Jerusalemin rukouslista 15.10.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel 

Tämän sapatin lukuteksti on ehkä kaikkein tärkein Tooran lukuteksteistä! Aloitamme taas Tooran lukemisen 1. Mooseksen kirjasta. 1. Mooseksen kirja on Raamatun tärkein osa.

Saatat sanoa: ”Joe, miksi sanot, että 1. Mooseksen kirjan ensimmäiset luvut ovat tärkeimmät luvut koko Raamatussa?”  Syy on yksinkertainen. Kaikki, mitä tiedämme ja kaikki, mitä meillä on tällä pallollamme, joka kelluu maailmankaikkeudeksi kutsutun äärettömän avaruuden laajoilla lakeuksilla, perustuu 1. Mooseksen kirjaan.

Yksi viime vuosien harmillisimpia asioita kristillisissä yliopistoissa USA:ssa ja Euroopassa on, että teologiset tiedekunnat ja Raamatun opettajat asettavat kyseenalaiseksi 1. Mooseksen kirjan kertomuksen totuudellisuuden. Se surettaa minua tavattomasti. Se surettaa minua siksi, että tiedän, mitä nämä suurenmoiset ja hyvät miehet ovat opiskelleet Lännen parhaissa yliopistoissa. Minä opiskelin Jerusalemissa Heprealaisessa yliopistossa 1960-luvun alkupuolella ja sitten vielä 1970- ja 1980-luvuilla. Noina vuosina useat parhaista juutalaisista Raamatun tutkijoista, ainakin juutalaisessa maailmassa, olivat opettajiani enkä muista, että kukaan opettajistani olisi epäillyt, etteikö luomiskertomuksella ja kertomuksella vedenpaisumuksesta olisi todelliset historialliset tai para-historialliset juuret.

Syy siihen, että jotkut ”villin Lännen” tiedemiehet epäilevät 1. Mooseksen kirjan kertomusta, löytyy siitä, että on olemassa useita mesopotamialaisia luomis-”taruja”, jotka ovat peräisin ajalta ennen Abrahamia ja Moosesta. Väitetään, että nuo vanhemmat mesopotamialaiset luomistarut vaikuttivat suuresti 1. Mooseksen kirjan kirjoittajaan (kirjoittajiin)- Mielenkiintoista on, että opettajani Jerusalemin Heprealaisessa yliopistossa käyttivät tätä samaa väitettä todistaakseen päinvastaista. Koska on olemassa:

Enûma Elis, babylonialainen luomistaru, jonka arkeologi Austen Henry Layard löysi vuonna 1849 Niinivestä, Assurbanipalin kirjaston raunioista (Mosulissa, Kurdistanissa).

Sumerilainen luomistaru, jonka historioitsija Thorkild Jacobsen nimitti Eridu Genesikseksi, löytyy yhdeltä sirpaleiselta laatalta, jonka Pennsylvanian yliopiston retkikunta kaivoi esiin Nippurista vuonna 1893. Tämän sumerilaisen tarun arvioidaan olevan peräisin 1600-luvulta e.Kr.  Tarun alkuosa on kadonnut, mutta vedenpaisumuskertomus on siinä ja sillä on paljon yhtymäkohtia 1. Mooseksen kirjan vedenpaisumuskertomukseen.

 Muinainen korealainen shamanistinen luomiskertomus, jossa luomisjärjestys on seuraava:

– taivaan ja maan erottaminen toisistaan

–  jättiläisluoja

– varhaisen maailmankaikkeuden luonto

– kukkakisa ja pahan juuri

– kaksi aurinkoa ja kaksi kuuta

Kumulipo. Havaijilainen luomistaru laulujen ja runojen muodossa. Länsimaiset tiedemiehet löysivät sen 1700-luvulla. Huomatkaa yhtymäkohdat babylonialaisen, sumerilaisen ja 1. Mooseksen kirjan kertomusten välillä.

