Jerusalemin rukouslista 3.12.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam, Keski-Tennessee, USA

Sapatin lukujakso on Vayishlach (”ja Hän lähetti”) 1. Mooseksen kirjasta 32:3 – 36:43, Haftara lukujakso on Obadjan kirjasta 1:1- 1:21. Uudesta testamentista suositellaan luettavaksi Matteus 2:13-23.

Maailmalla ja Israelissa on nyt meneillään kirotun koronaviruspandemian kolmas aalto. Sulut ja karanteenit ovat ainoat toimenpiteet, joilla voidaan pitää aisoissa tämän maailmanlaajuisen pandemian tartuntakäyrää. 

Lukemieni Raamatun tekstien perusteella tiedän, että kaikki Raamatussa mainitut vitsaukset tulivat Jumalalta ja että Jumala myös lopetti ne, kun ihmiset olivat katuneet vilpittömästi syntejään. Katumus oli toisinaan yksinkertaista, esimerkiksi riitti katsoa pronssikäärmeeseen, jonka Mooses Jumalan käskystä oli valmistanut ja pannut korkean pylvään päähän, niin että ihmiset saattoivat katsoa sitä ja parantua.

Toisinaan vitasuksen lopettamiseksi tarvittava katumus edellytti syntien juhlallista tunnustamista ja jokaisen halukkuutta kantaa vastuu omista rikkomuksistaan ja tehdä parannus. Kuningas Daavid rukoili näillä sanoilla pysäyttääkseen vitsauksen, joka surmasi tuhansittain israelilaisia, koska hän oli tehnyt syntiä Herraa vastaan eikä ollut välittänyt Jumalan käskyistä.

Silloin Daavid sanoi Jumalalle: ´Minä olen tehnyt suuren synnin suorittaessani tämän. Anna nyt anteeksi palvelijasi rikos. Minä olen menetellyt hyvin tyhmästi´” (1. Aikak. 21:8, RK).

Herra ei päästänyt helpolla Daavidia eikä Israelia. Herra on kyllä laupias ja pitkämielinen, mutta Hän on myöskin oikeuden ja vanhurskauden Jumala. Jumala lähetti profeetta Gaadin puhumaan Daavidille ja antamaan Daavidille kolme vaihtoehtoa vitsauksen loppumiseksi:

”Herra puhui Gaadille, Daavidin näkijälle: ´Mene ja puhu Daavidille: ´Näin sanoo Herra: ´Minä panen valittavaksesi kolme vaihtoehtoa. Valitse niistä yksi, niin minä teen sinulle sen mukaan.´Gaad meni Daavidin luo ja sanoi hänelle: ´Näin sanoo Herra: ´Voit valita joko kolme nälkävuotta tai kolme kuukautta hävitystä ahdistajiesi vainotessa, vihollistesi miekka kintereilläsi, tai kolmeksi päiväksi maahan Herran miekan ja ruton, Herra enkelin tuottamaan tuhon koko Israelin alueelle.´ Harkitse nyt, mitä minä vastaan lähettäjälleni.´Daavid vastasi Gaadille: ´Olen suuressa ahdingossa. Mutta minä tahdon jättäytyä Herran käsiin, sillä hänen laupeutensa on hyvin suuri. Ihmisten käsiin en tahdo joutua. ´Niin Herra salli ruton puhjeta Israelissa, ja kansaa kuoli seitsemänkymmentätuhatta miestä” (1. Aikak. 21:9-14, RK).

Vasta kun rutto oli tappanut 70.000 miestä Israelissa, se lakkasi. Tämä teksti saa minut huolestumaan ja samalla se tekee minut uteliaaksi. Mitä Herra yrittää sanoa meille ja opettaa meille tällä koronavirusrutolla?

Minkä hinnan Jumala tahtoo tämän maailman maksavan ihmiskunnan tekemistä synneistä, kun tämä globaali rutto on jo vaatinut yli 1.500.000 sielua ja vielä moninkertainen määrä on saanut tartunnan ja on todellisissa vaikeuksissa ja kärsii tämän koronavirusruton pitkään kestävistä  sivuvaikutuksista?

Olen rukoillut paljon ja pyytänyt Herralta ymmärrystä tämän vitsauksen suhteen. Vitsauksen nimi on koronavirus. Corona on latinaa ja merkitsee ”kruunu”.

Maailma ja etenkin itseään kristityiksi maiksi kutsuvat maat ovat siirtäneet Herran valtaistuimeltaan ja istuttaneet valtaistuimelle omia epäjumaliaan Hänen sijaansa!

Niin kutsuttu ”kristitty” Länsi palvoo liberaalin sekulaarin humanismin epäjumalaa, joka kruunaa ”ihmisen” jumalakseen. Rukous on kielletty kouluissa, alullaan olevat elämät abortoidaan kohduista ja laitetaan muoviseen jätesäkkiin ja heitetään roskiin. Moraalittomuus, jota Jumalan sanassa kutsutaan ”kauhistukseksi”, sekä Vanhassa että Uudessa testamentissa, kukoistaa ja pröystäilee Pyhän Maan suurten kaupunkien kaduilla ja läntisen maailman suurissa kaupungeissa.

En ole varma siitä, mistä tämä johtuu ja mitkä ovat syyt tähän, mutta sikäli kun tunnen Raamattua näen Jumalan käden liikkuvan Hänen maailmassaan. Epäilen tämänkin vitsauksen olevan Jumalan käden työtä niin kuin kaikki monet vitsaukset Raamatussa.

En näe syytä uskoa, että se on luonnon itsenäistä työtä, vahinko, jossa muutamat kromosomit ovat liittyneet muutamiin irrallisiin, vaeltaviin proteiineihin ja päättäneet avioitua ja moninkertaistua ihmisolentojen käyttämän hengitysvälineistön avulla.

Ei, tämä epätavallisen taidokkaasti junailtu ja älykäs virus leviää niin nopeasti ihmisten keskuudessa ja on niin tappava, että se vaikuttaa yhteistyön tulokselta, ihmisen ja Jumalan yhteiseltä työltä, jonka tarkoitus on antaa meille kaikille herätyskutsu ja ohjata meitä eteenpäin ja tiedostamaan, että meidän elämässämme ja ihmiskunnassa yleensä on tapahduttava suuria muutoksia.

Käykäämme kaikki rukoukseen ja etsimään Herraa ja kysymään: ”Mitä minun pitäisi tehdä jouduttaakseni Jumalan armahdusta Hänen maailmalleen?”  Saatat nyt kummastella: ”Miten Joen esipuhe tähän Jerusalemin rukouslistaan liittyy tämän sapatin Tooran lukujaksoon?”

Tooran lukujakso, 1. Moos. 32:3:sta alkaa siitä, kun Jaakob lähestyy perheineen maata, jonka Herra oli antanut hänen isoisälleen Aabrahamille. On kulunut 21 vuotta siitä, kun hän lähti Kanaanin maasta. Nyt Jaakobilla on perhe, ainakin kaksi vaimoa ja useita lapsia. Hän on varakas mies, joka palaa nyt maahan ottaakseen haltuunsa fyysisen perintönsä ja hengellisen perintönsä.

Diasporassa asuessaan Jaakobin perhe ei ole ollut aivan puhdas epäjumalanpalveluksesta. Viime viikon Toorajaksosta luimme, että hänen perheensä oli vienyt mukanaan kotijumalat Laabanin talosta. Jaakobin suurimpana haasteena oli kuitenkin vääjäämättömästi edessä häämöttävä kohtaaminen veljensä Eesaun kanssa.

Jaakob muisti varmaan hyvin, miksi hänen äitinsä Rebekka oli tahtonut hänen pakenevan pohjois-Syyriaan, veljensä Laabanin taloon. Syynä oli se, että Eesau oli päättänyt sydämessään, että hän  tappaa Jaakbin kunhan heidän isänsä Iisak kuolee. Nyt Jaakobin on kohdattava taas Eesau. Tällä kertaa he ovat molemmat menestyneitä miehiä, jolla on varallisuutta ja valtaa omien ansioidensa perusteella.

Pelko ja viisaus ohjasivat taktiikkaa, jolla turvattaisiin Jaakobin ja hänen perheensä elämä, kun Eesaun kohtaaminen lähestyi. Ensimmäisenä tekona ennen Eesaun kohtaamista Jaakob lähettää sanansaattajia edeltään (vakoilemaan, millaiset Eesaun tunteet ovat Jaakobia ja hänen perhettään kohtaan).

Jaakob tahtoi tietää, oliko Eesau kaikkien näiden vuosien jälkeen yhä täynnä vihaa ja murhanhimoisia aikeita. Pääasiallinen syy siihen, että Jaakob lähetti tämän ensimmäisen partion Eesau luo, oli koota tietoa ja antaa Eesaulle hyvä syy odottaa mielenkiinnolla veljensä Jaakobin tapaamista.

Näin Jaakobin sanansaattajat puhuvat Eesaulle:

Hän antoi heille tämän käskyn: ´Sanokaa herralleni Eesaulle: ´Näin sanoo palvelijasi Jaakob. Olen oleskellut Laabanin luona ja viipynyt siellä tähän saakka. Olen saanut karjaa, aaseja, lampaita ja vuohia, palvelijoita ja palvelijattaria ja lähetän nyt kertomaan tästä herralleni, että olisit minulle suosiollinen´” ( 1. Moos. 32: 5,6, RK).

Toisin sanoen Jaakobin sanansaattajat puhuvat Eesaulle näin:

”Kunnioitan sinua, vanhempi veljeni, ja ilmoitan sinulle, että jos me emme kohtaa ja tee rauhaa, se on sinulle tappioksi. Minä olen rikas mies ja sinun kannattaisi ottaa minut ja perheeni vastaan ystävällisesti.”

Sanoma on lepyttelevä ja siinä esitetään Eesaulle hyvä syy ottaa Jaakob vastaan rauhanomaisesti.

Eesaun reaktio tähän Jaakobin esittämään toiveeseen rauhasta ja sovinnosta veljensä Eesaun kanssa, oli kaikkea muuta kuin rauhanomainen.

Sanansaattajat palasivat Jaakobin luo ja sanoivat: ´Me kohtasimme veljesi Eesaun. Hän on jo matkalla sinua vastaan neljäsataa miestä mukanaan´” (1. Moos. 32:7, RK).

Eesaun vastaus kuuluu: ”Minä tulen sinua vastaan, mutta minä en luota sinuun. Tulen tapaamaan sinua 400 miehen armeijan kanssa.” Jaakobin reaktio osoittaa, että hän ymmärsi tarkalleen, mitä Eesau viestitti hänelle. Jaakob reagoi ryhtymällä kaikkiin mahdollisiin varotoimiin turvatakseen itsensä ja perheensä.

Silloin Jaakob pelästyi kovin, ja hänet valtasi ahdistus. Hän jakoi kahteen leiriin väen, joka oli hänen kanssaan, samoin lampaat ja vuohet sekä nautakarjan ja kamelit, sillä hän ajatteli: ´Jos Eesau hyökkää toisen joukon kimppuun ja tuhoaa sen, niin toinen pääsee pakoon´” (1. Moos. 32:8,9, RK).

Jaakobin päätös jakaa leirinsä kahteen leiriin ja hajauttaa näin riski sijoittamalla ryhmät jonkin matkan päähän toisistaan, oli viisasta taistelustrategiaa. Teksti selittää sen itse asiassa selvästi. Jos Eesau hyökkäisi toisen leirin kimppuun, toinen leiri voisi päästä pakoon ja jäädä henkiin.

Minulle tämä kertomus on sekä innostava että masentava. Tässä meillä on kaksi saman isän ja äidin poikaa, itse asiassa he ovat kaksoset. He herättävät toisissaan pelkoa, koska heidän välillään on ollut erinäisiä väärinmenettelyjä. Yksi veljistä näytti käyttävän hyväkseen veljeään. Minua masentaa se tosiseikka, että Jaakobin täytyy pelätä ja käyttää strategisia siirtoja suojellakseen itseään ja perhettään ja omaisuuttaan veljeltään Eesaulta.

Surulliseksi veljesten tarinan tekee viha, jota Eesau yhä tunsi Jaakobia kohtaan ja Jaakobin sydämessä kaihertava pelko ja syyllisyys niin monen diasporassa vietetyn vuoden jälkeen. Hyvä asia on, että veri on sakeampaa kuin vesi ja että veljesten kohdatessa menneisyyden kipu ja loukkaantuminen unohtuu ainakin hetkeksi ja he lankeavat toistensa kaulaan, halaavat ja suutelevat toisiaan.

Heidän tarinassaan oli muutamia hetkiä, jolloin veljekset pystyivät näkemään menneisyytensä kivuliaiden asioiden ylitse ja keskittymään vain nykyhetkeen.

Jaakob valmistautuu tähän kohtaamiseen rukoilemalla Jumalaa:

Jaakob sanoi: ´Isäni Aabrahamin Jumala ja isäni Iisakin Jumala, Herra, sinä, joka sanoit minulle: ´Palaa maahasi ja sukusi luo, minä tahdon tehdä sinulle hyvää.´ Minä olen arvoton kaikkiin armonosoituksiin ja kaikkeen uskollisuuteen, jota sinä olet palvelijallesi suonut. Minähän kuljin tämän Jordanin yli ainoastaan sauva kädessäni, ja nyt minulle on karttunut kaksi leiriä. Pelasta minut veljeni käsistä, Eesaun käsistä! Minä pelkään, että hän tulee ja surmaa minut sekä äidit lapsineen. Olethan sinä itse sanonut: ´Minä teen sinulle hyvää ja teen jälkeläisesi yhtä lukuisiksi kuin meren hiekanhyvät, joita ei voida laskea niiden paljouden tähden´” (1. Moos. 32:10-13, RK).

Katsokaamme Jaakobin rukousta ja oppikaamme siitä muutama tärkeä asia meistä itsestämme ja Herrastamme.

1.                   Jumalan identiteetti on kirkas ja se mainitaan Jaakobin perheen historiassa sen suhteessa Aabrahamin ja Iisakin kaikkivaltiaaseen Jumalaan.

2.                   Minun (Jaakobin) paluu maahan tapahtuu tuloksena sinun ohjeestasi ja profeetallisesta sanastasi, jolla kehotit minua palaamaan sukuni luo ja maahani.

3.                   Oi Herra, en tule eteesi ylpeänä enkä itsevarmana. Minä en ansaitse pienintäkään osaa kaikista armonosoituksista ja uskollisuudesta, joita olet suonut minulle.

4.                   Rukoilen sinua, pelasta minut veljeni käsistä. Sinä, Herra, olet antanut isälleni ja isoisälleni Aabrahamille lupaukset, että minun jälkeläisiäni on oleva kuin hiekanjyviä merenrannalla, niin paljon ettei niitä voida laskea.

Jaakobin rukous on esimerkki nöyryydestä ja alistumisesta Herralle, ja siihen sisältyy vahva peruste: ´Herra, sinä olet luvannut esi-isilleni, että meistä tulee suuri kansa.´ Kuinka lupauksesi voi toteutua, jos Eesau surmaa minut ja tuhoaa perheeni?

Ennen veljesten välistä kohtaamista Jumala lähetttää enkelinsä taistelemaan Jaakobin kanssa Jabbok-virran rannalla. Tämä jakso kuuluu 1. Mooseksen kirjan mielenkiintoisimpiin, ja sen yksityiskohdat ovat kuin tarkoituksella epäselviä siitä heijastuvan salaperäisyyden luomiseksi.

Syy tähän Jabbok-virran kohtaamiseen on Jumalan armon nerokas väliintulo. Jaakobista täytyi tulla Israel, hänen täytyi lakata luottamasta omaan viisauteensa, oveluuteensa ja kykyihinsä. Hänen täytyi oppia, että hänen koko elämänsä, ja sanoisin että meidän kaikkien elämä kokonaisuudessaan, on Herran käsissä.

Suurin haaste elämässämme Jeshuan opetuslapsina on lakata luottamasta itseemme ja kykyihimme ja sydämeemme ja panna kätemme Hänen käteensä, joka halkaisi Punaisen meren ja antoi lastensa kulkea meren yli kuivaa maata pitkin.

Haasteemme on olla päästämättä irti Jeshuan kädestä, kun joudumme myrskyyn ja kuljemme pimeän, kylmän ikuisen yön halki, ja pitää katseemme Jumalassa ja Hänen siunauksissaan Hänen kädestään irti päästämättä!

Jabbok-virran tapahtuma on suunnattoman suuri tapahtuma, joka on muovannut Jaakobin ja koko Israelin kansan ja joka muovaa meitä edelleen juutalaisina ja Messiaan opetuslapsina aina tähän päivään asti.

Kun Jaakob ja Eesau vihdoin tapaavat toisensa, tapaaminen sujuu näin:

Mutta Eesau juoksi häntä vastaan, halasi häntä, kietoi kätensä hänen kaulaansa ja suuteli häntä, ja he itkivät” (1. Moos. 33:4, RK).

Kaikki Jaakobin pelot häipyivät, ainakin tuolla hetkellä, ja vihollisuus ja katkeruus, joka oli vallinnut heidän välillään, katosi savuna ilmaan ja se mitä jäi jäljelle, ainakin noina hetkinä, oli ´me olemme veljiä, samaa verta, meillä on kaikki, mitä tarvitsemme, me tarvitsemme toisiamme!`

Jaakob oli koko heidän tapaamisensa ajan nöyrä ja kunnioittava veljeään Eesauta kohtaan. Tämä veljellinen asenne ei kuitenkaan jatkunut kauan. Mooab ja Edom eivät lopettaneet vihollisuuttaan Israelia kohtaan ja Israelin ja näiden naapurien välillä oli tulevaisuudessa oleva monia sotia ja paljon vihollisuutta.

Se mitä opimme näistä veljeksistä on, että sen, joka on todella vahva uskossa ja luonteeltaan, pitäisi osoittaa kunnioitusta veljeään kohtaan. Jaakob sai takaisin asemansa Jumalan ja ihmisten edessä Jabbok-virralla, ja meidän kaikkien, Messiaan opetuslapsina ja Jumalan lapsina, täytyy elämässä taistella oman enkelimme kanssa, kun ylitämme elämämme virran.

Rukousosio

Pyydän teitä rukoilemaan palavasti näiden tässä rukouslistassa olevien rukousaiheiden puolesta.

Kallis sisaremme BatSheva Derbaremdicker joutuu syöpäleikkaukseen sunnuntaina Hadassan sairaalaan Jerusalemissa. Rukoilkaa BetShevan puolesta ja pyytäkää, että Herra parantaisi hänet ja että hän toipuisi pikaisesti leikkauksesta.

Vaimoltani Marcialta täytyy poistaa ensi viikolla suusta leikkauksella kaksi vierekkäistä hammasta. Diabeetikolle mikä tahansa leikkaus on aina iso haaste. Muistakaa rukoilla Marcian puolesta.

Ilana, meidän rakas 95-vuotias sisaremme on saanut apua Netivyan nuorilta johtajilta, Juudalta, Danielilta ja Hanna K:lta ja Hanna S:ltä ja Avigaililta ja muiltakin, jotka ovat pitäneet hänestä huolta. Netivya on palkannut kokoaikaisen avustajan Ilanalle. Ja Netivyan täytyy vastata kustannuksista kunnes löytyy joku muu ratkaisu. Avustajan palkkaaminen on aika kallista, mutta uskomme, että teemme oikein ja voimme vain luottaa Herraan ja Hänen lapsiinsa, että meillä on kaikki mitä tarvitsemme pitääksemme huolta rakkaasta iäkkäästä sisarestamme Ilanasta ja muista meidän seurakunnassamme, jotka ovat yhä ja ovat olleet niin monia vuosia uskollisia Herran palvelijoita. Miettikää seurakuntana tai yksityisinä voisitteko panna vähän lisää Ilanaa varten lahjoitukseenne – mainitkaa vain hänen nimensä lahjoituksessanne. Tiedätte hyvin, että on hyvin harvinaista, että minä pyydän lahjoituksia yleensäkään ja tällainen pyyntö tiettyyn kohteeseen, kuten nyt Ilanan tapauksessa, on suunnattoman harvinaista ja erikoista. Mutta Ilana on noita harvoja hengellisiä jättiläisiä, jotka tulivat Israeliin vuoden 1967 sodan jälkeen vapaaehtoisiksi sairaaloihin ja hoivaamaan juutalaista kansaa. He vuodattivat sydämensä ja elämänsä Israelin hyväksi ja ollakseen hyviä Jeshuan todistajia tässä maassa. Meidän tulee pitää huolta Ilanasta niin kauan kuin Herra antaa hänelle elon päiviä.

Zacharias Waldner Kanadasta on halvaantunut jaloistaan. Häntä vaivaavat hiertymät ja hän pyytää rukouksiamme. Lisätkää Zacharias rukouslistallenne.

Saimme rukouspyynnön rakkaalta Livia Schnell Nothen sisarelta, joka on ollut kanssamme Portugalissa ja seissyt brasilialaisten veljiemme rinnalla ja meidän rinnallamme Anussimien asiassa (´pakotetut´ , 1400luvun Espanajan ja Portugalin juutalaisten jälkeläisiä, jotka pakotettiin kääntymään katolisuuteen ja jotka jatkoivat salassa judaismin harjoittamista; ongelmana on ollut Israelin valtion  saaminen ottamaan heidät vastaan juutalaisina Kotiinpaluulain nojalla) ja heidän ahdingoissaan. Livia on sairastunut vakavaan sairauteen, hän tarvitsee nyt Herran parantavaa kättä ja lohdutusta. Rukoilkaa Livian puolesta ja rukoilkaa hänelle parantumista.

Muistakaa rukouksissanne veljeämme Aasiassa. Hänen nimensä on Philip Marc. Hän on nuori mies, jolla on hyvin vakava syöpä. Hän on totuuden etsijä ja Jeshuan uskollinen opetuslapsi, joka rakastaa Jumalaa ja rakastaa Israelia.

Rukoilkaa Paulo C. Pereira Braga Diasin puolesta. Hän on erään brasilialaisen sisaremme isä.

Rukoilkaa koko listan puolesta – mainitkaa vain nimet Israelin Pyhän Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä ja Herramme Jeshuan edessä ja pyytäkää parantumista ja siunausta. On suuri etuoikeus rukoilla toisten puolesta ja teille on varattuna siunaus, kun siunaatte toisia. Tämä on raamatullinen periaate.

Israelissa jatkuu sulku. Liikkuminen on rajoitettua ja suurin osa liike-elämästä on pysähdyksissä ja monet liikkeet pysyvät suljettuina ainakin puoliyöhön ensi sunnuntai-iltana. Talouselämä on kärsinyt kovasti.

Kirjoitin edellisissä rukouslistoissa, että on hyvä asia rukoilla sellaisten ihmisten puolesta, joita ette tunne henkilökohtaisesti ja rukoilla, että maailma toipuisi ja saisi tämän kauhean koronavirukseksi kutsutun pandemian loppumaan. Korona tarkoittaa kruunua, enkä ole varma minkä kuninkaan päässä tämä virus on kruununa.

1. Pitäkää edelleen esirukouksia koko maailman puolesta, keskittykää rukoukseen oman maanne puolesta, mutta älkää unohtako Israelia.

2. Jumala siunaa niitä, jotka rukoilevat veljien ja sisarten puolesta ja jotka rukoilevat esirukoillen Pyhän Hengen kautta Messiaan ruumiin puolesta.

3. Meistä voi tuntua vähäiseltä rukoilla muutama minuutti eri puolilla maailmaa olevien veljien ja sisarten puolesta, mutta kuningaskunnassa ja taivaassa hyvyyden vallat kiinnittävät huomiota huolenpitoon ja vilpittömään esirukoukseen ja rukoukseen, joka on yhdenmukainen ja joka vahvistaa, että Jeshuan, Messiaan, ruumis on todella yksi ruumis.

                      1,                   Rukoilkaa kaikkien Korea-Israel Raamatun opetusjärjestön yhteydessä olleiden ja nyt olevien ihmisten puolesta.

                      2.                   Rukoilkaa KIBIn entisten johtokunnan jäsenten puolesta ja niiden puolesta, joiden tulee katua ja palauttaa ennalleen suhteensa Israeliin ja että he saisivat taivaasta voiman tehdä niin.

                      3.                   Rukoilkaa niiden jäsenten ja oppineiden puolesta, jotka ovat ja ovat olleet osa Israel Forumia.

                      4.                   Rukoilkaa niiden puolesta, jotka ovat rukoilleet niin uskollisesti Israelin pelastumista ja rauhaa Israelille.

5.                   Rukoilkaa hengellistä ja fyysistä terveyttä kaikille niille Koreassa, jotka rukoilevat yhä Israelissa olevan Messiaan ruumiin puolesta ja jotka rukoilevat erityisesti Netivyan puolesta ja tukevat Netivyaa. Siunatkaa heitä ja innoittakaa heitä ja täyttäkää heidät uskolla, toivolla ja rakkaudella Herraan ja Israeliin.

Rukoilkaamme ja kannustakaamme hengellisiä johtajiamme johdattamaan meitä ja opastamaan meidät parannuksen tekoon ja syntiemme ja heikkouksiemme tunnustamiseen, niin että Herra

nostaa tämän koronaviruksen pois tämän maan päältä, ja me muistamme Herraa ja tahdomme kulkea Hänen vanhurskauden ja totuuden teitään.

Kiitos että olette rukoilleet terveyteni ja silmäni puolesta. Näen nyt niin pajon paremmin silmälläni kuin mitä näin ennen leikkausta. Kiitos kaikista rukouksistanne puolestani! Rukoilkaa edelleen minun ja vaimoni Marcian puolesta. Marcialla on nykyään hyvin vähän voimia, ja hän nukkuu paljon useimpina päivinä.  Nivelreuma aiheuttaa hänelle kipuja ja hänelläkin on silmissä kaihi, ja koska hän on diabeetikko, leikkauksessa on riskinsä. Tarvitsemme teidän rukouksianne.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta tilanteensa tähden, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa myös poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joey´a, pojanpoikaamme, jotka ovat myös kotona ja työskentelevät kodista käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu. Sisaremme Hadassa Jerusalemista leikattiin, hänellä oli syöpäkasvain, ja hän on nyt kotona toipumassa. Muistakaa häntä rukouksissanne.

Rukoilemme kolmivuotiaan pikkutytön puolesta, jolla on harvinainen sairaus ja syöpä. Hän asuu perheensä kanssa Kaliforniassa. Meidän täytyy rukoilla hänen puolestaan ja hänen perheensä puolesta, että Herra huolehtisi hänestä ja parantaisi hänet niin että hän saisi kasvaa isoksi ja palvella

Hänen kuningaskuntaansa.

Lisään uuden rukouspyynnön Jumalan kansan johtajalta Intiasta. Hän on Joy Mathew, hänellä on vakava sydänvika ja hän on pyytänyt rukousta. Rukoilen, että jotkut paikalliset vanhimmat menisivät  Joyn luokse, ja että he voitelisivat hänet öljyllä ja rukoilisivat hänelle parantumista niiden ohjeiden mukaisesti, jotka Jeshuan veli Jaakob on antanut kirjeessään diasporassa eläville Israelin 12 heimolle.

Rukoilkaa Brasiliassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta. Brasilia on niitä maita, joissa on hyvin paljon coronaan sairastuneita ja kuolleita. Meillä on veljiä ja sisaria kaikkialla Brasiliassa,  ja pyydän teitä rukoilemaan, että jumalallinen varjelu ja viisaus pitäisivät heidät vapaina tästä tappavasta taudista. Rukoilkaa paranemista ja voimia 70-vuotiaalle Paulo C. Pereira Braga Diasille. Liittäkää rukouksiinne Caique de Oliviera Becker. Nämä ovat niitä ihmisiä Brasiliassa, jotka tarvitsevat Herran erityisarmoa parantuakseen. Muistakaa rukoilla Paulon, nuoren miehen, puolesta ja Amaralin perheen puolesta Brasiliassa.

Rukoikaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. Hänen elämässään on nyt uusi vaihe.

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. Allison on hyvin erityisten opettajieni ja ystävieni, tri George Howardin tytär, jolla on myös syöpä.

Rukoilkaa Samuel Lopesin puolesta. Hän on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Hänen isänsä ja äitinsä ovat hyvin huolissaan siitä, että hän ei vaella Herran yhteydessä. Kuulin juuri hänen isältään, että hän kaveeraa ystävien kanssa, joiden tie on kaukana vanhurskauden tiestä.

Rukoilkaa veli Joseph Kelberin perheen ja erityisesti hänen poikansa puolesta.

Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja 

emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Avramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. 

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, 

Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa. Ja rukoilkaa sisar Yoko Nagumon puolesta Japanissa. Sisar Yokolla oli sydänkohtaus ja rukoilemme, että hän toipuu siitä nopeasti ja täydellisesti.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien 

erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias. Hän on sairaalassa ja hänen tilansa on haasteellinen. Muistakaa kanssamme rukouksin Paulo C. Pereira Braga Diasia. 

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava

henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa. Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta. Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayala, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa  Jerusalemin seurakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen. Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit,Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta.

Shoresh Davidin, Portlandissa, Oregonissa, olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

                      Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

                      Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Tavoitteena on tarjota vieraanvaraisuutta niiden vakavasti sairaiden potilaiden perheille, jotka ovat jossain Jerusalemin sairaalassa ja joiden perheillä ei ole varoja majoittua hotelliin, sillä välin kun heidän perheensä jäseniä on sairaalassa. Tällaista tarvetta on valtavasti etenkin näinä päivinä, kun sadat miehet ja naiset ovat koronaviruksen takia tehohoidossa viikko- jopa kuukausikausia. Tarvitsemme teidän rukouksianne ja teidän apuanne voidaksemme siunata tällä tarkoituksenmukaisella ja merkittävällä tavalla sekä sairastuneita että heidän perheitään.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam