Jerusalemin rukouslista 17.12.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam

Tänä sapattina olemme keskellä Joosefin ja hänen veljiensä tarinaa! Tai Joosefin ja hänen värikkään ihokkaansa! Tällä Broadway-näytelmällä on hyvin mielenkiintoinen nimi. Sain aivan uudenlaisen näkökulman Raamatussa olevaan Joosefin tarinaan tämän Broadwayn operetin nimestä.

Tänä sapattina luemme Toorasta 1. Moos. 41:1-44:17, profeetoista Sakarja 2:14-4:7 ja Uudesta testamentista Luuk. 24:13-29.

Tooran lukujakso alkaa seuraavilla sanoilla:

Kahden vuoden kuluttua farao näki unen. Hän seisoi Niilin rannalla” (1. Moos. 41:1, RK).

(Engl. ”Ja sitten tapahtui (it came to pass) kun kaksi täyttä vuotta oli kulunut, että …”).

Mikä tämä tällainen aloitus on: ”Ja sitten tapahtui…”? Tällaisella lauseella voi olla merkitystä vain jos on olemassa edeltä määrättyä toimintaa! Jotain odotettavissa olevaa, ohjelmoitua, esimerkiksi kun ohjaaja antaa käskyn, niin kamerat alkavat käydä, näyttelijät astuvat näyttämölle ja toiminta alkaa… Joosefin tarina on klassinen oppitunti jokaisella ihmiselle kaikkina aikoina.

Joosef aloittaa huipulta: hän on isänsä lemmikki. Unohdetaan Joosef vähäksi aikaa ja kuvitellaan itsemme hänen paikalleen. Isäsi ja äitisi hemmottelevat sinua! Sinulle on annettu parasta mitä perheesi voi tarjota. Et välitä niistä, jotka ovat ympärilläsi. Näet kaiken omasta näkövinkkelistäsi. Maailma tuntuu suurenmoiselta paikalta asua isäsi kodissa! Olet unohtanut, että samassa talossa asuu kanssasi muitakin. Eikä heillä ole värikästä ihokasta!

Talvi on tulossa ja on mahdollista, että ”veljilläsi” ei ole minkään väristä ihokasta tai takkia. Kaiken lisäksi sinä yllytät veljiäsi ja teet heidät kateellisiksi mahtavilla näyilläsi. ”Minä olen aurinko ja te veljeni tanssitte pillini mukaan.” Olet unohtanut, että olet vain näyttelijä, jolla sattuu olemaan päärooli näytelmässä. Veljesi ja vanhempasi ovat myös vain näyttelijöitä samassa näytelmässä.

Meidän ei sovi unohtaa William Shakespearen sanoja näytelmässä ”Miten haluatte”, 2. näytös, 7. kohtaus. Jacques, herttua, vanhempi, puhuu: ´Koko maailma on näyttämö ja miehet, naiset, kaikki siin´ esiintyvät, kukin tulee, menee, jokaisell´ eläissään on monta osaa…´ (suom. Paavo Cajander).

Joosefin raamatullisen tarinan sanoma on, että ne voimat, jotka vaikuttavat historiaan, meidän omaan historiaamme ja suurten valtakuntien, kuten Egyptin ja Rooman, historiaan ja kaikkiin voimiin Jumalan maailmassa, eivät ole meidän käsissämme. Me emme ole avuttomia, emme ole robotteja, vaan meillä on vapaa tahto päättää omasta tulevaisuudestamme ja kohtalostamme mutta meidän kohtalomme yläpuolella on Jumalan maailman tulevaisuus ja kohtalo.

Se kohtalo, joka määrättiin ennen maailman luomista, ei muutu. Maailmalla on alkunsa ja loppunsa. Niin kuin kaikki maailmat ja linnunradat kautta avaruuden, meidän oma linnunratammekin on yhtenä päivänä uusi tähti, nova, ja seuraavana päivänä siitä tulee ”musta aukko”. Tämä teoria löytyy todellakin Raamatusta, sekä Vanhasta että Uudesta testamentista!

