Jerusalemin rukouslista 20.8.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel

Synagogissa luettava Toorajakso tuntuu liittyvän joka viikko jollain lailla meidän aikaamme ja tilanteeseemme. Tänä sapattina lukujakso on Parashat Shoftim, 5. Moos. 16:18-21:9. Jakson nimi tulee sen alkusanoista:

                      ”Aseta tuomarit ja johtomiehet kaikkiin kaupunkeihisi, jotka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa heimojasi varten. Heidän tulee tuomita kansaa oikeudenmukaisesti” (5. Moos. 16:18, RK).

Voitte kuvitella, mikä epävakaisen israelilaisen hallituksemme valituksenaihe on ja mistä he näinä päivinä hermoilevat. Pääministerimme Netanyahu ja varapääministeri, herra Gantz, ovat viemässä maata neljänsiin vaaleihin 14 kuukauden sisällä, ja yksi heidän pääkysymyksistään on tuomareiden ja pääviranomaisten, kuten Israelin valtakunnansyyttäjän, nimittäminen.

Pääministeri Netanyahu tahtoo peukaloida kortteja niin, että oikeusjuttu häntä vastaan hylätään. Hän tahtoo saada yksinoikeuden nimittää tuomarit ja kaikki muut, jotka käsittelevät hänen tapaustaan.

Joten rukoilkaa näinä päivinä Israelin puolesta, koska kaksi suurta räjähteitä täynnä olevaa laivaa, Netanyahu ja Gantz, on nyt törmäyskurssilla. Rukoilen, että hyvä Herra säälisi Israelin kansakuntaa ja kansaa ja että viimeisellä hetkellä ennen ensi sunnuntaita logiikka ja viisaus alkavat johdattaa valtiomme molempia johtajia, Netanyahua ja Gantzia, ja tämän valtakunnan etu pannaan kaikkien muiden asioiden ja näkökohtien edelle.

Profeetoista luetaan tänä sapattina jakso, joka on myös ajankohtainen Israelille ja maailmalle. Luemme Jes. 51:12-52:12. Tämä sapattina luettava profeettojen jakso luetaan Elul-kuun alkaessa – Elul on kuudes kuukausi heprealaisessa kalenterissa, juuri ennen suuria juhlia, jotka alkavat pasuunansoiton juhlalla – tämän päivän juutalaisella uudella vuodella, ja kymmenen päivää myöhemmin on Jom Kippur (suuri sovituspäivä) ja neljä päivää myöhemmin on Sukkot, lehtimajanjuhla.

Elul-kuu on itsensä tutkimisen ja parannuksen teon ja suureen sovituspäivään valmistautumisen kuukausi. Tooran ja profeettojen lukujaksot ovat siis hyvin ajankohtaisia meidän nykytilannettamme ajatellen. Tooran jakso alkaa näillä sanoilla:

                      ”Aseta tuomarit ja johtomiehet kaikkiin kaupunkeihisi, jotka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa heimojasi varten. Heidän tulee tuomita kansaa oikeudenmukaisesti. Älä vääristä oikeutta, älä katso henkilöön äläkä ota lahjusta, sillä lahjus sokaisee viisaiden silmät ja vääristää vanhurskaiden sanat. Noudata tinkimättä vanhurskautta, että saisit elää ja ottaa omaksesi sen maan, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa” (5. Moos. 16:18-20, RK).

Voiko Jumalan sana enää tämän ajankohtaisempi olla? Olemme tilanteessa, jossa on kyseessä koko meidän juridinen järjestelmämme, Korkeimmasta oikeudesta valtakunnansyyttäjään, ja Israelin oikeusministeriön kaikkiin syyttäjäpuolen osastoihin.

Toora on elävää sanaa ja kaiken Herra pitää aikoja ja hetkiä kädessään. Emme saa unohtaa tätä etenkään nyt tämän maailmanlaajuisen vitsauksen aikana, vitsauksen, jonka kaikkivaltias Abrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala on lähettänyt herättääkseen maailman ja erityisesti niin kutsutun ”kristityn lännen” – Vancouver Islandista Tyynen meren pohjoisrannoilta Halifaxiin Atlantin valtameren itärannalle, etelä-navan Antarktiksen kautta.

Maailmassa on todellinen puute kahdesta asiasta: totuudesta ja oikeudesta. Nämä käsitteet on poliittisesti korrekti liike vesittänyt. Tämä liike ei ole saastuttanut vain poliitikkoja vaan myös kristillisten seurakuntien johtajat. Niillä ihmisillä on toivoa, jotka tuntevat Jumalan lupaukset:

                      ”Totuus versoo maasta ja vanhurskaus katsoo taivaasta” (Ps. 85:12, RK).

On paljon muitakin tekstejä, joissa sanotaan sama asia ja joissa on samat jumalalliset lupaukset, mutta tämä on lyhyt ja runollinen. Koronavirus lakkaa saastuttamasta Jumalan maailmaa, ja hengellinen virus, joka on paljon vakavampi maailmassa, lakkaa myös.

Jumalan vanhurskaus paljastuu ja kaikkien silmät näkevät sen ja jokainen polvi notkistuu Ihmisen Pojan edessä, joka palaa Siioniin, Maran-ata, Herramme, tule pian.

Nämä ovat Jesajan jakeita:

                      ”Herran vapaiksi lunastamat palaavat, he tulevat Siioniin riemuhuudoin, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat. Minä, minä olen teidän lohduttajanne. Mikä olet sinä, joka pelkäät kuolevaista ihmistä, ihmislasta, jonka käy kuin ruohon” (Jes. 51:11,12, RK).

Minä turvaan ja luotan sataprosenttisesti Jumalan sanoihin. Yhdelläkin silmällä minä näen kuinka uskollisesti Hän pitää lupauksensa. Nämä myrskyt teekupissa, jotka keinuttelevat maailmaamme, eivät ole mitään Jumalan käsissä.

Hän hallitsee tuulia ja meriä, tähtiä ja aurinkoa ja koko luomakuntaansa. Meidän on opittava luottamaan Jumalan lupauksiin ja omaksuttava ne niin kuin ne on sanottu, ryhtymättä viisastelemaan tai teologiseen kikkailuun. Niille käy hyvin, jotka panevat luottamuksensa Herraan ja ovat heti valmiita palvelemaan ja seuraamaan Häntä.

Rukousosio

Israel kamppailee yhä koronavirusta vastaan ja meneillään on toinen aalto. Joka päivä tartunnan saaneiden lista isääntyy noin 2000 ihmisellä. Kuolleiden määrä on noussut yli 500:n ja kuolleiden keski-ikä on 82 vuotta. Tämä osoittaa selvästi, että suurin riskiryhmä ovat iäkkäät ja ne joilla on jo joku perussairaus kuten diabetes. Vaikka nyt näyttäisi siltä, että koronavirus on muuntautunut ja nyt paljon nuoremmat ihmiset ovat riskialttiita ja monet kuolevat viruksen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Meidän tulee rukoilla koko maailman puolesta ja kukin oman maansa puolesta ja Israelin puolesta. Uskon että tämä koronavirus on vitsaus niin kuin ne raamatulliset vitsaukset, jotka Jumala lähetti kasvattaakseen Israelia ja vetääkseen heidät uudelleen lähempään suhteeseen kanssaan ja osoittamaan suurempaa kunnioitusta Luojaansa kohtaan. Kun Israel katui ja katsoi Mooseksen ylös nostamaa pronssikäärmettä, he parantuivat.

Rukoilkaamme ja rohkaiskaamme johtajiamme johdattamaan meitä ja opastamaan meidät parannuksen tekoon ja syntiemme ja heikkouksiemme tunnustamiseen, niin että Herra nostaa tämän koronaviruksen pois tämän maan päältä, ja me muistamme Herraa ja tahdomme kulkea Hänen vanhurskauden ja totuuden teitään.

Rukoilkaa edelleen Marcian terveyden puolesta – muisti, diabetes, nivelreuma. Tyttäremme Danah tarvitsee paljon rukoustukea tilanteessaan, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja pojanpoikaamme Joey´a, jotka ovat myös kotona ja tekevät työtä kotoa käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91-vuotias ja hän ja hänen veljensä ja heidän perheensä tarvitsevat rukouksianne.

