Jerusalemin rukouslista 30.7.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel

Tänä sapattina lukujakso on 5. Moos. 3:23 – 7:10. Profeetoista Jesajan luku 40. Tätä sapattia pidetään erityisenä sapattina jota kutsutaan nimellä Shabat Nachamu, eli Lohdutuksen sapatti. Jesaja 40 alkaa sanoilla:

”`Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani´, sanoo teidän Jumalanne.”

Herra kutsuu maailman kansakuntia lohduttamaan Israelia. Tooran lukujakson alussa Mooses anoo Herran edessä, että Herra sallisi hänen ylittää Jordanin ja päästä Luvattuun maahan. Herra vastaa Moosekselle ja hänen anomiselleen rukoilemiselleen, pyytämiselleen ja itkemiselleen maahan pääsyn puolesta näillä sanoilla:

Mutta Herra oli vihastunut minuun teidän tähtenne. Hän ei kuunnellut minua, vaan sanoi minulle: ´Riittää jo! Älä puhu minulle enää tästä asiasta´” (5. Moos. 3:26, RK).

Herra, joka 2. Mooseksen kirjassa ilmoitti itsensä Moosekselle näin:

Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkmielinen ja täynnä armoa ja totuutta” (2. Moos. 34:6, RK),

sanoo nyt palvelijalleen Moosekselle: Ole hiljaa, en tahdo kuulla sinun puhuvan enää tästä asiasta. Mitä opimme tästä sananvaihdosta Mooseksen ja Herran välillä? Herran kärsivällisyydellä on rajansa ja kun Hän on päättänyt jotain, niin Mooseksellekin, jolle Jumala puhui kasvoista kasvoihin ja suusta suuhun, vastaus on: Ei, sinä et kulje Jordanin yli eikä anelustasi ole mitään apua.

Minun sympatiani ovat Mooseksen puolella. Mooses ei rukoillut kovinkaan monta kertaa Jumalalta jotain, ja tähän viimeiseen pyyntöön, sen ainoan kerran kun Mooses halusi Kaikkivaltiaalta henkilökohtaisen suosionosoituksen, vastaus kuului ´EI!`´ 

Minulla itselläni on tästä lukujaksosta opittavaa. Minä olen ihminen, joka vihaan pyytämistä, mutta kun pyydän jotain Jumalalta tai ihmisiltä, en pidä lainkaan siitä, että saan kielteisen vastauksen. Kieltävä vastaus ja minä emme sovi yhteen.

Minua lohduttaa tässä Tooran jaksossa se, että Mooseskaan ei saanut, mitä hän halusi niin paljon, ja hänen oli alistuttava siihen, että Jumala ei sallinut hänen ylittää Jordania Kanaanin luvattuun maahan. Mooseksen elämän loppuvaiheissa käy ilmi, että Mooses oli hyvin traaginen hahmo.

Hän ei pääse Luvattuun maahan, ja 5. Mooseksen kirjan lopussa Jumala pudottaa vielä ydinpommin. Näin Jumala sanoo Moosekselle ennen kuin Mooses kiipeää Nebon vuorelle (Pisgalle):

Herra sanoi Moosekselle: ´Sinä pääset lepoon isiesi luo, mutta tämä kansa nousee ja lähtee haureellisesti seuraamaan vieraita jumalia siinä maassa, johon se menee. Se hylkää minut ja rikkoo liittoni, jonka minä olen tehnyt sen kanssa´” (5.Moos. 31:16, RK).

Näin kauhean uutisen Jumala kertoo Moosekselle juuri ennen hänen kuolemaansa. Selkokielellä sanottuna Jumala sanoo Moosekselle, että tämä kansa, jota sinä olet kainnut ja kasvattanut 40 vuotta erämaassa, ryhtyy huoraksi ja alkaa palvoa naapurivaltakuntien epäjumalia, ja minä kätken heiltä kasvoni.

Nämä sanat Mooseksen on vietävä kanssaan seuraavaan elämään. ´Minun elämäni on ollut täysin turha. En onnistunut vaikuttamaan tähän kansaan Tooran avulla, jonka toin alas Siinain vuorelta, ja koko elämäni ja vaivannäköni on ollut ajanhukkaa.´

Enhän minä tiedä, ajatteliko Mooses tällä tavalla, mutta jos minä olisin ollut Mooseksen paikalla, tältä minusta olisi tuntunut. Siinain vuorella Tooran antamiseen liittyvät tuliefektit eivät auttaneet muuttamaan näiden ihmisten sydämiä. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, jos jatkatte lukemista.

Jesajan lukujaksona oleva luku 40 (Haftara) on myös varsin voimakas. Jumalan lupaukset Israelille ovat niin suuret tässä luvussa, ja jaetta 3 käytetään kuvaamaan Johannes Kastajaa:

Huutavan ääni kuuluu erämaassa: ´Valmistakaa Herran tie. Tasoittakaa autiomaahan valtatie Jumalallemme. Jokainen laakso koroitettakoon ja jokainen vuori ja kukkula alennettakoon. Mutkaisista paikoista tulkoon suoria ja karuista paikoista sileitä. Herran kunnia ilmestyy, ja kaikki liha näkee sen yhdessä, sillä Herran suu on puhunut´” (Jes. 40:3-5, NKJV:n mukaan).

Pidän paljon siitä, kuinka nämä jakeet esitetään Händelin Messiaassa. Usein, kun kuulen näitä jakeita laulettavan Händelin Messiaassa, kyyneleet kihoavat silmiini näiden sanojen voimasta.

Etenkin juuri minun sukupolveani, natsien Holokaustin jälkeistä sukupolvea, joka asuu Israelissa ja saa nauttia Israelin maasta ja Israelin valtion siunauksista. Tämä Herran kutsu lohduttaa Israelia koskee etenkin juuri minua Jeshuan opetuslapsena.

Mikä voisi olla tärkeämpää natsien Holokaustin jälkeen, kuin nähdä kansakuntien lohduttavan juutalaista kansaa? On hyvin paljon kristittyjä, jotka ovat ottaneet tämän jakeen motokseen ja jotka tekevät sen mitä voivat, ja paljon enemmänkin kuin voivat, ollakseen siunauksena Israelille. Ja jotkut ovat siunauksena myös Jeshuan juutalaisille opetuslapsille, jotka asuvat tässä maassa, jonka Jumala antoi Abrahamille ja hänen siemenelleen ikiajoiksi.

Uudesta testamentista suositeltu lukujakso on Matteus 23: 31-39. Tämä lukujakso päättyy seuraaviin Jeshuan sanoihin:

Sillä minä sanon teille: tästä lähtien te ette näe minua ennen kuin sanotte: ´Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran Nimessä´”(Matt. 23:39, RK).

Tämä jae on toivon ja lupauksen jae. Juutalainen kansa sanoo eräänä päivänä kansakuntana nämä sanat ja toivottaa Jeshuan tervetulleeksi kotiin sanoen: ”Siunattu on Hän, joka tulee Herran nimessä!”

Netiyassa olemme toimineet tämän tapahtumiseksi 51 vuotta Jerusalemissa. Olemme nähneet tässä prosessissa hidasta mutta varmaa edistymistä. Teidän kansakunnissa olevien veljiemme ja sisartemme pitäisi siunata meitä Israelissa ja muistaa, että tämä jae sanoo, että me, juutalainen kansa, otamme vastaan Jeshuan hänenä, joka tulee Herran nimessä, Herran Poikana ja lähettiläänä, sataprosenttisesti yhdenvertaisena Isän kanssa auktoriteetissa, sekä luoja että pelastaja.

