Jerusalemin rukouslista 26.11.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam, Mount Juliet, Tennessee, USA

Parashat Vayetze, 1. Moos. 28:10-32:2, on tämän sapatin lukujakso. Profeetoista luetaan profeetta Hoosean kirjasta 12:13-14:10. Uudesta testamentista luetaan Joh. 1:41-51. Tämän sapatin tekstit ovat niitä jännittävämpiä 1. Mooseksen kirjassa ja ehkäpä koko Pentateukissa.

Näissä teksteissä on ainesta Hollywoodin suurelokuvaksi, jossa on juonittelua, petollisuutta, rakkautta, hyväksikäyttöä, kohtalonomainen matka ja Jumalan käden läsnäolo ja toiminta kulisseissa, näkymättömänä ohjaajana, Deus Ex Machina.

Ymmärtääksemme kertomuksen meidän on palattava viime viikon Tooran lukujaksoon. Eesaun ja Jaakobin äiti, Rebekka, oli joutunut heti näiden kahden miehen syntymän yhteydessä vastatusten kaikkein eksistentiaalisimman ja moderneimman kysymyksen kanssa. Jo ennen kuin nämä veljekset syntyvät, Rebekka kysyy seuraavan kysymyksen: 

Mutta lapset sysivät toisiaan hänen kohdussaan, ja hän sanoi: ´Jos tämä on tällaista, niin miksi minä elän?´Ja hän meni kysymään Herralta” (1. Moos. 25:22, RK)

Kuningas Jaakon käännöksen mukaan Rebekka kysyy: ” Jos kaikki on hyvin, miksi minä olen tällainen?”

Jewish Publication Society (JPS, Juutalainen kustannusseura) kääntää tekstin samalla tavalla kuin Raamattu kansalle (RK).

JPS:n ja RK:n kääntäjät ymmärsivät kysymyksen. Sitä vastoin 1600-luvun alun Kuningas Jaakon käännöksen kristityt kääntäjät eivät ymmärtäneet sitä. Rebekan kysymyksestä paljastuu kaksi asiaa.

Ensiksikin, että hänen elämänsä Iisakin kanssa sai merkityksensä vasta poikien, Eesaun ja Jaakobin, syntymän myötä. Näiden kahden pojan syntymä vaikutti suuresti Rebekan koko olemassaoloon. Hänhän tiesi jo ennen kuin pojat näkivät päivänvalon hänen kohtunsa ulkopuolella, kuinka he kamppailivat keskenään.

Toiseksi, se että nämä kaksi vauvaa kamppailivat keskenään äitinsä kohdussa ja että Jaakob piti kiinni veljensä Eesaun kantapäästä heidän syntyessään, oli osoitus siitä, että näiden kahden lapsen välillä tapahtui jotain, jolla oli syvälliset eksistentiaaliset seuraukset. Tästä syystä Rebekka mielestäni etsi Jumalan määräämää kohtaloa näille ainuille lapsilleen.

Hänen kysymyksensä on:

Jos tämä on tällaista, niin miksi minä elän?”

Selvemmin sanottuna se kuuluisi näin:

”Jos nämä minun ainoat lapseni ovat alkaneet taistella keskenään jo minun kohdussani, mikä heidän tulevaisuutensa on oleva ja minun tulevaisuuteni eläessäni näiden kahden kanssa?

Kuluuko koko elämäni siinä, että yritän toimia erotuomarina näiden kahden välissä ja sitten lopuksi toinen tappaa toisen. Eivätkö silloin romahda meidän perheemme tulevaisuus ja Jumalan Abrahamille ja Iisakille antamat lupaukset?

Tämä Rebekan eksistentiaalinen kysymys on mielestäni syy siihen, että hän toimi niin kuin toimi. Mielestäni hän huolehti siitä, että Jaakobille jo ennen syntymää määrätty kohtalo toteutuisi täydellisesti.