Emme ehkä pidä siitä ajatuksesta, että ”joku” kontrolloi meidän planeettaamme ja aurinkokuntaamme. Anteeksi vaan, sille minä en mahda mitään, etkä sinäkään, eikä presidentti eikä pääministeri eikä yksikään ministeri missään kansakunnassa tämän maan päällä.

Parasta Joosefin tarinassa on hänen tarinansa loppu ja se on myös tärkein osa. Hän solmii rauhan veljiensä kanssa, he tekevät sovinnon ja heidän keskinäiset suhteensa tulevat hyviksi. Perhe yhdistyy ja saa nauttia liki 200 vuotta Egpytin rikkauksista ja Herran antamasta runsaasta toimeentulosta Goosenin maakunnassa.

Antakaahan kun jatkan ja tutkin tarkemmin Joosefin tarinaa lähietäisyydeltä. Joosef on erityinen lapsi heti tarinan alusta lähtien, syntymästään lähtien. Hän syntyy Jaakobin vaimolle Raakelille, joka oli ollut lapsetonna pitkän aikaa. Lopulta Raakel saa pojan, Joosefin. Tätä poikaa Raakel oli odottanut. Joosef on se poika, jota Jaakob oli toivonut.

Jaakob oli halunnut aina saada pojan rakastamastaan vaimosta. Vaimosta, jonka saadakseen hän oli raatanut 14 vuotta ja jonka kanssa hän oli ollut naimisissa yli 20 vuotta ennen kuin Joosef syntyi. Raakelin vanhempi sisar Lea oli synnyttänyt jo 7 lasta, kun Raakel sai Joosefin.

Ei siis ihme, että Jaakob piti Joosefia erityisasemassa. Hän oli Jaakobin rakastaman vaimon poika. Tästä suuresta edusta, tästä erityisestä rakkaudesta, joka Jaakobilla oli Joosefiin, tuli Joosefin suurin haaste. Haastetta lisäsi vielä se erityinen asema ja kohtalo, joka Jumalalla oli hänelle. Jumala antoi Joosefille näyt, joissa Joosef hallitsi veljiään ja jopa isäänsä ja äitiään.

Tämä erinomainen asema Israelin ja maailman lunastussuunnitelmassa oli pantu hyvin nuoren miehen harteille, jota hänen isänsä hemmotteli ja suosi enemmän kuin hänen 10 veljeään. Tässä on meille kaikille oppitunti!  Jokaisessa pilvessä on hopeareunus ja jokaisen hopeareunuksen jälkeen tulee toinen pilvi.

Jokaiseen Herran meille antamaan siunaukseen liittyy vastuita ja haasteita, testejä ja kokeita, jotta kävisi ilmi, osaammeko käyttää oikeudenmukaisesti Jumalan meille antamia lahjoja ja kykyjä. Joidenkin ihmisen kohdalla, jotka ovat saaneet runsaasti siunauksia mutta jotka eivät tahdo käyttää Jumalan lahjoja ja kutsua oikealla tavalla, siunaukset kääntyvät vahingoksi.

Seuraava tärkeä opetus, jonka opimme Joosefin tarinasta Tooran lukujaksossamme, on tämä: Opi arvostamaan hankaliakin asioita ja rohkaistu ja purista happamat sitruunat makeaksi mehuksi. Kaikissa tilanteissa, mihin kohtalo sinua kuljettaa, kaivossa, johon veljesi laskevat sinut, orjana Onin papin Potifarin talossa, muista kuka olet ja muista säilyttää korkeat moraaliset arvosi.

Päästyäsi vankilasta suuren faraon palatsiin, rääsyistä rikkauksiin nostettuna, älä unohda, kuka olet ja kenen auktoriteetin alla sinun on toimittava. Joosefin suuruus oli juuri tämä ominaisuus. Hän ei unohtanut, kuka hän oli ja mitä Jumala oli luvannut hänelle.

Olemme kaikki saaneet Jumalalta lupauksia. Emme ehkä saa niitä unessa tai näyssä suoraan Jumalalta, mutta meillä on lupaukset, jotka Jumala antoi lapsilleen, Herran lunastamille, sinulle ja minulle, Raamatun kansien välissä, 1. Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan. Jos otamme Jumalan lupaukset vakavasti ja otamme omaksemme nämä lupaukset kaikella uskollamme, toivollamme ja tarmollamme, meidän elämästämme muodostuu paljon rikkaampaa.

Jos otamme vastaan Jumalan lupausten toteutumisen omassa elämässämme uskossa ja toivossa ja Herran rakkaudessa, niin riippumatta siitä, mitä teemme työksemme ja missä asumme ja mitä omistamme tai mitä emme omista, mekin voimme nähdä Joosefin tarinan toteutuvan omassa elämässämme.

Viimeinen asia, joka meidän tulee oppia Joosefin tarinasta on, että samaan aikaan kun me koemme elämässämme Jumalan armoa ja nautimme suuruudestamme, meidän täytyy muistaa päämäärämme ja pysyä nöyrinä ja pitää aina Herra ensimmäisenä elämässämme. Älä unohda koskaan kuka sinä olet, mistä olet tullut ja kuka on ylin auktoriteettisi ja mikä on lopullinen päämäärä elämässä.

Jos minun pitäisi tehdä tiivistelmä siitä, mitä olen oppinut Joosefin tarinasta, se olisi seuraavanlainen:

1.                   Luota aina Jumalaan ja Hänen sanaansa enemmän kuin luotat veljiisi ja sisariisi!

2.                   Nauti tänään hyvästä onnestasi ja tee parhaasi hyötyäksesi siitä, sillä huominen voi muuttaa kaiken. Mikään ei ole varmaa tässä maailmassa paitsi Jumalan lupaukset! Siitä suurin todiste on Israelin historia.

3:                   Tanssi sen musiikin tahtiin, jota soitetaan! Seuraa kapellimestaria kun musiikki soi äläkä yritä sooloilla. Sinä olet vain yksi muusikoista, ja sinulla on nuotit edessäsi, opi siis seuraamaan niitä. Jos olet tanssija, opi tanssimaan musiikin tahdissa. Muista, että musiikki voi vaihtua kapellimestarin puikon heilautuksesta.

4.                   Anna anteeksi, äläkä kanna kaunaa veljiäsi kohtaan vaikka he käyttäytyisivät sikamaisesti ja vahingoittaisivat sinua! Älä sano koskaan, ettet koskaan anna anteeksi vihamiehillesi sydämestäsi. Pyri aina rauhaan kaikkien kanssa, mutta jos joudut sotaan, taistele aina voittaaksesi.

5.                   Oikein tekeminen on voimasi lähde. Vaikka Joosef oli kosteassa, pimeässä egyptiläisessä vankilassa, hän ei käyttänyt kärsimystään tekosyynä tehdäkseen muille pahaa. Hän etsi aina tilaisuutta hyvän tekemiseen, vankilassakin!

6.                   Herra todistaa palvelijansa syyttömiksi. Pyörät pyörivät pysähtymättä. Ne jotka nyt ovat huipulla, saattavat jo huomenna olla pohjalla. Siksi tee tänään sitä mikä on oikein, ole antelias, nöyrä, armollinen ja uskollinen tänään, ettei sinun tarvitse huomenna huomata, ettei ole ketään joka osoittaisi sinulle ystävyyttä. Vankina ollessaan Joosef oppi, että aina kannattaa olla Jumalan palvelija ja lisäksi palvella uskollisesti muita, faraon leipuria ja hovimiestä ja muita vankitovereita, jotka pääsivät kaikki osallisiksi Joosefin parhaasta, vaikka hän itsekin oli vanki. Lopulta he sitten muistivat Joosefin ystävällisyyden.

7.                   Älä pese perheesi likapyykkiä vieraitten edessä, etenkään jos he ovat egyptiläisiä.

Herra on aina sama ja Hänen tekonsa maailmassa eivät koskaan muutu. Hän korottaa ja Hän painaa alas. Hän antaa elämän ja ottaa sen. Hän palkitsee uskolliset ja rankaisee uskottomat. Hänen palkkionsa ovat ikuisia ja Hänen siunauksensa, rangaistuksensa ja testinsä tässä elämässä ovat aina väliaikaisia.

Kaikki kirkkaus, kunnia ja ylistys kuuluu Herralle ikuisesti!

Marcia ja minä olemme yhä Yhdysvalloissa, olemme nyt poikamme Barryn ja hänen perheensä luona. Marcian operaatio sujui hyvin, kiitos Herralle, ja hän toipuu siitä hyvin. Kiitos kun rukoilitte Marcian puoleta. Jatkattehan rukoustanne Marcian terveyden puolesta!

Bathsheba Derbaremdicker, seurakuntamme jäsenen Zvin vaimo, on jo leikattu ja hän on päässyt sairaalasta kotiin toipumaan. Rukoilkaa edelleen hänen puolestaan. Hadassa, kallis sisaremme, toipuu myös leikkauksestaan. Brasiliassa asuvan sisaremme Fernandan äiti odottaa syöpäleikkausta. Mutta koska sairaalat ovat täynnä koronaviruksen tähden, hänen leikkaustaan on taas siirretty. Rukoilkaa Fernandan äidin ja Brasilian koronavirustilanteen puolesta. Rukoilkaa koko maailman puolesta, ja pyytäkää, että Herra vapauttaisi maailmansa tästä tappavasta ja vaarallisesta viruksesta.

Rukoilkaa Ilanan, Lean ja Ahuvan puolesta, näiden leidien puolesta, jotka ovat seurakuntamme iäkkäämpiä jäseniä. Netivya etsii yhä vakinaisempaa kokoaikaista apulaista Ilanalle. Netivya vastaa edelleen Ilanan kokoaikaisen apulaisen palkkauksesta johtuvista kustannuksista. Pidättehän tämänkin asian rukouslistallanne.

Jumalan sanassa on selvä käsky pitää huolta leskistä ja orvoista. Tämä käsky toistuu Toorassa, profeetoissa ja Uudessa testamentissa useammin kuin kerran. Jokaisen joka vanhenee tai jolla on vanhempia perheenjäseniä, täytyy saada tietää, että pyhien ja hengellisen perheemme yhteisöön voi luottaa siinä, että he pitävät tämän käskyn ja pitävät huolta vanhemmasta sukupolvestamme. He ovat antaneet kaikkensa nuorempina vuosinaan, ja nyt pyhien velvollisuus on pitää huolta heidän tarpeistaan. Miettikää seurakuntana tai yksityisinä, voisitteko lahjoittaa vähän ylimääräistä Jerusalemin iäkkäille pyhille.

Zacharias Waldner Kanadasta on halvaantunut jaloistaan. Häntä vaivaavat hiertymät ja hän pyytää rukouksiamme. Lisätkää Zacharias rukouslistallenne.

Saimme rukouspyynnön rakkaalta Livia Schnell Nothen sisarelta, joka on ollut kanssamme Portugalissa ja seissyt brasilialaisten veljiemme rinnalla ja meidän rinnallamme Anussimien asiassa (´pakotetut´ , 1400luvun Espanajan ja Portugalin juutalaisten jälkeläisiä, jotka pakotettiin kääntymään katolisuuteen ja jotka jatkoivat salassa judaismin harjoittamista; ongelmana on ollut Israelin valtion  saaminen ottamaan heidät vastaan juutalaisina Kotiinpaluulain nojalla) ja heidän ahdingoissaan. Livia on sairastunut vakavaan sairauteen, hän tarvitsee nyt Herran parantavaa kättä ja lohdutusta. Rukoilkaa Livian puolesta ja rukoilkaa hänelle parantumista.

Lohduttakaa tri Paulon, Belo-Horizonte, Brasilia, perhettä. Tri Paulo oli Har Zion seurakunnan uskollinen ja aktiivinen jäsen Belo-Horizontessa. Hän osallistui konferensseihimme Portugalissa. Koronavirus nujersi tri Paulon. Hän siirtyi iankaikkiseen elämään viime viikolla koronavirusta vastaan käydyn taiston jälkeen, Kuten monet tämän viruksen kanssa työtä tehneet lääkärit, tri Paulokin menetti henkensä tässä taistelussa.  

