Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 23.4.2020

Netivyah

Joseph Shulam karanteenista Jerusalemissa

Jeshuan opetuslapsina meidän tulee nähdä hopeasilaus jokaisessa pilvessä. On kulunut vähän yli kuukauksi siitä, kun pandemioiden pandemia korona saapui Israeliin. Se oli juuri ennen Puurimia ja nyt Pääsiäinenkin on jo takana.

Tänä sapattina luemme kaksi toisiaan seuraavaa jaksoa Toorasta: Tazria, 3. Moos. 12:1-13:59 ja Metzora, 3.Moos. 14:1-15:33. Myös profeetoista luetaan kaksi jaksoa: 2. Kun. 4:42-5:19 ja 2. Kun. 7:3-20, samoin Uudesta testamentista, Mark. 15:1-16 ja Room. 6:8-23.

Kaikissa maailman synagogissa luetaan nyt paljon Jumalan Sanaa. Me Messias Jeshuan opetuslapset luemme myös Uuden testamentin lukujaksot. Syy siihen on yksinkertainen: tuote on aina tärkeämpi kuin kauppias.

Rabbi ja pastori ovat vain kauppiaita. Kokoonnumme yhteen kuullaksemme Jumalaa. Pastori on vain tuotetta tarjoileva kauppias. Niinpä omistamme suurimman osan ajasta Jumalan Sanalle, jotta se saisi inspiroida meitä, opettaa meitä ja innostaa meitä hyviin tekoihin ja jakamaan Jumalan viisautta muille.

Siirtykäämme Tooran lukujaksoihin. Ensimmäinen jakso 3. Moos. 12:sta antaa ohjeita naisille, jotka ovat juuri synnyttäneet. Luuk. 2:21-24:sta luemme:

”Kun kahdeksan päivää oli kulunut ja lapsi oli ympärileikattava, hän sai nimen Jeesus, jonka enkeli oli hänelle antanut, ennen kuin hän sikisi äitinsä kohdussa. Kun heidän puhdistuspäivänsä Mooseksen lain mukaan olivat päättyneet, he veivät lapsen Jerusalemiin asettaakseen hänet Herran eteen – niin kuin on kirjoitettu Herran laissa: ´Jokainen poikalapsi, joka avaa äidin kohdun, luettakoon Herralle pyhitetyksi´- ja uhratakseen, niin kuin on säädetty Herran laissa, parin metsäkyyhkysiä tai kaksi kyyhkysenpoikaa”(Luuk. 2:21-24, RK).

Kun jakeessa 24 sanotaan ”niin kuin on säädetty Herran laissa”, siinä viitataan tämän sapatin lukujaksoon 3. Moos. 12:sta.  Tämän Luukkaan evankeliumin lyhyen tekstin pitäisi avata useimpien kristittyjen silmät.

Mitä Luukas (Messias Jehsuan pakanakansoihin kuuluva opetuslapsi, apostoli Paavalin työn hedelmä, joka matkusti Paavalin kanssa Jerusalemiin) yrittää sanoa meille? Luukas haluaa ensinnäkin varmistaa, että me tiedämme, että Herramme Jeshua on juutalainen.  Kunnon juutalainen, joka ympärileikattiin kahdeksantena päivänä.

Toiseksi, Jeshua ja hänen perheensä eivät olleet rikkaita; he uhrasivat Herralle parin metsäkyyhkysiä. Kolmanneksi Luukas tekee meille selväksi, että Jeshua kävi läpi kaikki säädetyt puhdistusseremoniat äitinsä Marian kanssa Jerusalemin temppelissä.

Miksi tämä on tärkeää jokaiselle kristitylle? Siksi, että historialliset kirkot, katoliset Roomassa ja ortodoksit Konstantinopolissa, ja protestantit Saksassa, Ranskassa, Englannissa, Hollannissa ja nyt USAssa ovat antaneet historiansa viedä heidät kauas Jerusalemista ja kauas juutalaisten Kuninkaasta, Jeshuasta, Jumalan Pojasta, Daavidin Pojasta ja Abrahamin Pojasta.

Pysytellessään kaukana juurista he ovat antaneet rikkaviljan kasvaa valtoimenaan ja peittää Pojan, joka antaa elämän.  Jos ihmisillä ei ole luonnollista Poikaa, sellainen on tehtävä puusta, kullasta, hopeasta tai muovista ja pidettävä hänet ristiin naulittuna.

Jos tätä muovi-Jeesusta ei ole naulittu ristiin, mikään ei pidä häntä paikoillaan.  Todellinen Jeesus, eli Jeshua Daavidin Poika, Messias ja itse Jumalan Poika, ei ole enää pitkään pitkään aikaan ollut ristillä.  Jeshua on Jumalan oikealla puolella ja hoitaa Kuningaskuntansa asioita odottaen, että sinä ja minä otamme Hänet vastaan Kuninkaitten Kuninkaana eikä vain ristiinnaulittuna Herrana.

Tämän viikon lukujaksoissa on runsaasti asiaa, ja suosittelenkin, että jokainen teistä lukee ne kaikki, alkaen 3. Mooseksen kirjasta ja 2. Kuninkaitten kirjasta Markukseen ja Roomalaiskirjeeseen. Etsikää yhteyksiä näiden kaikkien tekstien välillä, niin sielunne saa täyttävää ravintoa. 

Rukousjakso:

Minä tarvitsen rukouksianne terveyteni puolesta.  Kiitän Jumalaa joka päivä Hänen hyvyydestään ja armostaan ja luotan siihen, että Hän ennallistaa terveyteni niin että voin edelleenkin opettaa Hänen

Sanaansa. Minä tarvitsen rukoustanne ja samoin Marcia. Danah, tyttäremme, tarvitsee rukoustanne tilanteensa puolesta ja samoin tyttärentyttäremme Noaam. Hän on ihastuttava nuori nainen, jolla on paljon lahjoja ja myös haasteita elämässään. Rukoilkaa Danan ja Noaamin puolesta.

Rukoilkaa Michelle Oliveiran puolesta. Michelle on nuori nainen, jolla on todettu leukemia, ja joka kärsii myös munuaiskivistä. Hän tarvitsee rukouksemme. 

Rukoilkaa herra Shukrey Lawrencen puolesta, jolla on syöpä. Rukoilkaa hänelle voimia ja parantumista. Rukoilkaa myös Lawrence Tours -matkatoimiston puolesta ja turismin puolesta Israelissa. Turisteja ei ole ja hotelleja muutetaan väliaikaisiksi sairaaloiksi tuhansille koronaviruksen uhreille. Israelin turismi kärsii kuoliniskun, jos kaikkia rajoituksia ei suhteellisen nopeasti poisteta ja palauteta lentokenttiä normaaliin toimintaansa.

Lisätkää rukouksiinne erityisrukous seuraavien veljien ja sisarten puolesta, jotka tarvitsevat Jumalan asioihin puuttumista heidän hyväkseen: Angela I, Rachael ja Daniel, veli ja sisar jotka tarvitsevat työtä ja tunne-elämän eheytymistä. Lisätkää myös Tony B ja Aries Franklin Mayers Sr.

Älkää unohtako seuravia: Nancy ja Don Hook, Rachel – Jingyung Lee, Hannah Yoshida Kiotosta ja tri Yuizawa, Tiz H, Lion H, Ilana Avrahamov, Michael Shiffmanin äiti Ruby L, sisar Angela Taiwanilta, jolla on uusia hyvin vakavia haasteita. Rukoilkaa hänelle ihmettä Herralta!

Koko tämä lista sisältää ihmisiä, jotka ovat tekemisissä vielä koronavirusta suuremman pandemian kanssa. Heillä on kaikilla akuutissa vaiheessa oleva syöpä. Meidän Jeshuan opetuslasten on täytettävä Herramme meille antama tehtävä ja rukoiltava Hänen nimessään, ja Hän vie anomisemme Isänsä eteen.

Rukoilkaa perheeni puolesta: Marcia ja Jospeh Shulam, Danah ja Noaam Shulam Sanders, Barry Shulam ja perhe, Marcian äiti June Saunders (90v), ja seuraavien puolesta: Ann West, Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Erkki ja Sirpa Murto, Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani, 

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Armon ja suosion sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä kuuluu näiden veljien ja sisarten hyväksi kaikkialta maailmasta.

Koronavirus on levinnyt yli 180 maahan, eikä loppua ole näkyvissä. Tiedemiehet ympäri maailmaa ahkeroivat ymmärtääkseen, kuinka tämä virus toimii ja mihin järjestelmiin sen vaikutus kohdistuu ihmisen ruumiissa.

Monet uskovat, että tämä virus ei ole luonnollinen mutaatio sars- ja mars- koronaviruksista, jotka kohtasivat maailmaa muutama vuosi sitten. Monista vaikuttaa siltä, että tämä virus on ihmisen suunnittelema ja sen tarkoituksena on palvella äärimmäisenä aseena tuhoamaan maailman talous ja heikentämään Lännen suurvaltoja. Yhdelläkin silmällä on nähtävissä, että jotkut suurvalloista vahvistuvat ja käyvät reippaasti liiketoimiin koronaviruksen vanavedessä.

On ilo nähdä Kiinan hallituksen lieventävän karanteenia Kiinassa ja Wuhanissa ja palaavan pikkuhiljaa normaaliin elämään. Tämä on hyvä merkki muille maille siitä, että ei ole mahdotonta voittaa koronavirusta.

Rukoilkaa niiden puolesta, jotka tarvitsevat siunausta elämässään ja liiketoimissaan: Roger W., Ema, Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. 

Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa. Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam