ja tappamista, ja ennen kaikkea ne eivät oikeuta iskulauseita, jotka eivät saa rasismia loppumaan vaan jatkavat sitä.

Jokaisen ihmisen elämä on tärkeä, mutta tärkeämpää on, kuvainnollisesti sanoen, miten me juomme kahvimme. On niitä, jotka juovat kahvinsa mustana, ilman maitoa ja sokeria. Toiset juovat kahvinsa maidon kanssa, jolloin se ei ole enää mustaa vaan ruskeaa, ja jotkut eivät juo lainkaan kahvia vaan ainoastaan valkoista maitoa. Pitäisikö yhtä näistä kahvin ja maidon juojista sortaa sen tähden mitä ja miten hän juo? Me olemme yksi kansa, jolla on yksi kohtalo, ja meidän on jaettava USAn tulevaisuus yhdessä, yhtenä menestyvänä kansana Jumalan alaisuudessa.

Ne jotka irtaantuvat yksimielisyydestä ja asettuvat eheän ja yhdistyneen kansakunnan ulkopuolelle, aiheuttavat itselleen ongelmia tulevaisuudessa. Ne siemenet, joita kylvämme nyt, kasvavat tulevaisuudessa. Jos myrkytettyjä siemeniä kylvetään, kasvaa myrkyllisiä puita. Puiden hedelmät ovat hyviä vain silloin, jos puu on hyvä. Puu on hyvä vain, jos istutettu siemen on hyvä. Pidetään huolta siitä, että istutamme hyvää siementä, niin että lapsillamme ja lapsenlapsillamme on hyviä hedelmiä, jotka pitävät heidät elossa ja Herrassa.

Tämän sapatin lukujakso Jesajasta, 61:10 – 63:9, on myös hyvin tärkeä jokaiselle Jeshuan opetuslapselle. Jesajan luku 62 on erityisen tärkeä meille Israelissa, mutta se on oleellisen tärkeä myös kaikille maailman kristityille. Luvussa 62 on haaste jokaiselle kristitylle. Haasteena on täyttää Jumalan lupaukset Israelille ja niille ei-juutalaisille kaikkialla maailmassa, joita yhdistää Israelin toivo ja Israelin tulevaisuus ja identiteetti, jota Jesaja ja muut profeetat kuvaavat.

Lukekaa ja miettikää näitä tekstejä ja rukoilkaa Pyhää Henkeä tekemään nämä Jumalan sanat teille eläviksi ja auttamaan teitä ottamaan omaksenne nämä 5. Mooseksen kirjan ja Jesajan ja apostoli Paavalin sanat.

Rukousosio

Meidän tulee rukoilla koko maailman puolesta ja kukin oman maansa puolesta ja Israelin puolesta. Uskon että tämä koronavirus on vitsaus niin kuin ne raamatulliset vitsaukset, jotka Jumala lähetti kasvattaakseen Israelia ja vetääkseen heidät uudelleen lähempään suhteeseen kanssaan ja osoittamaan suurempaa kunnioitusta Luojaansa kohtaan. Kun Israel katui ja katsoi Mooseksen ylös nostamaa pronssikäärmettä, he parantuivat. Me emme tietenkään tarvitse pronssikäärmettä niin kuin Mooseksen päivinä, vaan meidän tulee nostaa silmämme ylös ja keskittyä Herraamme Jeshuaan eikä mihinkään muuhun.

Tämä tarkoittaa sitä, että keskitämme uudelleen uskomme Messiaan evankeliumiin, ja jätämme tunnustuskuntiin keskittymiset, jotka ovat yhä uudelleen jakaneet Messiaan ruumiin ja siirtäneet uskomme keskipisteen seurakuntainstituutioon, pois Hänestä, joka ristiinnaulittiin. Uskon, että tämä vitsaus, niin kuin kaikki vitsaukset Jumalan Sanassa, tulee Jumalalta ja vain Jumala voi pysäyttää sen.

Rukoilkaamme ja kannustakaamme hengellisiä johtajiamme johdattamaan meitä ja opastamaan meidät parannuksen tekoon ja syntiemme ja heikkouksiemme tunnustamiseen, niin että Herra

nostaa tämän koronaviruksen pois tämän maan päältä, ja me muistamme Herraa ja tahdomme kulkea Hänen vanhurskauden ja totuuden teitään.

Rukoilkaa edelleen Marcian terveyden puolesta – muisti, diabetes, nivelreuma. Tyttäremme Danah tarvitsee paljon rukoustukea tilanteessaan, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja pojanpoikaamme Joey´a, jotka ovat myös kotona ja tekevät työtä kotoa käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91-vuotias ja hänen terveytensä horjuu.

Brasiliassa on paha tilanne koronaviruksen tähden ja liikemiehet ovat myös suuressa paineessa yhteiskunnallisen levottomuuden keskellä. Meillä on Brasiliassa paljon veljiä ja sisaria, jotka tarvitsevat rukoustamme ja esirukoustamme puolestaan. Annan lyhyen listan seurakunnista ja veljistä ja sisarista Brasiliassa, jotka tarvitsevat rukouksiamme ja Jumalan armoa näinä rankkoina aikoina: Rukoilkaa Netivyan Brasiliassa olevien tytärseurakuntien puolesta: Har Zion, Ensenando de Siao ja Sar-El Curitibassa ja muita veljiä ja sisaria Curitiban kaupungissa. 

Curitibassa on toinenkin veljien ja sisarten seurakunta, jota johtavat veli Claus ja veli Moses, rukoilkaa myös näiden kalliiden veljien puolesta ja messiaanisten seurakuntien puolesta Fortalezassa, Santa Mariassa, Sao Paulossa, Rio de Janeirossa ja muissa kaupungeissa. Rukoilkaa rakkaiden iäkkäämpien ja haavoittuvampien veljiemme ja kumppaneidemme puolesta Brasiliassa: Michelle O., Marcelo Guimaraesin perhe, etenkin hänen isänsä Paulo, ja Marty Galante, ja Resendan perhe.

Rukoikaa TJ:n puolesta. Hän on seurakuntapastori Taiwanilla ja hän menetti äskettäin vaimonsa, sisar Angelan, syövälle. Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. 

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Samuel Lopes on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Hänen isänsä ja äitinsä ovat hyvin huolissaan siitä, että hän ei vaella Herran yhteydessä. Kuulin juuri hänen isältään, että hän kaveeraa ystävien kanssa, joiden tie on kaukana vanhurskauden tiestä. Muistakaa Lopesin perhettä Brasiliasta rukouksissanne. Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Avramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta.

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa, ja rukoilkaa sisar Yoko Nagumon puolesta Japanissa. Sisar Yoko sai aivohalvauksen, rukoilemme että hän toipuu nopeasti ja täydellisesti.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien 

erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Suomalainen veljemme Erkki Murto on kuollut. Erkki siirtyi pois tästä ajasta muutama päivä sitten. Muistakaamme Erkin leskeä, Sirpaa, rukouksin. Lohduttakoon Herra häntä näinä surun ja murheen hetkinä.

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias. Hän on sairaalassa ja hänen tilansa on haasteellinen. Muistakaa kanssamme rukouksin Paulo C. Pereira Braga Diasia. 

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava

henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

Lisään rukouslistaan erään tärkeän yliopistoprofessorini tyttären, Allison Howard Williamsin. Hän on Patsy Wilkerson Howardin ja tri George Howardin tytär. Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa. Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta.

Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Rukoilkaa niiden puolesta, jotka tarvitsevat vähän enemmän Taivaan Isämme siunausta ja armoa elämässään ja liiketoimissaan: Reuven ja Clil, jotka ovat matkalla kotiin Israeliin tänä viikonloppuna, jos Herra suo. Muistakaa heitä rukouksissanne. Olen pyytänyt teitä rukoilemaan heidän kotiinpaluunsa puolesta muutamana viime viikkona ja Herra vastaa nyt rukouksiimme. Herra pitäköön heidät turvassa ja tuokoon heidät kotiin.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayala, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen. Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit,Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta.

Shoresh Davidin, Portlandissa, Oregonissa, olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan, ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa. Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen huoneet palvelutyö) Abilenesta, Teksasista. Tavoitteemme on tarjota vieraanvaraisuutta niiden vakavasti sairaiden potilaiden perheille, jotka ovat jossain Jerusalemin sairaalassa ja joiden perheillä ei ole varoja majoittua hotelliin, sillä välin kun heidän perheensä jäseniä on sairaalassa.

Tällaista tarvetta on valtavasti etenkin näinä päivinä, kun sadat miehet ja naiset ovat koronaviruksen takia tehohoidossa viikko- jopa kuukausikausia. Eräs perhe Sveitsistä on tulossa isännäksi ja emännäksi ensimmäiseen sellaiseen huoneistoon Jerusalemissa. Jerusalemin sairaaloiden sosiaalityöntekijät ovat innoissaan tästä hankkeesta, jossa veljemme USA:ssa ja Netivyan henkilökunta toimivat yhteistyössä ja ovat ensimmäinen sellainen palvelutyö Israelissa.

Tarvitsemme rukoustukeanne ja apuanne toteuttaaksemme tämän merkittävän hankkeen, joka on siunauksena niin sairastuneille kuin heidän perheilleen.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam

P.S. Tänä uutena vuotena (Rosh HaShana) autamme Jerusalemin kukkuloiden terapeuttista keskusta (JHTC) järjestämään Jerusalemin syrjääntymisvaarassa oleville nuorille Iloisen juutalaisen uuden vuoden.