Brasiliassa on paha tilanne koronaviruksen tähden ja liikemiehet ovat myös suuressa paineessa yhteiskunnallisen levottomuuden keskellä. Meillä on Brasiliassa paljon veljiä ja sisaria, jotka tarvitsevat rukoustamme ja esirukoustamme puolestaan. Annan lyhyen listan seurakunnista ja veljistä ja sisarista Brasiliassa, jotka tarvitsevat rukouksiamme ja Jumalan armoa näinä rankkoina aikoina: Rukoilkaa Netivyan Brasiliassa olevien tytärseurakuntien puolesta: Har Zion, Ensenando de Siao ja Sar-El Curitibassa ja muita veljiä ja sisaria Curitiban kaupungissa. 

Curitibassa on toinenkin veljien ja sisarten seurakunta, jota johtavat veli Claus ja veli Moses, rukoilkaa myös näiden kalliiden veljien puolesta ja messiaanisten seurakuntien puolesta Fortalezassa, Santa Mariassa, Sao Paulossa, Rio de Janeirossa ja muissa kaupungeissa. Rukoilkaa rakkaiden iäkkäämpien ja haavoittuvampien veljiemme ja kumppaneidemme puolesta Brasiliassa: Michelle O., Marcelo Guimaraesin perhe, etenkin hänen isänsä Paulo, ja Marty Galante, ja Resendan perhe.

Rukoilkaa parantumista seuraaville veljille ympäri maailmaa: sisar Angela Taiwanilta käy läpi                 

vaikeaa vaihetta näinä päivinä ja hänen elämänsä riippuu Herramme armosta ja laupeudesta,

muistakaa Angelaa ja hänen aviomiestään T.J:tä heidän taistellessaan taisteluaan ja ollessaan täysin riippuvaisia Jumalan armosta ja antamasta parantumisesta. Rukoilkaa kalliin sisaremme Ruby Littlen puolesta Oklahoma Cityssä. Hänkin käy taistelua syöpää vastaan.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Samuel Lopes on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Avramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta (Melanien veli Neil kuoli juuri koronavirukseen New Yorkissa).

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa, ja Dror ja Cantor.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Erkki ja Sirpa Murto, Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani. 

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

Lisään rukouslistaan erään tärkeän yliopistoprofessorini tyttären, Allison Howard Williamsin. Hän on Patsy Wilkerson Howardin ja tri George Howardin tytär.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa. Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta. Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Rukoilkaa niiden puolesta, jotka tarvitsevat vähän enemmän Taivaan Isämme siunausta ja armoa elämässään ja liiketoimissaan: Reuven ja Clil, jotka ovat matkalla kotiin Israeliin tänä viikonloppuna, jos Herra suo. Muistakaa heitä rukouksissanne. Olen pyytänyt teitä rukoilemaan heidän kotiinpaluunsa puolesta muutamana viime viikkona ja Herra vastaa nyt rukouksiimme. Herra pitäköön heidät turvassa ja tuokoon heidät kotiin.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Ayala, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen. Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Maailma on muutosten pyörteissä kun koronavirus koskettaa miljoonia ihmisiä ja sadat tuhannet perheet ovat jo menettäneet rakkaitaan tälle raamatullisten mittasuhteiden vitsaukselle. Silti meidän täytyy olla myös kiitollisia maista, kuten Israel, joissa aletaan palata normaaliin pikkuhiljaa ja varotoimia noudattaen.

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit,Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta. Rukoilkaa myös ortodoksi rabbien ryhmän puolesta, ryhmän nimi on Tzoaar, rohkea rabbien ryhmä Israelissa, jotka haluavat nähdä Tooran arvojen ennalleen asettamisen ja orgaanisemman kannan juutalaisiin arvoihin ja elämäntapaan. He tekevät suurenmoista työtä soveltamalla Tooran todellisuutta käytäntöön 2000-luvulla.

Shoresh Davidin, Portlandissa olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan, OR:in, ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, OR:in, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. 

Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa. Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam

P.S. Rukous on Jeshuan jokaisen opetuslapsen ase vihollisen jumalattomuuden ohjelmaa vastaan ja Jumalan ihmiskunnan varalle suunnitteleman ohjelman puolesta.