Jerusalemin rukouslista 4.10.2019

Joseph Shulam /

Joseph Shulam

Tämän viikon lukujakso on 5. Mooseksen kirjan luvusta 31. Tämä on ensimmäinen kohta Jumalan Sanassa, jossa Herra sanoo peittävänsä kasvonsa Israelin kansalta.

Sinä päivänä minun vihani syttyy sitä vastaan, minä hylkään sen ja peitän siltä kasvoni. Se joutuu riistettäväksi, ja suuret onnettomuudet ja ahdistukset kohtaavat sitä. Sinä päivänä se sanoo: ´Eivätkö nämä onnettomuudet ole kohdanneet minua siksi, ettei Jumalani ole keskelläni?´ Mutta silloin minä peitän kasvoni kokonaan kaiken sen pahan tähden, mitä se on tehnyt kääntymällä muiden jumalien puoleen” (5.Mooses 31:17,18, RK).

Se että Jumala peittää kasvonsa Israelilta on rankimpia rangaistuksia, joilla isä voi rangaista lapsiaan. Se merkitsee sitä, että isä ei lainkaan huomaa lapsiaan. Hänellä ei ole mitään henkilökohtaista suhdetta lapsiinsa. Voisin sanoa sen näin: Jumala jättää lapsensa Israelin oman onnensa nojaan ja antaa heidän elää elämäänsä ilman Isän huolenpitoa ja varjelua.

Kansamme historia, Israelin kansan historia, on elävä esimerkki kansasta, jonka Kaikkivaltias maailmankaikkeuden Luoja valitsi ja siunasi ja jolle Hän antoi tiekartan siunauksiin ja menestykseen ja siunausten täyttämään elämään koko ihmiskunnalle. Tällä Israelin kansalla oli kaikkea mitä ihminen voisi toivoa omistavansa.

40 vuoden vaellus erämaassa on selvä esimerkki siitä, mitä merkitsee olla kansakunta, jota johdattaa ja josta pitää huolen Herra ja luomakunnan Isä. Meidän vapautettiin orjuudesta vapauteen, me saimme päivittäin mannaa ruoaksemme, me joimme vettä kalliosta, me saimme jumalallisen voiton vihollisistamme…

40-vuotinen erämaavaellus oli Israelin kouluaikaa, ja Jeremia 2:2,3 kuvaa sitä Jumalan ja Israelin väliseksi avioliitoksi ja kuherruskuukaudeksi:

Mene ja julista Jerusalemin kuullen: Näin sanoo HERRA: ´Minä muistan sinun nuoruusaikasi uskollisuuden, morsiusaikasi rakkauden. Sinä seurasit minua autiomaassa, maassa, jossa ei mitään voi kylvää.´ Israel on HERRALLE pyhitetty, hänen satonsa esikoinen. Kaikki, jotka sitä syövät, tulevat syyllisiksi, onnettomuus kohtaa heitä, sanoo HERRA” (Jer.2:2,3,RK).

Herra piti lupauksensa Abrahamille, Iisakille ja Israelille. Hän vapautti Israelin Egyptin orjuudesta. Hän antoi heille Tooran (Lain Siinain vuorella). Herra toi heidät Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille (Israelille) lupaamaansa maahan.

Jumala kärsi Israelin julkeutta noin 700 vuotta, ennenkuin Hän peitti kasvonsa Israelilta.  Sanherib, Assyrian kuningas, ryöstää ja hävittää temppelin ja ottaa kullan ryöstösaaliiksi 700 eKr. Babylonialaiset hävittivät sitten täydellisesti ensimmäisen temppelin 586 eKr. Israelin parhaimmisto vietiin Babyloniaan, jossa he elivät diasporassa (maanpaossa) 70 vuotta.

Vuonna 538 eKr Jumala käytti Baabelin/Persian kuningas Kooresta, pakanakuningasta, antamaan Esralle ja Nehemialle rahaa ja luvan palata Jerusalemiin rakentamaan temppelin. Voimme lukea tästä pakkosiirtolaisuusajasta mm Danielin, Haggain ja tietysti Esran ja Nehemian kirjoista.

Jerusalemin temppelin ensimmäinen hävitys oli varoituslaukaus, jonka Jumala ampui Israeliin. Mutta vasta 70 jKr roomalaiset vihdoin hävittivät Jerusalemin ja temppelin, jonka niin kutsuttu Herodes ”suuri” oli rakentanut uudestaan toisen kerran.

Vasta 1900-luvulla Israel alkoi palata takaisin kotiin siihen maahan, jonka Jumala antoi Israelille. Israel tekee paluuta maahan, jonka Jumala antoi Abrahamille ja hänen siemenelleen ikuisiksi ajoiksi, mutta joutuu koko ajan kamppailemaan, ettei lankea samoihin synteihin kuin esi-isämme.

Israelin paluu Israelin maahan liittyy siihen, että Herra lakkaa kätkemästä kasvonsa Israelilta ja paljastaa kasvonsa Israelille. Tämäkin on profeetallinen lupaus:

Minä osoitan kunniani kansojen keskuudessa, ja kaikki kansat saavat nähdä minun tuomioni, jotka minä panen toimeen, ja käteni, jonka minä käännän heitä vastaan. Mutta Israelin heimo tulee tietämään, että siitä päivästä lähtien minä, HERRA, olen heidän Jumalansa. Kansat tulevat tietämään, että Israelin heimo joutui pakkosiirtolaisuuteen syntivelkansa tähden. Israelilaiset olivat olleet uskottomat minulle, ja minä kätkin heiltä kasvoni. Minä annoin heidät vihollistensa käsiin, ja he kaatuivat kaikki miekkaan. Minä tein heille heidän saastaisuutensa ja rikkomustensa mukaan ja kätkin kasvoni heiltä. Sen tähden, näin sanoo Herra, HERRA: Nyt minä käännän Jaakobin kohtalon ja armahdan koko Israelin heimoa. Minä kiivailen pyhän nimeni puolesta. He saavat unohtaa häpeänsä ja kaiken uskottomuutensa, jota he ovat osoittaneet minua kohtaan, asuessaan maassaan turvallisesti, kenenkään pelottelematta. Minä osoitan heissä pyhyyteni monien kansojen nähden, kun minä tuon heidät takaisin kansojen seasta ja kokoan heidät heidän vihamiestensä maista. He tulevat tietämään, että minä olen HERRA, heidän Jumalansa, kun minä kokoan heidät omaan maahansa pakkosiirtolaisuudesta, johon olin karkottanut heidät kansojen luo, enkä jätä sinne ainoatakaan heistä. Minä en myöskään enää kätke heiltä kasvojani, sillä minä vuodatan Henkeni Israelin heimon päälle, sanoo Herra, HERRA” (Hesekiel 39:21-29, RK).

Todistamme nyt joka päivä tämän Herran lupauksen toteutumista. Herra paljastaa kasvonsa juutalaiselle kansalle ja minä uskon, että Hän tekee sen omaehtoisesti, Israelin ja juutalaisen kansan keskeltä.

Toisaalta joudumme todistamaan, varsinkin tänä ”rikkaviljan” vuonna, sekä poliittisten että hengellisten johtajien erimielisyyttä, itsekkyyttä ja nurkkapatriotismia.  Tämän vuoksi pyydämme teitä kaikkia rukoilemaan Israelin puolesta ja tukemaan Israelia, muistakaa rukouksin ja tukekaa eritoten sitä pientä, mutta merkittävää ja uskollista jäännöstä tässä Jumalan antamassa Israelin maassa.

Rukoilkaa Israelin valtion ja Israelin hallituksen puolesta. Meneillään on uuden hallituksen synnyttäminen Israeliin. Uskoisin, että Israel on maailman historiassa ainoa maa, jossa on ollut kahdet vaalit kuudessa kuukaudessa, ja siitä huolimatta hallituksen kokoaminen takkuaa.

Kaksi suurta poliittista puoluetta ovat rinta rinnan lähes samalla äänimäärällä. Tilanne on umpikujassa, joka johtuu johtajien välisestä henkilökohtaisesta vastenmielisyydestä ja vihamielisyydestä. Israel tarvitsee teidän rukouksianne, ja se tarvitsee ennen kaikkea, että Kaikkivaltias Herra panee poliitikkomme ja uskonnolliset johtajamme lopettamaan itsekkään vihanpidon ja vastenmielisyyden ja sopimaan välittömästi.

Rukoilkaa, että Jumala auttaisi tätä pientä Israelin kansaa, joka on selvinnyt 2000 vuoden diasporasta, pysymään pystyssä ja kohtaamaan ne miljardit vihamiehet, jotka valmistautuvat tuhoamaan Israelin.  Israel on Jumalan profeetallisten lupausten menestymisen ja toteutumisen saareke, joka tuo lopulta pelastuksen koko maailmalle Messias Jeshuan kautta. Me tarvitsemme teidän rukouksianne ja tukeanne!

Rukoilkaa erään Israelissa ylipistossa opiskelevan korealaisen ystävän vaimon puolesta. Vaimon nimi on Rachel, Jingyung Lee. Hänellä on todettu rintasyöpä. Myös erään hyvän ystävän nuorella vaimolla nimeltään Hannah Yoshida, Kioton Glory seurakunnasta, on syöpä. Rukoilkaa kalliin sisaremme Tiz H:n puolesta. Hänelta on juuri leikattu syöpäkasvain ja hän saa nyt kemoterapiaa.

                      Ilana Avramov, New Yorkissa asuvan ensimmäisen serkkuni vaimo. Hänellä on syöpä ja hän valmistautuu leikkaukseen. Näyttää siltä, että meidän kaikkien täytyy rukoilla Herraa paljastamaan salainen hoitomuoto ja lääkitys, joka tuhoaa syövän kokonaan maan päältä.

                      Rukoilkaa Ruby L:n puolesta. Hänellä on vielä edessään 9 kemoterapiajaksoa.  Hän miettii myöskin muuttamista palvelutaloon.

                      Rukoilkaa ja anokaa Jumalaa parantamaan ja antamaan voimia ja rohkaisua ja ystäviä auttamaan näitä rakkaita veljiä ja sisaria, jotta he selviävät haasteistaan.

 Älkää unohtako rukoilla taiwanilaisen sisaren puolesta. Hän on Jumalan palvelija ja johtaja, ja saa myös kemoterapiaa Taiwanilla. Hänen nimensä on Angela.

Tyttäremme Danah ja tyttärentyttäremme Noaam käyvät nyt läpi hyvin vaikeita aikoja. Rukoilkaa myös pojanpoikamme Joseph Shulamin puolesta, samoin Barryn ja Bethin ja hänen vanhempiensa puolesta.

aimoniMarcia on nyt kotona Israelissa. Muistakaa häntä rukouksin. Marcialla on vaikea diabetes ja nivelreuma, ja hän tarvitsee jatkuvaa Herran siunausta pystyäkseen tulemaan toimeen sairauksiensa kanssa. Ennen kaikkea hän tarvitsee Jumalan armoa ja parantavaa voimaa.

Viime viikolla pidettiin toiset yleiset vaalit Israelissa, ja jo nyt puhutaan kolmansista vaaleista. Israelin presidentti Ruby Rivlin tekee parhaansa auttaakseen muodostamaan kokoomushallituksen, mutta hänkin on oikeastaan jo heittänyt toivonsa tämän mahdollisuuden toteutumisesta.

Rooman hallinto ensimmäisen vuosisadan puolivälissä olisi voinut helposti ottaa oppia meidän nykyisestä israelilaisesta hallitussotkustamme. Kansana me olemme olleet kaksi kertaa maanpaossa. Jumala ajoi meidät maastamme kovalla Assyrian ja Babylonian kädellä, ja Rooma viimeisteli tuhon vuonna 70 jKr.

Lähes 2000 vuotta myöhemmin Jumala toteuttaa lupauksiaan ja palauttaa meitä takaisin kotiin esi-isiemme Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin maahan. Luulisi, että olisimme oppineet jotain, josta olisi apua tämän ympäri maailmaa saapuneista maahanmuuttajista muodostuvan kansan keskinäisen yhteyden luomiseen.

Ei, emme ole oppineet juuri mitään. Kaikissa puolueissa on itsekkäitä poliitikkoja. Lahjonta ja nurkkakuntaisuus sytyttävät yhä vihanliekkejä ja rotuennakkoluuloja siinä määrin, että kun Israelin presidentti, joka on hyvä ja rehellinen mies, kehottaa kokoamaan täydellisen yhtenäisyyden hallituksen, joka pystyisi yhtenä miehenä kohtaamaan Iranin, Turkin ja muiden kansainvälisten ja kansallisten tapahtumien ja vieläpä muiden arabimaiden kanssa solmitun rauhan, esittämät haasteet, meidän johtajamme käyttäytyvät kuin lapset leikkiessään ”kuka jää ilman tuolia musiikin lakatessa”.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Ja kun rukoilette Israelin puolesta, lausukaa pieni rukous myös Yhdysvaltojen, Englannin, EU:n ja Kiinan ja koko maailman puolesta. Minun rukoukseni on: Herra, tule pian!

Rukoilkaa Kiinassa olevan Emma-sisaren puolesta ja lisätkää mukaan kallis sisar Deborah Ruth, joka asuu myöskin Beijingissä, Kiinassa. 

Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan palavasti Anusimien Alijan ja paluun puolesta; hengellistä paluuta pois kristinuskon turmeltuneista suuntauksista takaisin Jumalan sanan puhtaille lähteille, ja fyysistä paluuta Alijan muodossa tänne esi-isiemme maahan, Siioniin, Jerusalemiin.

Rukoikaa Koreassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta. Rukoilkaa KIBIn ja Israel Foorumin puolesta, ja monien Jumalan miesten ja naisten puolesta, jotka rakastavat Israelin Jumalaa ja Israelin Messiasta ja ovat rukoilleet Israelin puolesta niin monta vuotta ja tukeneet Israelissa tehtäviä  hyviä töitä. Nämä ovat suurenmoisia veljiä ja sisaria, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia. Rukoilen, että Herra vaikuttaisi sovinnon lastensa välillä ja yhdistäisi heidät yhtä tarkoitusta varten: rukoilemaan Israelin puolesta ja tukemaan Israelia ja varsinkin Israelissa olevia Messias Jeshuan juutalaisia opetuslapsia. Pyydän teitä rukoilemaan etenkin KIBIn hallituksen jäsenten puolesta, jotka ovat sijoittaneet elämänsä ja rahansa tähän pro-Israel järjestöön Koreassa.

Rukoilkaa koko Abu-Eidin perheen puolesta. Kallis sisar Svetlana, joka kuuluu Abu-Eidin perheeseen avioliiton kautta, oli pari päivää sitten vakavassa leikkauksessa. Muistakaa häntä rukouksissanne.

                       Tiz Huch, rakas sisaremme Dallasissa, Texasissa, saa kemoterapiaa. Rukoilkaa Tizin puolesta, älkääkä unohtako rukoilla hänen lapsenlapsensa Lionin puolesta. Lion voi paljon paremmin, mutta rukouksenne ovat yhä tärkeitä jotta näemme pikku Lionin täydellisesti parantuneena. Sama koskee tietysti hänen isoäitiään Tiziä. 

                      Rukoilkaa erityisesti Ann Westin puolesta. Hän on 99-vuotias ja rukoilee edelleen joka päivä Israelin pelastusta. Liittäkää Annin poika Roger perheineen mukaan rukouksiinne.

                      Rukoilkaa Helsingissä olevan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta, ja Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Erkki ja Sirpa Murron ja Eva H:n puolesta. He ovat kaikki Suomesta. 

Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. Kuulin juuri, että Tineke ei voi oikein hyvin. Rukoilkaa Tineken ja hänen sielunsa puolesta. 

Rukoilkaa Julian ja Victorin puolesta. Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka tarvitsee taivaallisen läpimurron. Tahdon lisätä myös Barryn ja Dalian, kalliit veljet, jotka asuvat Tiberiaksessa ja kärsivät sairaudesta ja kivusta. He tarvitsevat rukousta ja apua.

                      Tahtoisin lisätä listaamme erään rakkaan veljen. Hän on rakkaan suomalaisen Netivyaa tukevan perheen poika, Aaron Tani. Hänellä on diabetes. Aaronilla on perhe ja lapsia. Hän tarvitsee kiireesti rukouksiamme! Rukoilkaa Aaron Tanin puolesta.

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Rukoilkaa Intiassa, Chenaissa olevan pastori Isaacin puolesta. Hän tarvitsee parantumista munuaisviasta. 

                       Viekää rukouksin Herran eteen seuraavat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie. Nancy Hook ja hänen perheensä tarvitsevat erityisrukousta parantumisen puolesta, että Jumalan armollinen käsi koskettaisi Nancya ja Donia. Don joutuu kohta munuaisleikkaukseen. Rukoilkaa, että Jumala parantaisi hänet kiireesti! 

                      Ja seurakuntamme jäsenet tarvitsevat rukouksianne: Sarit, David S, Gabriela vanhempi, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuorempi Gabriela, Zvi D ja Batsheva ja Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva. Ja rakkaat sisaremme Laurel, Orna, Sima ja Aviva.  

                      Muistakaa erityisrukouksin yhtä kummipoikaani Herrassa, David B.A.ta .

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo ja Noami, Marcelon vanhemmat Belo-Horizontessa, Brasiliassa, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Rukoilen ja pyydän teitä rukoilemaan Louisan ja Tonyn puolesta. Muistakaa Goh-veljeämme ja hänen perhettään rukouksin.           Rukoilkaa sisar Christyn puolesta Koreassa ja erityisesti myös tri Songin ja tri H. Kimin puolesta, ja Israel Forumin johtajien ja johtokunnan puolesta ja Soulissa olevan Onnuri seurakunnan puolesta, jotka rukoilevat meidän ja Israelin puolesta joka sapatti joka aamu. 

Rukoilkaa veli Michael Knezevichin puolesta ja pyytäkää Herraa siunaamaan häntä terveydellä ja siunaamaan hänen perhettään ja liiketoimiaan. Sulkekaa rukouksiinne Portugalissa asuva Ismael Alves ja Keniassa asuva Asher Gabriel.

Toivon kaikille teille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, parhaita Herran siunauksia ja Hänen kaikkien lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen.

Ne jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, ovat niitä, joita kutsutaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme,Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa!

Joseph Shulam