Av-kuukauden 9. päivän paasto alkaa keskiviikkoiltana. Tämä päivämäärä on minulle yksi suurimmista todisteista, että taivaassa on Jumala, joka hallitsee kaikkea elämää maan päällä. Itse asiassa maakin on Jumalan hallinnassa, Jumalan, joka rakastaa maailmaa niin, että Hän lähetti ainosyntyisen Poikansa ettei yksikään joutuisi kadotukseen, vaan kaikilla olisi iankaikkinen elämä.

Annan seuraavaksi lyhyen listan siitä, mitä on tapahtunut Av-kuun 9. päivänä. Miettikääpä, mikä on todennäköisyys, että kaikki nämä tapahtumat, jotka Israelin profeetat ennustivat satoja vuosia ennen kuin ne tapahtuivat, olisivat tapahtuneet heprealaisen kalenterin samalla päivämäärällä. Minulle se todistaa, että Jumala on olemassa ja hallitsee ihmisen historiaa. Nämä ovat historiamme päätapahtumat, jotka sattuivat tällä päivämäärällä.

1. Vakoojat palasivat ja antoivat huonon raportin.

2. Molemmat pyhät temppelit tuhottiin.

3. Beitarin taistelu hävittiin (Rooman ja Bar Kochban välisessä sodassa).

4. Roomalaiset kyntivät maahan Beit Hamikdashin (pyhän temppelin).

5. Juutalaiset karkotettiin Englannista.

6. Juutalaiset karkotettiin Espanjasta.

7. Molemmat maailmansodat alkoivat.

Mikä on todennäköisyys, että nämä tapahtumat olisivat tapahtuneet kaikki samalla päivämäärällä? Että kaikki suuret mullistukset ja hirveät tapahtumat tapahtuisivat yhdelle kansalle? Se että nämä tapahtumat sattuivat kaikki Av-kuun 9. päivänä – 2000 vuoden ajanjaksolla – on tavatonta.

Uskoni Jumalaan ja Jeshuaan on vahvistunut, koska olen nähnyt Herran käden liikkuvan historiassamme ja Hänen lupaustensa täyttyvän julmimmilla tavoilla, mitä ihminen voi kuvitella.

Minun on sanottava, että näiden historiamme hirveiden lukujen jälkeen uskoni on vahvistunut.

Oli kesäkuu 1969, kun Marcia ja minä kävimme ensimmäisen kerran Roomassa. Marcia odotti Barryä. Olimme ostaneet auton (Fiatin) Napolista ja ajoimme sillä Roomaan.

                      Kävelimme Rooman Foorumilla ja siellä se oli, riemukaari, joka oli omistettu Rooman keisari Tiitukselle, joka tuhosi Jerusalemin ja poltti temppelin 9. Av-kuuta vuonna 70 jKr.

                      Seisoimme Tiituksen riemukaaren alla (se seisoo siellä yhä) ja katselimme korkokuvaa voiton marssista, jossa roomalaiset sotilaat kantavat sotasaalista pitkin Rooman katuja. Siellä oli kuva kultaisesta menorasta (lampunjalasta) ja hopeatorvista ja näkyleipäpöydästä.

                      Siinä oli kymmenennen legioonan viiri, suuri X, jota ylväs roomalaislegioona kantoi. Siinä juhlittiin Jerusalemin tuhoutumista ja häpeää, jonka pakanallisen Rooman valta oli tuottanut juutalaiskansalle.

                      Mutta aivan kuvan alle, joku ”hävytön” israelilaisjuutalainen oli kaivertanut hotellin avaimellaan tai taskuveitsellä hepreaksi ”Am Israel Chai”, eli Israelin kansaa elää! Kyyneleet valuivat poskiani pitkin.

Eivät ne olleet surun kyyneliä Jerusalemin tuhon tähden. Ne olivat ilon kyyneliä. Muinainen Rooma on raunioina, se on kuolleen pakanallisen kulttuurin arkeologinen museo. Juutalaisten ja juutalaisen kansakunnan kuningas elää ja palaa kotiin ja täyttää Jumalan lupaukset Abrahamille ja heprealaisen Raamatun profeetoille.

Muinaisen Rooman roomalaista kansaa ei enää ole, Rooma on valloitettu ja ryöstetty ja poltettu ainakin 12 kertaa sen jälkeen kuin Tiituksen riemukaari rakennettiin ja Jerusalemin temppelistä viety kulta käytettiin kustantamaan Rooman Colosseumin rakentaminen, joka myös on nyt raunioina ja pelkkä turistinähtävyys.

Kaikkine puutteinemme ja heikkkouksinemme joita meillä on kansana, juutalainen kansa on yhä pääpiirteissään sama kansa, sillä on sama Raamattu ja sen tulevaisuutta osviittaavat samat Jumalan profeetat, jotka ovat puhuneet Hänen sanojaan, toivon ja tuomitsemisen, lohdutuksen ja tuomion sanoja, ja kaikki tapahtuu aivan koko maailman silmien edessä.

Todellakin koko maailman silmien edessä, CNN:n ja BBC:n ja Kiinan Uutisten kertomana, ja kaikkialla maailmassa television ja internetin kautta. Jokainen ihminen maailmassa voi nähdä löydöt, joita on tehty Jeshuan ajan muinaisista kaupungeista, ja Startup-kansan ja sen maan uudelleen rakentamisen, jonka Jumala antoi Abrahamille ja hänen siemenelleen ikuisiksi ajoiksi!

Niin, päivämäärä heprealaisessa kalenterissa on 9. päivä Av-kuuta. Tänä päivänä huomattava osa juutalaisesta kansakunnasta paastoaa ja vaikka tänään on hyvin kuuma, ihmiset eivät juo eivätkä syö muistellessaan, miksi meidän rakastettu Jerusalemimme hävitettiin tomuksi ja tuhkaksi juuri tällä päivämäärällä vuonna 70 jKr., ja että tänä päivänä on tapahtunut ainakin 16 suurta onnettomuutta ja katastrofia, jotka ovat todistaneet Israelille ja maailmalle, että Jumala on uskollinen ja pitää lupauksensa.

Hän on todellakin pitänyt lupauksensa rangaista Israelia. Hän piti lupauksensa lähettää meidät pois maastamme ja kätkeä meiltä kasvonsa. Nyt hän pitää lupauksensa paljastaa meille kasvonsa ja meidän kauttamme maailmalle. Koemme syvää surua, koska olemme tehneet syntiä, ja Herra on rangaissut meitä!

Silti tunnemme suurta iloa ja onnea, koska tiedämme, että tulevaisuutemme on varmistettu profeettojen suun sanalla ja että me elämme ja teemme työtä ja odotamme jokaisen Jumalan suusta puhutun sanan toteutumista.

Pyydän teitä rukoilemaan Israelin puolesta ja seisomaan niiden rinnalla, jotka tuovat hyvää uutista Israeliin ja kaikkiin kansoihin. Jeshua, Messias ja Jumalan Poika, pakkaa laukkuaan ja vaihtaa piikkikruunuaan kuningas Daavidin kruunuun valmistautuessaan matkalleen kotiin, ei Roomaan vaan Jerusalemiin.

Rukoilkaa edelleen Marcian terveyden puolesta – muisti, diabetes, nivelreuma. Tyttäremme Danah tarvitsee paljon rukoustukea tilanteessaan, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja pojanpoikaamme Joey´a, jotka ovat myös kotona ja tekevät työtä kotoa käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91-vuotias ja hän ja hänen veljensä ja heidän perheensä tarvitsevat rukouksianne.

Brasiliassa on paha tilanne koronaviruksen tähden ja liikemiehet ovat myös suuressa paineessa yhteiskunnallisen levottomuuden keskellä. Meillä on Brasiliassa paljon veljiä ja sisaria, jotka tarvitsevat rukoustamme ja esirukoustamme puolestaan. Annan lyhyen listan seurakunnista ja veljistä ja sisarista Brasiliassa, jotka tarvitsevat rukouksiamme ja Jumalan armoa näinä rankkoina aikoina: Rukoilkaa Netivyan Brasiliassa olevien tytärseurakuntien puolesta: Har Zion, Ensenando de Siao ja Sar-El Curitibassa ja muita veljiä ja sisaria Curitiban kaupungissa. 

Curitibassa on toinenkin veljien ja sisarten seurakunta, jota johtavat veli Claus ja veli Moses, rukoilkaa myös näiden kalliiden veljien puolesta ja messiaanisten seurakuntien puolesta Fortalezassa, Santa Mariassa, Sao Paulossa, Rio de Janeirossa ja muissa kaupungeissa. Rukoilkaa rakkaiden iäkkäämpien ja haavoittuvampien veljiemme ja kumppaneidemme puolesta Brasiliassa: Michelle O., Marcelo Guimaraesin perhe, etenkin hänen isänsä Paulo, ja Marty Galante, ja Resendan perhe.

Rukoilkaa parantumista seuraaville veljille ympäri maailmaa: sisar Angela Taiwanilta käy läpi vaikeaa vaihetta näinä päivinä ja hänen elämänsä riippuu Herramme armosta ja laupeudesta, muistakaa Angelaa ja hänen aviomiestään T.J:tä heidän taistellessaan taisteluaan ja ollessaan täysin riippuvaisia Jumalan armosta ja antamasta parantumisesta. Rukoilkaa kalliin sisaremme Ruby Littlen puolesta Oklahoma Cityssä. Hänkin käy taistelua syöpää vastaan.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Samuel Lopes on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Avramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta (Melanien veli Neil kuoli juuri koronavirukseen New Yorkissa).

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa, ja Dror ja Cantor.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Erkki ja Sirpa Murto, Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani. 

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Tänään on Muslimimaailmassakin suuri juhlapäivä, Eid Al Ascha, Uhrin juhla. Muslimit ja druusit kaikkialla maailmassa juhlivat tätä juhlaa uhraamalla lampaan tai vuohen. Meillä on hyviä muslimiystäviä ja olen pyytänyt teitä rukoilemaan heidän perheensä ja parantumisen puolesta.

Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Lisätkää heidät rukouksiinne. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. Lisään rukouslistaan erään tärkeän yliopistoprofessorini tyttären, Allison Howard Williamsin. Hän on Patsy Wilkerson Howardin ja tri George Howardin tytär.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa.

Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta.

Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Rukoilkaa niiden puolesta, jotka tarvitsevat vähän enemmän Taivaan Isämme siunausta ja armoa elämässään ja liiketoimissaan: Reuven ja Clil, jotka ovat matkalla kotiin Israeliin tänä viikonloppuna, jos Herra suo. Muistakaa heitä rukouksissanne. Olen pyytänyt teitä rukoilemaan heidän kotiinpaluunsa puolesta muutamana viime viikkona ja Herra vastaa nyt rukouksiimme. Herra pitäköön heidät turvassa ja tuokoon heidät kotiin.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Ayala, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen. Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Maailma on muutosten pyörteissä kun koronavirus koskettaa miljoonia ihmisiä ja sadat tuhannet perheet ovat jo menettäneet rakkaitaan tälle raamatullisten mittasuhteiden vitsaukselle. Silti meidän täytyy olla myös kiitollisia maista, kuten Israel, joissa aletaan palata normaaliin pikkuhiljaa ja varotoimia noudattaen.

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta. Rukoilkaa myös ortodoksi rabbien ryhmän puolesta, ryhmän nimi on Tzoaar, rohkea rabbien ryhmä Israelissa, jotka haluavat nähdä Tooran arvojen ennalleen asettamisen ja orgaanisemman kannan juutalaisiin arvoihin ja elämäntapaan. He tekevät suurenmoista työtä soveltamalla Tooran todellisuutta käytäntöön 2000-luvulla.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla ,joita on paljon. Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa. Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam