Site icon Israel-Apu ry

Jerusalemin rukouslista 15.8.2019

Netivyah

Joseph Shulam

Olen toista päivää Aasian Messiaanisen Foorumin konferenssissa Bangkokissa, Thaimaassa. Edustettuina on 20 Aasian maata. Edustajia on mm Pakistanista, Malesiasta, Indonesiasta, Bruneista, Laosista, Kambodjasta, Koreasta, Japanista, Thaimaasta ja Taiwanilta. Yhteensä noin 700 Aasian eri maiden edustajaa on mukana tässä konferenssissa.

Olemme nähneet vakaata edistystä siitä lähtien, kun pieni japanilaisveljien ryhmä ja minä saimme idean alkaa levittää sanomaa seurakunnan ja Israelin ennalleen asettamisesta vuonna 2008. Nyt vaatimattomasta alusta on kasvanut liike, ja seuraavassa vaiheessa se vyöryy vuoroveden lailla – niin kuin veljemme Peter Karmel Vuorelta on kutsunut Hengen liikehdintää Jumalan tsunamiksi.

Tämä konferenssi päättyy perjantaina. Rukous auttaisi vakiinnuttamaan eteenpäinmenoa ja niitä siemeniä, joita on kylvetty Aasiassa vuodesta 2008 lähtien aina tähän päivään asti.

Tulevan sapatin (17.8.2019) Tooran lukujakso on Parashat Va´etchanan, Viidennestä Mooseksen kirjasta 3:23-7:11. Profeetoista luetaan Jesaja 40:1-26 ja Uudesta Testamentista Markus 12:28-34.

Tämän sapatin tekee erikoiseksi Jesajan kirjan 40:1-26 lukeminen Tämän erikoisen sapatin nimi on ´Nachamu´. Tämä heprean kielen sana käännetään ´Lohduttakaa!`. Profeetta Jesaja sanoo:

Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani”, sanoo teidän Jumalanne. ”Puhukaa lempeästi Jerusalemille ja julistakaa sille, että sen vaivanaika on päättynyt ja sen syntivelka on sovitettu. Se on saanut Herran kädestä kaksin verroin kaikista synneistään.” (Jesaja 40:1-2,RK)

En unohda koskaan, kuinka Marcia ja monet muut Israelissa asuvat Jeshuan opetuslapset esittivät Händelin Messias-oratorion Jerusalemin suuressa kansallisessa konserttisalissa. David Loden organisoi ja johti tämän Händelin Messias-konsertin Jerusalemissa.

Kuullessani Händelin Messias-oratorion ensimmäistä kertaa ja kuullessani laulajien (suurimmaksi osaksi Jeshuan opetuslapsia) laulavan ”nachamu, nachamu, ami” kyyneleet alkoivat virrata silmistäni. Jopa sokea vasen silmäni kyynelehti ja vesi valui pitkin poskiani. Jesajan ennustus ja kansoille osoittama käsky lohduttaa Israelia ja lohduttaa Jerusalemia ja sanoa Jerusalemille ” sen vaivanaika on päättynyt ja sen syntivelka on maksettu” muodostui virstanpylvääksi kaiken klassisen musiikin arvostuksessani ja Händelin erityisesti.

Viidennen Mooseksen kirjan tekstistä, 3:23-7:11, haluaisin tähdentää ennen kaikkea sitä, että Mooseksella ei ollut Jumalan silmissä mitään suosikkiasemaa. Suuri Mooses, joka vapautti Israelin Egyptin orjuudesta ja antoi Tooran, anoi Jumalaa suomaan hänelle tämän pienen suosionosoituksen, että hän saisi ylittää Jordanin ja mennä Kanaanin maahan, joka oli luvattu Abrahamille ja hänen siemenelleen ikuisiksi ajoiksi.

Jumala vastasi Moosekselle hyvin lyhyesti: ”EI.” Mooses ei menisi luvattuun maahan. Mooses voi anoa ja pyytää ja vaatia tätä suosionosoitusta Jumalalta. Jumala, joka sanoi Mooseksesta, että Hän puhui Moosekselle kasvoista kasvoihin, suusta suuhun, ei taipunut eikä sallinut Moosekselle sitä suosiota, että tämä pääsisi luvattuun maahan.

Älkäämme siis yllättykö silloin, kun Jumala sanoo meille EI. Ymmärtäkäämme, että vaikka me olemme Jumalan palvelijoita ja olemme antaneet elämämme Hänelle, ja Hän on pelastanut sielumme kadotuksesta ja tuonut meidät Egyptin pimeydestä Tooransa valoon, niin Hän voi omista syistään sanoa meille EI ja torjua kysymyksemme ja pyyntömme.

Tämä tärkeä opetus on hyvä oppia jo varhain. Jumala ei ole meidän palveluksessamme täyttämässä meidän pyyntöjämme ja oikkujamme.

Toinen asia, joka meidän tulee oppia tästä lukujaksosta, on että Mooses ei edes 120-vuotiaana kärsinyt muistinmenetyksestä. Hän kyllä unohti jossain määrin 10 käskyä ja lisäili kommentteja, joita ei ole Exoduksen luvussa 20.  No ei se mitään. Ei ihminen voi muistaa joka ikistä sanaa 80 vuoden jälkeen, vaikka Jumala olisi puhunut ne kasvoista kasvoihin.

 Mooses selitti vain vähän uudella tavalla sapattia. Jos kysytte minulta, miksi Pyhä Henki salli sen tapahtua, vastaisin samalla tavalla kuin vastaisin ihmisille, jotka arvostelevat Evankeliumeja ja niihin liittyviä synoptisia kysymyksiä. Jos kohtaatte jonkun vähemmän rehellisen ortodoksi rabbin, joka käyttää evankeliumien kuvauksissa olevia eroja todistaakseen, että Uuteen testamenttiin ei voi luottaa, voitte aina viitata Moosekseen ja 10 käskyyn ja niihin ongelmiin, joita on Samuelin kirjojen ja Kuninkaitten kirjojen välillä ja ensimmäisen ja toisen Aikakirjan välillä.

Tämä lukujakso on varsin runsas anniltaan ja sisältää paljon tärkeää tietoa. Kannustan teitä jokaista lukemaan sen itse ja miettimään sen sanomaa.

Toinen tämän sapatin suuri asia on Jesajan lukujakso luvusta 40. Nachamu on kansoille osoitettu pyyntö tai käsky lohduttaa Israelia. En usko, että tämä on pyyntö tai käsky täysille pakanoille, vaan niille muiden kansojen ihmisille, esimerkiksi kristityille, jotka kunnioittavat Raamattua Jumalan Sanana ja uskovat Jumalan sanan Genesiksestä Ilmestyskirjaan, ja sanovat uskovansa Israelin Jumalaan ja Messias Jeshuaan.

Minusta on luonnollista, että niiden muiden kansojen ihmisten, jotka ovat saaneet Jumalan armon ja syntien anteeksiannon juutalaisten Kuninkaalta Jeshualta, pitäisi nyt lohduttaa Jumalan kansaa, Jeshuan veljiä ja serkkuja, ja rohkaista juutalaista kansaa tekemään hyvää ja elämään maassa ja kehittämään, viljelemään ja rakentamaan Israelin maata. Sitä maata, jonka Jumala antoi Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen ikuisiksi ajoiksi (katso Genesis 13:15 ja monia muita tekstejä Toorassa ja Profeetoissa).

Pidän rukouslistan nyt lyhyenä, sillä on myöhä ja olen hyvin väsynyt viiden rankan konferenssi- ja opettamispäivän jäljiltä.

Rukoilkaa erään Israelissa ylipistossa opiskelevan korealaisen ystävän vaimon puolesta. Vaimon nimi on Rachel, Jingyung Lee. Hän on pienten lasten äiti. Hänellä on todettu rintasyöpä. Tällä perheellä on ollut vaikea elämä, johon tämä syöpädiagnoosi tuo vielä omat haasteensa. Rukoilkaa myös kalliin japanilaisen nuoren sisaren puolesta, jolla on myös syöpä, jota hoidetaan kemoterapialla. Myös erään hyvän ystävän nuorella vaimolla nimeltään Yoshida, Kioton Glory seurakunnasta, on syöpä. Kallis sisaremme Tiz H:lta on juuri leikattu syöpäkasvain ja hän saa nyt kemoterapiaa.

Kun katselen tätä listaa, siellä on muita, joiden puolesta rukoilemme, kuten Ruby L, joka oli Netivyan ensimmäinen sihteeri 1980-luvun alussa, kun Netivyah otti ensiaskeleitaan, sekä muita.

Angela on kallis taiwanilainen sisar, hänellä on 4.asteen syöpä. Rukoilkaa pikaista paranemista ja täydellistä toipumista. Angela on dynaaminen Jumalan palvelija, ja hänen aviomiehensä on johtaja ja Israelin kannattaja, ja ihminen, jolla on syvä usko ja palvelijan sydän.

Rukoilkaa parantumista ja uskokaa parantumisihmeeseen jokaisen kalliin veljen ja sisaren kohdalla, jotka kärsivät tästä kauheasta syöpävitsauksesta. Jumala voi parantaa ja me rukoilemme ja uskomme kaikkien näiden ihmisten paranemiseen, joiden parantumisen puolesta rukoilemisen Jumala on antanut meille etuoikeudeksi ja taakaksi.

Muistakaa edelleen Sternin perhettä Jerusalemissa, Daavidia, Marthaa ja heidän poikaansa Danielia perheineen.

Rukoilkaa tyttärentyttäremme Noaamin ja pojanpoikaamme Joseph Shulamin puolesta. He ovat kumpikin 16-vuotiaita ja aloittavat lukion.

Rukoilkaa Marcian perheen, etenkin äidin puolesta. Marcian isä, Horace, on nyt jättänyt tämän maan ja samalla vaimonsa Junen, Marcia Shulamin, H.E.Saundersin, Scott ja Nathan Saundersin. On hyvä että Marcia sai olla vanhempiensa luona itä-Tennesseessä näiden rankkojen päivien ja öiden aikana ennen kuin hänen isänsä siirtyi seuraavaan maailmaan.  Rukoilkaa, että Marcia osaisi keskittyä ja olla vahva voidakseen auttaa ja tukea äitiään ja omaisiaan näinä surun päivinä. 

Israelin poliittisella näyttämöllä mikään ei ole muuttunut. Kaikki jatkuu kuten ennen; poliitikot ilkeilevät toisilleen ja purevat toisiaan. Israel tarvitsee rukouksianne näinä päivinä enemmän kuin muina tavallisina päivinä. Uudet vaalit näyttävät panevan sekaisin kaikki poliittiset puolueet ja ´parinetsintä´-peli on täydessä vauhdissa. Rukoilen, että kaikki poliitikkomme nostaisivat silmänsä ja näkisivät, mitä Jumala on luvannut israelilaiselle kansallemme, ja luottaisivat Jumalan täyttävän lupauksensa.

Lähi-idässä kuullaan yhä sotarummut Israelin ja Iranin, ja Israelin ja Hamasin välille.  Tilanne on äärimmäisen vakava. Siksi kaikkien Jeshuan opetuslasten ja jokaisen Raamattuun uskovan täytyy rukoilla ja rukoilla ja rukoilla kaiken Herraa puuttumaan asioihin, niin kuin vain Hän voi, ja pysäyttämään tämän vakavan suhteiden huononemisen Lähi-idässä.

Rukoilkaa Kiinassa olevan Emma-sisaren puolesta ja lisätkää mukaan kallis sisar Deborah Ruth, joka asuu myöskin Beijingissä, Kiinassa. Liittäkää rukouksiinne kaikki veljemme ja sisaremme Kiinassa, jotka ovat Messiaan seuraajia. He joutuvat nyt käymään läpi vähemmän helppoja aikoja.

Muistakaa Netivyaa rukouksissanne. Tarvitsemme rukouksianne ja tukeanne. Muistakaa Israelia ja muistakaa, että mitä tapahtuu tuossa pienessä maasuikaleessa Jordanin ja Välimeren välissä vaikuttaa siihen ja määrää sen, mitä tapahtuu ei pelkästään Israelin pelastumisen suhteen vaan koko maailman pelastumisen suhteen. Muistakaa, että yli kolme neljäsosaa maailmasta on yhä täysin pakanoita, jotka palvovat epäjumalia. Siunaan niitä kaikkialla maailmassa olevia veljiä ja sisaria, jotka rakastavat Jumalaa ja Jeshuaa ja Israelia, ja uhraavat Jumalan Kuningaskunnan hyväksi ja Herran työlle Israelissa.

Yrittäkää päästä mukaan Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueelle ja seminaariin marraskuussa 2019.  Tarkoituksemme on varata käyttöömme yksi suuri turistibussi, johon mahtuu 55 ihmistä. Tämä luku alkaa olla kohta täynnä, joten kehotan niitä, joita kiinnostaa tulla mukaan, ilmoittautumaan välittömästi ja suorittamaan tarvittavat maksut. Aika alkaa käydä vähiin, rakkaat veljet, jos haluaisitte olla mukana tänä hyvin erikoisena aikana Israelin maassa ja nauttia epätavallisista ja erikoisista tapahtumista, jotka innoittavat ja virvoittavat, rohkaisevat ja siunaavat teitä, ja joita Israelin maa ja Netivya teille tarjoavat, toimikaa nopeasti: ilmoittautukaa ja lähettäkää ennakkomaksunne mahdollisimman pian.

Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan palavasti Anusimien Alijan ja paluun puolesta; hengellistä paluuta pois kristinuskon turmeltuneista suuntauksista takaisin Jumalan sanan puhtaille lähteille, ja fyysistä paluuta Alijan muodossa tänne esi-isiemme maahan, Siioniin, Jerusalemiin.

                      Ettehän unohda rukoilla perheeni puolesta, etenkin rakkaan vaimoni Marcian ja Danan ja Noaamin puolesta, ja Barryn, Bethin ja Joeyn puolesta, ja kaikkien tällä rukouslistalla olevien puolesta – että Jumalan kunnia tulisi esiin heidän elämässään ja heidän parantumisessaan.

                      Rukoilkaa Efimin lesken, Elena Litvakin puolesta ja sisar Altamiron, tri Altamiron lesken, puolesta Belo-Horizontessa. Veljemme Bob Weiner tarvitsee vielä rukouksiamme. Muistakaa rakasta veljeämme Jacob Damkania rukouksissanne. 

                      Rukoikaa Koreassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta. Tulin juuri Koreasta Bangkokiin nuorten leiriä ja Aasian Messiaanista Foorumia varten. Keskustelin pitkään ja antoisasti tohtori M Songin ja muiden ”Israel Foorumin” perustajien kanssa. He ovat kaikki erityisen rakkaita veljiä ja sisaria, ja uskon että saatana kohdistaa hyökkäyksensä kaikkia Israelin ystäviä vastaan ja nyt eritoten Koreassa. Siellä on meneillään hengellinen sota. Rukoilkaa KIBIn ja ISRAEL Foorumin puolesta, ja monien Jumalan miesten ja naisten puolesta, jotka rakastavat Israelin Jumalaa ja Israelin Messiasta ja ovat rukoilleet Israelin puolesta niin monta vuotta ja tukeneet Israelissa tehtäviä  hyviä töitä. Nämä ovat suurenmoisia veljiä ja sisaria, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia. Rukoilen, että HERRA vaikuttaisi sovinnon lastensa välillä ja yhdistäisi heidät yhtä tarkoitusta varten: rukoilemaan Israelin puolesta ja tukemaan Israelia ja varsinkin Israelissa olevia Messias Jeshuan juutalaisia opetuslapsia. Pyydän teitä rukoilemaan etenkin KIBIn hallituksen jäsenten puolesta, jotka ovat sijoittaneet elämänsä ja rahansa tähän pro-Israel järjestöön Koreassa.

Rukoilkaa koko Abu-Eidin perheen puolesta. Rukoilkaa edelleen Huchin perheen Lion-vauvan puolesta DFW:ssä. Rukoilkaa erityisesti Ann Westin puolesta. Hän on 99-vuotias ja rukoilee edelleen joka päivä Israelin pelastusta. Liittäkää Annin poika Roger perheineen mukaan rukouksiinne.

                      Rukoilkaa Helsingissä olevan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta, ja Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Anna-Maijan, Erkki ja Sirpa Murron ja Eva H:n puolesta. He ovat kaikki Suomesta.

                      Rukoilkaa rakkaan sisaremme Lean puolesta, ja hänen Suomen matkansa puolesta. Hän on niitä suomalaisia vapaaehtoisia, jotka tulivat Israeliin v 1973 sodan aikana, ja hän on palvellut juutalaista kansaa vapaaehtoisena sairaanhoitajana monia vuosia. Hän täytti juuri 88 vuotta. 

Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. Rukoilkaa Julian ja Victorin puolesta. Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka tarvitsee taivaallisen läpimurron. Tahdon lisätä myös Barryn ja Dalian, kalliit veljet, jotka asuvat Tiberiaksessa ja kärsivät sairaudesta ja kivusta. He tarvitsevat rukousta ja apua.

                      Tahtoisin lisätä listaamme erään rakkaan veljen. Hän on rakkaan suomalaisen Netivyaa tukevan perheen poika, Aaron Tani. Hänellä on diabetes. Aaronilla on perhe ja lapsia. Hän tarvitsee kiireesti rukouksiamme! Rukoilkaa Aaron Tanin puolesta.

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Rukoilkaa Intiassa, Chenaissa olevan pastori Isaacin puolesta. Hän tarvitsee parantumista munuaisviasta. 

                       Viekää rukouksin Herran eteen seuraavat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie ja Aaron Tani. Nancy Hook ja hänen perheensä tarvitsevat erityisrukouksen Donin terveyden puolesta ja heidän poikansa Aharonin tilan ja terveyden puolesta. Ja seurakuntamme jäsenet: Sarit, David S, Gabriela vanhempi, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuorempi Gabriela, Zvi D ja Batsheva ja Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva. Ja rakkaat sisaremme Laurel, Orna, Sima ja Aviva.  

                      Muistakaa erityisrukouksin yhtä kummipoikaani, David B.A.ta ja hänen perhettään ja etenkin Elhanan ja Julie Davidin isää ja äitiä, rakkaita ystäviäni ja veljiäni. Muistakaa rukouksin koko perhettä.

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo ja Noami, Marcelon vanhemmat Belo-Horizontessa, Brasiliassa, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Tämä rukouslista on hyvin erityinen, koska me emme rukoile vain fyysisesti sairaiden veljien ja sisarten puolesta. Me rukoilemme niiden terveiden veljien ja sisarten puolesta, jotka siunaavat Jumalan Kuningaskuntaa. Mutta he tarvitsevat sitä ekstraa ”sitä jotain” menestyäkseen ja ollakseen suuremmaksi siunaukseksi Herralle ja Hänen Kuningaskunnalleen.

                      Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. Muistakaa Goh-veljeämme ja hänen perhettään rukouksin.           Rukoilkaa sisar Christyn puolesta Koreassa ja veli Michael Knezevichin puolesta. Sulkekaa rukouksiinne Portugalissa asuva Ismael Alves ja Keniassa asuva Asher Gabriel.

Toivon kaikille teille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, parhaita Herran siunauksia ja Hänen kaikkien lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen.

Ne jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, ovat niitä, joita kutsutaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa!

Joseph Shulam

PS 2019-2020 Netivyah kalenteri on nyt saatavilla. Tilatkaa nyt, jotta saatte sen ajoissa ennen syksyn suuria juhlia.

PPS Vielä on tilaa Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueella tämän vuoden marraskuussa. Tulkaa juhlimaan Jumalan armoa ja hyvyyttä kanssamme!

Exit mobile version