Valikko Sulje

Jerusalemin rukouslista 4.6.2020

Netivyah

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel

Shalom teille kaikille rakkaille veljille ja sisarille, jotka rukoilette Israelin ja maailman puolesta. Kuten voitte huomata, koronavirus on yhä keskuudessamme. Vitsaus ei ole vielä ohi, ja uusia koronavirustartuntoja ilmenee päivittäin.

                      Oli jo toivoa siitä, että tauti olisi voitettu, mutta nyt virus on levinnyt kouluissa. Se on iskenyt hyvin rajusti varsinkin lukioihin Jerusalemissa. Nuoriso ei piittaa säännöistä eikä käytä kasvomaskeja eikä pidä turvavälejä. He palasivat kouluun ja tervehtivät toisiaan halaten ja suudelleen, eivätkä pesseet käsiään.

                      Jerusalemin parhaassa lukiossa, joka on hyvin lähellä meidän toimistoamme ja seurakuntaamme, todettiin yhden päivän aikana 160 tartuntaa nuorten keskuudessa. Koulu jouduttiin sulkemaan kahdeksi viikoksi. Jerusalemissa monet muutkin koulut on nyt suljettu kahdeksi viikoksi, mutta kouluvuosikin loppuu jo kolmen viikon päästä.

Kun luette tätä kirjettä, toivon että rukoilette ensin oman maailmankolkkanne puolesta ja myös Israelin puolesta. Israelissa kaikki näyttää nyt menevän pieleen; koronavirus, koronaviruksen jälkeinen taloudellinen tilanne ja myös poliittinen elämä.

                      Yhdysvalloissa on samoin vaikeat ajat. Mellakat ja kansalaisten levottomuus kattavat koko maan  Los Angelesista New Yorkiin. 

Tänä aamuna tein hyvin mielenkiintoisen videon Netivyan Facebook- sivulle. Selitin, kuinka kaikki ajanlaskumme ensimmäisen ja toisen vuosisadan rabbit uskoivat, että Jesajan luku 53 puhuu Messiaasta. Sitten 1100-luvun ja 1800-luvun välillä vaikuttaneet rabbit selittivät, että Jesajan mainitsema ”Herran palvelija” on Israelin kansa.  Heidän selityksensä ei ole aivan looginen, mutta uskonnoilla on oma logiikkansa.

Minun ongelmani on se, että en ole koskaan pystynyt ymmärtämään tai hyväksymään sisimmässäni niiden yliuskonnollisten ja ylihengellisten ihmisten logiikkaa, joita minulla on ollut ilo kohdata ja tavata hengellisissä tilaisuuksissa.

Tämän sapatin Toorajakso on 4. Mooses 8:1 – 12:16. Jakso on pitkä, ja sen nimi on Beha´alotcha. Se alkaa lampunjalan asettamisesta ilmestysmajan sisälle, myöhemmin se sijoitettiin Jerusalemin temppeliin. Profeetoista luemme Sakarja 2:10 – 4:7, ja Uudesta testamentista 1. Kor. 10:6-13. 

Yritän olla tällä viikolla lyhytsanainen. Jotkut ovat sanoneet, että rukouslistassani on liian paljon opetusta. Joten aion keskittyä puhtaasta kullasta tehtyyn seitsenhaaraiseen kynttilänjalkaan. Tämän kynttilänjalan tekotapakin kiinnostaa minua. Se tehtiin yhdestä kultakimpaleesta. Se taottiin muotoonsa. Siinä on keskirunko, josta haarautuu kolme puolikaaren muotoista haaraa rungon kummallakin puolella.

                      Toisin sanoen se oli niin kuin puu, josta lähtee kolme haaraa rungon kummaltakin puolelta. Lamput pidettiin palamassa päivin öin. Lamppujen polttoaineena oli oliiviöljy. Tämän lampunjalan tekee kiinnostavaksi se, että apostoli Johanneksen Ilmestyksessä Vähän Aasian seurakunnat esitetään juuri sellaiseen seitsenhaaraiseen kynttelikköön viitaten.

                      Kun luette enkelin sanat Johannekselle ja nuhteet, jotka hän antaa kullekin seurakunnalle, voisi kuvitella, että nuo seurakunnat olivat todella kehnoja, niin kuin ne olivatkin, mutta syy siihen, miksi ne on kuvattu seitsenhaaraisena kynttelikkönä, on että niillä on yhä yhteys ja ne on tehty yhdestä kultakimpaleesta.

                      Mielestäni tämä juuri on Ilmestyskirjan lukujen 1-3 kuvan pääpointti. Olkoot ongelmat kuinka vakavia tahansa, ja olihan siellä muutama hyvin vakava hengellinen ja moraalinen ongelma useimmissa näistä seitsemästä seurakunnasta, niin siitä huolimatta ne ovat yhä osa Herran ruumiin valoa antavaa ja elämää antavaa organismia.

                      Vaarana on, että Herra sammuttaa niiden valon, jolloin ne jäävät pimeyteen, mutta kaikilla seitsemällä seurakunnalla on vielä toivoa, että ne voivat tehdä tarvittavat korjaukset ja tehdä sitä, mikä on oikein.

Israelia käsketään kaksi kertaa olemaan maailman valona, Jesaja 42:6 ja 49:6:ssa. Jeshuan opetuslasten sanottiin olevan maailman valo ja suola. Meidän täytyy ymmärtää, että kun Jeshua lausui nämä sanat, hän puhui juutalaisille. Messiaan ruumiin ei-juutalaisilla jäsenillä on kuitenkin sama toimeksianto kun juutalaisilla on, koska heidät on oksastettu Jeshuan veren kautta Israelin kansainyhteisöön. Englantilaiset ovat yhä hyvin ylpeitä Brittiläisestä kansainyhteisöstään. Brittein saarten kuninkaalliset prinssit vierailevat kansainyhteisönsä maissa ja heidät otetaan niissä vastaan kunnioittaen ja arvokkaasti ja juhlamenoin.

Ajattelen, että Israelin kansainyhteisö, josta apostoli Paavali puhuu Ef.2:10-13:ssa – Jumalan jo Abrahamin ajoista alkaen luoma kansainyhteisö – ansaitsee paljon suuremman juhlinnan ja kunnioittamisen ja riemuitsemisen kuin Britannian kansainyhteisö.

                      Kyse on identiteetistä, ja yhteinen identiteetti Jumalan valitun kansan kanssa on paljon tärkeämpi. Lukekaa 4. Mooseksen kirjan teksti, samoin Sakariaan ja 1. Kor:n tekstit. Jumalan sanan lukeminen on rikastuttavaa ja voimaannuttavaa ja se varustaa meidät sellaisella, mitä emme voi saada mistään muualta, emme edes seurakunnissa.

Koronavirusaikana olen lisännyt monia opetusjaksoja Netivyan Facebook-sivulle. Jotkut niistä ovat oikein hyviä ja oikein tärkeitä. Käykää hetkeksi istumaan ja kuunnelkaa rauhassa näitä opetuksia.

Heprean kielellä on neljä opetusjaksoa Heprealaiskirjeestä. Alkakaa ensimmäisestä jaksosta ja käykää läpi kaikki neljä jaksoa. Englannin kielellä Heprealaiskirjeen opetus on yhdessä jaksossa. Tänään opetin Jesaja 53:n käsittelystä rabbiinisessa kirjallisuudessa. Tämä opetusjakso on hyvin tärkeä etenkin niille, jotka tahtovat keskustella evankeliumista juutalaisten ystävien kanssa ja kertoa siitä heille.

Hyvät veljet ja sisaret, pyydän teitä nyt rukoilemaan Netivyan henkilökunnan puolesta: Juuda ja hänen perheensä, Daniel ja hänen perheensä, Nir ja hänen perheensä, Tigist ja hänen perheensä, Adam ja hänen perheensä ja Shulamin perhe: minä ja Marcia Israelissa ja Barry ja Danah ja heidän perheensä.

Rukoilkaa, että tutkijat löytävät ja kehittävät rokotteen koronavirusta vastaan. Rukoilkaa, että mellakointi ja vihanlietsonta loppuisi Yhdysvalloissa ja terve järki voisi voittaa kaikkialla. Rukoilkaa, että seurakuntien ja synagogien ja muslimiyhteisöjen johtajat alkaisivat yhdessä etsiä rauhaa ja solmia rauhan.

Rukoilkaa edelleen Marcian terveydentilan puolesta: muisti, diabetes ja nivelreuma. Tyttäremme Danah tarvitsee paljon rukousta tilanteessaan, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa Danaa ja Noaamia rukouksin.

Muistakaa rakasta sisartamme Michelle O:ta Brasiliassa rukouksissanne. Rukoilkaa Lawrencen perheen ja Lawrence Toursin puolesta. Henkilökunnalla ja perheellä on suuri haaste pitää liiketoiminta pyörimässä tänä korona-aikana, jolloin ei ole turisteja eikä ulkomaan matkailua Israelissa sen enempää kuin muuallakaan maailmassa. Vain rukous on toivomme.

Liittäkää rukouksiinne eritysrukous seuraavien veljien ja sisarten puolesta, jotka kaipaavat Jumalan puuttumista heidän asioihinsa: Angela I, Rachel ja Daniel, veli ja sisar,jotka tarvitsevat työtä ja tunne-elämän eheytymistä.  Tony B, ja Aries Franklin Mayers Sr. Muistakaa Nancy ja Don Hook, Rachel-Jingyung Lee, Hannah Yoshida Kiotosta ja tri Yuizawa, Tiz H, Lion H, Ilana Avrahamov, Michael Shiffman, RubyL ja Angela Taiwanilta.

Maailma ja miljoonat ihmiset, jotka kamppailevat koronaviruksen kourissa ja sadat tuhannet perheet, jotka ovat menettäneet rakkaitaan tälle raamatullisten mittojen rutolle. Meidän tulee olla myös kiitollisia, että on maita, kuten Israel, joissa palaillaan jo normaaliin varotoimenpiteitä noudattaen.

Rukoilkaa minun perheeni puolesta: Marcia, Danah, Noaam, Barry, Beth ja Joey Shulam. Marcian äiti June Saunders. Kuulin Ann Westin pojalta, että Ann West on nyt 100 vuotta vanha ja yhä terävä ja vahva. Muistakaa Ann Westiä. 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Erkki ja Sirpa Murto, Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani. 

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Armon ja suosion sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä kuuluu näiden veljien ja sisarten hyväksi kaikkialta maailmasta.

Rukoilkaa niiden puolesta, jotka tarvitsevat vähän enemmän Taivaan Isämme siunausta ja armoa elämässään ja liiketoimissaan: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H.

Rukoilkaa niiden miljoonien ihmisten puolesta, jotka ovat menettänet työnsä koronaviruksen aikana. Rukoilkaa niiden monien veljien ja sisarten liiketoiminnan puolesta, joilla ei ole ollut tuloja kolmeen kuukauteen, niin Israelissa kuin kaikkialla maailmassa. Rukoilkaa, että ne, jotka etsivät uutta työpaikkaa, saisivat paremman työpaikan kuin mitä heillä oli ennen koronaa. Rukoilkaa yksityisyrittäjien puolesta, että heidän työnsä jatkuisi pian entisellään ja vielä menestyksellisempänä ja siunatumpana kuin ennen tätä vitsausta.

Sunnuntaiaamuna alkaa pääministerimme oikeudenkäynti. Häntä vastaan on nostettu kolme vakavaa syytettä. En ole ollenkaan iloinen siitä että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että  meidän oikeusjärjestelmässämme toteutuu todellinen oikeus ja vanhurskaus. Totuuden täytyy tulla julki, eikä minua kiinnosta, että Israelin toinen pääministeri joutuu vankilaan. Meillä on ollut vankilassa yksi presidentti, yksi valtionvarainministeri, yksi sisäministeri ja yksi parlamentin jäsen. Jo riittää! 

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa. Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisestitukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam