Jerusalemin rukouslista 27.8.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel

Tänä sapattina Tooran lukujakso on Parashat Ki Teitzei, 5. Moos. 21:10-25:19, Haftara on Jes. 54:1-54:10. Uudesta testamentista luetaan 1. Kor. 5:1-5.

Viidennen Mooseksen kirjan luvuissa 21 – 25 on muutamia käskyjä, jotka kuulostavat oudoilta  meistä länsimaisista ihmisistä. Katsokaamme ensimmäistä outoa käskyä:

Kun lähdet sotaan vihollisiasi vastaan ja Herra, sinun Jumalasi, antaa heidät sinun käsiisi, sinä otat heistä sotavankeja. Jos vankien joukossa näet kaunisvartaloisen naisen, johon mielistyt ja jonka tahdot ottaa vaimoksesi, niin vie hänet kotiisi. Hänen tulee ajattaa hiuksensa, leikata kyntensä ja riisua päältään sotavangin vaatteet. Asukoon hän kodissasi ja saakoon itkeä kuukauden päivät isäänsä ja äitiään. Sen jälkeen saat yhtyä häneen. Sinusta tulee hänen miehensä ja hänestä sinun vaimosi” (5. Moos. 21:10-13, RK).

Jos tarkastelemme tätä tekstiä nykyisen, Ranskan vallankumouksen jälkeisen ajan ja Amerikan Oikeuksien julistuksen jälkeisen ajan näkökulmasta, tämä käsky tuntuu kummalliselta, julmalta ja epäoikeudenmukaiselta.

                      Vaikka 1900-luvun ja 2000-luvun todellisuus opettaa meille, että tämä todellisuus on vielä paljon pahempi kuin mitä Jumalan käsky Toorassa on. Ensimmäinen sääntö vanhoja tekstejä tulkittaessa on, että vanha teksti täytyy tulkita ja ymmärtää siinä historiallisessa kontekstissa, jossa se on kirjoitettu.

                      Emme voi arvioida yli 3000 vuotta sitten kirjoitettua tekstiä niiden kulttuurillisten mittapuiden mukaan, jotka ovat yleisiä 2000-luvun tai 1900-luvun länsimaissa.

Ottakaamme aluksi armenialaisten kokemat kauheudet turkkilaisten heitä kohtaan suuntaamassa verilöylyssä. Muutamassa viikossa surmattiin yli puolitoista miljoonaa ihmistä. Kymmeniä tuhansia naisia, vaimoja ja tyttäriä raiskattiin isiensä ja veljiensä edessä, ja äidit ja isät joutuivat katselemaan, kuinka heidän lapsensa viillettiin palasiksi ennen kuin heidät itsensä surmattiin.

                      Voimme jatkaa maailmansotiin ja niihin kauheuksiin, joita japanilaiset tekivät Koreassa ja Mantsuriassa. He järjestivät sotilailleen ”mukavuustaloja”, joissa heitä palvelivat nuoret vielä alle puberteetti-iän olevat tytöt.

Kun nyt luette Tooraa ja näette tämän käskyn, jonka Jumala antaa Israelille, teidät valtaa ehkä omahyväinen närkästys. Mutta miettikääpä tätä: Naiseen ei saa kajota taistelukentällä. Hänet on otettava vaimoksi. Häntä ei saa noin vain ottaa ja raiskata ja sitten tappaa tai ottaa seksiorjaksi niin kuin Isis teki Syyriassa ja Irakissa, tai niin kuin palestiinalaisarabit tekivät Hebronin verilöylyissä 24. 8. 1929.

Toora rajoittaa valloittajan oikeuksia kauniin naisvangin suhteen ja pakottaa hänet hallitsemaan eläimellisiä himojaan ja pitämään ne hallinnassa kuukauden ajan.

                      Valloittaja ei saa noin vain ottaa kaunista naisvankia ja käyttäytyä eläimen lailla. Stop tykkänään! Rauhoitu ja hillitse mielihalusi ja intohimosi ja kunnioita vangin oikeutta omanarvontuntoon.

                      Kuukauden kuluttua sinun on tehtävä hänestä vaimosi ennen kuin saat yhtyä häneen.  Ei ole olemassa toista vanhaa lakia ennen Tooraa, sen aikalaista eikä myöskään sen jälkeen, joka kohtelee niin kunnioittavasti sodassa vangiksi joutuneita.

                      1100-luvulla eKr koko Hedelmällisen puolikuun (Mesopotamiasta Egyptiin) alueelta ei löydy juridista asiakirjaa, joka olisi likimainkaan yhtä hienotunteinen ja huomaavainen ja moraalisesti rehti kuin Jumalan sana (Toora) on.

Miettikää myös seuraavaa: Jos tämä kaunis nainen, oltuaan kotonasi kuukauden, kieltäytyy tulemasta vaimoksesi eikä pidä sinusta, sinä et koske häneen, vapautat hänet ja annat hänelle vapauden lähteä ja tehdä, mitä hän haluaa.

                      Hän on vapaa nainen, etkä saa pakottaa häntä orjaksesi etkä jalkavaimoksesi. Muinaisessa maailmassa ei ole missään maassa näin armollista lakia, eikä ole vielä nykyäänkään suurimmassa osassa maailmaa.

Jumala, joka loi maailman, antoi meille oikeudenmukaisen ja vanhurskaan lain A:sta Z:aan.  Vaikka katsomme vain orjakysymystä ja sääntöjä ja rajoituksia, jotka Toora panee orjien omistajille, Jumalan Toora päihitti kaikki Egyptin, Babylonian, Kreikan tai Rooman säännöt, Skandinavian ja Pohjois-Euroopan viikinkivaltakunnista puhumattakaan. 

Kirjoitan teille tämän kaiken, koska monet kristityt ovat perineet kielteisen asenteen Mooseksen lakia kohtaan, jonka antoi Herra, joka loi taivaan ja maan.

Miettikääpä seuraavaa lakia:

Älä jää toimettomaksi, jos näet veljesi härän tai lampaan olevan eksyksissä, vaan vie se takaisin veljellesi. Ellei veljesi asu lähelläsi tai jos et tunne häntä, vie eläin talteen taloosi ja pidä sitä huostassasi, kunnes veljesi tiedustelee sitä. Palauta se silloin hänelle. Tee samoin veljesi aasille, viitalle tai mille muulle hyvänsä löytämällesi, joka on kadonnut häneltä. Et saa jäädä toimettomaksi” (5. Moos. 22:1-3, RK).

Onko kotimaassasi nykyään tällaista lakia? Käskeekö Suomen laki sinua pitämään huolta lähimmäisesi/naapurisi kissasta tai koirasta, jos ne ovat juosseet karkuun ja näet niiden kulkevan maantiellä kilometrin parin päässä lähimmäisesi talosta?

Olen asunut Yhdysvalloissa vv 1962-1964 ja 1967-1969. Asuin etelä Georgiassa, ja olen asunut Miamissa Floridassa ja Rochesterissa Michiganissa ja Nashvillessä Tennesseessä. Kokemuksesta voin sanoa, että suurin osa tuntemistani kristityistä Rochesterissa ja Miamissa ja Nashvillessä eivät menisi lähelle naapurinsa kissaa tai koiraa eivätkä koskisi niihin, saati sitten jos heidän naapurillaan olisi aasi tai lammas tai vuohi.

                      Tuntemistani paikoista ainoa, jossa voisin kuvitella noudatettavan tätä käskyä, olisi ollut Dasher Georgiassa. Dasherissa yhteisö oli homogeeninen. Suurin osa perheistä oli saksalaisten kristittyjen jälkeläisiä. Heidän esivanhempansa olivat tulleet Amerikkaan ja asettuneet asumaan suoalueen reunaan lähelle Floridan rajaa.  Heidän yhteisönsä oli sananmukaisesti yhteisö. He olivat solmineet avioliitotkin niin pitkälti oman yhteisönsä jäsenten kesken, että he olivat melkein yhtä samaa perhettä.

                      Dasherissa näitä lakeja olisi varmasti noudatettu 1960-luvulla. Nykyisen tilanteen suhteen olen vähän epäilevällä kannalla! Coplandit, Hamsit ja Wisenbakerit, oikaiskaa, jos olen väärässä.

Luvussa 22 Herra jaksaa yhä hämmästyttää minua. Miettikää tätä käskyä lintulajien suojelemisesta ja säilyttämisestä:

Jos tiellä kulkiessasi eteesi osuu linnunpesä puussa tai maassa ja siinä on poikaset tai munat ja emo makaa niiden päällä, älä ota emoa poikasineen, vaan päästä emo menemään ja ota vain poikaset. Näin tehden sinä menestyt ja elät kauan” (5. Moos. 22: 6,7, RK).

Jumala antoi Israelille nämä lait kauan ennen kuin alettiin kiinnittää huomiota luonnon tilaan tai ekologiaan. Seuraavaksi ote hallitustenvälisen organisaation luonnon monimuotoisuutta ja ekosysteemiä koskevasta julkaisusta (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services):

Vuonna 2019 IPBES:n tekemän, biodiversiteettiä ja ekosysteemipalveluja koskevan globaalin arviointiraportin mukaan luonnonvaraisten nisäkkäiden biomassa on pudonnut 82%, luonnollinen ekosysteemi on menettänyt noin puolet pinta-alastaan ja miljoona lajia on vaarassa kuolla sukupuuttoon – kaikki tämä suurelta osin ihmisten toiminnan tuloksena.

                      25% :a kasvi- ja eläinlajeista uhkaa sukupuuttoon kuoleminen. Kesäkuussa 2019 miljoona kasvi- ja eläinlajia oli vaarassa kuolla sukupuuttoon.

                      Vuodesta 1750 lähtien ainakin 571 lajia on kadonnut, mutta niitä on todennäköisesti enemmänkin. Pääsyy sukupuuttoon kuolemiseen on ihmisen toiminnan aiheuttama luonnollisen elinympäristön tuhoutuminen. Tällaista toimintaa ovat mm metsien hakkuut ja maan ottaminen maanviljelyskäyttöön.

Huomatkaa, että Toora on ainakin 3250 vuotta vanha (!). Se kirjoitettiin maailmassa, jossa ei tiedostettu luonnon tai sen monimuotoisuuden suojelun tai lajien säilyttämisen tarvetta. 

Hitunen arvostusta sille, kuinka Jumalan sana ottaa huomioon asioita, jotka ovat seurakuntaelämän ulkopuolella! Ja kiitä Jumalaa, joka loi taivaat ja maan ja rakasti sinua ja minua niin paljon, että Hän lähetti Poikansa, Jeshuan, kuolemaan minun puolestani ja sinun puolestasi…

Rukousosio

                      Israel taistelee yhä koronavirusta vastaan ja meneillään on toinen aalto. Israelissa noin 2000 ihmistä saa päivittäin tartunnan.

                      Professori Ronni Gamzu, Tel Avivin Ichilov-sairaalan (Sourasky Medical Center), jonka Israelin hallitus nimitti vastaamaan koronavirukseen ja sen leviämiseen liittyvistä asioista Israelissa, aikoo luopua virastaan, koska poliitikot eivät anna hänen tehdä, mikä on välttämätöntä jotta saataisiin pysäytetyksi sairastuneiden ja kriittisesti sairaiden määrän kasvu sairaaloissa ja tehohoidossa (happilaitteissa) olevien määrän kasvu.  Professori Gamzu tarvitsee meidän rukouksemme.

                      Kuolleiden määrä on noussut yli 800:n. Kuolleiden keski-ikä on ollut 82 v. Nyt kuolleiden keski-ikä on pudonnut noin 62 vuoteen, koska monet toisen aallon aikana sairastuneista ovat 34 ja 68 ikävuoden välillä.

                      Tämä osoittaa selvästi, että nuoremmat eivät tule niin sairaiksi kuin vanhemmat miehet ja naiset, mutta tämä osoittaa myös, että uhrien ikä on laskemassa.

Meidän tulee rukoilla koko maailman puolesta ja kukin oman maansa puolesta ja Israelin puolesta. Uskon että tämä koronavirus on vitsaus niin kuin ne raamatulliset vitsaukset, jotka Jumala lähetti kasvattaakseen Israelia ja vetääkseen heidät uudelleen lähempään suhteeseen kanssaan ja osoittamaan suurempaa kunnioitusta Luojaansa kohtaan. Kun Israel katui ja katsoi Mooseksen ylös nostamaa pronssikäärmettä, he parantuivat.

Aivan viime hetkellä eilisiltana Israelin eduskunta äänesti lykätäkseen neljänsiä vaaleja 18 kuukauden sisällä kolmella kuukaudella, 23:een joulukuuta 2020.

                      Tämä ei ole hyvä asia, mutta se antaa poliittisille johtajillemme eduskunnassa aikaa ja mahdollisuuden päästä kiipelistä ja miettiä, kun he yrittävät pelastaa tämän maan ja lopettaa vihollisuuden poliittisten ryhmien välillä.

Rukoilkaamme ja kannustakaamme hengellisiä johtajiamme johdattamaan meitä ja opastamaan meidät parannuksen tekoon ja syntiemme ja heikkouksiemme tunnustamiseen, niin että Herra nostaa tämän koronaviruksen pois tämän maan päältä, ja me muistamme Herraa ja tahdomme kulkea Hänen vanhurskauden ja totuuden teitään.

Rukoilkaa edelleen Marcian terveyden puolesta – muisti, diabetes, nivelreuma. Tyttäremme Danah tarvitsee paljon rukoustukea tilanteessaan, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja pojanpoikaamme Joey´a, jotka ovat myös kotona ja tekevät työtä kotoa käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91-vuotias ja hänen terveytensä horjuu.

Brasiliassa on paha tilanne koronaviruksen tähden ja liikemiehet ovat myös suuressa paineessa yhteiskunnallisen levottomuuden keskellä. Meillä on Brasiliassa paljon veljiä ja sisaria, jotka tarvitsevat rukoustamme ja esirukoustamme puolestaan. Annan lyhyen listan seurakunnista ja veljistä ja sisarista Brasiliassa, jotka tarvitsevat rukouksiamme ja Jumalan arnoa näinä rankkoina aikoina:Rukoilkaa Netivyan Brasiliassa olevien tytärseurakuntien puolesta: Har Zion, Ensenando de Siao ja Sar-El Curitibassa ja muita veljiä ja sisaria Curitiban kaupungissa. 

Curitibassa on toinenkin veljien ja sisarten seurakunta, jota johtavat veli Claus ja veli Moses, rukoilkaa myös näiden kalliiden veljien puolesta ja messiaanisten seurakuntien puolesta Fortalezassa, Santa Mariassa, Sao Paulossa, Rio de Janeirossa ja muissa kaupungeissa. Rukoilkaa rakkaiden iäkkäämpien ja haavoittuvampien veljiemme ja kumppaneidemme puolesta Brasiliassa: Michelle O., Marcelo Guimaraesin perhe, etenkin hänen isänsä Paulo, ja Marty Galante, ja Resendan perhe.

Olemme rukoilleet rakkaan sisar Angelan puolesta viime kuukaudet. Angela ei ole enää kanssamme. Herra on ottanut hänet meiltä. Pyydän teitä nyt rukoilemaan TJ:n, hänen aviomiehensä, puolesta, joka on seurakunnan pastori Taiwanilla. Sisar Angela oli innoituksen lähde kaikille, jotka tunsivat hänet.

                      Daniel Sternillä ja minulla oli ilo ja etuoikeus viettää viikko sisar Angelan ja TJ:n kanssa Taiwanilla vuoden 2020 alussa. Meillä oli muutama hyvin erityinen päivä TJ:n ja Angelan kanssa. Nuo päivät olivat meille kaikille unohtumattomia. Varsinkin meille kahdelle juutalaiselle Jerusalemista. Unohtumattominta olivat ilo, energia ja rakkaus, jota sisar Angela ja TJ osoittivat Israelin kansakuntaa kohtaan, ja heidän rakkautensa Jumalaan ja Jeshuaan.

                      Danielille ja minulle se oli kuin valtava vitamiiniruiske. Saimme vitamiineja nimeltä usko, toivo ja rakkaus rakkaalta sisar Angelalta ja TJ:ltä, hänen puolisoltaan ja seurakunnan pastorilta. Nauttikoon Hyvä Herramme Angelan läsnäolosta ja nauttikoon Angela Hänen läsnäolostaan iankaikkisesti.

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä Oklahoma Cityssä. Hänkin käy taistelua syöpää vastaan.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Samuel Lopes on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Hänen isänsä ja äitinsä ovat hyvin huolissaan siitä, että hän ei vaella Herran yhteydessä. Kuulin juuri hänen isältään, että hän kaveeraa ystävien kanssa, joiden tie on kaukana vanhurskauden tiestä. Muistakaa Lopesin perhettä Brasiliasta rukouksissanne.

                      Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Avramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta.

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa, ja Dror ja Cantor.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien 

erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Erkki ja Sirpa Murto, Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani. 

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias. Hän on sairaalassa ja hänen tilansa on haasteellinen. Muistakaa kanssamme rukouksin Paulo C. Pereira Braga Diasia. 

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava

henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

                      Lisään rukouslistaan erään tärkeän yliopistoprofessorini tyttären, Allison Howard Williamsin. Hän on Patsy Wilkerson Howardin ja tri George Howardin tytär.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa.

Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta.

Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Rukoilkaa niiden puolesta, jotka tarvitsevat vähän enemmän Taivaan Isämme siunausta ja armoa elämässään ja liiketoimissaan: Reuven ja Clil, jotka ovat matkalla kotiin Israeliin tänä viikonloppuna, jos Herra suo. Muistakaa heitä rukouksissanne. Olen pyytänyt teitä rukoilemaan heidän kotiinpaluunsa puolesta muutamana viime viikkona ja Herra vastaa nyt rukouksiimme. Herra pitäköön heidät turvassa ja tuokoon heidät kotiin.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Ayala, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen.

Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Maailma on muutosten pyörteissä kun koronavirus koskettaa miljoonia ihmisiä ja sadat tuhannet perheet ovat jo menettäneet rakkaitaan tälle raamatullisten mittasuhteiden vitsaukselle. Silti meidän täytyy olla myös kiitollisia maista, kuten Israel, joissa aletaan palata normaaliin pikkuhiljaa ja varotoimia noudattaen.

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta. Rukoilkaa myös ortodoksi rabbien ryhmän puolesta, ryhmän nimi on Tzoaar, rohkea rabbien ryhmä Israelissa, jotka haluavat nähdä Tooran arvojen ennalleen asettamisen ja orgaanisemman kannan juutalaisiin arvoihin ja elämäntapaan. He tekevät suurenmoista työtä soveltamalla Tooran todellisuutta käytäntöön 2000-luvulla.

Shoresh Davidin, Portlandissa olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan, OR:in, ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, OR:in, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. 

 Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

                      Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

                      Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen huoneet palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Tavoitteemme on tarjota vieraanvaraisuutta niiden vakavasti sairaiden potilaiden perheille, jotka ovat jossain Jerusalemin sairaalassa ja joiden perheillä ei ole varoja majoittua hotelliin, sillä välin kun heidän perheensä jäseniä on sairaalassa.

                      Tällaista tarvetta on valtavasti etenkin näinä päivinä, kun sadat miehet ja naiset ovat koronaviruksen takia tehohoidossa viikko- jopa kuukausikausia.

                      Eräs perhe Sveitsistä on tulossa isännäksi ja emännäksi ensimmäiseen sellaiseen huoneistoon Jerusalemissa. Jerusalemin sairaaloiden sosiaalityöntekijät ovat innoissaan tästä hankkeesta, jossa veljemme USA:ssa ja Netivyan henkilökunta toimivat yhteistyössä ja ovat ensimmäinen sellainen palvelutyö Israelissa.

Tarvitsemme rukoustukeanne ja apuanne toteuttaaksemme tämän merkittävän hankkeen, joka on siunauksena niin sairastuneille kuin heidän perheilleen.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam

P.S. Rukous on Jeshuan jokaisen opetuslapsen ase vihollisen jumalattomuuden ohjelmaa vastaan ja Jumalan ihmiskunnan varalle suunnitteleman ohjelman puolesta.