Site icon Israel-Apu ry

Jerusalemin rukouslista 21.1.2021

Netivyah

Joseph Shulam

Koronavirus on saanut koko maailman sekaisin. Sain tänään toisen pistoksen rokotetta. Noin 10  päivän kuluttua minun pitäisi olla aika turvassa tältä ihmiskuntaa kiusaavalta vitsaukselta. Aion käyttää hengityssuojainta ja toimia viisaasti paikoissa, joissa on tungosta.

USA:lla on nyt uusi presidentti, presidentti Joe Biden. Kilpikonna on voittanut kilpajuoksussa jäniksen. Niin käy usein historiassa ja meidän kaikkien pitäisi rukoilla uuden presidentin puolesta ja siunata häntä ja hänen presidenttikauttaan yhdessä maailman suurista valtioista.

Tämän viikon Toorajakso on parashat Bo, 2. Moos. 10:1-13:16.  Se on viimeinen luku, joka kertoo Israelin lähdöstä Egyptistä (exoduksesta) yli 200 vuoden orjuuden jälkeen. Profeettojen jaksona luetaan sapattina Jer. 46:13-46:28. Uudesta testamentista luetaan Luuk. 22:7-30.

Maailma on ollut tämän vitsauksen kourissa melkein kokonaisen vuoden. Tämä vitsaus on kauhea ja julma ja tämänhetkiset tilastot kertovat, että ”korona”-niminen vitsaus on saanut raamatulliset mittasuhteet. 

1.                   Tähän päivään mennessä maailmassa on kuollut tämän koronapandemian uhrina yli 2 miljoonaa ihmistä.

2.                   Tartuntojen määrä maailmassa on 94.124.612.

3.                   Varmistettujen tartuntojen määrä USA:ssa 17.1.2021 oli 246.485.

Voisin antaa kaikki tilastotiedot, mutta minusta pahinta tässä vitsauksessa on, että se korjaa julmasti satoa tekemättä eroa rodun, ihonvärin, sosiaalisen aseman, koulutuksen, varakkuuden, yliopisto arvosanojen, uskontojen ja uskonmiesten välillä. Yleisesti ottaen uskonnollisten johtajien ääntä ei ole kuultu  USA:ssa, Euroopassa, Venäjällä, Israelissa tai Afrikassa. He ovat olleet hiljaa, aivan kuin he olisivat nielleet kielensä. Muutama itsenäinen uskonnollinen johtaja on lausunut joitain aneemisia sanoja.

Olisin odottanut, että kaikki kuuluisat, kaikki voimalliset, kaikki suurten seurakuntien pastorit, jotka ovat kristillisessä televisiossa joka aamu ja joka ilta, avaisivat Raamattunsa ja kertoisivat maailmalle, tai ainakin omille seurakunnilleen, että tämä vitsaus on raamatullinen ja että Herra Jumala, joka loi maailman, ravistelee nyt sitä kunnolla, kutsuu heräämään, varoitukseksi meille, että tietäisimme, että Hän hallitsee yhä ja että Hän ei ole tyytyväinen ihmiskuntaan.

Viesti koskee parannuksentekoa – koko kristityn maailman on siirrettävä katseensa pois seurakuntakasvusta ja menestyksen tavoittelusta ja keskityttävä taas todelliseen Seurakuntaan ja sen kutsuun ja uskollisuuteen Jumalalle ja hänen Sanalleen! Mutta ei! Niin sanottu hengellinen johtajisto kuvittelee yhä, että varakkuus ja rikkaat seurakunnat täynnä ihmisiä ovat päämäärä ja edustavat voittoa!

Ei, rakkaat veljet ja sisaret, tässä tapauksessa minun on sanottava, että suurin osa juutalaisesta kansasta ja juutalaisista uskonnollisista instituutioista hoitavat leiviskänsä paremmin, vaikkakin rabbit pastorien lailla suhtautuvat samalla lailla koronavirukseen. Eivät juutalaiset sen enempää kuin kristitytkään tunnusta syntejään ja sitä, että he ovat hylänneet selvät raamatulliset ohjeet. Messiaaniset juutalaisetkaan eivät poikkea muista.

Ehdotan, että kaikki ihmiset ja kaikki uskot yhdistyvät (vaikka vain virtuaalisesti) kutsumaan omat laumansa ja omat instituutionsa tutkimaan sydäntään ja tunnustamaan syntinsä ja paastoamaan, rukoilemaan ja katumaan ja pyrkimään palauttamaan suhteensa sekä Jumalaan että ihmisiin.

Nyt Tooran jaksoon.  2. Mooses 10:1-2 on hyvin outoa tekstiä:

”HERRA sanoi Moosekselle: ´Mene faraon luo. Minä olen paaduttanut hänen sydämensä ja hänen palvelijoittensa sydämet, jotta voisin tehdä nämä tunnustekoni heidän keskellään, ja jotta sinä voisit kertoa lapsillesi ja lastesi lapsille siitä, miten minä nöyryytin egyptiläiset ja millaisia tunnustekoja minä tein heidän keskellään. Näin te tulette tietämään, että minä olen HERRA´” (2. Moos. 10:1,2,RK).

Hepreaksi tässä sanotaan sananmukaisesti: ”Mene faraoon.” Mitä se tarkoittaa, Mene faraoon?

Jumala sanoo Moosekselle, sekä käskyksi että ohjeeksi, että hän ei saa tyytyä vain menemään faraon luo ja puhumaan hänelle. Jumala sanoo Moosekselle: Sinun on murtauduttava sisälle faraon sydämeen, koska minä olen vahvistanut hänen sydäntään. Sillä minä olen paaduttanut hänen ja hänen palvelijoittensa sydämen.

Heitä koeteltiin, jotta nähtäisiin, ymmärtäisivätkö he merkit ja vitsaukset, jotka minä olen lähettänyt heille herättääkseni heidät ymmärtämään, että Israel on minun kansani. Että minä lähetin heidät Egyptiin ja että minä lähetin vitsaukset – veren, sammakot ja kaikki muut vitsaukset, jotka kohtasivat faraota ja hänen kansaansa, jotta he tietäisivät ja ymmärtäisivät, että nyt on aika vapauttaa kansani Israel ja lähettää heidät takaisin maahan, jonka minä annoin heidän isilleen Abrahamille, Iisakille ja Israelille perinnöksi.

Itse asiassa Jumala sanoo Moosekselle, että hänen täytyy päästä sisälle faraon sydämeen ja puhua hänelle tavalla, jota farao voisi ymmärtää.

Minulle tämä teksti opettaa, että Herra ymmärtää ihmisen sydämen ja että ilman vitsausten vaikutusta farao ja hänen kansansa eivät ymmärtäisi.

Järki ei riitä antamaan ihmiselle ymmärrystä Jumalasta ja hänen suunnitelmastaan ja ohjelmastaan. Jumalan viesti täytyy toimittaa faraolle sekä hänen järkensä että hänen sydämensä kautta.

Mekin voimme ymmärtää Herraa vain kun järkemme ja sydämemme toimivat yhdessä ja ottavat vastaan, mitä Jumala tahtoo sanoa meille, ensin Sanan kautta ja sitten kokemuksesta ja sydämen kautta, sisimmästä, sydämellämme, aivan niin kuin faraon sydämen on otettava vastaan rakkauden, toivon ja uskon haasteet!

Mielestäni tämä on syy siihen, että Herra puhuu Moosekselle eri tavalla kuin edellisillä kerroilla, ja sanoo ”Mene faraon sisälle. Minä olen kovettanut hänen sydämensä!” eli mene nyt faraon ulkokuoren sisäpuolelle ja vie sinne sydämeni viesti!

Faraon tarina on myös osa tämän sapatin lukujaksoa. Tämän viikon lukujaksossa on monta salaisuutta. Tahdon aloittaa siitä, mikä on hyvin lähellä sydäntäni.

Unohdamme usein, että pääsiäisnäytelmä ja sen teatraaliset puolet eivät ole taikuutta eivätkä noituutta. Mistä tässä näytelmässä on kysymys – jokainen perhekunta syö lampaan, puettuina ja sauva kädessä ja kengät jalassa ja seisten?

Tässä salaisuus paljastuu:

Kun sitten lapsenne kysyvät teiltä, mitä tämä palvelusnumero teille merkitsee, vastatkaa näin: ´Tämä on pääsiäisuhri HERRALLE, joka meni israelilaisten talojen ohi Egyptissä. Hän löi egyptiläisiä vitsauksella mutta sääsit meidän kotimme´” (2. Moos. 12:26,27, RK).