– Aikana joka muutti maan kuumuuden,

– Aikana, jolloin taivaat muuttuivat,

– Aikana, jolloin auringon valo himmeni

– Päästääkseen valon murtautumaan esiin,

– Makaliin (Talven) yön aikana,

– Silloin alkoi muta josta maa tuli,

– Syvimmän pimeyden lähde, pimeyden syvyyksistä,

– Yön lähde, yön syvyydestä

– Pimeyden syvyyksistä,

– Auringon pimeydestä yön syvyydessä,

– Yö on tullut,

– Yö on syntynyt.

Kalevala on 1800-luvun suomalainen eeppinen runoelma, joka on koottu suomalaisesta suullisesta kansanperinteestä ja mytologiasta. Se kertoo tarinan maan luomisesta kuvaillen Kalevalan ja Pohjolan sankareiden sotia ja matkoja.

Ensimmäinen Väinämöisjakso

                      Jakeet 1 ja 2. Runo alkaa laulajien suorittamalla esittelyllä. Maa luodaan sotkan munan sirpaleesta ja ensimmäinen ihminen, Väinämöinen, syntyy Ilmatar-jumalalle. Väinämöinen tuo puut ja elämän karuun, hedelmättömään maahan.

                      Jakeet 3 – 5. Väinämöinen kohtaa kateellisen Joukahaisen, ja he ryhtyvät kilpalaulantaan. Joukahainen häviää ja lupaa sisarensa käden lunnaiksi elämästään. Hänen sisarensa Aino hukuttautuu pian järveen.

                      Jakeet 6 – 10. Väinämöinen lähtee Pohjolaan kosimaan pohjoisen impeä, Pohjolan emännän, Louhen, tytärtä. Joukahainen hyökkää taas Väinämöisen kimppuun ja Väinämöinen kelluu päiväkausia merellä, kunnes kotka kantaa hänet Pohjolaan. Hän tekee Louhen kanssa sopimuksen, että hän tuo seppä Ilmarisen luomaan Sampon. Ilmarinen kieltäytyy lähtemästä Pohjolaan, joten Väinämöinen pakottaa hänet vastoin hänen tahtoaan. Sampo taotaan. Ilmarinen palaa kotiin ilman morsianta.

Voisin esittää vielä ainakin tusinan verran luomistaruja Pohjois-Amerikan intiaaneilta, Etelä-Amerikan intiaaneilta ja Afrikasta ja muinaisesta Egyptistä.

Mielenkiintoista näissä taruissa on, että niissä on kaikissa samat elementit:

1. Maa luotiin.

2. Luonto luotiin.

3. Ihminen luotiin.

4. Mies etsii naispuolista kumppania.

5. On sota maan ja meren välillä, maan ja veden välillä.

Yhteydet ja elementit vaihtelevat. Tarujen välillä on eroa siinä, kuka loi tämän maan; on monia jumalia, on kaksi jumalaa, jotka sotivat keskenään ja joista toinen voittaa lopuksi.

Mitä tämä luomiskertomusten vaihtelevuus ja suuri määrä todistavat? Todistaako se, että maata ei ole olemassa? Todistaako se, että maa on myytti? Todistaako se, että maa on kosminen vahinko, joka vain sattui tapahtumaan? Todistaako se, että ei ole Jumalaa, joka loi ja suunnitteli ja järjesti kohta kohdalta tämän maan ja maailmankaikkeuden?

Ei! Luomiskertomusten suuri määrä, joka kattaa koko maapallon Tyynen meren saarilta jään peittämään Pohjoisnapaan Suomen yläpuolella aina Uuden Seelannin maorikulttuuriin, todistaa vain seuraavat seikat:

Ihmiset tarvitsevat tietoa ja vakuutusta siitä, että he eivät ole kosminen vahinko. Että ihmisen olemassaolo on suunniteltu ja organisoitu tapahtuma, jolla on syy ja tarkoitus, joka on paljon korkeampi kuin meidän eläimellinen luontomme, joka on yhteistä kaikille nisäkkäille. Tämä on hyvin tärkeä seikka. Kaikille nisäkkäille suurin osa heidän luontoaan on yhteistä.

Meissä ihmisissä niin kuin myös leijonissa, tiikereissä, koirissa, rotissa, norsuissa, vieläpä  merissä elävissä delfiineissä, jotka ovat nisäkkäitä, on meidät kaikki luoneen saman taiteilijan sormenjäljet.

Meillä ihmisillä, vaikka ihomme väri on erilainen ja hiuksemme ovat erilaiset, on kaikilla sama kyvykkyys ja mielikuvituksen voima, kyky kuvitella ja keksiä ja tuottaa ja valmistaa uusia elementtejä, taidetta, musiikkia ja nyt jopa AI, tekoäly.

Ihmisinä meillä on historian aamunkoitosta asti usko ja tieto siitä, että meidän elämämme ei lopu kuolemaamme. Tämä on hyvin tärkeä seikka. Varhaisimmat arkeologiset löydöt historian aamuhämäristä osoittavat, että ne, jotka hautasivat kuolleensa, uskoivat kuoleman jälkeiseen elämään. He hautasivat kuolleensa erityisiin ossuaareihin (laatikko, huone, rakennus), joka muistutti heidän kotiaan. Hautajaisissa niihin laitettiin ruokaa, ja he laittoivat kuolleiden aseet ruumiin viereen jne.

Jumalallisina voimina tai ”yliluonnollisena” pidettyjä palvottiin jo silloin kun tuli keksittiin.

Voisin jatkaa vielä pitkään tästä aiheesta, mutta on aika vetää johtopäätös.

Raamattu on totta ja se pätee kaiken logiikan ja järjen ja todistelun edessä todistaakseen, että siitä kuvastuu vakuutus, että tämä maailma on älykkään luojan älykäs luomistyö.

Ajatus, että tämä maailma on miljoonia vuosia vanha, ei tee tyhjäksi Raamatun kertomusta. Raamatun kertomus ei anna meille tietoa eikä se yritäkään antaa meille tietoa tämän maailman iästä. Se mitä jotkut kristityt ja jotkut juutalaiset uskovat tämän maailman iästä, on pelkkää inhimillistä oletusta ja turhaa laskelmointia. Jos Jumalan sana antaisi selvästi tämän maailman alun päivämäärän, hyväksyisin sen ilman muuta kyselemättä, mutta koska Raamattu ei ilmoita päivämäärää vaan ainoastaan sen prosessin, jota Luoja ja Hänen Poikansa noudattivat taivaan ja maan luodessaan. En voi esittää mitään väitettä tämän ”maaksi” kutsumamme ja asuttamamme tähden iän suhteen.

Tämän maan ainoa Isä ja Luoja rakasti luomakuntaansa niin paljon, että Hän lähetti Poikansa, koko ihmiskunnan Isän ainosyntyisen Pojan, tämän maailman lunastajaksi ja pelastajaksi ja kuolemallaan Hän lahjoitti meille ikuisen elämän.

Minun täytyy jatkaa aiheen käsittelyä myöhemmin, mutta juhlikaamme nyt planeettamme alkua ja Jumalaamme, joka rakastaa meitä ja koko luomakuntaansa, ja valmistautukaamme loppua varten. Koska selvä totuus on, että kaikella, jolla on alku, on myös loppu. Koska me kaikki uskomme, että on ollut aika, jolloin tätä maata ei ollut olemassa ja että sillä on siis alku, meidän täytyy myös uskoa, että jokaisen kuluneen päivän myötä lähestymme maailmankaikkeutemme loppua.

Tämä on koko Raamatun tarina – sillä on alku ja sillä on loppu. Kaikki on edeltä suunniteltua ja täydellistä. Me toivomme kaikki parasta ja valmistaudumme pahimpaan! Levittäkää elämän siementä tänään, niin että saisitte periä ikuisen elämän hedelmän huomenna.

Israelissa jatkuu sulkutila, jolloin liikkuminen on rajoitettua ja suurin osa talous- ja liike-elämän laitoksista ja yrityksistä on suljettuna, ainakin ensi sunnuntai-iltaan puoleenyöhön asti. Talouselämä kärsii. Kaikkialla maassa on mielenosoituksia hallitusta ja pääministeriämme vastaan. Koronavirukseen kuolleiden määrä on noussut yli tuhannen.

Israel on niiden maiden joukossa, joihin koronavirus on iskenyt pahimmin henkeä kohti mitattuna. Koronaviruksen ensimmäisessä aallossa olimme yksi parhaimmin selvinneitä maita, nyt olemme, tunnetuista syistä, ja väestön kirjavuudesta johtuen, yksi kovimpia kokeneista.

Niin kuin Herra sanoi: Ensimmäiset tulevat viimeisiksi. Nyt me odotamme ja rukoilemme tämän jumalallisen kaavan jatkoa – että viimeiset tulevat taas ensimmäisiksi.

Kirjoitin viime viikon rukouslistassa, että on hyvä asia rukoilla ihmisten puolesta, joita emme tunne henkilökohtaisesti, ja rukoilla, että maailma toipuu ja saa loppumaan tämän koronavirukseksi kutsutun kauhean pandemian.

Korona on kruunu, enkä ole varma, minkä Kuninkaan päässä tämä virus on.

Pitäkää edelleen esirukouksia koko maailman puolesta, keskittykää rukoukseen oman maanne puolesta, mutta älkää unohtako Israelia.

Jumala siunaa niitä, jotka rukoilevat veljien ja sisarten puolesta ja jotka rukoilevat esirukoillen Pyhän Hengen kautta Messiaan ruumiin puolesta.

Meistä voi tuntua vähäiseltä rukoilla muutama minuutti eri puolilla maailmaa olevien veljien ja sisarten puolesta, mutta kuningaskunnassa ja taivaassa hyvyyden vallat kiinnittävät huomiota huolenpitoon ja vilpittömään esirukoukseen ja rukoukseen, joka on yhdenmukainen ja joka vahvistaa, että Jeshuan, Messiaan, ruumis on todella yksi ruumis.

Rukoilkaa kaikkien Korea-Israel Raamatun opetusjärjestön yhteydessä olleiden ja nyt olevien ihmisten puolesta.

Rukoilkaa KIBIn entisten johtokunnan jäsenten puolesta ja niiden puolesta, joiden tulee katua ja palauttaa ennalleen suhteensa Israeliin ja että he saisivat taivaasta voiman tehdä niin.

Rukoilkaa niiden jäsenten ja oppineiden puolesta, jotka ovat ja ovat olleet osa Israel Forumia.

Rukoilkaa niiden puolesta, jotka ovat rukoilleet niin uskollisesti Israelin pelastumista ja rauhaa Israelille.

Rukoilkaa hengellistä ja fyysistä terveyttä kaikille niille Koreassa, jotka rukoilevat yhä Israelissa olevan Messiaan ruumiin puolesta ja jotka rukoilevat erityisesti Netivyan puolesta ja tukevat Netivyaa. Siunatkaa heitä ja innoittakaa heitä ja täyttäkää heidät uskolla, toivolla ja rakkaudella Herraan ja Israeliin.

Rukoilkaamme ja kannustakaamme hengellisiä johtajiamme johdattamaan meitä ja opastamaan meidät parannuksen tekoon ja syntiemme ja heikkouksiemme tunnustamiseen, niin että Herra

nostaa tämän koronaviruksen pois tämän maan päältä, ja me muistamme Herraa ja tahdomme kulkea Hänen vanhurskauden ja totuuden teitään.

Kiitos, että rukoilitte puolestani kuluneella viikolla. Oikeasta silmästäni, ainoasta silmästäni, jolla näen, leikattiin kaihi. Oikean silmäni päällä oli lappu hyvin lyhyen aikaa, mikä tarkoittaa, että olin vähän aikaa täysin sokea. Arvostan suuresti sitä ihmeellistä apua, jonka sain Herran uskolliselta palvelijalta. Kiitos Herralle, että kaihileikkaus onnistui ja näen nyt paremmin ja enemmän kuin olen nähnyt muutamaan viime vuoteen.

Rukoilkaa edelleen Marcian terveyden puolesta – muisti, diabetes, nivelreuma. Tyttäremme Danah tarvitsee paljon rukoustukea tilanteessaan, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja pojanpoikaamme Joey´a, jotka ovat myös kotona ja tekevät työtä kotoa käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91-vuotias ja hänen terveytensä horjuu.

Jerusalemilainen sisar, Hadassa, joutuu myös leikkaukseen, joka on vakavampi. Pyydän teitä rukoilemaan Hadassan puolesta. Rukoilkaa, että leikkaus onnistuu hyvin ja että rakas sisaremme Hadassah paranee ja toipuu täydellisesti.

Rukoilkaa Brasiliassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta. Brasilia on niitä maita, joissa on hyvin paljon coronaan sairastuneita ja kuolleita. Meillä on veljiä ja sisaria kaikkialla Brasiliassa,  ja pyydän teitä rukoilemaan, että jumalallinen varjelu ja viisaus pitäisivät heidät vapaina tästä tappavasta taudista. Rukoilkaa paranemista ja voimia 70-vuotiaalle Paulo C. Pereira Braga Diasille. Liittäkää rukouksiinne Caique de Oliviera Becker. Nämä ovat niitä ihmisiä Brasiliassa, jotka tarvitsevat Herran erityisarmoa parantuakseen.

Rukoikaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. Hänen elämässään on nyt uusi vaihe. Hän menetti äskettäin vaimonsa, sisar Angelan, syövälle. Sisar Angela oli hengellinen ankkuri niin TJ:lle kuin koko yhteisölle. Rukoilemme rakkaan veljemme ja Taiwanilla olevan seurakunnan puolesta. Sisar Angela oli todellinen ankkuri myös suhteessa Israeliin ja Taiwanilla olevaan Messiaan israelilaiseen ruumiiseen. Me kaipaamme häntä ja hänen syvällistä rukoustaan ja tukeaan Netivyalle ja muille järjestöille Israelissa.

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. Allison on hyvin erityisten opettajieni ja ystävieni, tri George Howardin tytär, jolla on myös syöpä.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Samuel Lopes on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Hänen isänsä ja äitinsä ovat hyvin huolissaan siitä, että hän ei vaella Herran yhteydessä. Kuulin juuri hänen isältään, että hän kaveeraa ystävien kanssa, joiden tie on kaukana vanhurskauden tiestä. Rukoilkaa veli Joseph Kelberin perheen ja erityisesti hänen poikansa puolesta. Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja 

emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Avramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. Muistakaa Garya ja Melanieta.

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa, ja rukoilkaa sisar Yoko Nagumon puolesta Japanissa. Sisar Yoko sai aivohalvauksen, rukoilemme että hän toipuu nopeasti ja täydellisesti.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien 

erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. Suomalainen veljemme Erkki Murto on kuollut. Erkki siirtyi pois tästä ajasta muutama päivä sitten. Muistakaamme Erkin leskeä, Sirpaa, rukouksin. Lohduttakoon Herra häntä näinä surun ja murheen päivinä.

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias. Hän on sairaalassa ja hänen tilansa on haasteellinen. Muistakaa kanssamme rukouksin Paulo C. Pereira Braga Diasia. 

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava

henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa.

Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta.

Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayala, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen. Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit,Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta.

Shoresh Davidin, Portlandissa, Oregonissa, olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

                      Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

                      Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Tavoitteena on tarjota vieraanvaraisuutta niiden vakavasti sairaiden potilaiden perheille, jotka ovat jossain Jerusalemin sairaalassa ja joiden perheillä ei ole varoja majoittua hotelliin, sillä välin kun heidän perheensä jäseniä on sairaalassa.

                      Tällaista tarvetta on valtavasti etenkin näinä päivinä, kun sadat miehet ja naiset ovat koronaviruksen takia tehohoidossa viikko- jopa kuukausikausia.

                      Tarvitsemme teidän rukouksianne ja teidän apuanne voidaksemme siunata tällä tarkoituksenmukaisella ja merkittävällä tavalla sekä sairastuneita että heidän perheitään.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam