Jerusalemin rukouslista 3.9.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel

”Syyskuiset päivät ne mieleeni jäivät..kun elämä oli iloista ja onnellista”

Tämä syyskuu on kaikkea muuta kuin iloista ja onnellista. Maailma painii koronavirustappajan kanssa, joka on vienyt satoja tuhansia elämiä ympäri maailmaa.

                      Tämän viruksen haasteena on ymmärtää miten se toimii ja miten se tarttuu ihmisiin. Israelin hienoimmat tiedemiehet ja lääketieteen tohtorit ovat ahkeroineet määritelläkseen tarkasti, miten tämä virus käyttäytyy.

                      Maailmalla on edistytty rokotteen kehittämisessä. Israelilaiset sanovat, että he toivovat saavansa kehitetyksi toimivan rokotteen vuoden 2021 syksyyn mennessä. Siis vasta noin vuoden päästä.

                      Monilla ei ole kärsivällisyyttä odottaa, koska yritykset ja suuryhtiöt sulkevat oviaan. Sellaisetkin kansainväliset yritykset, jotka ovat olleet olemassa ja toimineet ja palvelleet yli sata vuotta, ovat sulkeneet ovensa eivätkä enää avaa niitä. Suuri vähittäismyyntijätti Neiman Marcus sulkee monia liikkeitään.

Koko maailman täytyy selvitä paitsi koronaviruksen terveydellisten vaikutusten kanssa myös 

koronaviruksen vaikutuksista talouteen ja työmarkkinoihin. Miljoonat ihmiset ovat ilman työtä ja ilman säännöllisiä tuloja.

                      Perheillä ei todellakaan ole ruokaa jääkaapeissaan. Israelissakin on nälkää näkeviä perheitä. Onneksi Netivyalla on Hamotzi ruoanjakeluohjelmansa, joka ruokkii satoja ihmisiä.

                      Ihmiset, jotka saavat Netivyalta ruokaa ovat kaikista seurakunnista; meillä on ortodoksi- ja ultraortodoksijuutalaisia, etiopialaisia ja venäläisiä maahanmuuttajia, Lähi-idän juutalaisia ja muutama arabiperhe Jerusalemin vanhasta kaupungista.

                      Ruoka, jota jaamme, ei lakkaa hämmästyttämästä minua. Olin äsken Netivyassa katsomassa, mitä apulaisjohtaja Juuda Bachana saa aikaan Netivyan katolla, ja vilkaisin ruuan jakelutoimintaa.

Aina kun näen, mitä vapaaehtoiset ja Netivyan henkilökunta tekevät Hamotzi-ruoanjakelu-ohjelman puitteissa, olen ihmetyksissäni ja täynnä kiitollisuutta kaikille niille veljille ja sisarille, jotka osallistuvat tähän toimintaan lähettämällä tukensa.

                      Meillä on ihmisiä, jotka lahjoittavat joka viikko vain muutaman dollarin, yleensä alle 10 dollaria. Sitten on toisia, jotka lahjoittavat enemmän, säännöllisesti. Uskon, että kaikki nämä ihmiset, ilman poikkeuksia ja ottamatta huomioon lahjoitussummia, ovat innoituksen lähteenä meille ja ruokaa saaville ihmisille.

                      Tänään muuan rouva halusi kokonaisen kanan. Yleensä useimmat haluavat eri osia, koipia, rintapaloja, siipiä tai reisiä. Iso pakastin on täynnä kanaa, erikokoisia naudanlihapaloja ja pakastekalaa.

                      Varastossa on monta sataa pakettia viljatuotteita, maissihiutaleita ja muita lasten suosimia aamiaismuroja. Hyllyt ovat täynnä kaikkea mahdollista: riisiä, öljyä, monenlaista pastaa, sokeria ja jauhoja, vieläpä yrttejä ja sinappia ja majoneesia. Hylly hyllyn perään täynnä kaikenlaista hyvää, ihan kuin supermarketissa.

                      Olin ihmeissäni ja iloinen, kun näin sen määrän ja laadun, mitä Jerusalemin köyhät saavat niin kunnioitettavalla ja arvokkaalla tavalla. Me Netivyassa koemme kunniana ja etuoikeutena sen, että voimme palvella Jerusalemin asukkaita.

Tämä on sama etuoikeus, joka Paavalilla ja hänen kanssaan olevilla opetuslapsilla oli ensimmäisellä vuosisadalla. Katsokaa mitä Paavali sanoo Rooman seurakunnalle:

”Nyt kuitenkin matkustan Jerusalemiin viemään avustusta pyhille, sillä Makedonia ja Akhaia ovat halunneet suorittaa keräyksen niille Jerusalemin pyhille, jotka ovat köyhiä. Tämän he ovat nähneet hyväksi ja ovatkin sen heille velkaa. Jos kerran pakanat ovat tulleet osallisiksi heidän hengellisistä aarteistaan, niin he puolestaan ovat velvollisia auttamaan heitä aineellisella hyvällä” (Room. 15:25-27, RK).

Mekin Netivyassa olemme iloisia tehdessämme tätä työtä ja katsomme olevamme sen velkaa Jerusalemin asukkaille ja Israelille. Tunnemme olevamme velassa Jerusalemin asukkaille, koska Jerusalemin asukkaiden ja Euroopan seurakuntien välinen suhde on ollut yhtä likaista historiaa, joka on antanut erittäin huonon kuvan siitä, millaista kristinusko on.

                      Nyt meillä on harvinaislaatuinen tilaisuus muuttaa tuo kuva myönteiseksi ja me teemme sen iloiten, toivoen ja suurella rakkaudella. Kiitos teille kaikille, jotka tuette Netivyaa ja tuette Hamotzi ohjelmaa ja opiskelijoiden tukiohjelmaa ja sitä muuta suurenmoista työtä, mitä Netivyan henkilökunta ja Roeh Israel seurakunnan vapaaehtoiset tekevät.

Tämän sapatin lukujakso on 5. Mooseksen kirjan loppupuolelta, mikä merkitsee, että suuri juhlakausi on alkamassa pian. Luemme Toorasta 5. Moos. 26:1 – 29:8 (9). Parashan nimi on Ki Tavo (kun tulet maahan). Profeetoista luemme Jes. 60:1-22 ja Uudesta Testamentista Ap.t. 7:30-36.

Parashat Ki Tavossa on muutama hyvin tärkeä helmi, jotka meidän kaikkien on hyvä oppia ja ottaa vakavasti. Lukujakson ensimmäinen osa käsittelee jokaisen perheen menettelyä heidän tuodessaan ensihedelmät Ilmestysmajaan (temppeliin) ja antaessaan nämä ensihedelmät papille.

                      Tämä tapahtui kerran vuodessa Helluntai-juhlan (Shavuot) aikana. Tämän tekstin tärkeys on, että kuulemme ensimmäistä ja viimeistä kertaa sanat, jotka uhraaja sanoo papille antaessaan hänelle ensihedelmät.

Tämä on hyvin tärkeää meille tämän päivän ihmisille. Luemme niin paljon uhreista 3. Mooseksen kirjassa ja myös Uudessa testamentissa Heprealaiskirjeestä, mutta emme tiedä paljonkaan siitä keskustelusta, mikä käytiin ensihedelmien tuojan ja hedelmät vastaanottavan papin välillä.

Pappi ottakoon korin sinun kädestäsi ja asettakoon sen Herran, Sinun Jumalasi, alttarin eteen. Lausu silloin Herran, Sinun Jumalasi, edessä: ´Minun isäni oli harhaileva aramealainen, joka meni Egyptiin vähäinen joukko mukanaan ja asui siellä muukalaisena. Hänestä tuli siellä suuri, väkevä ja lukuisa kansa. Egyptiläiset kohtelivat meitä pahoin; nöyryyttivät meitä ja teettivät meillä raskasta työtä. Silloin me huusimme Herran, isiemme Jumalan puoleen, ja Herra kuuli meidän huutomme ja näki meidän kurjuutemme ja vaivamme ja kärsimämme sorron. Herra vei meidät pois Egyptistä väkevällä kädellä ja ojennetulla käsivarrella aiheuttaen suurta kauhua ja tehden tunnustekoja ja ihmeitä. Hän toi meidät tähän paikkaan ja antoi meille tämän maan, joka vuotaa maitoa ja hunajaa. Nyt minä tuon ensihedelmät sen maan sadosta, jonka sinä, Herra, annoit minulle.´ Laske ne Herra, sinun Jumalasi eteen, ja kumarru Herra, sinun Jumalasi, edessä” (5. Moos. 26: 4-10, RK).  

Nämä sanat ovat lyhyet, mutta niissä on silloisen ja nykyisen Israelin historian ydinolemus. Antakaahan kun analysoin sitä, mitä uhraaja sanoo papille.

Ensimmäiseksi, esi-isiemme heikkouden tunnustaminen ja ilmoittaminen: me emme ole lähtöisin ylpeästä ja hyökkäävästä suvusta Emme ole kansa, joka ylpeilee alkuperällään. Emme ole lähtöisin voimakkaasta ja suuresta kansasta. Israelin kansa on alkuperältään vaatimaton ja täysin riippuvainen Herran armosta.

Toiseksi, meistä tuli kansa Egyptissä. Tämä ei ole mikään pieni yksityiskohta vaan se on hyvin merkittävä. Mitä tarkoittaa, että Israelista tuli kansa Egyptissä ja matkalla pois Egyptistä 40 vuoden erämaavaelluksen aikana? Tämä seikka on tärkeä minulle, Jeshuan 2000-luvun opetuslapselle.

                      Vihamieliset ja uppiniskaiset serkut teki kansaksi vaino ja kärsimykset, joita he joutuivat kokemaan Egyptissä orjuutensa vuosina. ”Egyptiläiset kohtelivat meitä pahoin, nöyryyttivät meitä ja teettivät meillä raskasta työtä.”  Tämän sanoman pitäisi olla lääkettä tämän päivän seurakunnalle.

                      Kilpajuoksu, jossa yritetään tehdä kristityt mukavammiksi niin etteivät he loukkaa pehmustetuilla penkeillä istuvia ihmisiä ja jossa yritetään tehdä jumalanpalvelukset käyttäjälle poliittisesti korrektimmiksi, ei ole tuottanut eikä tuota vahvempia kristittyjä eikä myöskään enemmän yhteyttä eikä tervettä kasvua. 

                      Historian antama malli vahvojen, synnintuntoisten ja vihollista vastaan taistelevien Messiaan opetuslasten kasvamiseksi ei ole ollut eikä voi olla aina vain mukavampi ja poliittisesti korrektimpi seurakunta.

                      Vahvuus tulee kivusta ja asialle omistautumisesta ja siitä, että harjoittaa lihaksiaan vastustaessaan vaikeuksia. Seurakunnasta, jolla ei ole haasteita ja joka ei vaadi uhria ja itsekurin harjoitusta, tulee masentunut seurakunta, itsekäs ja seurakunnan sisäisiin ristiriitoihin keskittyvä.

Joka vuosi kun israelilainen tuli papin eteen ilonsa ja ylpeytensä kanssa: ensihedelmän, parhaan hedelmän, työnsä tuloksen kanssa, hänellä oli kaikki syyt olla ylpeä ja tyytyväinen suureen menestykseensä.

                      Toora kertoo meille, että israelilaisen uhrilahjan tuojan täytyy lausua nöyryyttävä kertomus, joka siirtää hänet oikealle raiteelle: taustani on surkea, täynnä kärsimystä ja halveksuntaa, joka pakotti minut ja heimoveljeni yhdistymään ja tulemaan kansaksi, ja se kaikki otetaan kiitollisuudella ja tulee osaksemme Herramme hyvyyden kautta.

Vasta kun nämä sanat on lausuttu, pappi ottaa vastaan ensihedelmäkorin ja omistaa hedelmät Herralle ja siunaa uhraajaa uudella menestyksen vuodella.

Uskoakseni voimme saada paljon tästä kertomuksesta ja voimme soveltaa joitain näistä periaatteista omassa elämässämme: nöyrtyä, tunnustaa keitä me todella olemme, riisua naamarimme, joilla esitämme muille olevamme menestyvä ja ylpeä kansa, ja palata siihen todellisuuteen, että olemme täysin riippuvaisia Herramme hyvyydestä ja laupeudesta.

Sitten voimme tuoda ensimmäiset ja viimeiset hedelmämme Herralle, uhraten elämämme elävänä uhrina, mikä on meidän järjellinen jumalanpalveluksemme (katso Room. 12:1).

Rukousosio

Israel taistelee yhä koronavirusta vastaan ja meneillään on toinen aalto. Israelissa noin 2000 ihmistä saa päivittäin tartunnan.

                      Professori Ronni Gamzu, Tel Avivin Ichilov-sairaalan (Sourasky Medical Center), jonka Israelin hallitus nimitti vastaamaan koronavirukseen ja sen leviämiseen liittyvistä asioista Israelissa, aikoo luopua virastaan, koska poliitikot eivät anna hänen tehdä, mikä on välttämätöntä jotta saataisiin pysäytetyksi sairastuneiden ja kriittisesti sairaiden määrän kasvu sairaaloissa ja tehohoidossa (happilaitteissa) olevien määrän kasvu.  Professori Gamzu tarvitsee meidän rukouksemme.

                      Kuolleiden määrä on noussut lähes 1000:een. Kuolleiden keski-ikä on pudonnut noin 62 vuoteen, koska useammat nuoret saavat nyt tartunnan ja sairastuvat vakavasti ja kuolevat.

Meidän tulee rukoilla koko maailman puolesta ja kukin oman maansa puolesta ja Israelin puolesta. Uskon että tämä koronavirus on vitsaus niin kuin ne raamatulliset vitsaukset, jotka Jumala lähetti kasvattaakseen Israelia ja vetääkseen heidät uudelleen lähempään suhteeseen kanssaan ja osoittamaan suurempaa kunnioitusta Luojaansa kohtaan. Kun Israel katui ja katsoi Mooseksen ylös nostamaa pronssikäärmettä, he parantuivat. Me emme tietenkään tarvitse pronssikäärmettä niin kuin Mooseksen päivinä, vaan meidän tulee nostaa silmämme ylös ja keskittyä Herraamme Jeshuaan eikä mihinkään muuhun.

Tämä tarkoittaa sitä, että keskitämme uudelleen uskomme Messiaan evankeliumiin, ja jätämme tunnustuskuntiin keskittymiset, jotka ovat yhä uudelleen jakaneet Messiaan ruumiin ja siirtäneet uskomme keskipisteen seurakuntainstituutioon, pois Hänestä, joka ristiinnaulittiin. Uskon, että tämä vitsaus, niin kuin kaikki vitsaukset Jumalan Sanassa, tulee Jumalalta ja vain Jumala voi pysäyttää sen.

Aivan viime hetkellä eilisiltana Israelin eduskunta äänesti lykätäkseen neljänsiä vaaleja 18 kuukauden sisällä kolmella kuukaudella, 23:een joulukuuta 2020.

                      Tämä ei ole hyvä asia, mutta se antaa poliittisille johtajillemme eduskunnassa aikaa ja mahdollisuuden päästä kiipelistä ja miettiä, kun he yrittävät pelastaa tämän maan ja lopettaa vihollisuuden poliittisten ryhmien välillä.

Rukoilkaamme ja kannustakaamme hengellisiä johtajiamme johdattamaan meitä ja opastamaan meidät parannuksen tekoon ja syntiemme ja heikkouksiemme tunnustamiseen, niin että Herra

nostaa tämän koronaviruksen pois tämän maan päältä, ja me muistamme Herraa ja tahdomme kulkea Hänen vanhurskauden ja totuuden teitään.

Rukoilkaa edelleen Marcian terveyden puolesta – muisti, diabetes, nivelreuma. Tyttäremme Danah tarvitsee paljon rukoustukea tilanteessaan, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja pojanpoikaamme Joey´a, jotka ovat myös kotona ja tekevät työtä kotoa käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91-vuotias ja hänen terveytensä horjuu.

Brasiliassa on paha tilanne koronaviruksen tähden ja liikemiehet ovat myös suuressa paineessa yhteiskunnallisen levottomuuden keskellä. Meillä on Brasiliassa paljon veljiä ja sisaria, jotka tarvitsevat rukoustamme ja esirukoustamme puolestaan. Annan lyhyen listan seurakunnista ja veljistä ja sisarista Brasiliassa, jotka tarvitsevat rukouksiamme ja Jumalan armoa näinä rankkoina aikoina: Rukoilkaa Netivyan Brasiliassa olevien tytärseurakuntien puolesta: Har Zion, Ensenando de Siao ja Sar-El Curitibassa ja muita veljiä ja sisaria Curitiban kaupungissa. 

Curitibassa on toinenkin veljien ja sisarten seurakunta, jota johtavat veli Claus ja veli Moses, rukoilkaa myös näiden kalliiden veljien puolesta ja messiaanisten seurakuntien puolesta Fortalezassa, Santa Mariassa, Sao Paulossa, Rio de Janeirossa ja muissa kaupungeissa. Rukoilkaa rakkaiden iäkkäämpien ja haavoittuvampien veljiemme ja kumppaneidemme puolesta Brasiliassa: Michelle O., Marcelo Guimaraesin perhe, etenkin hänen isänsä Paulo, ja Marty Galante, ja Resendan perhe.

Rukoikaa TJ:n puolesta. Hän on seurakuntapastori Taiwanilla ja hän menetti äskettäin vaimonsa, sisar Angelan, syövälle.

                      Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. 

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Samuel Lopes on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Hänen isänsä ja äitinsä ovat hyvin huolissaan siitä, että hän ei vaella Herran yhteydessä. Kuulin juuri hänen isältään, että hän kaveeraa ystävien kanssa, joiden tie on kaukana vanhurskauden tiestä. Muistakaa Lopesin perhettä Brasiliasta rukouksissanne.

                      Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Avramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta.

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa, ja Dror ja Cantor.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien 

erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

                      Suomalainen veljemme Erkki Murto on poissa. Erkki siirtyi pois tästä ajasta muutama päivä sitten. Muistakaamme Erkin leskeä, Sirpaa, rukouksin. Lohduttakoon Herra häntä näinä surun ja murheen hetkinä.

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias. Hän on sairaalassa ja hänen tilansa on haasteellinen. Muistakaa kanssamme rukouksin Paulo C. Pereira Braga Diasia. 

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava

henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

                      Lisään rukouslistaan erään tärkeän yliopistoprofessorini tyttären, Allison Howard Williamsin. Hän on Patsy Wilkerson Howardin ja tri George Howardin tytär.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa.

Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta.

Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Rukoilkaa niiden puolesta, jotka tarvitsevat vähän enemmän Taivaan Isämme siunausta ja armoa elämässään ja liiketoimissaan: Reuven ja Clil, jotka ovat matkalla kotiin Israeliin tänä viikonloppuna, jos Herra suo. Muistakaa heitä rukouksissanne. Olen pyytänyt teitä rukoilemaan heidän kotiinpaluunsa puolesta muutamana viime viikkona ja Herra vastaa nyt rukouksiimme. Herra pitäköön heidät turvassa ja tuokoon heidät kotiin.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Ayala, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen. Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Maailma on muutosten pyörteissä kun koronavirus koskettaa miljoonia ihmisiä ja sadat tuhannet perheet ovat jo menettäneet rakkaitaan tälle raamatullisten mittasuhteiden vitsaukselle. Silti meidän täytyy olla myös kiitollisia maista, kuten Israel, joissa aletaan palata normaaliin pikkuhiljaa ja varotoimia noudattaen.

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit,Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta.

Shoresh Davidin, Portlandissa, Oregonissa, olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan, ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. 

 Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

                      Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

                      Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen huoneet palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Tavoitteemme on tarjota vieraanvaraisuutta niiden vakavasti sairaiden potilaiden perheille, jotka ovat jossain Jerusalemin sairaalassa ja joiden perheillä ei ole varoja majoittua hotelliin, sillä välin kun heidän perheensä jäseniä on sairaalassa.

                      Tällaista tarvetta on valtavasti etenkin näinä päivinä, kun sadat miehet ja naiset ovat koronaviruksen takia tehohoidossa viikko- jopa kuukausikausia.

                      Eräs perhe Sveitsistä on tulossa isännäksi ja emännäksi ensimmäiseen sellaiseen huoneistoon Jerusalemissa. Jerusalemin sairaaloiden sosiaalityöntekijät ovat innoissaan tästä hankkeesta, jossa veljemme USA:ssa ja Netivyan henkilökunta toimivat yhteistyössä ja ovat ensimmäinen sellainen palvelutyö Israelissa.

Tarvitsemme rukoustukeanne ja apuanne toteuttaaksemme tämän merkittävän hankkeen, joka on siunauksena niin sairastuneille kuin heidän perheilleen.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam

P.S. Rukous on Jeshuan jokaisen opetuslapsen ase vihollisen jumalattomuuden ohjelmaa vastaan ja Jumalan ihmiskunnan varalle suunnitteleman ohjelman puolesta.