Jerusalemin rukouslista 20.6.2018 – punainen hieho

admin /

Netivyah

Joseph Shulam Jerusalemista

Tooraa luetaan tulevana sapattina Neljännestä Mooseksen kirjasta 19:1 – 22:1. Luvussa 19 kohtaamme hyvin erilaisen käsityksen sovituksesta ja puhtaudesta Israelin leirissä. Punainen hieho – hyvin erilainen ja oudontuntuinen uhri, jota tarvittiin Israelin lasten puhdistamiseen, puhdistumiseen spitaalista ja kuolleeseen koskemisesta ja muista epäpuhtauksista, jotka voisivat evätä ihmiseltä etuoikeuden rukoilla Jumalaa Ilmestysmajassa erämaassa ja Temppelissä Jerusalemissa.

”HERRA puhui Moosekselle ja Aaronille: ´Tämä on säädös, jonka HERRA on antanut: Käske israelilaisten tuoda sinulle punainen, virheetön lehmä, jossa ei ole vammaa ja jonka niskaan ei vielä ole pantu iestä. Antakaa se pappi Eleasarille. Hänen on vietävä se ulos leiristä, ja se on teurastettava hänen edessään. Sitten pappi Eleasar ottakoon sen verta sormeensa ja pirskottakoon sitä Ilmestysmajan etupuolta kohti seitsemän kertaa. Lehmä on poltettava hänen nähtensä. Se on poltettava nahkoineen, lihoineen, verineen ja sisälmyksineen. Sitten papin on otettava setripuuta, iisoppikorsi ja helakanpunaista lankaa ja viskattava ne tuleen, jossa lehmä palaa”(4 Mooses 19:1-6).

Ilman Punaista hiehoa ja Israelin leirin ulkopuolella suoritetun uhrin tuhkaa, Israelin lasten on mahdotonta puhdistautua. Tästä Heprealaiskirjeen kirjoittaja Uudessa Testamentissa puhui.

Meillä on uhrialttari, josta ilmestymajassa palvelevilla ei ole lupa syödä. Ylipappi vie eläinten veren syntien sovitukseksi kaikkeinpyhimpään, mutta eläinten ruhot poltetaan leirin ulkopuolella. Siksi myös Jeesus, pyhittääkseen kansan omalla verellään, kärsi portin ulkopuolella. Menkäämme siis hänen luokseen leirin ulkopuolelle hänen pilkkaansa kantaen. Eihän meillä täällä ole pysyvää kaupunkia, vaan tulevaa me etsimme. Uhratkaamme siis hänen kauttaan alati Jumalalle kiitosuhria, niiden huulten hedelmää, jotka tunnustavat hänen nimeään. Älkää unohtako tehdä hyvää ja jakaa omastanne, sillä sellaisiin uhreihin Jumala mielistyy” (Hepr. 13:10-16).

Huomatkaa, että Heprealaiskirjeen kirjoittaja sanoo: ”Siksi myös Jeesus, pyhittääkseen kansan omalla verellään, kärsi [kaupungin] portin ulkopuolella.” Heprealaiskirje kirjoitettiin aivan Jerusalemin vuonna 70 tapahtuneen tuhon aattona. Jeshuua oli jo varoittanut ihmisiä kehottaen heitä pakenemaan Jerusalemista. ”Kun te näette hävityksen kauhistuksen, josta profeetta Daniel on puhunut, seisovan siinä missä sen ei pitäisi olla, silloin Juudeassa olevat paetkoot vuorille” (Mark.13:14). 

Heprealaiskirjeen kirjoittaja rinnastaa siis Jeshuuan uhrin Punaiseen hiehoon ainoana uhrina, joka voi puhdistaa ihmisen spitaalista ja muista epäpuhtauksista, ja hän kutsuu Jeshuuan seuraajia tulemaan leirin ulkopuolelle Jeshuuan pilkkaa kantaen, koska kaupungilla (Jerusalemilla) ei ole pysyvyyttä (se on tuhoutuva) ja Jeshuuan kautta me voimme jatkuvasti uhrata kiitosta Jumalalle (perustuu Hoosea 14:2 een).

Meidän on tärkeä ymmärtää, mihin tämän sapatin Toorateksti liittyy, ja yhdistää nämä kaksi tekstiä Toorasta ja Heprealaiskirjeestä Jeshuuan henkilöön ja ottaa vastaan meille esitetty kutsu suostua astumaan LEIRIN (nykykulttuurimme laatikon) ulkopuolelle ja vaeltaa Jeshuuan yhteydessä, sillä Hän on se uhri, jota uhrataan jatkuvasti ylistyksessämme ja huultemme hedelmässä ja kiitoksessamme.

Minun täytyy tunnustaa, että kun tajusin yhteyden Punaisen hiehon ja tämän Heprealaiskirjeen tekstin välillä, kyyneleet tulivat silmiini. Sillä juutalaisena minä, niin kuin kaikki juutalaiset, muistan, että Jerusalem tuhoutui meidän kansakuntana tekemiemme syntien tähden, ja me rukoilemme Israelin ennalleen asettamista ja Seurakunnan ennalleen asettamista. Tämä teksti näyttää meille, mitä Jumala on valmistanut meille kansana ja kaikille uskoville maailmassa; että meillä on yhä jatkuvasti uhrattu, Punaisen hiehon kaltainen uhri – ja yhä leirin ulkopuolella.

Viime päivinä Israel on saanut kärsiä Gazasta ammutusta rakettitulituksesta, ja Gazan rajan läheisyydessä asuvat ihmiset ovat viettäneet monta unetonta yötä väestönsuojissaan. Ja kyllä, Israel vastasi pommittamalla Hamasin ja islamilaisen Jihadin rakennuksia, mutta nämä ihmiset eivät piittaa päämajojensa ja ammusvarastojensa tuhoutumisesta. He eivät piittaa edes omien lastensa ja sukulaistensa kuolemasta, koska kun terroristi kuolee, hänen perheensä saa palkkaa lopun ikäänsä Iranilta ja muilta pahan ja terrorismin akselilla olevilta. Sillä kun Hamasin ja muiden terroristijärjestöjen perheen jäseniä kuolee taistelussa Israelia vastaan tai yrittäessään turvaverkon lävitse, se on järjestöille voiton paikka. He saavat sympatiaa Turkin ja Iranin kaltaisilta mailta, Hizbollahilta ja jonkin verran myös EU:lta. YK tuomitsee automaattisesti Israelin, ja terroristijärjestöt saavat rahaa niiltä samoilta, jotka ylistävät heitä siitä, että he uhraavat perheensä jäseniä ja lähettävät heidät pikavauhtia 72 neitsyen luo. Mitä sitten islamilaisen Jihadin naismarttyyrit saavat, sitä ei tiedä kukaan!

Israel tarvitsee rukouksianne! Meidän nykyhetkinen tilanteemme muistuttaa juoksupyörässä juoksevan marsun tilannetta, kun se ei saa pyörää pysähtymään eikä pääse hyppäämään siitä pois. Jumalan on puututtava Iisakin ja Ismaelin poikien välisiin asioihin. Tämä sota ei ole uusi, ja lähes kaikki analyytikot sanovat, että tämän vihollisuuden juuret ovat syvällä näiden kahden kansan historiassa. Kyse ei ole maasta, vaan vihasta ja uskonnollisesta opista, joka lietsoo Ismaelin pojissa vihaa ja murhanhimoisia aikeita Iisakin poikia kohtaan. Tämä vihollisuus ja verenvuodatus ei mielestäni lakkaa ilman Jumalan väliintuloa tai täydellistä voittoa. Rukoilemalla rukoilkaa, että Jumala tekee, mitä vain Hän voi tehdä, lopettaakseen tämän vihollisuuden ja vihan ja halun pyyhkäistä kartalta Israelin kansakunta. Tätä he haluavat, ja tätä Jumala ei salli ikinä tapahtua.

Rukoilkaa edelleen Netivyah Raamatunopetusjärjestön puolesta. Johtajamme tekevät loistavaa työtä, ja Herra siunaa Jerusalemin ihmisiä teidän rukoustenne ja lahjoitustenne kautta.

Beth ja Joey Shulam ovat täällä Israelissa nyt kaksi viikkoa. Pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja terveytensä puolesta, niin että Israelista tulisi hyvä, miellyttävä ja siunattu kokemus sekä Joeylle että Bethille.

Uuden Opetuksia Siionista-lehden aiheena on Ihmeet, ja lehti lähetetään teille lähipäivinä. Voitte ladata sen myös sivultamme www.netivyah.org .

Pyydän teitä edelleen rukoilemaan vaimoni Marcian ja hänen terveydentilansa puolesta; että reuman aiheuttamat kivut hellittäisivät, että diabetes paranisi ja että hänen muistinsa paranisi.

Rukoilkaa hienon nuoren naisen, Gabrielan, puolesta. Rukoilkaa Hillelin, rakkaan veljemme puolesta. Hän tarvitsee parantumista ja ohjausta ja voimia elämäänsä. Rukoilkaa hänelle uskon vahvistusta ja rukoilkaa hänen ihmissuhteittensa puolesta. 

Rukoilkaa, että Herra parantaisi Alankomaissa olevat Pattyn, Andrean ja Tineken. Rukoilkaa parantumista Barry R:lle Tiberiaasta. Hän sai aivoverenvuodon ja saa nyt kuntoutusta.

Rukoilkaa rakkaan sisaremme Julian ja veljemme Victorin puolesta. Rukoilkaa, että Herra parantaisi heidät. Rukoilkaa Zhou Wenrilan -nimisen sisaren puolesta. Hän asuu Kiinassa.

Rukoilkaa Portugaliin toukokuuksi 2019 suunnitellun konferenssin puolesta.  Tämän konferenssin on tarkoitus herättää hallitusten ja maailman huomio ja nopeuttaa Anussimien (Marranojen) niin hengellistä kuin fyysistä ennallistamista luonnolliseen kotiinsa.

Rukoilkaa tyttäreni Danan ja tyttärentyttäreni Noaamin ja heidän terveytensä puolesta. Rukoilkaa heille voimia ja toimeentuloa. He ovat niin suurenmoisia ja he tarvitsevat niin valtavasti apua Jumalalta ja niin paljon voimia. Auttakoon Herra Israelin Jumala heitä Jeshuuan nimessä. Kärsimystä on jatkunut niin kauan ja niin voimakkaana. Uskon, että nyt on aika, että Herra kuulee rukouksemme.

Rukoilkaa Alexandran puolesta. Hän on nuori, vastavihitty morsian. Pyydämme, että HERRA siunaa Alexandraa ja hänen miestään terveydellä ja voimalla.

Rukoilkaa, että Margareta, kallis juutalainen sisar, vapautuisi ja paranisi.

Jatkakaa rukousta rakkaan Rubyn puolesta. Ruby on kärsinyt useita vuosia, ja on aika, että Herra kuulee rukouksemme hänen terveytensä puolesta. On ihmisiä, joiden kohdalla tuntuu, että kärsimystä ja sairastelua on jatkunut liian kauan, ja että Jumalan täytyy parantaa heidät nyt. Ruby on sellainen erityinen ihminen, joka on tehnyt niin paljon Jumalan Kuningaskunnan ja Netivjan ja Israelin puolesta. Minä rukoilen HERRAA ja sanon, HERRA, paranna Ruby, ja Marcia ja Gabi ja kaikki ihmiset tällä listalla ja kaikilla listoilla olevat ihmiset, joille Jeshuuan opetuslapset rukoilevat parantumista.

Rukoilen myös Um Abu-Eidin puolesta. Hän on kallis iäkäs arabisisar eräästä Jerusalemin hienoimmmista perheistä. Rukoilkaa, että hän paranisi ja saisi voimia.

Listamme on yhä sama: Bida, George, Gary, Melanie, Aharon, Yuri Marianenko, Sarit, Ahuva, Leah, Ilana, Miriam, Yehuda H, David Stern, Paulo, Noami, Tim Tucker, Anne-Mirjami, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, Anna-Maija, Erkki ja Sirpa, Keijo ja Salme, Eva H ja Pekka, Horace ja June (Marcian vanhemmat), Marcelon vanhemmat, Curita Sensei, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San,Sadako San, Yumi ja hänen miehensä ja perheensä Okinawassa.

Rukoilkaa Louisan ja Tonyn puolesta, jotka ovat Hong Kongissa. Louisa on kallis sisar. Rukoilkaa, että hän paranee syövästä. Tony on kallis veli. Hän kaipaa parantumista tunnealueella ja Jumalan kosketusta yleensä elämässään ja liiketoimissaan. 

Kannan erityistä huolta veli Gohista ja hänen perheestään, ja sisar Christystä, sisar Laurelista ja veli Michael Knezevichistä. Moshe Daniel, veli Keniasta, pyytää rukousta palvelutyönsä puolesta ja veljiensä puolesta Keniassa. Lisään Nice Alicen tähän rukouslistaan. Viekää nämä nimet HERRAN armoistuimelle ja pyytäkää Jeshuuan nimessä parantumista ja armoa ja suosiota.

Rukoilkaa puolisoaan surevan Ritva Huhtalan ja sisar Oksasen puolesta. Että Herra koskettaisi heitä parantavalla kädellään.

Jumala siunatkoon teitä ja pitäköön lupauksensa Abrahamille ja siunatkoon kaikkia niitä, jotka siunaavat Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin lapsia.  Pitäköön Hän teidät kaikki terveinä, siunattuina ja onnellisina kaikessa siinä, mitä Herra tekee teidän ja teitä ympäröivän maailman hyväksi.

Nyt on aika rukoilla tosissaan rauhaa Jerusalemille ja uskoa Jumalan lupauksiin!

Joseph Shulam