Muistakaa rukouksissanne veljeämme Aasiassa. Hänen nimensä on Philip Marc. Hän on nuori mies, jolla on hyvin vakava syöpä. Hän on totuuden etsijä ja Jeshuan uskollinen opetuslapsi, joka rakastaa Jumalaa ja rakastaa Israelia. Philip asuu kaukana Israelista maassa, johon emme voi matkustaa, mutta Philipin sydän on kanssamme ja Jumalan kansan kanssa.

Rukoilkaa Paulo C. Pereira Braga Diasin puolesta. Hän on erään brasilialaisen sisaremme isä.

Israelissa ei tilanne ole vielä parantunut. Israelissa on edelleen sulkutila, liikkuminen on rajoitettua ja suurin osa yrityksistä ja liikkeistä on suljettu, ainakin toistaiseksi. Talouselämä on kärsinyt kovasti.

Kirjoitin edellisissä rukouslistoissa, että on hyvä asia rukoilla sellaisten ihmisten puolesta, joita ette tunne henkilökohtaisesti ja rukoilla, että maailma toipuisi ja saisi tämän kauhean koronavirukseksi kutsutun pandemian loppumaan. Korona tarkoittaa kruunua, enkä ole varma minkä kuninkaan päässä tämä virus on kruununa.

1. Pitäkää edelleen esirukouksia koko maailman puolesta, keskittykää rukoukseen oman maanne puolesta, mutta älkää unohtako Israelia.

2. Jumala siunaa niitä, jotka rukoilevat veljien ja sisarten puolesta ja jotka rukoilevat esirukoillen Pyhän Hengen kautta Messiaan ruumiin puolesta.

3. Meistä voi tuntua vähäiseltä rukoilla muutama minuutti eri puolilla maailmaa olevien veljien ja sisarten puolesta, mutta kuningaskunnassa ja taivaassa hyvyyden vallat kiinnittävät huomiota huolenpitoon ja vilpittömään esirukoukseen ja rukoukseen, joka on yhdenmukainen ja joka vahvistaa, että Jeshuan, Messiaan, ruumis on todella yksi ruumis.

  1. Rukoilkaa kaikkien Korea-Israel Raamatun opetusjärjestön yhteydessä olleiden ja nyt olevien ihmisten puolesta.

2. Rukoilkaa KIBIn entisten johtokunnan jäsenten puolesta ja niiden puolesta, joiden tulee katua ja palauttaa ennalleen suhteensa Israeliin ja että he saisivat taivaasta voiman tehdä niin.

3. Rukoilkaa niiden jäsenten ja oppineiden puolesta, jotka ovat ja ovat olleet osa Israel Forumia.

4. Rukoilkaa niiden puolesta, jotka ovat rukoilleet niin uskollisesti Israelin pelastumista ja rauhaa Israelille.

5. Rukoilkaa hengellistä ja fyysistä terveyttä kaikille niille Koreassa, jotka rukoilevat yhä Israelissa olevan Messiaan ruumiin puolesta ja jotka rukoilevat erityisesti Netivyan puolesta ja tukevat Netivyaa. Siunatkaa heitä ja innoittakaa heitä ja täyttäkää heidät uskolla, toivolla ja rakkaudella Herraan ja Israeliin.

Rukoilkaamme ja kannustakaamme hengellisiä johtajiamme johdattamaan meitä ja opastamaan meidät parannuksen tekoon ja syntiemme ja heikkouksiemme tunnustamiseen, niin että Herra

nostaa tämän koronaviruksen pois tämän maan päältä, ja me muistamme Herraa ja tahdomme kulkea Hänen vanhurskauden ja totuuden teitään.

Kiitos että olette rukoilleet terveyteni ja silmäni puolesta. Näen nyt niin paljon paremmin silmälläni kuin mitä näin ennen leikkausta. Kiitos kaikista rukouksistanne puolestani! Rukoilkaa edelleen minun ja vaimoni Marcian puolesta. Marcialla on nykyään hyvin vähän voimia, ja hän nukkuu paljon useimpina päivinä.  Nivelreuma aiheuttaa hänelle kipuja ja hänelläkin on silmissä kaihi, ja koska hän on diabeetikko, leikkauksessa on riskinsä. Tarvitsemme teidän rukouksianne.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta tilanteensa tähden, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa myös poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joey´a, pojanpoikaamme, jotka ovat myös kotona ja työskentelevät kodista käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu. Sisaremme Hadassa Jerusalemista leikattiin, hänellä oli syöpäkasvain, ja hän on nyt kotona toipumassa. Muistakaa häntä rukouksissanne.

Rukoilemme kolmivuotiaan pikkutytön puolesta, jolla on harvinainen sairaus ja syöpä. Hän asuu perheensä kanssa Kaliforniassa. Meidän täytyy rukoilla hänen puolestaan ja hänen perheensä puolesta, että Herra huolehtisi hänestä ja parantaisi hänet niin että hän saisi kasvaa isoksi ja palvella

Hänen kuningaskuntaansa.

Lisään uuden rukouspyynnön Jumalan kansan johtajalta Intiasta. Hän on Joy Mathew, hänellä on vakava sydänvika ja hän on pyytänyt rukousta. Rukoilen, että jotkut paikalliset vanhimmat menisivät Joyn luokse, ja että he voitelisivat hänet öljyllä ja rukoilisivat hänelle parantumista niiden ohjeiden mukaisesti, jotka Jeshuan veli Jaakob on antanut kirjeessään diasporassa eläville Israelin 12 heimolle.

Rukoilkaa Brasiliassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta. Brasilia on niitä maita, joissa on hyvin paljon coronaan sairastuneita ja kuolleita. Meillä on veljiä ja sisaria kaikkialla Brasiliassa,  ja pyydän teitä rukoilemaan, että jumalallinen varjelu ja viisaus pitäisivät heidät vapaina tästä tappavasta taudista. Rukoilkaa paranemista ja voimia 70-vuotiaalle Paulo C. Pereira Braga Diasille. Liittäkää rukouksiinne Caique de Oliviera Becker. Nämä ovat niitä ihmisiä Brasiliassa, jotka tarvitsevat Herran erityisarmoa parantuakseen. Muistakaa rukoilla Paulon, nuoren miehen, puolesta ja Amaralin perheen puolesta Brasiliassa.

Rukoikaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. Hänen elämässään on nyt uusi vaihe.

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. Allison on hyvin erityisten opettajieni ja ystävieni, tri George Howardin tytär, jolla on myös syöpä.

Rukoilkaa Samuel Lopesin puolesta. Hän on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Hänen isänsä ja äitinsä ovat hyvin huolissaan siitä, että hän ei vaella Herran yhteydessä. Kuulin juuri hänen isältään, että hän kaveeraa ystävien kanssa, joiden tie on kaukana vanhurskauden tiestä.

Rukoilkaa veli Joseph Kelberin perheen ja erityisesti hänen poikansa puolesta. Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy, Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Abramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. 

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, 

Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa. Ja rukoilkaa sisar Yoko Nagumon puolesta Japanissa. Sisar Yokolla oli sydänkohtaus ja rukoilemme, että hän toipuu siitä nopesti ja täydellisesti.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien 

erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias. Hän on sairaalassa ja hänen tilansa on haasteellinen. Muistakaa kanssamme rukouksin Paulo C. Pereira Braga Diasia. 

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava

henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa.

Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta.

Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa  Jerusalemin seruakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen. Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit,Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta.

Shoresh Davidin, Portlandissa, Oregonissa, olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

                      Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

                      Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Tavoitteena on tarjota vieraanvaraisuutta niiden vakavasti sairaiden potilaiden perheille, jotka ovat jossain Jerusalemin sairaalassa ja joiden perheillä ei ole varoja majoittua hotelliin, sillä välin kun heidän perheensä jäseniä on sairaalassa.

                      Tällaista tarvetta on valtavasti etenkin näinä päivinä, kun sadat miehet ja naiset ovat koronaviruksen takia tehohoidossa viikko- jopa kuukausikausia.

                      Tarvitsemme teidän rukouksianne ja teidän apuanne voidaksemme siunata tällä tarkoituksenmukaisella ja merkittävällä tavalla sekä sairastuneita että heidän perheitään.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam