Site icon Israel-Apu ry

Jerusalemin rukouslista 22.8.2019

Netivyah

Joseph Shulam

Lähestymme juutalaisen vuoden 5779 loppua, ja Tooran lukujaksomme on nyt 5 Mooses 7:12 – 11:45. Tämä jakso alkaa sanalla Eikev, suomeksi käännettynä ”koska, sillä”.

Tämän sanan heprealainen juuri on sama juuri, joka on nimellä ”Jakob”, Jaakob. Sen kirjaimellinen merkitys on ”jonkun kantapäässä tai kannoilla/ se mikä seuraa/ näin tulee tapahtumaan/ seuraavien tapahtumien syy”. Jos historiaa kuvataan tapahtumaketjuksi, tämä sana tai käsite on silloin tämän tapahtumaketjun keskellä.

Minusta on hyvin tärkeää esittää aina kysymys: ”Kuinka ja miksi tämä tapahtui minulle?” Enkä puhu tässä nyt hyvistä tai pahoista asioista, joita voi tapahtua, vaan kysyn vain, mitä tapahtui.

Haluaisin ehkä kokea samanlaisen menestyksen uudestaan tai välttää epämukavien tai hedelmättömien lukujen toistumisen elämässäni.  Joten tällä viikolla, Av-kuun 9. päivän jälkeen, tuon päivämäärän, joka muistetaan surullisenkuuluisana kautta koko juutalaishistorian, juutalaiset lukevat 5. Mooseksen kirjasta luvusta 7:12 aloittaen sanalla Eikev.

Jakso alkaa sillä, mikä on hyvää, siunattua ja hedelmällistä:

Jos te tottelette näitä säädöksiä, noudatatte ja seuraatte niitä, niin Herra, sinun Jumalasi, pitää liittonsa ja on laupias sinulle, niin kuin hän valalla vannoen on sinun isillesi luvannut. Ja hän rakastaa sinua, siunaa sinua ja antaa sinun lisääntyä; hän siunaa sinun kohtusi hedelmän ja maasi hedelmän, siunaa sinun viljasi, viinisi ja öljysi, sinun raavaittesi vasikat ja lampaittesi karitsat siinä maassa, jonka hän isillesi vannotulla valalla on luvannut antaa sinulle. Siunattu olet sinä oleva yli kaikkien muitten kansojen. Hedelmätöntä miestä tai naista ei ole sinun keskuudessasi oleva, ei myöskään sinun karjassasi yhtään hedelmätöntä. Ja Herra on poistava sinusta kaikki sairaudet; ei ainoatakaan Egyptin kovista taudeista, jotka sinä tunnet, hän ole paneva sinun kärsittäväksesi, vaan hän antaa niiden tulla kaikkiin niihin, jotka sinua vihaavat” (5Ms7:12-15,KR33).

Kukapa ei haluaisi saada näitä ihania siunauksia Jumalalta? Kuka sanoisi itselleen: ”Ei minua kiinnosta tulla kenenkään siunaamaksi”? Kuka sanoisi: ”Ei minua kiinnosta lisätä ja moninkertaistaa pankkitililläni olevia rahoja”? Kuka ei olisi halukas maksamaan hyvästä henkilövakuutuksesta, joka takaa, että kaikki sairaudet ja vaivat ja kauheat taudit otetaan pois niin itseltä kuin koko perheeltä?

On seurakunnan johtajia, jotka ovat tulleet miljardööreiksi opettamalla valheellista menestysteologiaa. Nämä saarnaajat menestyivät, ainakin jonkun aikaa, valheellisten uutisten ja oppien varassa. He sanoivat, että jos ihmiset käyvät seurakunnassa ja antavat rahaa seurakunnalle (eli pastorille), Jumala antaa heille menestyksen ja heistä tulee lainan antajia lainan ottajien sijasta.

Tässä Toorajaksossa on Jumalan lupaus menestyksestä, ja tämänkin hyvin selvän Jumalan sanan alla on pieni teksti, jota ei ole kirjoitettu eikä sitä luonnollinen silmä näe. Jumalan käskyjen noudattaminen ja suorittaminen ei ole robotin mekaanista suorittamista, vaan vilpitöntä kuuliaisuutta, jolloin motiivit ja aikeet ovat oikeat ja kumpuavat aidosta suhteesta, joka perustuu käskyyn ”Rakasta Herraa sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi, kaikesta sielustasi ja kaikella voimallasi.”

Oikea teko, joka tehdään vääristä motiiveista (muistakaa, että Jumala näkee sydämemme ja tuntee meidän motiivimme ja ajatuksemme), on tekopyhyyttä, eikä kukaan, ei edes puolisomme, eikä Jumalamme, pidä tekopyhyyttä missään arvossa. Päinvastoin, tekopyhyys tuottaa aina päinvastaisen tuloksen kuin mitä me olemme toivoneet.

Ensi viikon lukujakson toinen merkittävä ajatus on 5 Mooses 8:1-4:stä:

Pitäkää tarkoin kaikki käskyt, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, että eläisitte ja lisääntyisitte ja pääsisitte ottamaan omaksenne sen maan, jonka Herra valalla vannoen on luvannut teidän isillenne. Ja muista kaikki, mitä on tapahtunut sillä tiellä, jota Herra, sinun Jumalasi, näinä neljänäkymmenenä vuotena on sinua kuljettanut erämaassa nöyryyttääkseen sinua ja koetellakseen sinua ja tietääksensä, mitä sinun sydämessäsi on: tahdotko noudattaa hänen käskyjänsä vai etkö. Hän nöyryytti sinua ja antoi sinun nähdä nälkää, ja hän antoi sinulle mannaa syödä, jota et ennen tuntenut ja jota eivät isäsikään tunteneet, opettaaksensa sinut ymmärtämään, että ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan että hän elää jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee. Sinun vaatteesi eivät kuluneet yltäsi, eivätkä sinun jalkasi ajettuneet näinä neljänäkymmenenä vuotena” (5Ms 8:1-4).

Herra antaa meille ikään kuin kätketyn ilmoituksen siitä, miksi Hän tekee niin kuin Hän tekee meidän kanssamme, meidän puolestamme ja meille! On totta, että aika ajoin, silloinkin kun olemme mielestämme ”kilttejä” ja ”yritämme parhaamme” ja ”teemme asiat oikein ja puhtaista motiiveista yrittäessämme totella ja tehdä oikein ihan sydämestämme”, tapahtuu jotain odottamatonta, jotain kauheaa ja vaikeaa, joka saattaa koko olemassaolomme vaaraan.

Niin se menee! Herra paljastaa meille, että se 40 vuoden erämaareissu täynnä vaikeuksia, nälkää, janoa ja vihollisen hyökkäyksiä, oli testi. Niin yksinkertaista se on. Testi, jotta Hän näkisi pysyisimmekö me uskollisina ja pitäisimmekö uskon Jumalaan ja pitäisimmekö Hänen käskynsä.

Seuraavat sanat kyllä vähän järkyttävät minua:

 ”Hän nöyryytti sinua ja antoi sinun nähdä nälkää, ja hän antoi sinulle mannaa syödä.. opettaaksensa sinut ymmärtämään, että ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee” (8:3).

Ensimmäinen ajatukseni oli: Kuka Hän luulee olevansa? Kuka antoi Hänelle luvan panna meidät näkemään nälkää? Kuka haluaa tulla nöyryytetyksi? En ainakaan minä!

Sitten, jääkylmän hien pisaroidessa otsallani tajusin opetuksen tärkeyden. Maailmankaikkeuden Luoja Herra Jumala yritti ja yrittää opettaa meille, että ihminen (minä) ei elä yksin leivästä!  Tässä mainittu leipä ei tarkoita falafelilla täytettyä pitaleipää, ei edes mehukasta pihviä, vaan leipä tarkoittaa tässä rahaa, varallisuutta, pankkitilejä ja säästöjä, ja kaikkea sitä valheellista turvaa, jonka varaan haluamme nojautua.

Opettaakseen tämän tärkeän läksyn Jumala lähetti esi-isämme 40 vuodeksi kovien iskujen yliopistoon. Monet ovat käyneet tätä kovien iskujen yliopistoa monta vuotta, ja jopa kuvitelleet valmistuneensa arvosanalla summa cum laude, mutta todellisuudessa vain harva on oppinut läksyn, että ”ihminen ei elä vain leivästä”.

Niistä, jotka oppivat tämän läksyn, on tullut nöyriä palvelijoita, jotka rakastavat Jumalaa ja ihmiskuntaa palavalla rakkaudella, vai vaihtaisinko järjestystä ja sanoisin että rakastavat íhmisiä ja Jumalaa.  Ne jotka ovat sisäistäneet tämän läksyn, ovat luopuneet itsekkäistä toiveista ja tehneet työtä monien hyväksi, eikä vain oman perheensä hyväksi.

