Netivyah: Elokuun uutiskirje

Joseph Shulam /

Hyvät Netivyan ystävät,

Kesän lähestyessä loppuaan voimassa on vielä monia kovid-rajoituksia, ja teemme joskus päivittäin tarpeellisia muutoksia säilyttääksemme edes vähän normaaliuden tuntua. Mutta Herra on hyvä kaiken keskellä ja mukana kaikessa siinä, mitä Hän on antanut tehtäväksemme. Olemme niin kiitollisia Hänelle ja teille kaikille rukouksistanne ja tuestanne.

Tänään ei vielä ole tehty päätöstä siitä kuinka ja milloin koulut alkavat. Yleensä koulut alkavat täällä 1. päivänä syyskuuta. Suunnitelmat juhlakautta ajatellen (Rosh Hashana, Jom Kippur, Sukkot ja Simchat Torah) ovat myös jäässä, kunnes saamme tiedon siitä, kuinka monen ihmisen kokoontumiset sallitaan.

Rukoilemme, etä voimme kokoontua yhteen. Olemme pitäneet sapattikokoukset zoomin välityksellä. Zoomissa on etunsa, mutta se ei ole sama kuin konkreettinen yhdessäolo, ja näemme selvästi yhteen kokoontumisen tärkeyden ja sen ”ettemme laiminlyö pyhien kokoontumisia.”

Vaikka työssämme on katkoksia, koko ajan tapahtuu enemmän ihania asioita. Meidän ”Hamotzi” ruokajakelumme jatkuu katkeamattomana, ja olemme pystyneet lisäämään autettavien listaan lisää köyhiä perheitä. Palvelemme tällä haavaa 170 perhettä, mikä tekee yhteensä lähes 800 ihmistä. Jumala on todellakin siunannut Hamotzia, niin kuin tästä seuraavasta kirjeestäkin käy ilmi:

”Hyvä Juuda,

                      Tahtoisin sanoa muutaman sanan, jotka ovat olleet sydämelläni viime viikkoina. Minulle on tärkeää, että kerron ne sinulle. Tahtoisin sanoa kiitos sinulle ja jokaiselle, joka työskentelee Netivyassa, pienessä tai suuressa tehtävässä.

                      Joka vuosi ja kautta vuoden minä annan suuren arvon teidän avullenne. Etenkin näinä aikoina, jolloin saan kuulla yhtenään ihmisistä, jotka kokevat sellaista taloudellista ahdinkoa, että heillä on tuskin rahaa ostaa leipää.

                      Toisaalta minä tiedän, että te olette puolellani. Avaan jääkaapin tai pakastimen ja molemmat ovat täynnä hyvälaatuisia tuotteita, jotka takaavat, että lapseni eivät joudu näkemään nälkää eikä minun tarvitse tuntea oloani niin kurjaksi.

                      Kiitos teille! Sydämeni on niin kiitollinen!     Kiitos vielä ja Shabat shalom!”

Viime viikolla Juuda, Nir, Josef Nahum, Hanoak ja Daniel päällystivät uudelleen Netivyan rakennuksen katon. He laittoivat sinne synteettisen nurmikon, hankkivat oikein mukavat pihahuonekalut: sohvat, tuolit ja pöydät. Ajatuksena on luoda mukava ja kaunis paikka, jossa nuoret voivat kokoontua rukouskokouksiin ja tapaamisiin. Paikka on nyt aivan omiaan juuri sellaiseen.

Yksi kovid-rajoitusten aiheuttama hyvä asia on, että Netivyan perustaja Joosef Shulam on nyt kanssamme (tavallisesti hän on matkoilla), ja hän on käyttänyt tämän ajan antaakseen meille syvällistä opetusta monenlaisista aiheista. Tekin voitte hyötyä näistä opetuksista, sillä ne kaikki ovat kuultavissa Netivyan facebook-sivuilla.

Odotamme painosta Opetuksia Siionista lehden numeroa ”Usko” ja postitamme ne heti kun saamme ne. Tämä lehti on tervetullut rohkaisun sana etenkin näiden mullistusten keskellä.

Rukoilemme, että Jumalan valvovat silmät ja suojeluksen muuri on yllänne ja perheittenne yllä, ja kiitämme teitä vielä kerran jatkuvista rukouksistanne ja avustanne.

Nancy Hook ja Netivyan henkilökunta