Näemme, kuinka tärkeinä Herra pitää lapsiamme. Tämä teksti antaa heille saman etusijan, jonka Jumala ilmoittaa Shemassa, jota pidetään Raamatun tärkeimpänä ja pyhimpänä tekstinä, ja joka alkaa suurimmalla Jumalan käskyistä:

”Kuule, Israel! HERRA meidän Jumalamme, HERRA on yksi! Rakasta HERRAA, sinun Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja kaikella voimallasi.”

”Nämä sanat, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, olkoot sinun sydämelläsi. Teroita niitä lapsillesi ja puhu niistä kotona ollessasi ja teillä kulkiessasi, makuulle käydessäsi ja ylös noustessasi. Sido ne merkiksi käteesi, ja olkoot ne nauhassa otsallasi. Kirjoita ne talosi ovenpieliin ja portteihisi” (5. Moos. 6: 4-9, RK).

(Huom. Sanottuaan ”Herra, meidän Jumalamme on yksi” Herra kiinnittää huomiomme – mielemme ja sydämemme – lapsiimme, koteihimme, taloihimme ja päivittäisiin askareisiimme. Ei ole mitään suurta teologista viittausta Jumalan luontoon, enkeleihin tai Messiaaseen.)

Nykypäivinä meillä ei ole oikeastaan kunnollista raamatullista pääsiäisenviettoa. Me syömme vain päivällisen ja kerromme uudestaan pääsiäisen exoduksen. Mukana on symbolisia merkkejä tuosta ajasta. Mutta nykyäänkin lapsilla on tärkeä roolinsa. Lapset ovat mukana esityksessä alusta loppuun asti, siitä kun esitetään neljä kysymystä. Ma Nishtana, loppuhuipennukseen, kun he löytävät afikomanin (kätketty matza-leipä).

Meidän on mietittävä, mikä on palvelutyömme tavoite ja keskityttävä siihen tavoitteeseen, minkä Jumala on sanassaan antanut kauan sitten. Suurin aarre, jonka Jumala on antanut meille, on tulevat sukupolvemme. Hänen meille uskomansa aarre on meidän seuraavat sukupolvemme, eivät meidän teologiset uskomuksemme. Meidän tulee muistaa, että yksi vaatimus vanhimman tai pastorin toimeen on, että hänen lapsensa ovat uskovia. Tästä vaatimuksesta seuraa, että jos ”pastorin” lapset eivät ole uskovia, eli Jeshuan opetuslapsia, tuo pastori on virkaan sopimaton ja hänen täytyy etsiä muuta työtä.

”…jos olisi joku nuhteeton, yhden vaimon mies, jonka lapset ovat uskovia, eivät irstaudesta syytettyjä eivätkä kurittomia” (Tit. 1:6, RK).

Lukujaksossamme on toinenkin salaisuus! Se liittyy heprean kielioppiin.

”Karitsanne pitää olla virheetön, vuoden ikäinen uros. Ottakaa se lampaista tai vuohista. Kukin säilyttäköön sitä tämän kuun neljänteentoista päivään saakka, ja sitten koko Israelin seurakunta teurastakoon sen iltahämärissä” (2. Moos. 12:5,6, RK, engl.tekstissä: He teurastakoot sen).

Katsokaa jaetta 6: ”..sitten koko Israelin seurakunta teurastakoon sen iltahämärissä.” Kieliopillisesti oikein olisi sanoa ”teurastakoon ne”. Ei ole mahdollista, että koko Israelin seurakunta teurastaa yhden (sen) karitsan.

Miksi luulette, että Johannes Kastaja puhui Jeesuksesta näin: ”Katso, Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin.” Jeshuaa kutsutaan Jumalan Karitsaksi, mikä yhdistää hänet pääsiäiseen.

Rashi selittää näin tätä jaetta:

”He teurastakoot sen jne. – Mutta teurastivatko he kaikki sen (yksi ainoa teki tämän koko joukon puolesta, joka oli kokoontunut syömään tuota nimenomaista karitsaa, vrt Chullin 29b)? Mutta me johdamme tästä lauseesta sen oikeudellisen periaatteen, että miehen edustaja on kuin mies itse (tämä johtuu tosiseikasta, että vaikka yksi teurasti yksin karitsan monien edestä, Kirjoituksissa sanotaan kuitenkin: he teurastakoot sen) (Mekhilta d´Rabbi Yishamel 12:6:2; Kiddushin 41b) se puhuu tässä seurakunnasta, Israelista, vaikka yksikin näistä termeistä olisi riittänyt; siksi he (rabbit) sanoivat: seurakunnan pääsiäislampaat (termi jota käytetään vastakohtana sille minkä yksityinen ihminen uhrasi toisen kuun 14. päivänä; vrt 4. Moos. 9:9-14) täytyy teurastaa kolmessa ryhmässä, yksi toisensa jälkeen – ensimmäinen ryhmä tuli sisään ja esipihan ovet suljettiin, jne. niin kuin on Talmudissa. Peshamim tutkielma (64a).”

Tämä ylläoleva Rashin selitys on vain yksi monista rabbiinisista selityksistä, jotka pitävät tätä tekstiä erityisenä ja sanovat, että siihen kätkeytyy salaisuus. Se on vihje siitä, mitä tapahtuisi yli tuhat vuotta myöhemmin, vieläpä samana päivänä. Samaisena Nisan-kuun 14. päivänä, samana iltapäivänä Israelin viranomaiset tuomitsevat yhteisestä päätöksestä Jumalan Karitsan, Jeshuan, kuolemaan. Muutamat rabbit ymmärsivät, että tässä epätavallisessa tekstissä on salaisuus, joka koskee koko Israelia. 

Joe Biden asetettiin virkaansa 46. Amerikan Yhdysvaltojen presidenttinä. Tämän kansakunnan merkitys maailmalle on mittaamaton. Rooli, joka USA:lla on Lähi-idässä ja Israelin puoltajana on erittäin tärkeä. Meidän tulee rukoilla USA:n puolesta ja sen Israel-suhteen puolesta.

Pysyttelemme edelleen kotioloissa ja sulkua on nyt jatkettu ainakin tammikuun loppuun. Olemme molemmat kotona ja teemme töitä kotona. Nauhoitan opetuksia Netivyan facebook-sivuille melkein joka päivä. Kirjoitan kirjaani melkein päivittäin ja laitan ruokaa ja autan Marciaa kotitöissä.

Natsheba Derbaremdicker, Zvin vaimo, toipuu hyvää vauhtia leikkauksestaan. Muistakaa häntä ja Zvitä rukouksissanne.

Miettikää, voisitteko lahjoittaa, yksityisesti tai seurakuntana, vähän lisää Jerusalemin iäkkäitä pyhiä varten.

Pyydän, että rukoilette hyvin erityisen jerusalemilaisen lastentarhan puolesta. Sen nimi on Pikkusydämet. Tämän lastentarhan johtaja kuuluu meidän seurakuntaamme.

Rukoilemme edelleen sisaremme Livia Schnell Nothenin puolesta, joka on ollut kanssamme Portugalissa ja seissyt brasilialaisten veljiemme rinnalla ja meidän rinnallamme Anussimien asiassa (´pakotetut´ , 1400-luvun Espanjan ja Portugalin juutalaisten jälkeläisiä, jotka pakotettiin kääntymään katolisuuteen ja jotka jatkoivat salassa judaismin harjoittamista; ongelmana on ollut Israelin valtion  saaminen ottamaan heidät vastaan juutalaisina Kotiinpaluulain nojalla) ja heidän ahdingoissaan. 

Muistakaa rukouksissanne veljeämme Philip Marcia. 

Rukoilkaa Paulo C. Pereira Braga Diasin puolesta. Hän on erään brasilialaisen sisaremme isä.

Rukoilkaa Marcian puolesta. Hän ei voi ottaa koronarokotusta, koska hänellä on monia allergioita ja muita vaivoja, joista johtuen rokotteen ottaminen voi olla vaarallista.

1. Pitäkää edelleen esirukouksia koko maailman puolesta, keskittykää rukoukseen oman maanne puolesta, mutta älkää unohtako Israelia.

2. Jumala siunaa niitä, jotka rukoilevat veljien ja sisarten puolesta ja jotka rukoilevat esirukoillen Pyhän Hengen kautta Messiaan ruumiin puolesta.

3. Meistä voi tuntua vähäiseltä rukoilla muutama minuutti eri puolilla maailmaa olevien veljien ja sisarten puolesta, mutta kuningaskunnassa ja taivaassa hyvyyden vallat kiinnittävät huomiota huolenpitoon ja vilpittömään esirukoukseen ja rukoukseen, joka on yhdenmukainen ja joka vahvistaa, että Jeshuan, Messiaan, ruumis on todella yksi ruumis.

a.                   Rukoilkaa KIBIn entisten johtokunnan jäsenten puolesta ja niiden puolesta, joiden tulee katua ja palauttaa ennalleen suhteensa Israeliin ja että he saisivat taivaasta voiman tehdä niin.

b.                   Rukoilkaa niiden jäsenten ja oppineiden puolesta, jotka ovat ja ovat olleet osa Israel Forumia.

c.                   Rukoilkaa niiden puolesta, jotka ovat rukoilleet niin uskollisesti Israelin pelastumista ja rauhaa Israelille.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta tilanteensa tähden, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa myös poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joey´a, pojanpoikaamme, jotka ovat myös kotona ja työskentelevät kodista käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu. Sisaremme Hadassa Jerusalemista leikattiin, hänellä oli syöpäkasvain, ja hän on nyt kotona toipumassa. Muistakaa häntä rukouksissanne.

Rukoilemme kolmivuotiaan pikkutytön puolesta, jolla on harvinainen sairaus ja syöpä. Hän asuu perheensä kanssa Kaliforniassa. Meidän täytyy rukoilla hänen puolestaan ja hänen perheensä puolesta, että Herra huolehtisi hänestä ja parantaisi hänet niin että hän saisi kasvaa isoksi ja palvella

Hänen kuningaskuntaansa.

Lisään uuden rukouspyynnön Jumalan kansan johtajalta Intiasta. Hän on Joy Mathew, hänellä on vakava sydänvika ja hän on pyytänyt rukousta. 

Rukoilkaa Brasiliassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Rukoilkaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. 

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. Allison on hyvin erityisten opettajieni ja ystävieni, tri George Howardin tytär, jolla on myös syöpä.

Rukoilkaa Samuel Lopesin puolesta. Hän on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Hänen isänsä ja äitinsä ovat hyvin huolissaan siitä, että hän ei vaella Herran yhteydessä. Kuulin juuri hänen isältään, että hän kaveeraa ystävien kanssa, joiden tie on kaukana vanhurskauden tiestä.

Rukoilkaa veli Joseph Kelberin perheen ja erityisesti hänen poikansa puolesta. Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Abramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. 

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, 

Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa. Ja rukoilkaa sisar Yoko Nagumon puolesta Japanissa. Sisar Yokolla oli sydänkohtaus ja rukoilemme, että hän toipuu siitä nopeasti ja täydellisesti.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan,  Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias. Hän on sairaalassa ja hänen tilansa on haasteellinen. Muistakaa kanssamme rukouksin Paulo C. Pereira Braga Diasia. 

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava

henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa.

Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta. Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa  Jerusalemin seurakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen.

Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta.

Shoresh Davidin, Portlandissa, Oregonissa, olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

                      Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

                      Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Tavoitteena on tarjota vieraanvaraisuutta niiden vakavasti sairaiden potilaiden perheille, jotka ovat jossain Jerusalemin sairaalassa ja joiden perheillä ei ole varoja majoittua hotelliin, sillä välin kun heidän perheensä jäseniä on sairaalassa.

                      Tällaista tarvetta on valtavasti etenkin näinä päivinä, kun sadat miehet ja naiset ovat koronaviruksen takia tehohoidossa viikko- jopa kuukausikausia.

                      Tarvitsemme teidän rukouksianne ja teidän apuanne voidaksemme siunata tällä tarkoituksenmukaisella ja merkittävällä tavalla sekä sairastuneita että heidän perheitään.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Tahdon siunata teitä kaikkia, rakkaat veljet kaikkialla maailmassa. Kiitän teitä, jotka olette rukoilleet Netivyan ja Israelin puolesta ja olette auttaneet Netivyaa jatkamaan Jumalan työtä ja olemaan myönteinen todistus Jumalan hyvyydestä tukemalla Netivyaa rukouksin ja runsain lahjoituksin, jotka tekevät mahdolliseksi Herran työn Israelissa ja ympäri maailmaa.

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam

Exit mobile version