Viisainta lopettaa tähän tämä suomiminen ja toivoa, että minä voisin oppia nämä tärkeät opetukset, jotka Jumala on antanut meille kaikille sanassaan, niin painetussa sanassaan kuin sanassaan, joka tuli ihmiseksi suuren opettajan hahmossa – Jeshua, Messiaamme, Pelastajamme ja Kuninkaamme.

Koska minä en näe lähimmäiseni sydämeen, ensi silmäyksellä voi näyttää siltä, että Isä ja Poika eivät oikein onnistuneet meidän opettajinamme. Näyttäisi siltä, että suurin osa heidän oppilaistaan reputti kokeessa.

Mutta sitten muistan, että koulu ei ole vielä loppu, kello ei ole vielä soinut eikä luokkia päästetty lähtemään ulos. Me odotamme kaikki päätöstilaisuutta saadaksemme todistuksemme Mieheltä, joka on puettu valkoisiin, joka istuu valtaistuimella ja kutsuu lampaat oikealle puolelleen ja vuohet vasemmalle. Meille kaikille koittaa päästötodistusten jako. Katsotaan, kuinka paljon saamme tehdyksi ennen viimeistä kelloa ja pasuunan soittoa.

Rukoilkaa erään Israelissa ylipistossa opiskelevan korealaisen ystävän vaimon puolesta. Vaimon nimi on Rachel, Jingyung Lee. Hänellä on todettu rintasyöpä. Myös erään hyvän ystävän nuorella vaimolla nimeltään Hannah Yoshida, Kioton Glory seurakunnasta, on syöpä. Rukoilkaa kalliin sisaremme Tiz H:n puolesta. Häneltä on juuri leikattu syöpäkasvain ja hän saa nyt kemoterapiaa.

Rukoilkaa Ruby L:n puolesta joka saa nyt toistamiseen kemoterapiaa. Sisar Angela, Jumalan palvelija ja johtaja saa myös kemoterapiaa Taiwanilla.

Rukoilkaa parantumista ja uskokaa parantumisihmeeseen jokaisen kalliin veljen ja sisaren kohdalla, jotka kärsivät tästä kauheasta syöpävitsauksesta.

Nyt kun olemme juuri lukeneet ja tutkineet parashat Eikeviä, meidän on hyvä ymmärtää, että jotkut näistä vaikeuksista, ja sanoisin että useimmat niistä, ovat testejä, jotta läpäisisimme ne ja pääsisimme niistä voittoisina ja vahvempina ja parempina Jumalan palvelijoina. Jumala voi parantaa, ja me rukoilemme ja uskomme kaikkien niiden parantumiseen, joiden parantumisen puolesta rukoilemisen Jumala on antanut meille etuoikeudeksi ja taakaksi.

Muistakaa edelleen Sternin perhettä Jerusalemissa, Daavidia, Marthaa ja heidän poikaansa Danielia perheineen.

Tyttäremme Danah ja tyttärentyttäremme Noaam käyvät nyt läpi hyvin vaikeita aikoja Danan entiseen mieheen liittyen. Rukoilkaa myös pojanpoikamme Joseph Shulamin puolesta, samoin Barryn ja Bethin ja hänen vanhempiensa puolesta.

Vaimoni Marcia ja koko hänen perheensä järjestelevät perheen viime viikolla kuolleen isän, Horace E. Saundersin, hautajaisia. Suurin osa sukua kokoontuu Itä Tennesseehen suremaan ja muistamaan perheen isää, joka kuoli 93 vuotiaana.

 Rukoilkaa etenkin Marcian puolesta, hänen terveytensä ja muutaman päivän päästä koittavan Israeliin paluunsa puolesta. 

Israelin poliittisella näyttämöllä ei ole tapahtunut juuri muutoksia viime vuosina. Tilanne on sama kuin USAssa: yksi mies seisoo näyttämön keskellä ja saa kaiken huomion. Tuo mies Israelissa ja toinen USAssa ansaitsevat kumpikin rukouksemme hyvistä syistä. Jumala käskee rukoilemaan vallassa olevien puolesta ja me tahdomme nähdä että maissamme ja maailmassa tapahtuu enemmän hyviä asioita. Jumalan käsky rukoilla maittemme johtajien ja valtaa pitävien puolesta on kyllin hyvä syy rukoilla hallitustemme puolesta.

Rukoilkaa Kiinassa olevan Emma-sisaren puolesta ja lisätkää mukaan kallis sisar Deborah Ruth, joka asuu myöskin Beijingissä, Kiinassa. Liittäkää rukouksiinne kaikki veljemme ja sisaremme Kiinassa, jotka ovat Messiaan seuraajia. He joutuvat nyt käymään läpi vähemmän helppoja aikoja.

Yrittäkää päästä mukaan Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueelle ja seminaariin marraskuussa 2019.  Tarkoituksemme on varata käyttöömme yksi suuri turistibussi, johon mahtuu 55 ihmistä. Tämä luku alkaa olla kohta täynnä, joten kehotan niitä, joita kiinnostaa tulla mukaan, ilmoittautumaan välittömästi ja suorittamaan tarvittavat maksut. Aika alkaa käydä vähiin, rakkaat veljet, jos haluaisitte olla mukana tänä hyvin erikoisena aikana Israelin maassa ja nauttia epätavallisista ja erikoisista tapahtumista, jotka innoittavat ja virvoittavat, rohkaisevat ja siunaavat teitä, ja joita Israelin maa ja Netivya teille tarjoavat, toimikaa nopeasti: ilmoittautukaa ja lähettäkää ennakkomaksunne mahdollisimman pian.

Pyydän teitä kaikkia rukoilemaan palavasti Anusimien Alijan ja paluun puolesta; hengellistä paluuta pois kristinuskon turmeltuneista suuntauksista takaisin Jumalan sanan puhtaille lähteille, ja fyysistä paluuta Alijan muodossa tänne esi-isiemme maahan, Siioniin, Jerusalemiin.

                      Rukoilkaa Efimin lesken, Elena Litvakin puolesta ja sisar Altamiron, tri Altamiron lesken, puolesta Belo-Horizontessa. Veljemme Bob Weiner tarvitsee vielä rukouksiamme. Muistakaa rakasta veljeämme Jacob Damkania rukouksissanne. 

                      Rukoikaa Koreassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta. Rukoilkaa Kibin ja Israel Foorumin puolesta, ja monien Jumalan miesten ja naisten puolesta, jotka rakastavat Israelin Jumalaa ja Israelin Messiasta ja ovat rukoilleet Israelin puolesta niin monta vuotta ja tukeneet Israelissa tehtäviä  hyviä töitä. Nämä ovat suurenmoisia veljiä ja sisaria, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia. Rukoilen, että Herra vaikuttaisi sovinnon lastensa välillä ja yhdistäisi heidät yhtä tarkoitusta varten: rukoilemaan Israelin puolesta ja tukemaan Israelia ja varsinkin Israelissa olevia Messias Jeshuan juutalaisia opetuslapsia. Pyydän teitä rukoilemaan etenkin Kibin hallituksen jäsenten puolesta, jotka ovat sijoittaneet elämänsä ja rahansa tähän pro-Israel järjestöön Koreassa.

Rukoilkaa koko Abu-Eidin perheen puolesta. Rukoilkaa edelleen Huchin perheen Lion-vauvan puolesta DFW:ssä. Rukoilkaa erityisesti Ann Westin puolesta. Hän on 99-vuotias ja rukoilee edelleen joka päivä Israelin pelastusta. Liittäkää Annin poika Roger perheineen mukaan rukouksiinne.

                      Rukoilkaa Helsingissä olevan juutalaisen veljemme Hillelin puolesta, ja Keijon ja Salmen puolesta Nokialla, ja Tim Tuckerin, Anne-Mirjamin, Satu-Marian, Sini-Tuulian, Eveliinan, Anna-Maijan, Erkki ja Sirpa Murron ja Eva H:n puolesta. He ovat kaikki Suomesta.

                      Rukoilkaa rakkaan sisaremme Lean puolesta, joka on nyt Suomessa. Hän on niitä suomalaisia vapaaehtoisia, jotka tulivat Israeliin v 1973 sodan aikana, ja hän on palvellut juutalaista kansaa vapaaehtoisena sairaanhoitajana monia vuosia. Hän täytti juuri 88 vuotta. 

Rukoilkaa Pattyn, Andrean ja Tineken puolesta. He asuvat Hollannissa ja kaipaavat Jumalan parantavan käden kosketusta. Kuulin juuri, että Tineke ei voi oikein hyvin. Rukoilkaa Tineken ja hänen sielunsa puolesta. Rukoilkaa Julian ja Victorin puolesta. Sveitsissä on kallis sisar, Paula, joka tarvitsee taivaallisen läpimurron. Tahdon lisätä myös Barryn ja Dalian, kalliit veljet, jotka asuvat Tiberiaksessa ja kärsivät sairaudesta ja kivusta. He tarvitsevat rukousta ja apua.

                      Tahtoisin lisätä listaamme erään rakkaan veljen. Hän on rakkaan suomalaisen Netivyaa tukevan perheen poika, Aaron Tani. Hänellä on diabetes. Aaronilla on perhe ja lapsia. Hän tarvitsee kiireesti rukouksiamme! Rukoilkaa Aaron Tanin puolesta.

                      Rukoilkaa Kiinassa asuvan kalliin sisaren, Zhou Wenrilanin puolesta. Rukoilkaa Intiassa, Chenaissa olevan pastori Isaacin puolesta. Hän tarvitsee parantumista munuaisviasta. 

                       Viekää rukouksin Herran eteen seuraavat veljet ja sisaret, jotka tarvitsevat Herran parantavan käden armollista kosketusta: George, Gary, Melanie ja Aaron Tani. Nancy Hook ja hänen perheensä tarvitsevat erityisrukouksen Donin terveyden puolesta ja heidän poikansa Aharonin tilan ja terveyden puolesta. Ja seurakuntamme jäsenet: Sarit, David S, Gabriela vanhempi, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuorempi Gabriela, Zvi D ja Batsheva ja Jonathan B ja hänen vaimonsa Aviva. Ja rakkaat sisaremme Laurel, Orna, Sima ja Aviva.  

                      Muistakaa erityisrukouksin yhtä kummipoikaani Herrassa, David B.A.ta .

                      Nämä eri puolella maailmaa asuvat veljet ja sisaret tarvitsevat rukoustanne, esirukouksianne ja parantumista: Paulo ja Noami, Marcelon vanhemmat Belo-Horizontessa, Brasiliassa, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä ja perheensä.

                      Rukoilkaa Hongkongissa olevien Louisan ja Tonyn puolesta. Muistakaa Goh-veljeämme ja hänen perhettään rukouksin.           Rukoilkaa sisar Christyn puolesta Koreassa ja veli Michael Knezevichin puolesta. Sulkekaa rukouksiinne Portugalissa asuva Ismael Alves ja Keniassa asuva Asher Gabriel.

Toivon kaikille teille, jotka seisotte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, parhaita Herran siunauksia ja Hänen kaikkien lupaustensa täyttymistä Hänen uskollisille lapsilleen.

Ne jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, ovat niitä, joita kutsutaan viisaiksi. Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme olemaan viisaita eikä tyhmiä. Paras on edessä!

Aasian Messiaaninen Foorumi Bangkokissa oli siunattu menestys kaikilla mittareilla mitattuna. Osallistujia oli vähintään 700 ainakin 20:sta Aasian maasta, jopa sellaisista, joiden kanssa Israelilla ei ole diplomaattisuhteita.

Kaikki osanottajat tulivat kunnioittamaan Israelia ja Messiaan ruumista Israelissa ja Israelin Messiasta ja Jumalaa. Juhla oli aivan fantastinen. Kaikkien opettajien – Peterin, Asherin, Juudan ja minun ja aasialaisten puhujien – opetus oli innostavaa ja sitä oli ilo kuunnella.

Jumala tekee työtä Aasiassa, ja Aasia, niin kuin Israelkin, jättää eräänä päivänä epäjumalansa, toivottavasti pian, ja kääntyy Jumalan puoleen, joka loi maailman ja kutsuu Itseään nimellä Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala. Rukoilkaa Aasian puolesta!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa!

Joseph Shulam

PS  2019-2020 Netivyah kalenteri on nyt saatavilla. Tilatkaa nyt, jotta saatte sen ajoissa ennen syksyn suuria juhlia.

PPS Vielä on tilaa Netivyan 40-vuotisjuhlakiertueella tämän vuoden marraskuussa. Tulkaa juhlimaan Jumalan armoa ja hyvyyttä kanssamme!

Exit mobile version