Kun Rebekka sai jumalallisen ilmestyksen siitä, että Eesau suunnitteli surmaavansa Jaakobin Iisakin kuoleman jälkeen, koska Jaakob oli saanut isänsä siunauksen, hän ryhtyi oikeisiin ja hurskaisiin toimiin pelastaakseen poikansa Eesaun murhanhimoisilta aikeilta. Niinpä hän auttoi Jaakobia pettämään Iisakia ja saamaan Iisakin siunauksen. Hän vakuutti Iisakille, että heidän poikansa Jaakobin täytyi lähteä maasta ja mennä pohjoiseen, Harraniin, Rebekan veljen Labanin luokse.

Tämän Iisak olisi ymmärtänyt täydellisesti, koska hänen isänsä Abraham oli myös lähettänyt palvelijansa  Elieserin pohjoiseen, Harraniin, etsimään morsiamen hänelle itselleen. Joten olisi järkevää lähettää Jaakob pohjoiseen.

Mistä Rebekka tiesi, että Eesau oli päättänyt sydämessään surmata veljensä Jaakobin? Juutalaisen perimätiedon antama vastaus on yksinkertainen: Rebekka oli profeetta. Hän sai ilmoituksen.

Eesau ei kertonut kenellekään sydämessään tekemästä päätöksestä. Hän ei kertonut sitä Rebekalle. Hän ei sanonut äidilleen: ”Isäni kuoltua minä tapan tuon keplottelija-Jaakobin.”

Hän päätti sydämessään, ja tekstimme sanoo:

Eesau alkoi kantaa Jaakobille kaunaa siunauksen tähden, jolla hänen isänsä oli tämän siunannut. Eesau ajatteli sydämessään: ´Kohta tulee aika surra isääni, ja silloin minä tapan veljeni Jaakobin´”  (1. Moos. 27:41, RK).

Kuinka Rebekka saattoi tietää, mitä Eesau suunnitteli? Seuraava jae antaa meille vastauksen:

Rebekalle kerrottin hänen vanhemman poikansa Eesaun puheista. Silloin hän kutsui luokseen nuoremman poikansa Jaakobin ja sanoi hänelle: ´Tiedätkö, että veljesi Eesau lohduttautuu sillä, että aikoo tappaa sinut” (1. Moos. 27: 42, RK).

Kuka saattoi kertoa Rebekalle, mitä Eesau oli sanonut itselleen sydämessään? Vain Pyhä Henki, joka tietää, mitä meillä on sydämessämme, on voinut kuulla Eesaun sydämessään tekemän päätöksen ja kertoa Rebekalle, että Eesau suunnitteli tappavansa Jaakobin isänsä Iisakin kuoltua. Minusta on siis aivan selvää, että Rebekka oli profeetta, niin kuin rabbiinisessa perimätiedossa sanotaan.

Voimme nyt nähdä, että Rebekka ei ollut puolueellinen ja manipuloiva nainen, joka piti poikansa Jaakobin puolia. Hänellä oli hyvät syyt käyttäytymiselleen Iisakin ja Jaakobin kanssa. Hän tiesi Eesaun ja Jaakobin syntymästä lähtien, että jo hänen kohdustaan asti heidän välillään oli kitkaa ja vilpillistä kilpailua.

Eesaun fyysinen vahvuus voitti syntymässä. Myöhemmin hän ei arvostanut asemaansa Iisakin esikoisena eikä omaa perintöosaansa. Hän osoitti kiinnostuksen ja sitoutumisen puutetta perheensä perinteitä kohtaan ja omaa asemaansa kohtaan perheessä, ja vieläpä heidän isäänsä Iisakia kohtaan. Hän osoitti halveksuntaa Jumalan Abrahamille ja heidän isälleen Iisakille antamia lupauksia kohtaan. Rebekka päätti siis auttaa Jumalan suunnitelmaa toteutumaan. Ja minä suorastaan rakastan sitä, kun Jumalan suunnitelmat toteutuvat!

Tässä kertomuksessa tulee esiin toinenkin suuri raamatullinen periaate. ”Mida k´neged mida” – periaate – sillä mitalla, millä sinä mittaat, sinut mitataan.

Jaakob käytti hyväkseen Eesaun heikkoutta ja sitten vuorostaan Laaban käyttää hyväkseen Jaakobin heikkoutta. Kertomuksen lopussa Jaakob on maksanut sen, että anasti Eesaun esikoisoikeuden. Hän maksaa käteisellä. Sen saamme tietää ensi viikon Tooran lukujaksossa.

Pyydän teitä rukoilemaan kaikkien tässä Jerusalemin rukouslistassa olevien pyyntöjen puolesta, teidän rukouksianne todella tarvitaan.

Kiitos, kun olette rukoilleet matkamme puolesta USA:han. Olemme päässeet turvallisesti perille Tennesseehen. Olemme nyt poikamme Barryn ja hänen perheensä luona ja nautimme karanteenissa olosta perheen keskellä. Pyydän, että rukoilette vielä Marcian ja minun puolesta. Rukoilkaa meille varjelusta ja että krooniset sairautemme paranisivat.

Ilana, meidän rakas 95-vuotias sisaremme on saanut apua Netivyan nuorilta johtajilta, Juudalta, Danielilta ja Hanna K:lta ja Hanna S:ltä ja Avigaililta ja muiltakin, jotka ovat pitäneet hänestä huolta. Netivyan on kuitenkin täytynyt palkata kokoaikainen avustaja Ilanalle. Avustajan palkkaaminen on aika kallista, mutta uskomme, että teemme oikein ja voimme vain luottaa Herraan ja Hänen lapsiinsa, että meillä on kaikki mitä tarvitsemme pitääksemme huolta rakkaasta iäkkäästä sisarestamme Ilanasta ja muista meidän seurakunnassamme, jotka ovat yhä ja ovat olleet niin monia vuosia uskollisia Herran palvelijoita. Miettikää seurakuntana tai yksityisinä voisitteko panna vähän lisää Ilanaa varten lahjoitukseenne – mainitkaa vain hänen nimensä lahjoituksessanne. Tiedätte hyvin, että on hyvin harvinaista, että minä pyydän lahjoituksia yleensäkään ja tällainen pyyntö tiettyyn kohteeseen, kuten nyt Ilanan tapauksessa, on suunnattoman harvinaista ja erikoista. Mutta Ilana on noita harvoja hengellisiä jättiläisiä, jotka tulivat Israeliin vuoden 1967 sodan jälkeen vapaaehtoisiksi sairaaloihin ja hoivaamaan juutalaista kansaa. He vuodattivat sydämensä ja elämänsä Israelin hyväksi ja ollakseen hyviä Jeshuan todistajia tässä maassa. Meidän tulee pitää huolta Ilanasta niin kauan kuin Herra antaa hänelle elon päiviä.

Zacharias Waldner Kanadasta on halvaantunut jaloistaan. Häntä vaivaavat hiertymät ja hän pyytää rukouksiamme. Lisätkää Zacharias rukouslistallenne.

Saimme rukouspyynnön rakkaalta Livia Schnell Nothen sisarelta, joka on ollut kanssamme Portugalissa ja seissyt brasilialaisten veljiemme rinnalla ja meidän rinnallamme Anussimien asiassa (´pakotetut´ , 1400luvun Espanajan ja Portugalin juutalaisten jälkeläisiä, jotka pakotettiin kääntymään katolisuuteen ja jotka jatkoivat salassa judaismin harjoittamsita.) ja heidän ahdingossaan.  Livia on sairastunut vakavaan sairauteen, hän tarvitsee nyt Herran parantavaa kättä ja lohdutusta. Rukoilkaa Livian puolesta ja rukoilkaa hänelle parantumista.

Muistakaa rukouksissanne veljeämme Aasiassa. Hänen nimensä on Philip Marc. Hän on nuori mies, jolla on hyvin vakava syöpä. Hän on totuuden etsijä ja Jeshuan uskollinen opetuslapsi, joka rakastaa Jumalaa ja rakastaa Israelia.

Rukoilkaa Paulo C. Pereira Braga Diasin puolesta. Hän on erään brasilialaisen sisaremme isä.

Rukoilkaa koko listan puolesta – mainitkaa vain nimet Israelin Pyhän Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä ja Herramme Jeshuan edessä ja pyytäkää parantumista ja siunausta. On suuri etuoikeus rukoilla toisten puolesta ja teille on varattuna siunaus, kun siunaatte toisia. Tämä on raamatullinen periaate.

Israelissa jatkuu sulku. Liikkuminen on rajoitettua ja suurin osa liike-elämästä on pysähdyksissä ja monet liikkeet pysyvät suljettuina ainakin puoliyöhön ensi sunnuntai-iltana. Talouselämä on kärsinyt kovasti.

1. Pitäkää edelleen esirukouksia koko maailman puolesta, keskittykää rukoukseen oman maanne puolesta, mutta älkää unohtako Israelia.

2. Jumala siunaa niitä, jotka rukoilevat veljien ja sisarten puolesta ja jotka rukoilevat esirukoillen Pyhän Hengen kautta Messiaan ruumiin puolesta.

3. Meistä voi tuntua vähäiseltä rukoilla muutama minuutti eri puolilla maailmaa olevien veljien ja sisarten puolesta, mutta kuningaskunnassa ja taivaassa hyvyyden vallat kiinnittävät huomiota huolenpitoon ja vilpittömään esirukoukseen ja rukoukseen, joka on yhdenmukainen ja joka vahvistaa, että Jeshuan, Messiaan, ruumis on todella yksi ruumis.

                      1,                   Rukoilkaa kaikkien Korea-Israel Raamatun opetusjärjestön yhteydessä olleiden ja nyt olevien ihmisten puolesta.

                      2.                   Rukoilkaa KIBIn entisten johtokunnan jäsenten puolesta ja niiden puolesta, joiden tulee katua ja palauttaa ennalleen suhteensa Israeliin ja että he saisivat taivaasta voiman tehdä niin.

                      3.                   Rukoilkaa niiden jäsenten ja oppineiden puolesta, jotka ovat ja ovat olleet osa Israel Forumia.

                      4.                   Rukoilkaa niiden puolesta, jotka ovat rukoilleet niin uskollisesti Israelin pelastumista ja rauhaa Israelille.

                      5.                   Rukoilkaa hengellistä ja fyysistä terveyttä kaikille niille Koreassa, jotka rukoilevat yhä Israelissa olevan Messiaan ruumiin puolesta ja jotka rukoilevat erityisesti Netivyan puolesta ja tukevat Netivyaa. Siunatkaa heitä ja innoittakaa heitä ja täyttäkää heidät uskolla, toivolla ja rakkaudella Herraan ja Israeliin.

Rukoilkaamme ja kannustakaamme hengellisiä johtajiamme johdattamaan meitä ja opastamaan meidät parannuksen tekoon ja syntiemme ja heikkouksiemme tunnustamiseen, niin että Herra

nostaa tämän koronaviruksen pois tämän maan päältä, ja me muistamme Herraa ja tahdomme kulkea Hänen vanhurskauden ja totuuden teitään.

Kiitos että olette rukoilleet terveyteni ja silmäni puolesta. Näen nyt niin paljon paremmin silmälläni kuin mitä näin ennen leikkausta. Kiitos kaikista rukouksistanne puolestani! Rukoilkaa edelleen minun ja vaimoni Marcian puolesta. Marcialla on nykyään hyvin vähän voimia, ja hän nukkuu paljon useimpina päivinä.  Nivelreuma aiheuttaa hänelle kipuja ja hänelläkin on silmissä kaihi, ja koska hän on diabeetikko, leikkauksessa on riskinsä. Tarvitsemme teidän rukouksianne.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta tilanteensa tähden, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa myös poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joey´a, pojanpoikaamme, jotka ovat myös kotona ja työskentelevät kodista käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu. Sisaremme Hadassa Jerusalemista leikattiin, hänellä oli syöpäkasvain, ja hän on nyt kotona toipumassa. Muistakaa häntä rukouksissanne.

Rukoilemme kolmivuotiaan pikkutytön puolesta, jolla on harvinainen sairaus ja syöpä. Hän asuu perheensä kanssa Kaliforniassa. Meidän täytyy rukoilla hänen puolestaan ja hänen perheensä puolesta, että Herra huolehtisi hänestä ja parantaisi hänet niin että hän saisi kasvaa isoksi ja palvella Hänen kuningaskuntaansa.

Lisään uuden rukouspyynnön, joka tuli eräältä Jumalan kansan johtajalta Intiassa, Joy Mathewiltä. Joylla on vakava sydänsairaus ja hän on pyytänyt rukousta. Rukoilen, että paikallisia vanhimpia menisi Joyn luokse, että he voitelisivat hänet öljyllä ja rukoilisivat hänelle parantumista niiden ohjeiden mukaisesti, jotka Jeshuan veli Jaakob on antanut kirjeessään diasporassa eläville Israelin 12 heimolle.

Rukoilkaa Brasiliassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta. Brasilia on niitä maita, joissa on hyvin paljon coronaan sairastuneita ja kuolleita.

Meillä on veljiä ja sisaria kaikkialla Brasiliassa, ja pyydän teitä rukoilemaan, että jumalallinen varjelu ja viisaus pitäisivät heidät vapaina tästä tappavasta taudista. Rukoilkaa paranemista ja voimia 70-vuotiaalle Paulo C. Pereira Braga Diasille. Liittäkää rukouksiinne Caique de Oliviera Becker. Nämä ovat niitä ihmisiä Brasiliassa, jotka tarvitsevat Herran erityisarmoa parantuakseen. Muistakaa rukoilla Paulon, nuoren miehen, puolesta ja Amaralin perheen puolesta Brasiliassa.

Rukoilkaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. Hänen elämässään on nyt uusi vaihe.

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. Allison on hyvin erityisten opettajieni ja ystävieni, tri George Howardin tytär, jolla on myös syöpä.

Rukoilkaa Samuel Lopesin puolesta. Hän on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Hänen isänsä ja äitinsä ovat hyvin huolissaan siitä, että hän ei vaella Herran yhteydessä. Kuulin juuri hänen isältään, että hän kaveeraa ystävien kanssa, joiden tie on kaukana vanhurskauden tiestä.

Rukoilkaa veli Joseph Kelberin perheen ja erityisesti hänen poikansa puolesta.

Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja 

emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy, Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Avramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. 

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, 

Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa. Ja rukoilkaa sisar Yoko Nagumon puolesta Japanissa. Sisar Yokolla oli sydänkohtaus ja rukoilemme, että hän toipuu siitä nopesti ja täydellisesti.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien 

erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias. Hän on sairaalassa ja hänen tilansa on haasteellinen. Muistakaa kanssamme rukouksin Paulo C. Pereira Braga Diasia. 

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava

henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa.

Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta.

Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayala, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa  Jerusalemin seruakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen. Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit,Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta.

Shoresh Davidin, Portlandissa, Oregonissa, olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Tavoitteena on tarjota vieraanvaraisuutta niiden vakavasti sairaiden potilaiden perheille, jotka ovat jossain Jerusalemin sairaalassa ja joiden perheillä ei ole varoja majoittua hotelliin, sillä välin kun heidän perheensä jäseniä on sairaalassa. Tällaista tarvetta on valtavasti etenkin näinä päivinä, kun sadat miehet ja naiset ovat koronaviruksen takia tehohoidossa viikko- jopa kuukausikausia. Tarvitsemme teidän rukouksianne ja teidän apuanne voidaksemme siunata tällä tarkoituksenmukaisella ja merkittävällä tavalla sekä sairastuneita että heidän perheitään.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam